Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

Fete dragi, Craciun fericit si sarcini la termen!
balanta felicitari din toata inima, Doamne ajuta sa fie totul bine, ma bucur nespus pentru cele doua inimioare!
danezza, tonirro fete dragi, mai este putin, tineti copilasii la caldurica!
Pup toate gravidutele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Sarbatori fericite tuturor mamicilor si viitoarelor mamici. Sa aveti parte de multa sanatate.
Eu abia astept sa vina ianuarie sa merg la medic si sper ca noul an sa imi aduca un bebe.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

am intrat si eu sa va urez "Sarbatori fericite" si multa sanatate voua si bebeilor!
balanta - bine ai venit si felicitari pentru bebei.
fetelor, cand mai aveti programari la eco pentru a auzi vesti bune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Buna tuturor! Am intrat sa va urez Sarbatori fericite si numai bucurii, bebelusi la termen si sanatosi!
Va multumesc tuturor pt urari! Am incercat sa prind din urma ce ati mai scris, dar acum imi e mai greu...
Vroiam sa fac o precizare ref la dopul gelatinos...eu nu am stiut cand l-am pierdut pt ca s-a eliminat treptat ca o secretie gelatinoasa, de albus de ou cu o chestie albicioasa prin ea; asa am avut cam toata sarcina. Dar in ultimele sapt era mai abundenta si asa l-am pierdut(asta am dedus eu dupa...) pt ca mie mi s-a rupt apa asa deodata...
Acum...sa va zic cate ceva de noi...Am ajuns acasa pe 22 dec. Fetita a trebuit sa fie tinuta la oxigen pt ca nu s-a acomodat prea bine la mediul extern. A facut o forma usoara de icter de prematuritate (asa au scris in fisa) si o cianoza periferica la 30 min dupa nastere (de aceea a fost nev de oxigenoterapie). Acum, la externare, ne-au scris evolutie favorabila. I-au facut urmat. analize in spital: hemograma, CRP (prot c reactiva sa vada daca are vreo infectie pe undeva prin corp - asta din cauza streptococului meu), Rfg pulmonara - pt ca le-a fost teama de o eventuala raceala la plamani si mai multe chestii sunt notate pe acolo, dar tre sa caut pe net sa le interpretez eu, oricum toate au iesit bine, Doamne ajuta! Insa, e un mare insa...dna dr Ancar(neonatologul fetitei), despre care am auzit numai lucruri bune, mi-a mai dat sa ii fac o ecografie transfontanelara intrucat a fost tinuta la oxigen (mi-a zis ca asta e procedura standard la cei nascuti prematur).
M-am inspaimantat tare, am intrebat-o daca a vazut ceva in neregula sau nu isi putea da seama?! Si mi-a raspuns ca isi putea da seama, ca ar fi facut convulsii ceva, dar pe mine tot nu m-a linistit!!! Abia astept ziua de maine sa sun sa fac progr la Medlife la dr Stamate Mircea (la el trebuie sa mergem).
Dupa ce ginecoloagele m-au speriat cu inimioara ei (care Doamne ajuta ca e bine, nu e nimic in neregula), acum ma sperie si neonatologul cu ac eco!!!
Eu ma uit atent la fetita, ne urmareste cu privirea, da din manute, se impinge cu piciorusele, incearca sa isi ridice caputul (dar e mult prea devreme pt asta), ne strange cu manutele de degete...adik mi se pare un copil normal, dupa parerea mea! Dar eu nu sunt medic. Pe 28 dec mergem la control la neonatolog ca avem programare, sa vedem ce ne mai zice; am sa imi pregatesc lista de intrebari...
Eu am intrat intr-o stare urata de depresie, nu din cauza asta neaparat, imi vine sa plang necontrolat si fara motiv...Laptele a venit dar fetita a fost hranita cu biberonul pana cand a venit laptele meu si acum nu accepta sanul, ma mulg la pompa si ii dau cu biberonul...
Cam atat...va mai scriu si incerc sa va citesc cand pot...
Daca stiti ceva de cazuri asemanatoare(in leg cu eco transfontanelara) , va rog sa imi ziceti...
Multumesc pt tot si va pupam.

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Mihaela, ma bucur ca ai intrat sa ne povestesti de voi. Ref la ecografia micutzei, eu zic sa nu te amarasti atat ca nu ai de ce. Fa ce trebuie facut si ai sa vezi ca nu sunt pb. Daca erau .. iti spuneau, nu te lasau sa pleci acasa.
Cu depresia, sa ai grija, incearca sa vezi partea poztiva a lucrurilor, ai un bebe frumos si sanatos si ti-ai indeplinit visul.
Sa ne tii la curent in continuare cu ce faceti si o sa fie bine.

in 33+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Multumesc tuturor pt gandurile bune

alex, felicitari si tie si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Mihaela, relaxeaza-te un pic, stiu ca e greu.... si eu am trecut prin asta. Fetitei mele i s-a facut eco transf. in maternitate, la spitalul unde am nascut eu este o procedura aproape standard, i s-a facut de-asemenea un test pt auz (acesta este standard) si i s-a recoltat si sange pt analiza unor boli rare (tot standard). O sa iti trimit prin PM mai multe detalii, ca sa te incurajez un pic. Din ce spui tu, bebe e in regula. Fetita mea a avut icter prelungit (o luna jumatate), pana cand am decis sa ii administram fenobarbital, dupa sfatul medicului. Este un copil perfect sanatos, voios si precoce.
Balanta, ma bucur din suflet pt voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Multumesc fetelor pt gandurile bune si urari!
Doamne ajuta!

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mihaela, si eu inteleg ca ecografia e procedura standard. Cat despre starea depresiva, de obicei apare la foarte multe lauze, pana in 6 saptamani (cat sunt lauze, practic), de la schimbarile hormonale. Hormonii care au crescut de la 0 la cateva mii de unitati in sarcina, se duc acum inapoi la zero.
Eu am valuri de plans fara motiv si in sarcina, acum in trim II sunt f. firave, dar in trimestrul I au fost intense. Noroc ca m-am documentat mult despre ele si imi spuneam ca-s hormonii si sa nu iau in seama.
Singura problema apare daca d-ne fereste cuiva nu-i mai vine sa se ingrijeasca e sine sau pe bebe si daca depasesc cele 6 saptamani de dupa nastere.
La unele persoane apar tristeti, plans (barem in primele zile cica ar aparea la 75% dintre lauze), dar la altele apar crize de anxietate sau simptome obsesiv-compulsive si f. rar, la 1% apar simptome psihotice (idei cam delirante cel putin, etc.).

24+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mihaela, am uitat sa zic, am prietena care a patit la fel ca tine cu laptele, la inceput se mulgea si ii dadea din biberon lui bebe, nu voia bebe altfel si a chemat un consultant de lactatie acasa si a invatat-o niste smecherii pana a supt bebe si a trecut la alaptat normal. Zic ca sa-ti fie mai usor, nu c-ar fi vreo problema.

Ea vorbise cu Claudia Bider-Heim initial si fiindca statea departe prin Dr. Taberei, nu i-a venit acasa, in schimb a venit Andreea Andrei de la http://www.nastecumsimti.org/about/echipa/ - vad ca nu are nr. de tel. acolo si nici eu nu l-am aflat inca de la prietena mea, dar poate poti apela la altcineva de-acolo. Eu stiu ca o astfel de vizita costa 100-150 lei, dar am inteles ca merita.

24+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput