Caucasian ovcharka-ciobanesc caucazian

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Buna Amonar,

Sunt detinatoarea unui brac german si unui ciobanesc carpatin, doi caini extrem de diferiti din punct de vedere al temperamentului si utilitatii.
Nu exista o reteta universal valabila de a creste si educa un caine. O sa incerc sa iti spun din experienta mea, poate poti folosi ceva, poate te poate ajuta ceva sa iti intelegi mai bine cainele si sa iei deciziile corecte.

In primul rand trebuie sa intelegi ce este un ciobanesc, care este conditionarea lui genetica, mai pe romaneste, care este treaba pentru care a fost crescut si selectionat secole de-a randul.

Un ciobanesc este prin excelenta un caine care apara turma si familia umana de pradatori (aici intra atat ursul, lupul, rasul, cat si omul venit cu intentii rele), deci este un caine de paza. Genetic, fara nici un fel de antrenament specific el face paza. A face paza este pentru el la fel de natural ca a aporta pentru un caine de vanatoare.
Este foarte important sa stiti, sa constientizati, sa intelegeti si sa acceptati faptul ca ciobanescul este un caine de paza.
Nici o socializare, oricat de eficienta nu ii va sterge instinctul de paza. Acesta este o parte din motivul pentru care vi se spune ca aveti o bomba cu ceas. Si este adevarat. E bine sa stiti lucrul asta si sa vi-l insusiti. Nu este un caine cu care sa puteti lasa garda jos vreodata. Voi explica pe parcurs.
Repet, nu am caucazian, am ciobanesc carpatin, dar multe lucruri sunt comune.
Ce il deosebeste pe caucazian de ciobanescul carpatin:
-spatiile in care a fost crescut si a muncit ciobanescul caucazian sunt mult mai mari si mai pustii decat cele in care isi desfasoara activitatea ciobanescul carpatin (daca in muntii nostri carpatinii sunt obisnuiti sa vada oameni, caci sunt ori turisti, ori pur si simplu oameni ce se deplaseaza pe acele rute, caucazianul nu are parte nici macar de socializarea minima de care are parte carpatinul), prin urmare este un caine mult mai suspicios decat carpatinul, mult mai teritorial
-pradatorii pe care trebuie sa ii infrunte sunt animale mari, ceea ce a necesitat ca si forta, determinarea si ferocitatea lui sa fie pe masura

Din cate stiu eu s-a incercat importarea caucazianului la noi pentru paza turmelor dar s-a dovedit a nu fi o idee stralucita tocmai din cauza faptului ca este extrem de teritorial si ataca feroce orice persoana straina.



Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

FCI-Standard N° 328


CIOBANESC CAUCAZIAN
(Kavkazskaia Ovtcharka)


ORIGINE: URSS.
PATRONAJ: Rusia.
DATA PUBLICARII STANDARDULUI OFICIAL: 13.10.2010.
UTILIZARE: Caine de paza si aparare.
CLASIFICARE F.C.I.: Grupa 2 Pinscher – Schnauzer – Molossoizi – Caini de munte si caini de cireada elevetieni. Sectiunea 2.2 Molossoizi / Tip montan. Fara proba de lucru.



SCURT ISTORIC: Se considera ca stramosii rasei Ciobanesc caucazian (CSD) sunt vechii caini caucazieni.

Rasa este raspandita pe teritoriile care se intind de la Lantul Caucaz si pana la regiunile de stepa din sudul Rusiei.

Rasa a evoluat nu numai in urma selectiei naturale, dar si ca urmare a influentelor exercitate de populatiile care au locuit Regiunea caucaziana. Din punct de vedere istoric, Ciobanescul Caucazian a fost folosit pentru aparare si pentru paza turmelor, cirezilor si a locuintelor in fata animalelor salbatice si a pradatorilor. Prima mentiune a unor caini molosoizi de mari dimensiuni folositi de armata tarului Tigran II al Armeniei dateaza din secolul 1 i.Ch.

