Prietene la bine si la greu - 153
Raspunsuri - Pagina 7
Ancutza_Bro spune:
Dankutza cred ca ai tras o sperietura zdravana...imi pare rau...l-am pus in tema si pe sot si mi-a povestit ca Sabina azi se juca cu doua suruburi si ca nu stie unde le-a gasit
acu' sa va povestesc eu cum Sabina mea a refuzat azi sa mearga la cresa...de o bucata de vreme incoace plange dimineata si nu vrea sa o imbrac...azi s-a trezit tarziu , m-am chinuit eu cu ea vreo 25 de minute, dar nu am reusit sa o imbrac, apoi am fugit la servici si a ramas cu sotul...plansete, urlete, isi dadea sosetele/pantalonii/geaca/caciula singura jos ... a reusit sa iasa cu ea din casa si cand a intrat pe straduta cu cresa, Sabina plangea pe infundate in scaunelul de masina, era plina de lacrimi dar nu scotea un sunet...cand a oprit masina in fata cresei a inceput sa planga cu suspine... nu l-a lasat inima sa o lase si a adus-o acasa
am sunat la cresa si am intrebat daca s-a intamplat ceva, daca a lovit-o careva, a piscat-o, imbrancit-o vreun copilas, mi s-a spus ca nu, ca ea se joaca de obicei singurica si nu se cearta de la jucarii cu nici un copil...
nu stiu de ce nu mai vrea, in conditiile in care acum o luna ma intreba seara daca o duc a doua zi la copii (" mine pii?") si daca o intrebam daca vrea sa mearga raspundea ca da.
o duc la nani, noapte buna la toata lumea
carmickey spune:
Dankutza cred ca ti-a fost foarte greu,bine ca s-a terminat cu bine...
acum nu vreau sa te speri dar sa stii ca asa suntem toate mamicile,si la fiecare belea mai grava cu propriul copil asa reactionam
uite una din pataniile mele cu fiul meu
am patit-o cu fi-miu in anul 1996(avea trei ani) parca vad si acum spalam rufe(pe vremea aia se spala la mana) si baiatul meu se juca prin casa,a alergat si s-a lovit cu gurita de marginea patului din dormitor,si-a spart buza,dintisorul nu mai era nicaieri,adica era lipsa (l-am cautat dar cred ca in lovitura aia l-a inghitit) siroaie de sange curgeau,el urla, iar eu l-am imbracat si am plecat la spital,acolo mi s-a facut rau,un medic se ocupa de fi-miu l-a anesteziat si l-a cusut la buza...
un alt medic se ocupa de mine,sa imi dea apa,sa ma aseze pe canapea,mi-a luat tensiunea etc
cand ne-am intors acasa surpriza lasasem apa la cada sa curga si dopul pus,deci inundasem in baie,hol,bucatarie si la vecini
ei de atunci mi-am zis ca trebuie sa fiu mai tare,sa nu ma mai panichez...
dar de unde,cand adelina a facut temperatura 40,am fost terminata,nu stiam ce medicament sa ii dau,ma uitam in frigider si nu stiam ce trebuie sa iau
cat am incerca sa ne pastram calmul,sa gandim limpede nu cred ca am reusi,suntem mame,si asta spune tot
carmickey spune:
fetelor eu o am pe adelina constipata de cateva luni bune,nu stiu de la ce,ciorbita mananca,iaurt mananca,mar mananca,para,mananca si degeaba
acum va intreb si eu ce parere aveti daca i-as da zilnic un pliculet de biotics baby ?? am citit pe prospect ca regleaza echilibrul intestinal in caz de constipatie sau diaree...stiu ca se recomanda in tratamentul cu antibiotice, dar nu stiu ce altceva i-as putea face
multumesc pentru ajutor
grigore_tina spune:
Buna dimineata si la multi ani!
Incerc sa scriu cate ceva de la job.
Stanucel eu i-am dat acum 2 luni biotics pentru ca ori se constipa 4-5 zile si nu reuseam sa il fac sa iasa afara cu nimc (alimentar,supozitor) ori facea prea moale (scuzati detaliile).
Rezultate nu stiu daca a avut.I-am dat cam o saptamana,a facut zilnic si ok apoi s-a reglat singur .
Cand era mai mic am folosit Lass baby.Nici asta nu stiu ce efect a avut.
De vreo saptamana mananca cu noi muraturi (nu mult:o gogonea/un castravete / un gogosar murat).
Sunt pregatite de noi putin mai dietetic asa ca nu imi fac griji .
Intrebarea mea este :e ok otetul pentru ei la varsta asta?Mananca muraturi aproape zilnic si citeam pe undeva ca e otetul e benefic din multe puncte de vedere.
Otetul folosit e din vin.
Cred ca il ajuta putin si la tranzit.
De cand papa asa face zilnic kk chiar de 3-4 ori pe zi.
Lila,Floricik ma bucur ca ati avansat cu "nu pampers".
Aveti fetite mari.
Ancutz esti sigura ca micuta nu a fost lovita sau bruscata de educatoare?
Nepotica mea a refuzat sa se duca la gradi o perioada pentru ca apoi sa aflam ca una dintre ingrijitoare o bruscase (avea fetita unei vecine pe care o ingrijea foarte bine iar nepotica se asezase pe scaunul unde vroia respectiva copila sa stea.Atunci doamna a dat-o brusc la o parte iar copilul s-a speriat.).Alta data educatoarea a pus-o la colt pentru ca era singura care asculta.
Ceilalti nu erau pusi la colt dar ca sa dea exemplu au sacrificat-o.
A discutat bunica cu educatoarea si ingrijitoarea de fata cu copilul si de atunci nu mai sunt probleme.
Daca e pedepsita pe drept e ok.Nu face mofturi copilul dar daca e ceva in neregula atunci nici ea nu asculta.
Sper sa revin mai tarziu sau maine.
Legat de vacante noi afara nu am fost.Anul asta am vrea ceva.
Astept oferte si ma inspir de pe aici.
Dancutza imi pare rau de patania voastra.
Si eu ma panichez de multe ori .
Nu mai stiu cine intreba dar in noaptea de Revelion Geo s-a culcat in jur de 01-01.30.
S-a jucat,a dansat,a cantat.
A fost foarte fericit.
smaranditza spune:
La multi ani cu sanatate! Un An Nou fericit si plin de impliniri!
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
Ramonika spune:
stanucel nu cred ca i-ar face rau biotics baby, insa nu stiu cate zile ar fi bine sa-i dai. dar medicul de familie ce zice?
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
monis5 spune:
neata
Ancutza sa stii ca si Iulian cam plange dimineata de alaltaieri cand tb sa-l imbrac pentru gradinita, dar ma gandesc ca e doar acomodarea de dupa vacanta. Poate totusi n-ar fi rau sa intrebi pe la cresa daca nu s-a schimbat ceva.
Vreau si eu o oferta pe insula pustie, cu hamac pe plaja si palmieri, as fi in stare sa plec acum
Dankutza imi pare rau de asa patanie, bine ca ai vazut la timp. Iulian si-a bagat niste servetel in nas cand eram pe drum spre ai mei in masina. Am avut niste apa de mare, i-am pus si apoi a suflat nasul si a iesit, cu mana nu era chip sa-l scot . Cat despre panica, nu prea e buna, dar fiecare creier reactioneaza cum poate la stres...
Stanucel poti incerca cu biotics cateva zile. Dar cu putina miere cu apa dimineata pe stomacul gol ai incercat?
va las si eu o colinda intarziata (am fost in vizita la Ana by Dozz si cred ca Iulian s-a ambitionat si el cand a auzit-o pe Ana cantand colinda cu toate vorbele ).
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
smaranditza spune:
Am reusit si eu sa citesc din urma. Ce sa zic...visatoare fete avem, bre! Auzi la ele: plaja, soare, mare....
dankutza, cand am ajuns la postarea ta plina de nu stiam cum sa citesc mai repede sa vad ce s-a intamplat. Asa ca am inceput cu finalul, ca nu mai aveam rabdare.
Horror ce ti s-a intamplat. Oricum, Pinky a reactionat super bine, sa stii. Timi daca ma vede plangand se pune si el pe un bocet cu suspine de nu stii cum sa-l potolesti.
monis, fff tare Iulianul! Ce sa mai tot insire el fetite, baieti si tot pomelnicul ....le-a zis direct COPII! Super-super!
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
Ancutza_Bro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 neata Ancutza sa stii ca si Iulian cam plange dimineata de alaltaieri cand tb sa-l imbrac pentru gradinita, dar ma gandesc ca e doar acomodarea de dupa vacanta. Poate totusi n-ar fi rau sa intrebi pe la cresa daca nu s-a schimbat ceva. Vreau si eu o oferta pe insula pustie, cu hamac pe plaja si palmieri, as fi in stare sa plec acum Dankutza imi pare rau de asa patanie, bine ca ai vazut la timp. Iulian si-a bagat niste servetel in nas cand eram pe drum spre ai mei in masina. Am avut niste apa de mare, i-am pus si apoi a suflat nasul si a iesit, cu mana nu era chip sa-l scot . Cat despre panica, nu prea e buna, dar fiecare creier reactioneaza cum poate la stres... Stanucel poti incerca cu biotics cateva zile. Dar cu putina miere cu apa dimineata pe stomacul gol ai incercat? va las si eu o colinda intarziata (am fost in vizita la Ana by Dozz si cred ca Iulian s-a ambitionat si el cand a auzit-o pe Ana cantand colinda cu toate vorbele ). Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009) |
draga mea, dar nu esti in Belize? mai mult de atat ce as putea sa iti ofer?
edit: am discutat cu asistentele de la cresa si mi-au spus ca nu i s-a intamplat nimic ce ar putea sa-i induca acest comportament