asigurari pentru cei mici

asigurari pentru cei mici | Autor: ramona24

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor. de curand am incheiat o asigurare la ing academica cu supliment de asigurari de sanatate. Academica adica pentru cand copilasul va implini 18 ani va primi o suma de bani... Spuneti voi ati incheiat astfel de asigurari? sunteti multumite? si inca ceva...toate actele care mi le au trimis au fost in copie sau scanate ...asa se practica? va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

De curiozitate, ce dobanda ti-au dat ?

Am vrut si eu sa fac la Allianz, dar cand am vazut ca imi ofereau "marinimosi" 3% plus depozitarea intr-o banca straina cu o "gaura" de vreo 10 mld EUR, m-am lipsit si i-am pus (deocamdata) intr-un cont de economii. Mai incolo om vedea ce-om face cu ei.

copiate sau scanate ?! Mai bine cere-le originalele...parerea mea. La notariat, la banca sau oriunde altundeva nu se accepta astfel de acte...nu vad de ce s-ar lucra cu asa ceva intr-un contract pe termen lung (18 ani).

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona24 spune:

nu e cu dobanda.e o suma fixa pe care o platesc...de acolo o parte merge pentru copil si restul pentru asigurarile de sanatate.
suma totala nu e mare.
doar pe cererea de asigurare si pe valoarea estimativa a contractului am semnat ...sematurile lor deja erau acolo-scanate ....in rest toate documetele mi le -au emis asa ca in format electronic. sunt tare curioasa dac voi cele care ati mai incheiat asigurari tot asa ati primit documentele!
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Am o firma broker de asigurare de 5 ani, am o fetita de 5 ani si nu i-am facut o astfel de asigurare si nici nu o sa-i fac. De ce nu ai vrut sa-i faci un cont?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Avem si noi una pt copil tot la ING.
Nu am folosit niciodata polita fde sanatate. Nu a fost cazul. Pt raceli minore sau vreo ecografie ceva am mers la stat pt ca a fost cel mai rapid si comod.
Contractul a fost scos la imprimanta de d-ra reprezentant in 2 exemplare si mi-a dat unul si mie acasa.
Imi ziceau si mie sa-l trimita pe mail...da numai stiu de ce...Am refuzat.
Intreba cineva cat e dobanda. La noi e cu dobanda.
La inceput ...in 2010 era 11%
din vara, parca, ne-au anuntat pe mail ca scazut la 7%.
Din cont se ia automat in fiecare an 50 sau 100 de lei pt asigurarea de sanatate.
Noi am prins probabil cand inca nu scazusera dobanzile, la inceputul anului 2010.
Acum o luna am avut nevoie urgenta de bani si am luat de acolo o suma de bani prin transfer in contul meu ca altfel nu se putea.
Nimeni nu a comentat nimic asigurarea si contul merg mai departe.

Mergi la inceput

Ela, voi de care aveti, ING GenT ?

Singurul avantaj care ma tenteaza este plata in continuare a primelor in cazz de Doamne-fereste. Desi, la cat de "stabila" e economia mondiala...

Absoluta, poti sa spui si motivele pentru care nu ai vrut sa-i faci asigurare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Dana noi nu am vrut o asigurare de sanatate initial. Ci doar un cont pt copil sa fie acolo ca nu sti niciodata.
Parerea mea despre asigurarile private de sanatate din Ro nu e una f buna. Adica suntem la inceput, e multa birocratie, incearca sa te pacaleasca, ba ai si ecografia inclusa ba nu e....
cand e copilul bolnav nu stau sa negociez.
Cum zice sotul meu ...tu vrei acum acum acum.
Nu stiu ce tip de asigurare e...o sa ma uit zilele astea sa-ti spun exact pt ca noi abia ce ne-am mutat si actele si altele sunt inca pe la mama. Nu am avut curaj sa le aduc acasa pana nu e totul ok.
Contul ma avantaja pe mine pt ca daca aveam vreo problema urgenta puteam sa scot, dobanda era f buna, daca la 10 ani vrea nu stiu ce si eu nu am bani, sa stiu ca undeva exista. Iar la 18 ani banii erau ai baiatului.
Ma gandeam ca poate sa-i foloseasca pt studii fie sa-si ia vreo masina amarata la mana 2-a. Ca mai punem si inflatia si comisioane, dobanzi si mare lucru nu ramane. Desi noi depunem in fiecare an ceva si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si noi am facut la copii tot academica. Stiu ca agentul care ni le-a vandut se intalneste cu sotul meu o data pe an si-i da contractele sa le semneze si un exemplar ramane la noi. Uite o sa-l intreb daca sunt originale sau scanate. Nu ne-am pus problema pana acum. In mare am calculat si cam aceeasi suma de bani pe care o dam tot cam la fel vor lua ei inapoi. Nu e bai. Am preferat asa pentru ca la vremea aia nu aveam exercitiul punerii de bani de-o parte indiferent ce se inampla. Adica daca nu eram constransi de vreun termen limita de cele mai multe ori sfarseam prin a cheltui banii. Acum zic eu ca ni l-am format, pe o suma derizorie alocatia lor, dar ne-am facut acest obicei de a pune acesti bani in conturile lor.
Insa politele sunt incepute, daca renuntam acum nu ne alegem cu mare lucru asa ca mergem inainte, iar la 18 ani vor avea si ei de-o masina

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Ei, am vazut la o banca (nu fac reclama) plan de investitii pentru copii in EUR, acum intrebarea este daca peste 18 ani va mai exista EUR... (mi se pare absolut SF premisa asta, dar uite ca la 10 ani de la infiintarea EUR am ajuns sa ne punem si problema asta).

Ela, merci de info. Nici pe mine nu ma conving asigurarile de sanatate, eu m-am fript cu ING in 2002, cand am reziliat o asigurare de viata si-am mai luat inapoi...praful de pe toba.

Deocamdata asta facem si noi: alocatia copilei in cont+inca o suma pusa de noi. Mai vedem daca merita sa o transfer la vreun astfel de plan sau ramane asa.

Mergi la inceput