Selectia rasei a inceput in URSS in anii 1920. In procesul de selectie s-au cultivat calitati obligatorii cum ar fi puterea fizica, increderea in sine, curajul, auz foarte ascutit, vedere buna si o blana densa si impermeabila.

Toate aceste calitati, alaturi de rezistenta, ne permit sa folosim Ciobanescul Caucazian in toate tipurile de clima, inclusiv in cele mai severe.

ASPECT GENERAL:

Ciobanescul Caucazian este un caine armonios construit, mare, puternic, cu oase mari si un sistem muscular remarcabil; cu un format usor dreptunghiular.

Dimorfismul sexual este foarte pronuntat. Masculii sunt masculini, cu greaban bine dezvoltat si un cap mai mare în comparatie cu femelele. Sunt de asemenea mai masivi, mai mari si adesea au corpul mai scurt decat femelele.

La tipul de caini cu blana mai mare, masculii au o coama bine pronuntata.

PROPORTII IMPORTANTE:

Lungimea corpului depaseste inaltimea la greaban cu 3-8 %. Lungimea membrelor anterioare este egala cu 50-52% din inaltimea la greaban. Lungimea craniului este in raport de 3:2 cu lungimea botului.

COMPORTAMENT SI CARACTER: Comportamentul este constant, activ, increzator in sine, curajos si independent. Ciobanescul caucazian este atasat cu devotiune de stapanul sau, fiind un excelent caine de paza.

CAP

REGIUNE CRANIANA: Capul este mare, masiv si cu pometi ampli; vazut de sus, capul arata ca o pana cu o baza larga.

Craniu: Masiv si larg; fruntea este aproape plata, cu o cuta marcata, insa nu adanca. Crestele supraciliare sunt dezvoltate, insa nu proeminente. Osul occipital aproape inobservabil.

Stop: Observabile, insa nu marcate in mod clar.

REGIUNE FACIALA:

Trufa: Neagra, mare, cu nari deschise corect, fara sa continue linia botului. Este de dorit un nas negru, intr-o singura culoare, cu pete sau pestrit, insa nu este obligatoriu (nu se accepta insa un nas albastru sau pamantiu)

Bot: Larg si adancit, se ingusteaza treptat spre nas; cu falci si barbie puternice; adanc si plin sub ochi. Liniile superioare ale botului si craniului merg in paralel.

Buze: Groase, stranse, bine pigmentate.

Maxilare / Dinti: Dintii trebuie sa fie sanatosi, albi, puternici; incisivii sunt apropiati unul de celalalt si asezati intr-o singura linie. Muscatura completa in foarfeca sau cleste (42 dinti).

Incisivii sau caninii rupti, deteriorati sau care lipsesc fara a afecta muscatura nu prezinta niciun fel de importanta, si nici absenta PM1.

Obraji: Bine dezvoltati si subliniati de musculatura pronuntata a obrajilor.

Ochi: De dimensiuni moderate, de forma ovala, pozitionati nu foarte adanc, departati si oblic. Culoarea lor este maro, cu nuante variind de la maro inchis la culoarea alunei. Pleoapele sunt negre, uscate si stranse. Expresia este grava, atenta si iscoditoare.

Urechi: De dimensiuni moderate, groase, triunghiulare, care atarna in mod natural, pozitionate sus si departate. Partea interioara a urechii se gaseste in apropierea obrajilor. In tara de origine, urechile sunt de obicei cupate. Urechile necupate sunt la fel de valoroase.

GAT: De lungime medie, puternic, pozitionat jos; rotunjit in sectiune transversala. Coama este pronuntata, mai ales la masculi.

CORP:

Foarte bine dezvoltat in toate dimensiunile; larg, foarte musculos si bine echilibrat.

Greaban: Pronuntat, nu foarte lung. Inaltimea la greaban depaseste putin inaltimea la crupa.

Spate: Drept, larg, ferm.

Sale: scurte, largi, usor arcuite.

Crupa: Nu foarte lunga, lata, rotunjita, usor inclinata inspre radacina cozii.

Piept: Lung, lat, cu coaste bine inserate, in general adanc, dar si in partea sa frontala, iar in sectiune transversala are o forma de oval larg. Coastele sunt bine arcuite, iar coastele false sunt lungi. Prima parte a pieptului este marcata.

Linia inferioara si burta: Burta este usor ridicata inspre spate.

COADA: Tinuta ridicat, in forma de secera sau ondulata. In repaus atarna, atingand partea de mijloc a piciorului; cand este in alerta, coada poate depasi linia spatelui.

MEMBRE

MEMBRE ANTERIOARE:

Vedere de ansamblu: Foarte musculoase. Privite din fata sunt drepte, paralele, pozitionate departat unul fata de celalalt.

Umeri: Foarte musculosi. Nu foarte lungi, lati, inclinati pentru a forma un unghi de aproximativ 100 de grade cu bratul. Omoplatul este aproape de piept.

Brat: Puternic, musculos, apropiat.

Coate: Pozitionate inapoi in axa paralela; orientate nici inspre interior, nici inspre exterior.

Antebrate: Drepte, masive, nu foarte lungi, musculoase; rotunjite in sectiune transversala.

Metacarpiene (Pinten): Scurt, masiv; aproape drept cand este vazut din fata si din lateral.

Labe anterioare: mari, rotunjite, bine arcuite, bine legate.

MEMBRE POSTERIOARE:

Vedere de ansamblu: Vazute di spate apar drepte, paralele si destul de departate. Articulatia piciorului si partea medie a piciorului apare bine angulata la o privire din lateral. Membrele posterioare nu trebuie sa fie pozitionate prea in spate.

Coapsa: Larga, bine muscularizata, nu foarte lunga.

Articulatia genunchiului (Genunchi): Bine angulata.

Coapsa inferioara: lata, bine muscularizata, nu foarte lunga.

Articulatie picior: Lata si subtire, suficient de bine indoita; ferma, orientata nici inspre exterior, nici inspre interior.

Metatars (Pinten posterior): Nu foarte lungi, masive; vazut din fata si din lateral apare aproape drept.

Labe posterioare: mari, rotunjite, bine arcuite, bine legate.

MERS / MISCARE: degajat, elastic, cu miscari care nu tradeaza graba, cu putere mare de miscare la nivelul membrelor posterioare. Stabilitate buna in toate articulatiile si cu o buna coordonare. Miscarea tipica pare a fi trapul. Greabanul se afla la acelasi nivel cu partea posterioara, iar linia spatelui ramane relativ stabila in timpul miscarii.

PIELE: groasa, relativ elastica, fara cute si riduri.

ROBA:

Par: Drept, aspru, blana pufoasa cu subpar bine dezvoltat. Lungimea blanii de protectie, precum si a subparului nu poate fi mai mica de 5 cm. Blana de pe cap si de pe labele din fata este mai scurta si mai groasa. Coada este complet acoperita cu o blana deasa si arata groasa si stufoasa. Blana exterioara, mai lunga, formeaza “perii” pe urechi, o “coama” in jurul gatului si “pantaloni” pe partea din spate a coapselor.

Culoare: Orice culoare bine definita, pestrita sau cu pete. Cu exceptia culorii negre, a culorii negre nedefinite sau a culorii negre in orice combinatie cu albastru sau pamantiu.

TALIE SI GREUTATE:

Inaltime la greaban: Masculi: Inaltime ideala 72-75 cm;

Minimum 68 cm;

Femele: Inaltime ideala 67-70 cm;

Minim 64 cm.

Se accepta si o statura mai mare, atata timp cat conformatia este armonioasa.

Greutate: Masculi: Minim: 50 kg;

Femele: Minim: 45 kg.

DEFECTE:

Orice abatere de la punctele precedente trebuie sa fie considerata un defect, iar gravitatea defectului se va stabili proportional cu gradul si efectul acestuia asupra sanatatii si starii de bine a cainelui, precum si asupra abilitatii acestuia de a efectua munca pentru care a fost in mod traditional conceput.

DEFECTE GRAVE:

Conformatie prea grea sau prea usoara.
Lipsa increderii in sine.
Abateri in dimorfismul sexual.
Cap mic in comparatie cu corpul; usor, ingust, lung, grosier; cap in forma de mar sau de bloc.
Stop abrupt.
Bot: adus inspre fata; concav sau ascutit
Dintii prea mici; pozitionati foarte departat; incisivii nu sunt asezati in linie; orice deviere de la formula dentara (cu exceptia lipsei PM1).
Pometi insuficient marcati.
Ochi mari; bulbucati; foarte deschisi la culoare; care arata hais; pleoape slabite.
Urechi mari; subtiri sau asezate prea jos.
Linia superioara adusa spre spate sau spetit; sale lungi, incovoiate sau arcuite; partea din spate mai inalta decat greabanul.
Corp patrat; ghemuit; prea lung; ingust atat in partea din spate cat si in partea din fata; cu picioare prea proeminente; piept foarte scurt, plat sau putin adancit; crupa scurta sau abrupta.
Coada retezata.
Os slab; muschi si ligamente in articulatii.
Angulatie incorecta.
Antebrate inclinate.
Miscari ne-echilibrate.
Lipsa puterii motrice la nivelul membrelor posterioare.
O blana foarte moale, ondulata; are blana de protectie foarte scurta sau nu are subpar.

DEFECTE ELIMINATORII:

Caini agresivi sau prea timizi
Orice caine care prezinta anomalii evidente de ordin fizic sau comportamental va fi descalificat.
Orice deviere de la muscatura prevazuta.
Formula dentara incompleta (absenta oricarui dinte, cu exceptia molarilor 3 (M3) sau a primilor molari (PM1))
Entropion
Strabism; albastru puternic; cu nuante de verde sau ochi de culori diferite.
Coada retezata.
Pas constant sau imposibilitatea evaluarii mersului.
Culoare neagra, in orice variatie; intr-o singura culoare; difuza; pestrit; cu pete sau de culoarea seii (cu exceptia mastii).
Culoare genetica albastra indiferent de variatie sau nuanta
Nas, buze sau marginea ochiului pigmentate in gri-albastrui.
Culoare genetica maro indiferent de variatie sau nuanta
Nas, buze sau marginea ochiului genetic maro.
Culoarea neagra, albastra sau cafenie a cainilor.
Inaltime sub minimul admis.
Abateri grave in dimorfismul sexual al masculilor.

N.B.: Masculii trebuie sa aiba doua testicule cu aspect normal, complet coborate in scrot.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Sa ne intoarcem acum la puiutul tau.
Nu este un caine pe care sa il poti stapani folosind forta. Din punctul meu de vedere trantitul jos cu mana in gat nu e util. El trebuie sa ajunga sa te asculte de vorba, sa raspunda la un semn al tau, nu sa tragi de el si sa te lupti cu el parte in parte.
Nu e indicat sa folosesti forta cu el, nici macar acuma mic, pentru ca se va obisnui cu ideea ca se lupta cu tine, chiar daca numai in joaca. Atunci cand va mai creste putin joaca asta poate cauza probleme si nu ma refer la a te musca sau a te ataca, nu, in nici un caz, ci la un banal sarit pe tine de bucurie, sau o tranta prieteneasca. Nu ai cum sa ii faci fata.

Initial trebuie sa invete toate comenzile: sezi, culcat, stai, pas, vino. Comenzile se invata numai voi cu el, intr-un loc linistit, nu in parcul de caini unde este distras de ceilalti catei si de joaca lor, nu in locuri aglomerate initial. Eu zic ca nu e o tragedie sa folosesti recompense alimentare atata timp cat invata comenzile, dupa care treptat, recompensa alimentara este inlocuita de laude si mangaieri. Atentie cu laudele si mangaierile, trebuie plasate la momentul optim, pentru a se incuraja comanda executata corect si complet.
Este foarte important ca orice sedinta de invatare sa se termine pozitiv din punctul vostru de vedere, adica pe comanda executata corect si complet. Daca observi ca da semne de oboseala sau nu mai este atent nu insista, prinzi momentul in care executa ce ii spui si incetezi lectia, ii arunci mingiuta, porniti intr-o alergare usoara, va relaxati. Aici trebuie multa atentie la mesajul pe care vi-l da cainele, sa sesizati corect cand el nu mai are chef si sa nu lasati ca sedinta de invatare sa se incheie pe o neexecutare a comenzii sau pe iritarea cainelui. Mai bine va opriti din timp, cand totul merge bine.
Cainele, in principiu, adora sa asculte si sa va faca pe plac, atata timp cat transmiteti corect, calm, ceea ce va doriti.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Trebuie tinut cont ca acesti caini sunt obisnuiti cu spatii largi si cu singuratatea. Nu se simt confortabil in aglomerari urbane. Este posibil ca diverse tipuri de zgomote sa il deranjeze si sa reactioneze nepotrivit la ele.
Este inca puiut acum, si avand in vedere ca doriti sa il socializati foarte mult, ca doriti sa puteti calatori impreuna cu el si deci sa interactioneze cu oameni dincolo de limita pe care el in mod normal ar permite-o, ar trebui sa nu aiba nici un fel de experienta negativa din partea oamenilor. Ceea ce incercati sa faceti este de a-i diminua instinctul natural de suspiciune vis-a-vis de necunoscuti.
El din principiu considera ca oricine altcineva in afara de familia lui este o posibila amenintare, este ceva rau. A invatat de-a lungul secolelor ca amenintarea trebuie suprimata din start, ca orice clipa de ezitare ii poate fi fatala.
Prin urmare, este in instinctul lui sa nu fie prietenos, sa considere amenintare orice si este de datoria lui sa va apere.
Nu va jucati cu el jocuri care ii sporesc agresivitatea naturala. Nu incercati sa il dresati pentru paza si atac. Acest tip de caine NU se dreseaza pentru paza si atac.
Din categoria jocurilor care trebuie evitate: lasat sa traga de maneci si haine, lasat sa muste in joaca, lasat sa traga de pantaloni, dat jucarie si stimulat sa traga de ea, in aceeasi categorie intra sfoara innodata de care sa tineti de un capat si el sa traga de celalalt, nu il lasati sa muste si sa scuture obiecte de imbracaminte, nu lasati pe nimeni, adult sau copil, sa se poarte urat cu el, sa il agreseze nici macar in joaca. Nu va jucati cu el de-a prinderea. Cineva sa alerge si lui sa ii spuneti prinde-l.
Din contra, descurajati acest comportament.
Incercati asa: din comanda culcat, pe care sa o stie bine, cu zgarda si lesa la gat, lasati lesa jos langa el si ii spuneti asteapta. Va indepartati cativa pasi si el trebuie sa stea in aceeasi pozitie de culcat fara sa incerce sa vina dupa voi. Daca a executat corect, va intoarceti langa el si il laudati. In timp mariti distanta. Cand a priceput bine ce are de facut cu voi indepartandu-va in mers normal, incercati acelasi lucru dar indepartandu-va in alergare. Trebuie sa nu vina dupa voi, si sa mentina pozitia culcat, desi instinctul ii spune sa va urmareasca.



Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Asta asa, in mare. Nu e imposibil ce va propuneti, daca sunteti foarte atenti la semnalele pe care vi le transmite cainele, daca sunteti permanent in garda.
Suna mai infricosator decat e. In realitate il veti stii, ii veti anticipa miscarile, si va veti adapta si voi si el. Veti stii si pana unde poate merge socializarea lui. Dar nu uitati ca el genetic nu este un caine de companie, este foarte important sa intelegeti asta.
Nu intentionez sa va sperii si nici sa va descurajez.
Sunt caini minunati, sunt frumosi, sunt spectaculosi, va va fi un prieten si un companion extraordinar. Nimic nu se compara cu iubirea si prietenia pe care le imparti cu un caine. Dar, el este ciobanesc caucazian, genetic este un caine de paza, extrem de suspicios cu strainii si extrem de teritorial.
Nu intentionez sa va fac sa va fie frica de el ci sa constientizati impactul pe care il poate avea asupra celor care nu sunt din familia lui. Atata timp cat stiti asta si o aveti permanent in minte veti stii cum sa dezamorsati situatiile neplacute inainte chiar de a se produce.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

PS-ciobanescul caucazian nu poate fi comparat cu un pitbull. Pitbull-ul nu a fost selectionat ca si caine de paza, ci de lupta, este o diferenta esentiala.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Cu mare drag te ajut cu tot ce pot si stiu, pe situatii concrete.

Sper ca ti-am fost de folos macar cu putina prezentare generala.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Carmencat, esti o dulce ca ti-ai dedicat timpul cu explicatii asa de ample
Multe din descrierile puse aici de tine sunt cunoscute. Inainte de a ne hotari pt cainele acesta am cautat timp de 1 an toate informatiile posibile pe care le-am putut gasi. Stiam amandoi de caracterul lui deosebit si de eventualele pericole. De multe ori am vazut avertizarea ca acest caine nu este pt oricine. Mai ales nu pt incepatori....Acum, stíi cum e....teoria-i teorie, practica ne 'omoara'

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Sa ne intoarcem acum la puiutul tau.
Nu este un caine pe care sa il poti stapani folosind forta. Din punctul meu de vedere trantitul jos cu mana in gat nu e util. El trebuie sa ajunga sa te asculte de vorba, sa raspunda la un semn al tau, nu sa tragi de el si sa te lupti cu el parte in parte.
Nu e indicat sa folosesti forta cu el, nici macar acuma mic, pentru ca se va obisnui cu ideea ca se lupta cu tine, chiar daca numai in joaca. Atunci cand va mai creste putin joaca asta poate cauza probleme si nu ma refer la a te musca sau a te ataca, nu, in nici un caz, ci la un banal sarit pe tine de bucurie, sau o tranta prieteneasca. Nu ai cum sa ii faci fata.

Exact, ai exprimat precis ceea ce intuiam eu. Am primit aici avizul de la un dresor de ciobanesti sa fac acest lucru. Pe une´le site-uri la fel. Dar simt ca toata fiinta mea se impotriveste acestui tratament. Si este exact cummspui tu; daca il provoc fizic, situatia escalazeaza si ajungem sa ne luptam pe bune. Deci o situatie nedorita...

Initial trebuie sa invete toate comenzile: sezi, culcat, stai, pas, vino. Comenzile se invata numai voi cu el, intr-un loc linistit, nu in parcul de caini unde este distras de ceilalti catei si de joaca lor, nu in locuri aglomerate initial. Eu zic ca nu e o tragedie sa folosesti recompense alimentare atata timp cat invata comenzile, dupa care treptat, recompensa alimentara este inlocuita de laude si mangaieri. Atentie cu laudele si mangaierile, trebuie plasate la momentul optim, pentru a se incuraja comanda executata corect si complet.
Este foarte important ca orice sedinta de invatare sa se termine pozitiv din punctul vostru de vedere, adica pe comanda executata corect si complet.

Da, corect. Asta facem acum, de fapt am inceput de mult. Comenzile sezi, culcat, da labuta le face bine. Vino si hai , asa si asa. Pt ca nu intotdeauna vrea sa vina la noi sau sa mearga cu noi mai departe. Mai ales comanda vino cand este liber....De multe ori il 'prind' si ii pun lesa. Acolo mai trebuie lucrat. Noi il antrenam de obicei, afara, cand suntem la plimbare. Poate mai bine facem asta acasa.

Aici trebuie multa atentie la mesajul pe care vi-l da cainele, sa sesizati corect cand el nu mai are chef si sa nu lasati ca sedinta de invatare sa se incheie pe o neexecutare a comenzii sau pe iritarea cainelui. Mai bine va opriti din timp, cand totul merge bine.
Cainele, in principiu, adora sa asculte si sa va faca pe plac, atata timp cat transmiteti corect, calm, ceea ce va doriti.

Da, din pacate nu am stiut lucrul acesta de la inceput si de multe ori situatia a escalat. Devenea nervos si musca mai tare. Acum ne-am si noi seama de acest lucru si incercam sa-i observam starea de spirit si sa respectam si dorintele lui. De multe ori nici nu are chef de plimbare ci doar sa se uite in jurul lui si sa miroasa in stanga si in dreapta. L-am obosit prea tare cateodata

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Asta asa, in mare. Nu e imposibil ce va propuneti, daca sunteti foarte atenti la semnalele pe care vi le transmite cainele, daca sunteti permanent in garda.


Da, am observat in aceste 3 luni de zile cat de important este sa fim constienti de cele mai subtile semnale. Am observat ca de obicei el vine sa ma sacaie (muscat de maini, tras de haine, de papuci samd) ori cand ii este foame, ori cand vrea afara la plimbare sau sa-si faca nevoile. Adica, de multe ori are un motiv, nu o face numai din joaca.

Citat:

Suna mai infricosator decat e. In realitate il veti stii, ii veti anticipa miscarile, si va veti adapta si voi si el. Veti stii si pana unde poate merge socializarea lui. Dar nu uitati ca el genetic nu este un caine de companie, este foarte important sa intelegeti asta.
Nu intentionez sa va sperii si nici sa va descurajez.
Sunt caini minunati, sunt frumosi, sunt spectaculosi, va va fi un prieten si un companion extraordinar. Nimic nu se compara cu iubirea si prietenia pe care le imparti cu un caine. Dar, el este ciobanesc caucazian, genetic este un caine de paza, extrem de suspicios cu strainii si extrem de teritorial.


Da suntem constienti de acest lucru. Noi am citit mult pe forumurile americane despre acest caine. Un crescator foarte renumit care nu isi da puii la oricine vine sa ii cumpere, a spus: socializarea unui caucazian este o munca pe viata. Adica daca crezi ca, gata, e sociabil si poti sa mergi oriunde, te inseli. Cum ai lasat-o mai moale cum apare instinctul lui la suprafata. De exemplu, dupa o vacanta de 2 saptamani fara caine, s-ar putea sa gasesti alt caine cand vii inapoi. Adica el revine foarte repede la origini, adica la independenta si salbaticie. Dar noi suntem convinsi ca cu multa dragoste, dedicare, caldura sufleteasca, acest caine poate deveni foarte sociabil si un bun prieten. Stim ca niciodata nu vom putea avea 100% incredere in a-l lasa singur cu persoane straine sau pe afara liber. Si mai stim ca si cainii sunt indivizi unici ca si oamenii. Adica mai tinem cont si de caracterul lui individual.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Cu mare drag te ajut cu tot ce pot si stiu, pe situatii concrete.

Sper ca ti-am fost de folos macar cu putina prezentare generala.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.


Ok, mersi.
Uite, problema actuala o reprezinta muscatul de maini sau trasul de haine. Dupa cum am spus, de multe ori vrea ceva sau vrea sa se joace. Noi de la inceput, de la 3 luni, i-am interzis acest lucru spunandu-i, mai intai incet dupa aceea cu voce ridicata 'NU' sau 'da-i drumul'. Am incercat si cu sunetul de durere, adica sa spunem 'AU': Nu prea am impresia ca ajuta. Sotul zice ca nu mai musca asa de tare....eu nu sunt multumita fiindca inca o face.
Ce ai face tu in situatia aceasta? Precizez ca daca aplicam corectii fizice, situatia se inraieste...



Mergi la inceput