Brum.-craciunite N-D 106-Bravo scumpi! Hai Altesa!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matza2 spune:

trimiteti-m isi mie va rog un pm cu user/parola la contul de picasa
multu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_mammy spune:

La multi multi multi ani frumosi!!!
Fie ca acest an sa ne aduca numai bucurii si impliniri pe toate planurile.
Mesajul de predare este foarte frumos,emotionant .

Va pup pe toate si ne vedem la casa noua

happy mammy :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_mammy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matza2

trimiteti-m isi mie va rog un pm cu user/parola la contul de picasa
multu'

Vreau si eu user/ parola ( am activat pm)
Multumesc frumos

happy mammy :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

La multi ani, dragelor! Sa dea Dumnezeu sa avem un 2012 plin de satisfactii, copii si familii sanatoase!
Am avut o odisee foarte frumoasa, indraznesc sa spun ca am capatat niste prietene bune si va iube ca ati fost aici!
Azi plecam si noi acasa, fericiti si cu bb sanatos, ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de noi!!

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

LA MULTI ANI!
sa aveti un an nou fericit alaturi de comorile voastre! sa va bucurati de ei/ele, sa fie sanatosi si mancaciosi!
sa ne auzim cu bine la "Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori "!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinush19_85 spune:

La multi ani pe 2012, sa aveti parte de sanatate, multe bucurii si realizari, momente frumoase alaturi de cei dragi si de bebelusii vostri scumpi!

Am nascut pe 27 decembrie, la 17.20 un baietel scump foc, de 3300, 50 cm, Apgar 9. Travaliul si nasterea au fost ok (traiasca epidurala), probleme au aparut la 30 min de cand m-au scos din sala de nasteri, de cand nu am mai avut anestezie/ perfuzie...O durere de la cusatura de cu chiu, cu vai am reusit sa dorm 3 ore in noaptea aia...Nu stiu cat va mai persista durerea, dar o sa trec eu si peste asta
Acasa suntem de 4 zile, am inceput sa ne obisnuim cu programul, cu emotiile. nu va spun cum a fost prima noapte...cred ca stiti si voi, mai ales fetele aflate la primul bebe ma trezeam din juma in juma de ora sa il verific, bocete pe capul meu ca nu o sa stiu sa ma descurc, de nu stia al meu cum sa ma linisteasca
Acum, daca ma puteti ajuta si pe mine cu cateva raspunsuri din experienta voastra, va multumesc mult:
- alimentatia e mixta: ii dau san,cat am, dupa care ii dau lp sa ma asigur ca a papat suficient, mai ales ca nu adoarme la san (decat in reprize scurte, cateva minute); voi ce ziceti e ok asa? san+lp la o masa? Nu am dat inca de un pediatru, ca na, sunt sarbatorile...
- cat lasati bebele sa doarma? din spital mi-a zis sa il trezesc la 3-4 ore sa ii dau sa manance, chiar daca el mai doarme
- buricutul nu a cazut inca, cum ii faceti baie?
- noi procedam astfel: il trezim, schimbam pampersul (operatiune care dureaza vreo 10 min, ca na...suntem incepatori si ne trec toate emotiile), ii dam sa pape si nani. Voi cum procedati?

Multumesc mult si la multi ani inca o data!

39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Felicitari, Alinush! Sa creasca mare baiatu'!

Eu nu l-as trezi sa ii dau sa manance, oricum se trezeste el de foame. Fii insa atenta la icter ca daca e foarte pronuntat s-ar putea sa fie mai somnolent si atunci nu cred ca e ok sa il lasi nemancat mai mult de 5 ore.
In ceea ce priveste alimentatia mixta nu stiu ce sa iti spun. Eu alaptez la cerere, cererea osciland intre o ora si 4 ore noaptea. Imi doresc foarte mult sa alaptez exclusiv cele 3 luni cat voi sta acasa cu bebelusul La copilul meu cel mare care are acum 9 ani am alaptat dar complet gresit: adica ii dadeam san la 3 ore fix si bineinteles ca secretia de lapte a scazut si spre o luna i-am dat completare ceea ce a insemnat intarcare precoce. Am continuat sa ii dau doua mese/zi de san pana la 6 luni dar LP era baza.
De data asta am plecat motivata sa nu ma las si se pare ca reusesc. La inceput eram practic mereu cu tata in gura. Nu a fost usor cu debutul alaptatului, am avut si canale infundate la unul din sani dar a trecut (m-a ajutat masca cu argila verde, la indicatiile moasei).

Poti sa continui cu alimentatia mixta mentinand si secretia lactata.
Cred ca bebele tau doarme mult dupa masa de lp care tine mai mult de foame.

Baie noi face de cand s-a nascut si buricul a cazut la 14 zile. Ne-au invatat sa nu il tinem mult in apa, max un minut pana nu cade buricul.

Am si eu o intrebare: e o pb daca bebe alaptat nu face caca in in fiecare zi? El nu pare deranjat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Alinush, daca vrei sa ai laptik trebuie sa ii dai san de cate ori cere, chiar daca o sa ii dai si de 2 ori intr-o ora. Asta se cheama "la cerere". Daca ii dai lapte praf, productia ta la lapte va scadea. Plus ca se va obisnui cu biberonul si va refuza in curand sanul. Depinde de tine cum vrei sa faci. LP se digera mult mai greu decat laptele de mama asa ca poate de asta doarme mai mult. Tu acum ai f mult laptik pana se regleaza productia, poti incerca sa vezi cum e doar cu san si eventual un singur biberon seara la culcare cand tu, de oboseala si stres, poti avea mai putin laptik. Uite, mai citeste aici, am mai pus linkul asta o data dar mi se pare f ok pt incepatoare http://alaptare.home.ro/

- Buricul a cazul la noi in a 12-a zi dar pana atunci i-am facut baia normal.

Antonia, nu e o problema cu caca pt ca laptele de mama se consuma cam tot si nu prea mai sunt reziduri de eliminat mai ales ca acum cresc precum cozonacii, pun totul pe ei. Dar daca esti tu cumva constipata incearca sa reglezi asta din alimentatie. Cu citrice, compot de prune sau ce stii ca functioneza la tine.

Harri Alexandru (10.09.2008) si mama lui + 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

CE S#258; NU FACE#354;I CÂND AL#258;PTA#354;I

- S#259; nu for#355;ati copilul s#259; sug#259; (s#259; nu-i împing#259; capul spre sân)

- S#259; nu al#259;ptati dac#259; sânul este prea plin, mai întâi trebuie un pic muls sânul (cât s#259; se înmoaie areola) #351;i apoi pus copilul la sân

- S#259; nu sariti peste o mas#259; crezând c#259; o s#259; aib#259; mai mult lapte; cu cât al#259;pteaz#259; mai rar cu atât se produce mai pu#355;in lapte

- S#259; nu lasati copilul s#259; plâng#259; prea mult, copilul agitat nu suge bine

- S#259; nu al#259;ptati copilul somnoros, trebuie trezit prima dat#259;

- S#259; nu cânt#259;riti copilul dup#259; fiecare supt

- S#259; nu suplimentati suptul cu lapte praf sau ceai (mul#355;i copii #351;i dac#259; au supt bine, mai accept#259; #351;i un biberon de lapte praf, aceasta neînsemnând c#259; le-a fost foame!!)

Harri Alexandru (10.09.2008) si mama lui + 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matza2 spune:

as mai adauga din proprie experienta - daca ii dai lp, ai in vedere ca indiferent de cantitate nu se digera inainte de 3 ore...daca ii dai peste sa manance, poate sa il doara burtica

Mergi la inceput