Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 9
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Ideea ca la 6 ani copiii sa intre in scoala mi se pare buna. Am vazut cazuri de copii care serbau 7 ani la gradinita si nu pt ca erau mai inceti...Problema noastra e logistica. Degeaba ideea e buna dac anu suntem in stare sa o punem in practica. Legea e data de 1 an si scolile se gandesc abia acum sa faca ceva (clase speciale, mobilier...sa vedem cum organizeaza si afterschool-ul). De ce? Pentru ca pe partea materiala tin de primarie. Ministerul dispune clasa 0 in scoala si primaria nu da bani...ce sa faca scoala? Anya |
Dom ministru crede spune ceva...
Legea exact asta face!! Ii aduce in clasa I la 7 ani si 7 luni!!!
Ce mi-e ca isi serbeaza 7 ani la gradi sau 7 ani si 7 luni in clasa I?
Nu e important doar sa ii ADUCI la scoala ci sa si stii clar,cuantificabil, ce or sa faca acolo!
Nu parintilor in primul rand trebuie sa le comunici, ci invatatorilor! Ei ,invatatorii, nu stiu NIMIC!!
deea772 spune:
Faza cu inscrierea electronica mi se pare strigatoare la cer.
De ce sa ma oblige sa-mi duc copila la scoala de linga casa care e vai de mama ei,cu invatatori suplinitori care se schimba de la an la an,fara baza materiala din cauza unor directori dezinteresati si a unui corp profesoral slab?
L-am auzit spunind ca va introduce printr-un ordin semnat astazi inscrierea electronica,eliminind astfel sistemul de pile.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Faza cu inscrierea electronica mi se pare strigatoare la cer. De ce sa ma oblige sa-mi duc copila la scoala de linga casa care e vai de mama ei,cu invatatori suplinitori care se schimba de la an la an,fara baza materiala din cauza unor directori dezinteresati si a unui corp profesoral slab? L-am auzit spunind ca va introduce printr-un ordin semnat astazi inscrierea electronica,eliminind astfel sistemul de pile. |
Inscrierea electronica NU inseamna ca il inscrii la o scoala impusa !
Inseamna ca alegi scoala care iti convine tie deoarece el a precizat clar :
"Parintii vor avea atat libertate pentru alegerea scolii, cat si transparenta privind modul de inscriere in clasa pregatitoare."
Si asta : "Scolile vor trebui sa intre in competitie pentru elevi, ceea ce este un lucru benefic, ele vor fi obligate sa se deschida mult mai mult catre parinti."
Acea inscriere electronica va fi de fapt ceva de genul : cand depui dosarul la scoala aleasa inscrierea va fi oficiala, trecuta in sistem, va fi transparenta si vei sti exact ca ai depus si vor fi obligati sa iti dea un raspuns. In plus vei stii exact cati copii sunt inscrisi daca scoala este cea la care esti arondat vor fi obligati sa il primeasca, daca scoala nu este cea la care esti arondat va intra in discutiile Consiliului de Administratie si vei primi raspunsul admiterii copilului in functie de criteriile pe care le indeplinesti ( frati in scoala, proximitate fata de job etc)
usorlili spune:
Marea mea problema este: eu cum stiu de care scoala apartin? Am sunat azi la inspectorat si mi-au zis ca nu-s inca gata listele cu arondari. Ca se mai modifica pe ici pe colo si sa revin peste 1 saptamana....
Dle ministru....peste o saptamana sau de azi vom fi niste oameni informati?
Lala_D spune:
Mie personal asta cu inscrierea electronica imi pare chiar un lucru bun
In felul acesta daca in momentul cand il introduci in sistem e bun inscris si nu mai pot aparea apoi acele teancuri de dosare de care habar nu ai avut si care au stat frumusel in biroul directorului pana la afisarea oficiala a listelor in septembrie si nici varianta atat de utilizata a "locurilor goale din registru" completate ulterior si cand faci scandal ti-l arata cu nonsalanta si iti spun " pai uitati-va doamna ca x-ulescu a depus dosarul cu ...haat o luna ...inaintea dv, normal ca el are prioritate!"
Pana acum, la inscriere habar nu aveai cate dosare sunt depuse, cate dintre ele apartin scolii, cate sunt pe locuri extra etc.
BESTUTZA spune:
Inscrierea oficaila e la data "X"...Eu vreau sa inscriu copilul la o anumita scoala si la o anumita invatatoare!Cum va face sistemul asta?!...
Scoala e in apropierea casei mamei la care merge dupa scoala sau in apropierea casei bonei care are grija de el de "n"ani...
Ce relevanta faptica mai are aducerea catre scolile dezirabile a unui numar mare de elevi, daca exista restrictii dicatate doar de arondare, iar cele "neimportante" sunt discutate in CA ?
Eu ma duc , imi inscriu transparent copilul si am "sansa" sa nu ajung unde imi doresc pentru ca trebuie discutat in consiliul de administratie ?
Criteriile de raspuns ale consiliului vor fi tot "informatizate" si "transparente" ?
Lala_D spune:
Si pana acum orice inscriere era discutata in Consilul de Administratie ( toate, in acelasi timp, dupa terminarea perioadei de inscriere) daca nr de cereri depasea nr de locuri , la fel si orice transfer.
Nu te opreste nimeni sa depui insa dosarul la mai multe scoli.
sibip spune:
Dupa mine inscriere electronica inseamna ca nu mai poti inscrie copilul la mai multe scoli ci la una singura. Ceva de genul inscrierii la liceu unde ai optiunea 1, 2 si 3 si sistemul te distribuie automat la optiunea 2 etc. daca nu esti acceptat la prima. Astfel un copil ocupa un singur loc nu mai multe.
Corectati-ma daca gresesc.
BESTUTZA spune:
Se poate intampla urmatoarea chestie, usor de facut...iti spune in CA, dupa "analizarea" dosarului ca nu se poate, nu indeplinesti criteriile ,programul te elimina, nu directorul, deh, asta e, esti sters din baza de date si ti se da acordul dupa ce s-au aranjat ploile...
Idem lasarea de "locuri goale" in registru...Asta daca vrei cu tot dinadinsul sa ramai la aceeasi scoala...
Si cei amimulti parinti se orienteaza din timp...Pentru cei care nu doresc ceva anume vin linistiti, ulterior, in ordine...
Ca doar nu e asa greu...
E functional sistemul asta? Cand s-a implementat?
Pe noi ne-au anuntat sa venim in data de.. cu dosarul copilului...Si nu mai sunt decat cateva zile...
Sigur, e frumos cum suna asta, ca sa nu mai zic de benficiile noii legi care familiarizeaza copiii in clasa pregatitoare cu observarea naturii si interealtionarea...
deea772 spune:
Am sunat la Minister si am vorbit cu o tipa tare draguta care mi-a spus asa:
-inscrierea electronica este certitudine.Lucrurile vor functiona astfel:mergi la secretariat cu dosarul cind ministerul da startul la inscrieri,secretara intocmeste o fisa electronica a copilului la depunerea dosarului si in functie de criterii prestabilite de sistemul informatic,dosarul este admis sau respins.
Printre criterii,esentiale sunt virsta copilului si domiciliul arondat scolii.
Aici e partea care incalca drepturile copiilor,in limita locurilor ramase neocupate de arondati,se admit si dosare ale copiilor din alte zone.
Spunindu-i Doamnei de faza cu scoala de care apartinem ca e praf si pulbere,imi raspunde ca si in Franta se merge strict la zona arondata.
Pai de caord,nene,sa-mi aduca cadre bune si sa se faca scoala ok ca nu am o problema sa-mi duc copilul la doi pasi de casa. Dincontra!Sistemul m-a obligat sa maorientez dupa cadru didactic
A,si inca ceva:nu poti opta pentru o Doamna sau alta:sistemul repartizeaza aleatoriu copiii.
In program sunt introduse numele Doamnelor,si aletoriu se face repartitia.
Intr-o zi doua vor aparea in Monitorul Oficial noile metodologii.