Fixare pe suport si inramare puzzle - cum?
De cativa ani, Mos Craciun imi aduce cate un puzzle de 500-1000 piese la care eu robotesc cu foarte mare bucurie pe 1 si 2 ianuarie. Anii trecuti mi-a adus niste puzzle-uri comune, challenging doar prin numarul mare de piese de aceeasi culoare , dar anul asta imi va aduce o reproducere foarte frumoasa a unui afis din perioada Art Nouveau, care e atat de frumos si de drag sufletului meu incat as dori sa-l conserv odata facut si chiar sa-l inramez, sa inlocuiesc "rapirea din serai" din sufragerie (glumesc, n-am o rapire per se , dar e o natura moarta cam enervanta)
A facut cineva asa ceva? Cum procedez? Exista si alte solutii in afara de adezivii speciali (si foarte scumpi x 2 buc pt puzzle de 1000 de piese) ca sa il fixez pe o hartie/carton si apoi sa-l duc la inramat?
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Raspunsuri
CorinaDani spune:
vazusem undeva (intr-o reclama sau revista ptr produse gen teleshopping) ca exista un material sintetic usor adeziv, pe care poti face puzzle-ul, iar daca iei o pauza, poti rula materialul si iti ramane asamblata portiunea de puzzle deja realizata, nu e nevoie sa o strici pentru a-ti elibera masa pe care lucrezi.
varianta 2 ar fi sa folosesti scotch dublu adeziv. ma gandeam ca ai putea folosi o bucata de carton, lipesti pe aceasta scotch dublu adeziv sub forma unor linii paralele sau chiar ca o retea, si pe masura ce reconstitui imaginea vei lipi bucatelele de puzzle pe carton.
varianta 3 : pe carton incepi sa pui piesele, si fixezi bucatelele pe deasupra, cu scotch special pentru hartie/fotografii, e un scotch care se lipeste/dezlipeste foarte usor, fara sa lase urme de adeziv sau sa jupoaie suprafata pe care e lipit.
varianta 4 : masori dimensiunea exacta a imaginii finale. pe o bucata de carton vei lipi o alta bucata de jur imprejur, ca un fel de rama in care iti va intra la fix tot puzzle-ul (asa a avut fetita mea un puzzle cu steaguri si tari, se montau piesele in interiorul ramei respective)
LAlexandra spune:
Eu fac puzzle0ul normal pe un carton, ceva. Dupa ce il termini poti cumpara un lipici special de dat deasupra puzzleului, ca sa stea cat de cat si ca sa nu se puna praful. Eu ca un burete pt papuci, nu stiu cum sa explic, e vreo 20-30 ron un tub, dar iti ajunge unul. Apoi intorc frumos puzzleul, daca e de firma buna il poti intoarce simplu, ca nu se desface, daca nu, pui si deasupra un alt carton sau un prosop, ceva, si il intorci brusc, cu inca cineva, fiecare sa tina dintr-un colt. Apoi cand e intors pe spate il poti lipi cu scotch simplu, din acela cartonat, sau exista si folie adeziva speciala pt puzzle, dar e mai scumpa.
Apoi il poti duce la inramat unde doresti
_
printisorului Alessandro
bird70 spune:
Eu folosesc un lipici special pe care il cumperi de la magazinul de unde cumperi puzzle. Se aplica pe fata si eu am grija sa il pun in toate crapaturile. Cand se usuca tot puzzle-ul se face ca o bucata mare de carton, nu se mai misca nimic, in plus pe fata apare ca un lac si e usor sa stergi praful de pe el.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper