Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Monna, frumos patutul. Si noi ne uitam exact la acelasi model, doar ca era mai inchis la culoare. Pana la urma am luat alt model, tot convertibil (nu spun cat am dat pe el, ca e rusine). El arata asa http://collegewoodwork.org/component/page,shop.product_details/product_id,145/option,com_virtuemart/Itemid,26/
Tala, monitorul nu l-am luat inca. Ma gandeam sa-l aleg pe acela, dar nu sunt inca hotarata. Aici l-am gasit la 320 de dolari. Cred ca in Europa e mai ieftin. Chiar si in SUA e mai ieftin cu vreo 100 de dolari.

Vad ca se discuta de nasi. Noi avem nasii de cununie in Ro asa ca le-ar fi mai greu sa vina aici sa boteze. Plus ca as vrea ca nasii sa fie prezenti in viata copilului cat se poate de mult, nu doar o data pe an..sau cine stie cand..nu ca ei n-ar vrea, dar e mai greu cu distanta. Prietenii nostri cei mai apropiati s-au oferit asa ca ne-am gasit nasii.
De asemenea se puneau intrebari daca e ok sa fie nasa singura. Bineinteles ca e ok. Eu asa am botezat o fetita dintr-o familie necajita (Poveste lunga..pe scurt ea se afla in grija parintilor nostri..incercam sa o adoptam..Doamne ajuta!!). La vremea aceea nu eram casatorita (urma sa facem nunta in octombrie iar pe ea am botezat-o in februarie). Primul preot la care am fost m-a facut sa plang. Mi-a zis ca nu poate sa ma lase sa botez (chiar daca am specificat ca o fac singura dar ca sunt sustinuta de logodnic). Mi-a tinut un discurs ca stie el ca traiesc in preacurvie din moment ce am intrat in biserica cu logodnicul de mana. Cica daca vreau neaparat sa botez, sa vin inainte de asta, intr-o zi, mai pe-nserat, si ma cununa el...am ramas perplexi..noi aveam deja data nuntii stabilita, restaurantul arvunit, si el vroia sa vin mai pe-nserat...Oricum am mers la alt preot si a acceptat cu bucurie ca vreau sa fac un gest pentru cineva la nevoie.

Bravo ca ati facut brad. Noi anul acesta nu cred ca vom face. As vrea ca primul brad de aici sa-l facem cand va fi prezenta si bebelusa noastra. Asa ca la anul...Acum dilema mea este ce sa pregatesc pentru Craciun. In ziua de Craciun mergem la 2 petreceri . In ajun vor veni prieteni la noi si nu stiu ce sa pregatesc ca fel principal. Ma gandeam la curcan, dar suna prea americanesc (Thanksgiving). Sotul zicea de ceva de porc la cuptor...DAR CE??? sa fie si aratos, si gustos...grea incercare. Ceva idei? retete?.

Acum din categoria intrebari idioate (nu ca pana acum as fi pus numai intrebari pertinente):

Voi cum/unde simtiti bebe? Eu simt ceva fluturasi, dar in partea inferioara a abdomenului. Adica mai mult pe linia de demarcare a zonei, ma scuzati, pubiene. Cred ca sunt nebuna, burta e mai sus...dar va jur ca acolo le simt.
Daca acum am cam 21 de saptamani cand sa ma astept sa simt cum misca bebe la palpatie. Nu de alta dar sotul e disperat ca nu simte nimic..cica o fi el nesimti..tor.
Sunt normale secretiile vaginale super-abundente?? La modul ca am crezut ca am facut pe mine?? Nu ca nu s-ar fi intamplat cand am tusit/stranutat..
Secretii ale sanilor?? Nu mult, dar atat cat sa-mi patez un pic tricoul. De aceea n-as putea spune ce culoare/densitate...
Sotul s-a trezit azi dimineata cu gripa? Sa ma duc la hotel sau exista metode preventive naturiste (dar nu gen ceai de strambatura calului ca pe aici nu se prea gasesc).

Cam atat imi vin pe moment..daca mai e ceva, revin.
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Marcella patutul nostru nu e chiar ca ala, e ceva in genul. Am pus poza aia ca n-am gasit poza cu al nostru. O sa incerc sa-ti raspund la intrebari asa cum stiu eu, dar sa nu iei raspunsurile de bune, iti spun din ce am trait si citit eu.
1. Tot jos am simtit si eu la inceput miscarile lui bebe si apoi am alfat la eco ca acolo avea el piciorusele, deci eu cred ca e normal ce si cum simti tu.
2. Sotul meu a simtit miscarile lui bebe cand aveam 24 de saptamani si vreo 3-4 zile, nu mai stiu exact. Deci nu e numai sotul tau mai nesimti...tor
3. Secretiile vaginale super-abundente... hm... daca nu le-ai avut pana acum si au aparut brusc nu stiu cat de normale sunt. Am citit prin carti ca daca apar brusc e posibil sa fie ceva pierderi de lichid amniotic. Nu vreau sa te sperii, mai bine intrebi medicul tau. Mai pateam si eu ca la stranut/tuse sa am impresia ca fac pe mine .
4. Tocmai ce vorbeam zilele astea de colostru. E posibil sa apara deci e normal. Eu inca nu am asa ceva.
5. Nu stiu de metode preventive... sper sa nu te molipsesti si tu

Monica, fericita 26+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Salut fetele

Vin cu vesti bunicele, transaminazele mele sunt inca peste limita dar la jumatate din cat au fost saptamana trecuta. Se prea poate ca ficatul meu stresat din cauza presiunii uterului sa nu fi suportat prea bine perfuziile cu venofer. A ramas ca refac analizele in ianuarie sa vedem cum mai evolueaza.

Sovietica: tu faci 36 la al 3-lea copil, eu am deja 33 si-s abia la primul Multi inainte cu sanatate!
Oanace: spor la decorat! eu abia duminica voi face bradul, e bine si atunci.
Gabrielarusu: felicitari pentru pitica senzuala si voinicuta!
Carina: multam pt tinut pumnii, se pare ca a prins bine Eu anul asta am fost fara tocuri la Christmas party si a prins bine ca am reusit sa si dansez putin, eu ador sa dansez.
Monna: cu mare placere Eu inca n-am spalat hainutele tocmai pt ca stiu ca n-am terminat sa ma uit la ele si poate mai apuc sa completez
Tala: multam de sfat, sper sa reusesc sa-l pun in aplicare si in ianuarie cand refac analizele sa fie totul normal!
Marcella: prima data si eu am simtit bebelina tot acolo jos si a durat destul de mult pana sa simta si sotul. El de fapt mai devreme a vazut valuret decat sa simta la atingere, probabil pt ca nu stia la ce sa se astepte. De secretii nu stiu ce sa-ti spun, dar iti recomand multe multe fructe sa nu racesti.

26+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Marcela sunt deacord cu Monna cu tot ce ti-a scris...si ca sa te linistesc iti zic ca la 28 de saptamani burta mea face valuri vizibile din exterior. Mai ai un pic de rabdare... la prima sarcina toate se intampla un pic mai tarziu.
Si sotul meu a racit, si fata...nush daca a fost acelasi microb...dar eu am scapat...Ca remediu...am baut ceai de lamaie. Insanatosire rapida sotului ca sa nu apuci tu sa iei raceala.

Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Ronina felicitari pt vestile bunicele! Nici eu nu le-am spalat inca pt ca o sa mai am treaba cu ele
Strumfy sanatate multa sotului si fetei daca inca mai sunt raciti

Monica, fericita 26+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Monna merci dar am scapat de raciti

Mami fericita de strumfita si 28+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Titi, pai lumea zice ca si pana la faza cu impinsul doare de te urci pe pereti :)
Dar eu iti multumesc mult pentru incurajari.

Ronina, eu citisem ca la colestaza ai si super mancarimi pe burta, parca asa imi amintesc.
Multumim pentru capitol. Wow, felicitari pt. scaderea transaminazelor, cat peste limita?

Gabriela, felicitari pentru eco, e f. bine ca a trecut bebe de 1 kg.

Monna, pai tu nu faci morfofetala de trimestrul III, pe la 32 de sapt. parca?

Merci pentru incurajari fetele, azi am reusit sa-mi bag acul cu viteza, nu la modul masochist, incet asa (nu voiam asa, dar asa imi iesea) si i-am zis sotului sa ma distraga dupa, sa nu mai simt senzatii bizare dupa ce trece valul de adrenalina sau ce m-oi incorda eu acolo. Cred ca inca imi tin respiratia cand mi le fac, dar progresez eu. Mi se pare ca e mult ser si ma gandeam ce ma fac cand termin locurile din burtica :( Ca la picior eu nu reusesc sa fac pliul de piele, e pielea lipita, carnea tare, nu stiu.
Nu am reusit inca sa capat injectiile compensate de la farmacie (adica 20 deodata deocamdata) si am mai cumparat. Amy, tu le iei compensat 100%? Niko, multumiri pt PM, ti-am trimis un mail.

Sovi, dar cate clatiri in total? La multi ani in avans si petrecere frumoasa cu atomicii :).
Eu nu pot sa ma risc cu uleiul de masline, am incercat candva cu lamaie chiar, pentru eliminat mal la bila si am vomitat de nu ma mai opream. Eu capcauna, sa incerc si doza de mai tarziu si iar jale mare, varsaturi in ultimul hal. Si adica nu eram gravida. Asa ca nu ma mai risc. Dar sigur sunt persoane la care va merge. Iti mai iei epi-no?

Tala, asa e si normal, nu sa faci perfect din prima, ci sa te corectezi, foarte bine faci!!!

Marcella, asa simt si eu cel mai mult, pe linia chilotului cum ar veni. De saptamana asta a inceput si mai sus, dar la 20-21 numai jos simteam bebe. Nici la mine nu se vede la suprafata. La secretii nu mi-e clar cat e cantitatea normala. De incontinenta am inteles ca-i normala, cel putin sigur in trimestrul 3. La sani am inteles ca-i normal. Sotul s-a trezit direct cu febra, dureri musculare? Ca citeam ca raceala debuteaza cu durut in gat, apoi curs de nas, apoi tuse, pe cand gripa mai cu febra, dureri musculare, stare generala proasta. Mie mi-au zis sa bag vitamina C la greu, de la spital mi-au zis adica, dar sa fie 1 g pe zi, nu mai putin. Eu iau efervescenta. In rest tot paracetamol si lichide.

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: asa e, la colestaza apar si mancarimi. Dar mai apare si oboseala crunta pe care am manifestat-o si eu in ultimele 2 saptamani in care am fost mai ocupata peste zi. Acum TGO e doar cateva unitati peste limita maxima iar TGP e 62 in loc de max 31, deci dublu. Saptamana trecuta era 134, deci a scazut bine. Iar in colestaza valorile se invart pe la 300.
Ma bucur ca incepi sa-ti intri in mana cu injectiile

26+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, vezi ca in cartea aia cu What to expect when you're expecting scrie de colestaza pe la final. Dar daca se invart pe la 300 si tu ai 62... Cealalta daca-i doar cu cateva unitati cred ca nu conteaza, plus asa ameliorare intr-o saptamana,vorba ta, mai degraba de la perfuzii.

22+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Bon dimine! (cu iarba de broccoli intre dinti)

Dara, 2 clatiri, din care a 2-a inceputa seara si terminata dimineata.
Si eu am facut tehnica de curatare a bilei de mai multe ori, dar am amestecat uleiul cu gref, ai incercat vreodata? mie mi se pare ca iese mai light. Oricum, clar tu mai bine nu in sarcina!
A, si mai vroiam sa iti spun ca de data asta m-a nimerit cu radiofrecventa la cornete! dupa 1 an de mare chin, de 4 zile dorm fara diverse picaturi in nas. pe 2 perne, dar tot e mare realizare. problema e ca mi se usuca gatul totusi, astept sa se regleze si asta.

Ronina, sa stii ca se pot face lejer 3 copii intre 33 si 36 de ani daca vrei si vrei
Brava pentru analize mai bune!

Marcella, oscilo si vit C la primele simptome ale racelii si preventiv. si ceaiuri cu lamaie fiarta cu tot cu coaja.

clip frumos
http://www.youtube.com/watch?v=TIu2FZmiKuY si
http://www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY&feature=related

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput