Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (19)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Aever, si eu merg la control lunar, insa medicul nu imi face nicio ecografie. Doar ma cantareste, imi ia tensiunea, imi citeste analizele, imi da trimitere pentru altele, imi prescrie suplimente, ma intreaba de diverse probleme, cauta pulsul lui bebe (cu un Doppler si cand nu il gaseste imi face o ecografie de vreo 10-20 de secunde, numai cat sa vada ca bate inimioara, in rest nimic)... Asa ca, daca nu e nicio problema si mai ales tu nu vrei, nu cred ca e nevoie de ecografie.

Diana 22+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Acum m-am apucat de poze. N-am putut sa ma abtin sa nu scriu aici, Blanca, m-ai dat pe spate cu pozele! Sunteti o familie asa de frumoasa si cred ca sunteti super uniti din armonia ce am perceput-o eu in poze. Si ce fain sta toata lumea la pozat! Eu pe maimutoiu asta mare al meu n-as putea nicicum sa-l fac sa stea linistit si sa zambeasca frumos in poza. Banuiesc ca nici pe maimutelul mic din burtica n-o sa-l pot convinge.

Andreea, 16+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana85

Aever, si eu merg la control lunar, insa medicul nu imi face nicio ecografie. Doar ma cantareste, imi ia tensiunea, imi citeste analizele, imi da trimitere pentru altele, imi prescrie suplimente, ma intreaba de diverse probleme, cauta pulsul lui bebe (cu un Doppler si cand nu il gaseste imi face o ecografie de vreo 10-20 de secunde, numai cat sa vada ca bate inimioara, in rest nimic)... Asa ca, daca nu e nicio problema si mai ales tu nu vrei, nu cred ca e nevoie de ecografie.

Diana 22+ cu Mirciulica

Cand am intrebat data trecuta(adica la 12 saptamani) in ce consta urmatorul control a zis ca facem o ecografie scurta asa. Tensiunea, greutatea si pulsul pot sa mi le iau zilnic, deci pt asta n-ar fi cazul sa ma duc la ea. Analize de sange iar nu cred ca o sa fac asa des, deci nu stiu, acum cred ca as vrea sa se uite un pic la col si la placenta sa vedem ca totul decurge bine. Bine, eu sunt curioasa si de sex ca nu stiu inca...

Andreea, 16+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Burticutelor, o zi am lipsit si mi a luat 3 ore sa ma pun la curent cu tot ce ati discutat voi aici:).

Deea si Anitta ma bucur ca ati scapat cu bine de primul pas, sunt atat d esigura ca o sa aveti rezultate bune, de sunt in stare sa bag mana in foc. :) haideti inca putin fiti tari, si apoi o sa aveti p perioada de relaxare totala.:)

Aever, ti au spus si fetele repet si eu, las o putin mai moale, relaxeaza te , ia ti 2-3 zile medical daca nu poti concediu normal si odihneste te :)

Elena, stai calma, nici eu nu l am simtit pe printisor pana tarziu tare 19-20 sapt, si eu eram tare ingrijorata insa mi a trecut cand am inceput sa l simt. Acum la 22 de sapt il simt zilnic si mai ales seara cand imi pun mana pe burtica ma saluta si el:)

Va pupicsc pe toate:*

Ioana, mamica lui Cristian 22 saptamani +

Mergi la inceput

Aever, eu cand merg la control imi face eco, de fapt asta e principalul:)) Imi face cateva masuratori, apoi se uita la col (ma pune si pe scaun ) si imi mai da ceva anlize daca este cazul.

Eu am facut destul de multe eco insa stiu ca nu ii dauneaza, acum ca este mnai mare si incepe sa perceapa o sa fiu mai precauta :) ca nu vreau sa l deranjez in casuta lui acolo.

