Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta eu am ramas cu medicul meu tinerel care ma indruma de mai bine de 4 ani. Il cheama Catalin Tau si il gasesti la Bega sau la President (unde as vrea sa si nastem daca ne ajuta Doamne Doamne sa ajungem la termen). Am ramas la el pentru ca poate fi sunat si la 2 dimineata si vine sa te vada chiar si in week-enduri si sarbatori daca esti pacienta lui si ai vreo problema. in plus, mi-a placut ca nu intervine peste tratamentul hematologului, e interesat sa inteleaga si sa se documenteze pe chestiuni pe care nu le stapaneste. E un ecografist foarte bun (si gura targului dar si pe testate) dar nu stiu sa-ti zic ce experienta are cu gemenii. Daca si cand vrei iti dau PM cu mobilul lui si ii spui ca vii din partea mea si te primeste in aceeasi zi.

Pe Fragmin, 30 de seringi eu platesc 20 de ron pentru ca le iau de la Catena de pe Ciprian Porumbescu. Iau de acolo pentru ca sunt pozitionati chiar langa Oncohelp unde lucreaza o groaza de hematologi si sunt mereu aprovizionati cu cantitati mari de anticoagulant.

Azi am implinit 18 saptamani . Ne apropiem de jumatate.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 18+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun, la eco de aseara am aflat ca am "implinit" primul nostru sfert de kil. Avem 250g

Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, il stiu pe dr Catalin Tau, am nr lui de mobil. El ii face ecografiile si fostului meu ginecolog, dr Marius Craina (sau i le facea, ca nu am mai fost demult la dr Craina si nu mai stiu care e situatia). In mod cert, este un ecografist bun, altfel nu l-ar fi lasat dr Craina sa faca eco pacientelor lui. Tu de obicei mergi la Bega sau la President cand iti face eco?
Ce mari v-ati facut! 18 sapt!!! Super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

de acum incolo sa vezi cum vin sutele de grame
parca mai ieri aveai 5 sapt si cu sangerari .. nu stiu cum trece timpul ..
acusica vine morfologia (app te-ai programat?) si prima jumatate de kg!
si imi place ca ai si nume la puiutz!

Citat:
citat din mesajul lui Musette_1982

Am uitat sa va spun, la eco de aseara am aflat ca am "implinit" primul nostru sfert de kil. Avem 250g

in 33+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

In continuare ii face eco d-lui Craina . Merg de obicei la Bega. Nu-i place sa cheme in privat mai ales sarcinile cu probleme, zice el ca devine prea costisitor pentru pacienta. Oricum suntem atenti cu el de fiecare data, dar na, iesim la jumatate de pret sau mai putin fata de privat. Pana in saptamana 12 pe mine m-a vazut saptamanal si 8 saptamani din 16 m-a tinut acasa (la diverse faze de hemoragie sau dureri). In afara de ecograful pe care il folosesc in urgente mai au un eco f. ok care face si 3D si 4D si doppler pentru fluxuri. Asa ca nu am gasit niciun motiv ca sa merg in privat. Si Catalin vine cu campul steril si hartia lui de print dupa el... ca na, asa e la stat, asa ca e totul ok.

Mergi la inceput

balanta, am uitat sa-ti zic ca mai are 2 fete cu trombofilie pe care le urmareste in paralel cu mine, una aici si una la clinica din Arad.
dana, incurajarile voastre au contat enorm si la inceput chiar m-am agatat de voi, psihic vorbind. Acum incepem sa ne mai relaxam si sa ma bucur un pic si de sarcina, desi inca sunt cu emotii. Pe 8 ian merg sa masuram fluxurile din nou sa vedem daca schema lui Uschi cu anticoagulant si dimineata a dat roade . O sa avem 19 saptamani jumatate si vro 3 saptamani de la noua schema.
Pentru morfologie a zis ca ne vedem dupa 22 de saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Deci l-ai mai vazut pe acolo si pe dr Craina . Tot asa agitat e? Dr Craina sigur are experienta pe sarcini gemelare, doar ca m-a cam suparat acum vreo 2 ani, dar si el tot asa, raspunde mereu la tel, poti sa il suni oricand, etc...
Asta vroiam sa te intreb: de conditiile de acolo, dar ai zis tu singura ca vine cu campuri sterile dupa el.

Fetelor, mi-a iesit Fibrinogenul crescut (480, limita laboratorului fiind 350). Este oare normal sa fie crescut in sarcina? Stiu ca VSHul creste in sarcina, dar de Fibrinogen nu imi amintesc cum tre' sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Balanta sarcina usoara!
Eu am avut fibrinogenul 750 dar nu mai stiu cate saptamani de sarcina aveam.Aveam oricum 20 de sapt.M-am panicat tare si i-am trimis un email dr Uscatescu si mi-a zis sa stau linistita ca a avut paciente cu valori de 1000 si totul a fost Ok.
Fetelor sa aveti toate sarcini usoare si Noul An sa va aduca pruncii mult doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Balanta, si eu am avut fibrinogenul crescut si dr. gineco si dr. hemato au zis ca-i ok, ca e normal sa fie crescut in sarcina.

Musette, felicitari pentru saptamani si pt. greutate :)

24+ cu bebe Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna tuturor!
balanta - in sarcina cresc in mod normal valorile VSH-ului si ale fibrinogenului. eu de la inceputul sarcinii am avut fibrinogenul intre 400-580.
musette - felicitari pentu rezultate si chiar ma bucur ca te mai relaxezi dupa atatea evenimente prin care ai trecut!
mihaela - ce mai faci? fetita ce face? cum a fost la eco?
toni - sa ai putere si multa credinta! sa dea domnul ca bebelina sa creasca repede si sa fie sanatoasa!

33+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput