Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

JD, mai ai timp sa cumperi hainute si presupun ca tu mai si ai stoc de la Finn. Si eu inca mai am timp berechet de cumparaturi dar sunt mai nerabdatoare de felul meu
N-a patit nimic Finn de la mancat pamant? Eu deja ma gandesc cu groaza cat nisip o sa fie de mancat prin parculete, si ala din pacate mai e si cu pisi de matza/caine prin el

kovacsc s-ar putea sa-ti fie de folos Trachisept ala de care zicea Dara ieri.

27+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor. Va servesc cu o cafeluta sau o ciocolata calda.

Tala felicitari pentru vestile bune. Sa fie tot vesti bune si de acum in colo.

Ronina eu nu am prea primit hainite, si ce primeam erau pentru nou nascut. Si sa sti ca si eu il schimbat de cateva ori pe zi, mai ales cand avea accidente de iesea pe langa scutec. Si acum cand e mare il schimb cel putin o data pe zi. Si cum incepe sa nu mai poarte scutece o sa o schimbi mult mai des, ca o sa se scape pe ea.

JD al meu a rupt o perioada cateva frunze de la o planta, dar iam explicat ca o doare si pe ea si nu ia mai rupt frunzele.

Kovacsc din pacate nu prea stiu nici un remediu, recunoasc cu rusine ca nu le prea am cu asa ceva.

Eu mai cumpar din cand in cand cate ceva lui Robert, dar de obicei cand ii cumpar si ceva lui Edi.
Fetelor am o intrebare, cum se plateste in concediu prenatal, adica cat la 100 din salar si din cel brut sau net?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 20+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaela23 spune:

Buna burtici si strengari,

Eu nu am mai intrat de mult...multa treaba la birou...iar cand am avut timp liber somn si putina curatenie.....

Titi.... eu stiu ca se calculeaza asa (media veniturilor brute pe ultimele 6 luni)*0.85-CAS(10.5%). Eu stiu ca nu se plateste nici somajuul si nici impozit.... In unele cazuri in pre si postnatal iei chiar mai multi bani decat luai salar..... Dar depinde de cazuri. Si acum n-o sa iei bonuri....fiind in concediu. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu contabilul de la firma sa-ti calculeze din timp...sa stii cum sta treaba.

Noi raportam ca suntem bine, burtica a crescut, sper ca si bebe. Maine mergem la morfo de trim 2 si-l vedem si pe strengar ....

La nume inca mai negociem....dar in principiu ar fi Tudor Andrei....
De vineri suntem si noi liberi pana pe 3 ianuarie ....si deci o sa avem sarbatori frumoase...doar ca nu linistite....trebuie sa facem multe vizite... sper sa reusim ...sa nu obosesc repede...

Zi frumoasa va doresc

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaela23 spune:

Am uitat sa schimb semnatura :)

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Neatza, fetele!
Multzam pt discutiile cu hainutele.. alt subiect la care nu ma gandisem.. eu credeam ca intr-o zi ii schimb pampersul si atat.. stupid me .. tre' sa ma apuc atunci sa fac provizii
Inca o nelamurire de-a mea.. o prietena imi spunea ca ea cheltuia vreo 7 mil pe luna pt pampersi in primele luni.. e adevarat ca sunt chiar asa de scumpi??

Legat de banutii pt concediu, eu stiu asa:
- ai o perioada de 4 luni (126 zile de concediu prenatal si de lauzie) platita de firma, care se calculeaza asa: 85% din media venitului BRUT pe ultimele 6 luni dinainte sa-ti iei concediu (in care intra orice venit, nu doar salariu, respectiv si bonusuri, etc). Din astia scazi doar vreo 65 ron pe care ii platesti pt nush ce impozit. Iddea e ca in astea 4 luni iei cel mai mult.
- urmeaza perioada de concediu de crestere copil, platita de stat, care se calculeaza: 75% din media venitului net (la fel, e venit, nu salariu) din ultimile 12 luni. Acum iei cel mai putin, ca e din net, nu din brut. Ah, si in caz ca din calcul ai depasi 34 mil, statul iti da doar 34, nu mai mult.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Pentru gat am luat de la naturisti argint coloidal ionic, are un spectru foarte larg, si am luat si propolis fara alcool. Nu am ceva grav, dar nici nu trece complet si de azi mai vorbesc un pic si pe nas.
Vineri ar trebui sa merg si eu la morfo de trim 2. Eu am 23 sapt, pana in a cata saptamana de sarcina se poate face morfo de trim 2?

Cristina 23+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Eu lucrez part time si am 630 brut, daca iau doar 85% si se mai scade si nu stiu ce impozit cum sa iau mai mult? Poate nu inteleg eu ceva.

Cristina 23+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Kovacsc, tu ai 630 brut dar in mana iei 440 (sa zicem, nu stiu exact cat din brut e netul, dar stiu ca e in jur de 70%).. ei, pt alea 126 zile, vei lua in mana 85% din 630 brut, adica 535 din care se scade .. ma rog, 65 ron pt full time.. probabil pt part time e jumate, nu stiu.. dar daca e asa, iei 500, adica mai mult decat 440.

Eu stiu calculele pt full time.. pt part time cel mai bine intrebi un contabil.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna burtici.. am obosit. m-a apucat vrenicia
kovacsc, pai iei mai mult decat iei salariul. pt ca o sa iei 85% din BRUT, nu din NET (cat iei acum in mana). adica vreo 535 ron ar tb.. facand asa un calcul simplu. asta daca ai avut venituri egale in ultimile luni.. etc. daca ai avut bonusuri, bonuri de masa si alte venituri.. le adaugi si pe alea.
mie imi e foame toata ziua. intampinati si voi prb asta? acum k stau acasa... e mai grav. ma abtin cat pot...

in

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Ronina, eu sunt o mama relaxata. Sau cel putin eram pana am ramas iar gravida. Finn nu a patit nimic din punct de vedere al sanatatii pana nu a mers la gridinita. Sil/am scos afara in fiecare zi dupa nastere, chiar si la -17 C desi era micut, in jur de 2 luni avea, prin ceata, vant, ploaie, ninsoare, etc. a mancat pamant, nisip, a lins papadii, a bagat iarba in gura, pietre, etc. a baut apa din balti prin parc, a bagat mainile in noroi si multe altele. am dovezile pe facebook. cred ca depinde de fiecare si de imunitatea copilului. aici ce fac eu este vazut ca normal de majoritatea parintilor.

Finn Constantine 15.10.2009 si 21+ Euan Tudor

Mergi la inceput