Mergi la inceput

Cu raceala stau putin mai bine astazi, chiar nu ma plang, multumesc lui Dzeu dar oscillo si gargara cu apa sarata si au facut efectul si acum. Am ramas cu o pacatoasa de tuse asa din cand in cand insa iau sirop de mugur de brad si sper sa ma lase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

ANITTA,dar ai avut un pic de ”aventura”cu recoltarea....!Uneori am senzatia ca ni se testeaza limitele(mai ales atunci cand te simti puternic,curajos si increzator).Bine ca s-a terminat cu bine,slava Domnului!E bine peste vreo doua zile sa faci o ecografie scurta asa,doar ca sa depistezi in eventual hematom ,mai ales daca ai spus ca s-a insistat un pic cu acul in evitarea”obstacolelor”.Daca cumva apare hematomul,e bine sa stii,pt ca se da tratament si se resoarbe mai repede.Si eu il apreciez enorm pe dr.Iliev(un om adevarat si un bun profesionist).Cum ai suportat drumul?
Fetelor,nu mai stiu care intreba de utrogestan(eu am luat arefam,deci tot progesteron)...dar si pe mine m-a disperat cat l-am luat(l-am pus local,ca oral nu-l toleram).Si acum mi-a dat iarasi dritza,pt a mai relaxa musculatura uterina care se tot contracta,de data asta spunand ca ramanem cu el pan la sfarsitul sarcinii.Chestia cu mancarimile de la progesteron am crezut ca e ceva ce mi se pare mie...dar vad ca nu sunt singura...doar ca mancarimea mea era mai spre posterior...Am fost f atenta si se intampla doar in perioadele cand imi puneam ovulele respective..la un moment dat ma gandeam ca am viermi.Si bineinteles a inceput din nou acum ca am inceput iarasi administrarea ovulelor...
Din homeopate si eu tôt cu homeogene 9 ma doftoricesc daca e ceva cu dureri de gat,iar oscilo il iau preventiv ,un flaconas pe saptamana.Si slava Domnului,n-am mai racit de pe la 6 sapt de sarcina

Virginia 21+,mami de Ioana(22.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Apoi da, Aever, chiar n-ai merge degeaba la medic, daca ai de vorbit treburile astea asa serioase.
Joana, eu chiar am citit recent despre ecografie, cum ca n-ar fi tocmai ok sa facem multe, decat daca beneficiul e mai mare decat neplacerea pe care i-o trezeste bebelusului.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha81

Alina_Gabi bine ai venit printre noi!
Deea cum esti? Sper ca ai grija de tine si te odihnesti...
Tigruta, eu chiar m-am distrat in perioada sarbatorilor, am avut casa plina de musafiri mereu, pe 23 decembrie a fost nasul fetitei pe la noi si i-a facut cadou un pian (de care suntem foarte incantati ), pe 24 a venit Mos Craciun si am avut iar casa plina de prieteni care aveau copilasi, pe 26 au fost finii pe la noi iar de revelion am petrecut la restaurant. Acum ma pregatesc azi de o petrecere (pe tata il cheama Ion) iar pentru ca pe 9 ianuarie e ziua sotului planuiesc o petrecere surpriza duminica acasa. Asa ca sunt cam agitata pentru ca e vorba de vreo 20 de persoane, lautari, ce sa mai tot tacamul...

pozeBianca

La multi ani, inca de pe acum!

Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgiL

ANITTA,dar ai avut un pic de ”aventura”cu recoltarea....!Uneori am senzatia ca ni se testeaza limitele(mai ales atunci cand te simti puternic,curajos si increzator

A, la mine asa se intampla de regula, mereu trebuie sa fie ceva un pic altfel. La cezariana m-a intepat de 3 ori in coloana pentru anestezie, pentru ca aveam contracii si pentru ca am hernie de disc nu ma puteam apleca bine. Apoi mi-a cusut uterul cu ata neresorbabila, motiv pentru care nu am putut ramane insarcinata trei ani, iar cand am ramas, am pierdut sarcina (anul trecut). Nu am stiut de asta pana cand nu m-a chiuretat si dr a descoperit, stupefiata, ca multe-multe firisoare ies la iveala (alta dr decat cel care ma operase). Cand am facut histeroscopie ca sa vedem daca mai sunt fire de ata in uter, a trebuit sa imi faca doza dubla de anestezic ca dadeam semne de trezire, iar apoi nu mai respiram bine, probabil din cauza lui.
Si tot felul de aventuri dintr-astea, din care pana la urma am iesit cu bine, noroc ca nu-s panicioasa si nu ma dau de ceasul mortii in van.
Am suportat bine drumul, ma si mir ca nu l-am batut la cap pe sotul meu, desi la dus il prevenisem ca o sa ne intoarcem cu 20/ora. N-a fost cazul, am mers regulamentar si nu am simtit sa am probleme.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+

Mergi la inceput