Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

raluca - mai dupa-masa mergsa fac injectia. da, dr meu este preventiv iar de nastere nici noi nu am vb si nici eu nu vreau sa aud mai devereme de 20 ian (am termen 5-10 februarie).
probabil ca saptamana viitoare am sa merg sa mai fac si eu un set de analize, tre sa sun sa ma programez la Sanador.
seringi cu ac infundata nu am avut dar am avut unele boante rau care nu vroiau sa intre deloc .. m-am luptat ceva cu ele :D dar le-am dovedit.
Lasa greutatea ta ca nu are relevanta cu dezv lui bebe. Daca la dr ti-a zis ca e ok, atunci asa este.

si eu sunt curioasa ce face Mihaela cu bebeitza, Speram sa intre curand sa ne dea de stire

in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Am intrat doar sa va spun ca astazi am implinit 17 saptamani.
Tot astazi imi expira si ultima zi de medical asa ca va trebuisa ma intorc maine la serviciu. Nu stiu cum voi face ca un pic m-am miscat astazi prin bucatarie si au si inceput durerile in partea de jos foarte puternice de a trebuit sa ma intind... Vedem maine cum va fi. E doar o zi.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 17+ cu baietel istetel si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Am sunat si eu la Fundeni sa vad cand o pot gasi de dr. Uscatescu in ianuarie si mi-au spus ca dupa 21-22...nu cred ca mai am rabdare pana atunci
Am mai intrat pe site la Spitalul Coltea si la Medcenter Bucuresti si am vazut ca d-na Dr. Avram nu este trecuta la medicii de la Hematologie. Va rog spuneti-mi si mie cum fac sa ajung la ea cu analizele...poate am noroc si este libera la inceputul lui ianuarie.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Da, acul era infundat, a fost imposibil sa putem scoate o picatura din seringa, am aruncat-o la gunoi, si nu avea acul stramb, defect din fabrica mai mult ca sigur.

Eu sunt cam suparata, ca am fost la spital la un echo de rutina si am stat 3 ore jumate dupa dr mea si tot nu a reusit sa-mi faca echo, ba era ocupat ecograful, ba a stat in operatie nu stiu cat... M-a chemat pe 27 sa merg, sper ca atunci sa reusim, ca poate mai sta lumea si acasa si am si eu loc...
Ceea ce stiu sigur e ca mogaldeata mea e intors de o sapt cu capul in jos, ceea ce-mi explica greutatea in plus pe care o simteam, dar credeam ca mi se pare, si durere mai accentuata in oasele alea de jos. Nu stiu in jur de cate sapt tre sa se intoarca, asa ca nu stiu daca e in grafic sau nu. Oricum fac cezariana. Este fff activ si asta-i f important pt neuronii mei

Sanatate burticilor!
30+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

durerea aia in zona pubiana e horror, pe mine ma apuca groaznic noaptea (cand normal ca am insomnii)
Musette- acum vad 17 sapt? wow ce a trecut tmpul!
Felicitari!
Ai grija la serviciu si ia-ti din nou medical!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

carpediem - la mine la eco de 31 sapt mi-a precizat prezenta cefalica, adica bebe cu capul in jos. de asemenea, multe dintre fetele de la odiseea bulgarasilor spuneau ca s-au intors bebeii... teoretic, undeva in jurul sapt 32 ar trebui sa se intoarca, insa fiecare are ritmul sau de manifestare.
musette - dupa cum a spus si dana, neaparat medical daca reapar uratii. felicitari pt 17 sapt si poate se ridica placenta sa nu te mai supere!

Mergi la inceput

andreea, eu nu am nr d-tei Avram la mine ca nu-s acasa. Poate intra Toni si ti-l trimite

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Andreea, d-na U a intrat in concediu de pe 18 decembrie si revine dupa o luna, insa raspunde la e-mailuri. Mie mi-a raspuns marti in aceeasi zi in care i-am scris.
Dana, kraluca eu as fi vrut sa raman acasa ca am dureri mari de cate ori merg. Nici nu stiu care sunt de la previa, care sunt de la ligamente... Dar medicul meu considera ca suntem safe. Eu o sa consider acelasi lucru prin saptamana 36... daca ajungem cu bine acolo.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 17+ cu baietel istetel si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

danezza doar asa pot lua legatura cu dr. Avram? Imi este putin aiurea sa o sunt pe nr. personal mai ales ca nu ne-am vazut niciodata si nu am nr de la ea.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Kraluca, si pe mine m-a intrebat dr gineco daca-mi monitorizez tensiunea si glicemia, a zis ca-i ok si cu aparatele mele de-acasa. Dar a zis la glicemie sa iau la diabetolog si aparatul de glicemie cu mine sa mi-l calibreze la sigur. Eu am PCOS si rezistenta la insulina.

Mi-a zis ieri dr. gineco ca de ex. Clexane nu poate ajuta la artera ombilicala spre exemplu, ca nu trece de placenta. Acolo ajuta aspirina. Clexane ajuta sa nu facem cheaguri (D-dimeri, anti-FXa), Aspenter ajuta la rezistenta pe artere.

Andreea, dna dr. Avram are nr. 0757.048.993 pe care eu l-am obtinut sunand la Medcenter Berceni. Dumneaei reia munca pe 9 ianuarie, insa dna dr. Manolache, de la Medcenter Berceni, cu care colaboreaza indeaproape dna dr. Avram, reia lucrul pe 4 ianuarie. Eu am fost azi sa iau scrisoarea medicala de la dna dr. Manolache, ca asa mi-a zis dna dr. Avram (care e la Cluj si cand vine in Bucuresti pt. programari, programarile se fac direct la dansa pe mobil). Si eu prima oara tot pe mobil am sunat-o si nici macar nu facusem analizele la Medcenter (dumnealor asa-s platite, din analizele noastre, consultatiile sunt free si nici nu primesc bani pe-alaturi, am incercat eu :P). Acu' fac D-dimeri, hemoleucograma la Medcenter lunar (inainte de Clexane faceam si aPTT si Timp Quick acolo) si spun la recoltare ca m-a trimis dna dr. Avram. Nu stiu inca daca dna dr Avram si dna dr. Manolache au intrat deja in concediu, poti incerca sa suni maine.

23+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput