Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor. Am intrat si eu putin, ca mi sa facut dor de voi.
Marcella imi pare nespus de rau. Sper a te linistesti cat de curand si odata cu trecera timpului sa te simti mai bine.
Haydee bine ai venit. Sa ai o sarcina cat mai usora si o nastere si mai usoara.
Eu nu ma simpt asa de bine, dar incerc sa trec peste asta. Ieri toata ziua ma durut burta si am avut contractii. Am luat 2 nospa, dar nu mi-a trecut. Sper ca azi sa fie mai bine. Va pup si cat de curand o sa mai intru.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 21+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Titi: ai grija de tine stiu ca esti harnicuta dar mai lasa si pt altii, odihneste-te si ai grija de bebel.

Dara, Amy: vad ca sunt diferente f. mari intre spitale si orase diferite. In Timisoara de ex. sunt 2 spitale private dar ambele au contracte cu mai toti doctorii, putini sunt cei care sunt legati doar de un spital si oricum diferentele de pret intre cele 2 nu-s asa mari. Ba mai mult, la unul din spitale mi-au spus ca accepta si contracte ad hoc cu medici din alte localitati daca acestia sunt dispusi sa vina cu pacienta sa nasca la Timisoara. Si inca un lucru diferit e ca la noi ginecologul care supravegheaza sarcina este cel care face si echografiile morfofetale, in Bucuresti din ce am citit prin forum fiecare merge in alt loc pt morfo si vine abia apoi cu rezultatele la ginecologul care ii supravegheaza sarcina. Nu stiu daca diferenta vine din pregatirea suplimentara pe care trebuie sa o aibe cel care face morfo sau din aparatura mai specializata de care ar fi nevoie.

28+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Eu incerc pe cat posibil sa nu fac efort..cand merg putin simt ca exagerez..obosesc mama mama si simt ceva presiune pe uter.

Fetelor cum simtiti contractiile? Stiu ca suna ridicol dar eu cu Bu nu am simtit nimic suspect pana am nascut si acolo din cauza oxitocinei nu simteam decat o durere continua...Deci la ce trebuie sa fiu atenta... trece timpul si simt ca incep sa pierd contactul cu realitatea... orice junghi ma ingrijoreaza .

Vad ca vorbim de nastere:
- eu am nascut natural la Filantropia pe Bu si am fost destul de multumita -doctor, moase, asistente totul ok ... cost vreo 3000 de lei
Voi naste tot acolo cu acelasi doctor si nu m-a interesat niciodata sa nasc in privat nu din cauza costului ci din cauza conditiilor ce pot oferite in cazul in care ceva merge dificil: nastere, prematuritate ... am inteles ca vei fi urcata in ambulanta si direct la spital de stat.
Da amabilitatea cadrelor medicale e un mare plus pentru privat dar incertitudinile legate de ingrijirile speciale e un mare minus ... asa ca strang de dinti ..imi fac plicuri de acasa si asta e mai bag in halat si in 3 zile sunt acasa.

Ce planuri de Revelion aveti? Spuneti-mi ca macar voi sunteti curajoase.. eu sunt hotarata sa nu fac nimic decat sa stau pe canapea la tv si sa nu ma agit.

Pup fetele si strengari

Mamica de Bu minunat si de strengar +25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

Eu am fost ieri la intepat (testul de glucoza) si mi-a iesit 135. M-au sunat de la clinica si saptamana viitoare trebuie sa merg sa fac testul de intoleranta (cel din ora in ora). Ufff... aaa si fierul e mic deci am de luat fier

Haydee bine ai venit la noi! Sarcina usoara si la termen sa ai

Revin mai tarziu ca acum avem niste musafiri si am intrat doar putin sa vad ce e cu valoarea de la analize.

Pup fetele

Monica, fericita 28+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, pai am noroc ca dr mea e si la Regina Maria, dar si la Cantacuzino (de stat) si ma duc dupa ea la Cantacuzino, asta voiam sa zic.

Ca si lui Chito, nu imi place treaba ca daca ai nevoie de ceva in plus pt. mama sau copil, la privat te fac pachet si tot la stat aterizezi, si dupa ce ca esti speriat, incepi tot cu bagatul in buzunare.

Poate daca dr- mea era la Sanador sau Medlife unde dadeai 6200, ma mai gandeam, dar la 9700 la Regina Maria, nu ma pot apropia ca bani (si 9700 e cu tot cu reducerea de la CAS).

Cam de cezariene zic, pt. ca intr-un fel mi se pare greu sa te poti baza pe nastere naturala, poate ai nevoie de cezariana atunci pe loc si ajungi tot la banii de cezariana.

Monna, ai avut 135 pe nemancate? Sau dupa ce ai baut glucoza?

Cu durerile nici eu nu stau bine, asa ca de Rev poate ajung la niste rude, daca nu, stau acasa, ca nu prea imi vine sa ma misc cand ma doare.

Pazea ca m-am apucat de cantat (=afonizat), ca in tzashpe locuri, documentare si de la prietene aud ca recunosc bebeii cantecele si poeziile si se linistesc dupa aia daca le canti ce-au invatat in burtica. Mi-am scos versuri si cautat melodii si lalai pe-aici prin pauze de lucru, e funny rau, sa vedem cand m-o auzi sotul, ca el stie sa cante, nu ca mine, cred ca va sta cu dopuri in urechi. Bebica saraca parea sa se agite cand cantam eu, asa ca nush cum e cu linistitul :P - Cred ca nu prea stiam sa respir cand cantam (ca ramaneam fara aer) si cred ca-i dadeam cu diafragma in cap - ca acolo e caputul ei si pe-acolo simteam agitatie :P

24+ cu bebe Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Chitosenia: de contractii nu stiu ce sa-ti spun ca nici eu nu le identific :(
De Revel ne strangem la niste prieteni, sper sa fiu maine in stare sa pregatesc si eu cate ceva de dus.

Monna: imi pare rau de rezultatele la analize, curaj ca se repara

Dara: ce tare esti cu cantatul :)) La inceput si la mine se agita bebica la cantat, dar cred ca era doar de la entuziasmul ca recunoastea vocea. Apoi cu timpul dimpotriva, se linistea cand vorbeam sau ii cantam ca si cum s-ar fi obisnuit. Dar la fel si eu, cant doar cand nu e sotul prin casa

Legat de facutul pachet si mutat la spital de stat am auzit si eu zvonuri si m-am dus si am intrebat cu tupeu la privat cate cazuri au avut in cei cativa ani de cand au deschis sa trebuiasca sa mute bebei. Ei bine au avut doar un caz si nu a fost din cauza de prematuritate, ci din cauza de malformatie, caz in care si de la maternitate de stat te muta la spital specializat de copii daca e cazul de operatie pe cord sau alte asemenea (lucru confirmat de o cunostinta care lucreaza acolo, deci nu m-au mintit). E drept ca la privat s-au nascut doar de pe la 30-32 saptamani in sus dar nu mai e asa mult si ajung si eu acolo. Iar eu am incredere ca malformatie nu are bebica mea, doctorul la care merg eu e mai putin vorbaret dar e f. bun ecografist si sunt convinsa sau cel putin vreau sa cred ca ar fi vazut daca era vorba de vreo problema structurala.

28+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna fetelor
gata pregatirile de reveloin?
eu sunt un pic ingrijorata azi bebita mea e foarte cumintica nu prea am simtit-o cum trebuie, oare sa-mi fac griji? voi mai aveti perioade cand nu-l simtiti pe bebe des ? pana ieri era tare activa dar zi nu stiu de ce e cumintica a miscat ea de cateva ori oare o fi si ca am fost un pic agitata cu curatenia etc...offf parca m-as duce la un eco acum, voi ce spuneti?

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

gata am sunat la clinica pt. o eco noroc ca renuntase o fata la programare si ma bucur ca este chiar dr. mea care ma monitorizeaza in sarcina asa ca la 19.15 sunt in fata cabinetului.

29+

Mergi la inceput

gabrielarusu eu sper sa nu fie caz de ingrijorare, cand esti activa e oarecum normal sa fie bebe mai cuminte, doar e leganat bine si nici corpul tau nu mai simte asa bine datorita efortului. Oricum, sa ne tii la curent, sunt curioasa si eu ce zice medicul pt ca si eu am din cand in cand zile mai linistite din partea bebitei dar pana acum nu am ajuns sa ma ingrijorez prea tare pe motivul asta, nici eu nu am toate zilele la fel.

28+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, am uitat sa zic, dr mea gineco imi face ea toate ecografiile, inclusiv morfofetale. Nici eu n-am auzit de multe gravide cu bebei mutate/mutati, insa la privat se duc adesea sarcinile low-risk. La cele high-risk nu incurajeaza mult nici doctorii, din cate am auzit, sa te bagi la privat.

Probabil la bebe dupa 36 saptamani (la Medlife (privat) e sigur conditie sa treci de 36 saptamani) probabil ca nu mai apar asa probleme oricum.

Oricum banuiesc ca macar in TM merita, pentru diferenta de 500 eur, plus ca ajungi mai rapid, banuiesc, la stat, daca e ceva, D-ne fereste! In Buc poti face o groaza intre spitale in trafic.

He he, deci suntem 2 cu cantatul, tu ce-i canti?

Gabi, si eu stiu ca daca te misti mult bebe e mai leganat si ca mai mult misca atunci cand stai. Si la mine uneori e mai putina activitatea a lui bebe :) Cred ca de-acum daca ti-ai lua un stetoscop i-ai auzit inimioara, stiu ca vazusem la 19 lei sau cam asa, pe net. Eu numar cu dopplerul fetal cate batai aud in 15 secunde (urmaresc secundarul la ceas) si inmultesc cu 4 sa stiu ca e ok pulsul la bebe si ma gandesc ca acum merge si cu stetoscopul. Poate ne zice Amy, ca parca ea avea unul.

24+ cu bebe Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput