Prietene la bine si la greu - 151
Raspunsuri - Pagina 19
floricik spune:
Salutare. Eu am terminat curatenia, sotul mancarea si Ema face nani.
Miany, vrei sa sigilezi dintii temporari? Stiu ca medicii recomanda sa se sigileze in primul rand cei definitivi. Si eu sunt interesata de sigilare pt ca o fereste de carii, si nu vreau sa ma mosteneasca pe mine, ca eu am tras destul cu dantura...
Fetele vin si eu cu o intrebare: ati facut VARILRIXu' ? Aseara am fost la pediatru asa ca a facut copilu de 2 ani si sa se uite la ea (masurat, cantarit) . Mi-a spus ca ar fi bine sa-i fac vaccinul ca e mica si in cazul in care face se va scarpina etc Ma gandeam cu sotul ca ea nu e in colectivitate si sunt sanse mici sa faca, dar totusi acum 1 an a luat rubeola aia pacatoasa si tot nu era in colectivitate. Sapand un pic pe net am citit ca in cazul in care e vaccinata si ia totusi boala o face intr-o forma mult mai usoara. Noi pana acum nu am facut nici un vaccin optional si chiar nu stiu ce sa fac.
ionelamaria spune:
Seara buna
Dupa ce Bibi a primit sms-uri saptamana trecuta, a venit acum randul unei fetite.
Eu sunt profund impresionata de ea.... de ce? Pai daca mamica ei ar fi intrat pe DC era la odiseea noastra. E nascuta pe 11.11.2009 si pe 11.11.2011, in loc de cadouri de ziua ei, cum au primit copiii nostri a primit un diagnostic cumplit: leucemie
Deci sa mai dam cate un sms si pentru un fulgusor mic Maria Teodora . Sms la 848 de pe 17 pana pe 23 decembrie poate insemna o viata pentru un fulgusor. Noi am fost norocoase, mamica ei nu... dar poate fi!
shtephy spune:
Hello ,hello
Ce liniste-i pe-aici ,ati trebaluit toata ziua sau ati umblat fleaura ?
Noi am facut curat si ne-am jucat un pic pe langa casa . As vrea sa iau un cort colorat ,poate cu ceva personaje indragite din desene ... ce vad pe net si imi place costa cam 150 ,iar eu vreau sa dau cam 100 .Ati vazut pe undeva ? Poate chiar in magazine?
Raluci dixtractie frumoasa la serbare !Cum te mai simti ,ai iesit si tu azi la plimbare ?
Monis la voi cum a fost serbarea ?Dar cadoul din sacul Mosului ?
Ionela cumplita povestea Mariei ,leucemie la doaar doi anisori ,sper din inima sa stranga banuti si sa se faca bine .
Cuscri pan la urma a aparut poza la cafia
Flo dupa cum cred ca stii ,noi (eu si copiii) am facut varicela . Mi s-a parut o boala usoara ,nu am facut nici unul febra ,mancarimea se tine cat de cat sub control cu mixtura mentolata . Mai greu e cu izolarea ,dar are cu cine sta Ema in casa circa 2 saptamani . Am observat ca-i foarte contagioasa . La Stefi in grupa in luna noiembrie au facut 22 de copii o data . Apoi s-a intins si la grupa cu care se intalnesc in sala de mese .
Eu m-am ales cu ceva semne pe fata , Stefi cu unul pe nasuc (nu am stat cuminti noaptea ) iar Iustin nu are nici un semn .
Eu sunt contra acestui vaccin . Iar imunitatea pe care o ofera e de cativa ani .
Miany bine ca ai aflat de ce nu mai papa bine David .Hai ca ies repede si scapati de-o grija .
De sigilat eu stiu ca se sigileaza dintii definitivi .
Stanucel bravo ca i-a trecut iritatia Adelinei
Please nu ma uitati cu corturile ,m-am saturat sa stau cu cearsafuri intinse prin casa pe post de cort .
o duminica frumoasa !
carmickey spune:
buna seara, sau buna dimineata
am reusit acum sa deschid putin laptopul si sa las pentru dimineata o cana cu la toate mamicile, si un biberon cu lapte la pitici
floricik si noua ne-a spus pediatra sa facem varilixul si dupa cateva cercetari pe internet, si intrebat la mai multi medici am hotarat ca NU este bine sa il facem, in concluzie am refuzat si nu l-am facut...
fug la somn langa pitica mea
noapte buna mamici
shtephy spune:
Am gasit in oferta de la Real acest www.google.ro/imgres?q=cort copii&um=1&hl=ro&sa=N&biw=1280&bih=697&tbm=isch&tbnid=lQ8DLGFdOffPiM:&imgrefurl=http://fan-jucarii.ro/produse/219-jucarii-pentru-vara/283-jocuri-de-exterior/3252-cort-copii.html&docid=4GGqk-v60rtysM&imgurl=http://fan-jucarii.ro/img/produse/3252/cort-copii.jpg&w=372&h=400&ei=ghrtTt_BLdOHhQfL1oCgDg&zoom=1&iact=hc&vpx=717&vpy=302&dur=60&hovh=233&hovw=216&tx=160&ty=100&sig=112905561031223423253&page=3&tbnh=149&tbnw=144&start=36&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:36" target="_blank">cort la 35 ron
Sper sa -l si gasim in magazin si sa fie fain.
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui shtephy Am gasit in oferta de la Real acest www.google.ro/imgres?q=cort copii&um=1&hl=ro&sa=N&biw=1280&bih=697&tbm=isch&tbnid=lQ8DLGFdOffPiM:&imgrefurl=http://fan-jucarii.ro/produse/219-jucarii-pentru-vara/283-jocuri-de-exterior/3252-cort-copii.html&docid=4GGqk-v60rtysM&imgurl=http://fan-jucarii.ro/img/produse/3252/cort-copii.jpg&w=372&h=400&ei=ghrtTt_BLdOHhQfL1oCgDg&zoom=1&iact=hc&vpx=717&vpy=302&dur=60&hovh=233&hovw=216&tx=160&ty=100&sig=112905561031223423253&page=3&tbnh=149&tbnw=144&start=36&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:36" target="_blank">cort la 35 ron Sper sa -l si gasim in magazin si sa fie fain. |
Sper sa gasiti in magazin cortul, daca nu incercati in Noriel, am vazut mai pe toamna, acum nu stiu daca mai au.
Pupici
dymomo77 spune:
Stiu ca s-a mai discutat despre cum procedam atunci cand copiii nostri sunt bruscati/imbranciti de alti copii mai ales in parc. Ce ne facem insa cand cei care ii bruscheaza/impimg/lovesc sunt copiii unor prieteni apropiati???
Aseara am fost in vizita la un coleg de serviciu al sotzului(el si sotia sa ne sunt prieteni de 10 ani) care au facut de casa noua(prieteni cu care vom merge impreuna de Revelion anul acesta intr-o statiune de munte din Moldova). Acestia au un baietel de 6 ani si jumatate ff energic. Danut era cel mai mic musafir(mai erau doua fetite una de 9 si una de 4 ani). Faptul ca Andrei(asa se numeste baietelul gazdei) s-a incuiat la el in camera cu ceilalti musafiri pe Danut lasandu-l la usa nu ma deranjat, insa cand mama lui a insistat sa il primeasca si pe el la imbrancit in fata ei si a sotzului.
Bineinteles ca a fost certat, Danut a primit o masinuta si a fost adus in living. Cam dupa 30 de minute Danut a urcat din noi in camera copilului cu o alta mamica si a primit o noua jucarie. Dupa 5 minute Andrei a coborat in living si in fata mea a inceput sa il traga de cap pe Danut si sa ii dea "castane". Eu am ramas socata si i-am spus copilului pe un ton calm "mai bine ii iei jucaria daca nu esti de acord sa se joace cu ea decat sa il lovesti". Atunci a intervenit tatal copilului cu o explicatie puerila(pt mine) cum ca fiul sau tine mult la acea jucarie si ii ieste teama ca Danut sa nu o strice, ca asa e fiul lui, mai sensibil.... Vreau sa va spun ca nici nu puteam sa ma uit la el cand vorbea... eram pur si simplu socata de raspuns.
Acum ori eu exagerez crezand ca la 6 ani si jumatate un copil poate fi invatat cum sa se comporte(stiti voi mituri din categoria eu nu o sa fac asa, copilul meu va face asta si asta de mic) ori undeva se greseste cu acel copil. Pe mine insa nu ma intereseaza atat de mult cum isi educa prietenii mei copilul(e treaba lor) ci cum fac eu ca Danut sa nu mai fie agresat si nici eu sa ma cert cu parintii...
Mi se pare firesc ca atunci cand ai musafiri sa porti inainte o discutie cu copilul tau, chiar sa strangi jucariile lui preferate ca sa fii sigur ca nu vor fi stricate si sa lasi o parte si la dispozitia musafirilor etc...
Aberez cumva?
cristina_boc spune:
Salutare,
Am intrat sa va mai spun cate ceva si despre noi.
La servici m-am acomodat oarecum usor. Nu prea am ce face, (productia este oprita), dar cum n-am zile de concediu, m-am implicat prin tot felul de activitati si formari. Ziua trece foarte repede, si in general programul de lucru este de 8 ore, nu sunt nevoita sa stau peste program.
Andrei s-a obisnuit si el cu bunica. Soacra sta acum la noi si are grija de el. Desi imi era groaza de statul cu ea in casa, nu pot sa ma plang: are grija de Andrei: spalat, mancat, culcat. Nu reuseste sa-l culce decat in brate, desi eu speram sa il invete altfel. Pe langa asta imi mai face si mie treaba in casa: face mancare, curatenie, calca haine. Daca n-ar fi discutiile contradictorii continue pe care le are cu sotul am avea si mai multa liniste in casa.
Per ansamblu sunt foarte multumita, doar ca ea insista ca dupa sarbatori sa-l duca la ei. Sunt doar la 20 km distanta de noi, am putea merge zilnic acolo, dar parca il vreau aici.
Eu voi fii libera din 22 dec pana in 4 ian. Sarbatorile le vom petrece la tara, la mama mea.
la toata lumea!
floricik spune:
Ionela, acum am trimis SMS. Nici nu pot exprima in cuvinte ce simt cand citesc asa ceva... Un suflet nevinovat...
Dymomo, te inteleg ce simti. Chiar pueril si total nepotrivit raspunsul tatalui. Pai daca la 6 ani jumate se poarta asa cu copiii eu zic ce este vina parintilor care(probabil) l-au crescut fara a-i impune nici-o regula si nici-o limita. Uite, poate ne raspunde Ionela care se pricepe mai bine. Noi avem prieteni care au o fetita de 7 ani si 2 baieti de 5 ani. Foarte frumos se joaca cu Ema, iar Ema e super incantata sa stea in preajma lor. Nici eu nu sunt absurda sa intervin din orice fleac( o mai ia in brate, o taraie de colo colo dar ei ii place).
Ce ma oftica pe mine este atunci cand copilul meu isi ia palme in cap(s-a intamplat in parc) de la alti copii, iar ea sta nici macar nu se misca din loc. De lovit inapoi nici nu se pune problema pt ca ea nu loveste, si nu asa a fost invatata. Eu ma intreb ce intelege copilul meu daca eu ii spun sa nu loveasca etc etc dar alti copii o lovesc pe ea si ei nu sunt mustruluiti de parintii lor.
Ca tot veni vorba, sa va povestesc o intamplare din parc: o bunica vine suparata si povesteste la alte 2 bunici(bone?) ca nepotica a fost f tare muscata de deget de un baiat(fetita avea 2-3 ani). O alta bunica o ia pe fetita deoparte si ii spune: "data care vine cand te ma intalnesti cu copilul X, sa-l musti si tu de deget cat poti de tare!"
dymomo77 spune:
Floricik si noi avem multi prieteni cu copii mai mari ca Danut(intre 6 si 10 ani). Unde sunt doi(baiat si fata sau doua fete, cu doi baieti nu avem) Danut e super iubit si alintat mai ales ca el e mereu vesel, nu loveste, daca ii iei o jucarie din mana nu protesteaza(ci cauta altceva de joaca), ii place "tarait" in brate si pupacit. Probabil ca unde sunt singuri e mai dificil desi am o prietena cu un baietel de 8 ani care abia asteapta sa il vada pe Danut. Aseara insa a fost socant pt mine si daca voi fi fortata sa imi pazesc non stop copilul la munte timp de 6 zile iti dai seama ca relatia mea cu parintii se va deterioara... As vrea macar sa nu ne certam si daca e cazul sa incercam sa evitam sa ne intalnim... E greu ca ne sunt prieteni dragi...