Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 17
raluca.c spune:
Si eu fac vanatai, si in general fac injectia in locuri apropiate si ma mut dupa mai mult timp, astept sa-mi treaca intr-o parte, deoarece imi trec foarte greu dupa 3 saptamani, astfel nu ma umplu toata de vanatai.
[gravi13+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
amary09 spune:
Buna fetele,
Nu v-am mai scris ca am tot alergat dupa analizele astea cu tiroida, TSH-ul se incapataneaza sa ramana scazut, important e ca ceilalti hormoni sunt deocamdata normali. In rest pana in ianuarie doar sarbatorim si "bagam pe sub musteti", poate ajung si eu la kg dinaintea sarcinii... Oricum nici acum nu au disparut total starile de rau....
Despre intepaturi, cred ca m-am specializat... Nu am avut decat o singura vanataie si atunci m-am incapatanat sa bag acul desi am simtit ca durea... Mie ce mi se pare ciudat ca parca unele capete de ace au defect, intra mai greu decat altele sau poate doar mi se pare
Dana, felicitari pentru greutatea bebelinei, chiar este f. bine...
Toni, iti tinem pumnii sa ia cat mai mult bebelina in greutate de acum inainte, iti admir tare optimismul, eu sunt o disperata. Mie imi explica ecografista ca de fapt de la 32 de saptamani, bebeii incep cu adevarat sa se ingrase, pana atunci doar se formeaza.
Musette si mie mi se pare mult, cred ca deja Fragmin 5000 corespunde la Clexane de 0.6, nu? Dar ce sa zic, si la mine fluxurile momentan sunt bune, dar dr. a introdus si aspenterul , mi-a zis pt. prevenirea imbatranirii placentei. Sa fii doar atenta la orice sangerare, chiar si nazala, trebuie mentionata urgent la dr. Eu una nu stiu daca au medicamentele astea vreun efect, ca atunci cand imi iau sange nici doi stropi nu sangerez
pentru toate fetele mutante...
Amary 13+ de +
Musette_1982 spune:
Mary, problema nu e de mult. Problema e ca deja doi medici mi-au spus ca nu-s bune fluxurile... si suntem atat de mici inca. Ce fac eu pana dupa 35 de saptamani? Mai am 23 de saptamani de sarcina pana la marele final...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineta - lunea si joia), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 16+ cu baietel istetel si frumusel
danezza spune:
o sa tsai linistita ca esti bine. Daca vrea uscatescu sa fie si mai acoperita .. las-o in pace. La ce dozaj ti-a recomandat ea, nu are cum sa-ti faca rau.
Mary - cate sapt ai acum?
in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
andreea204 spune:
Este prima data cand scriu la acest topic...am citit aproape toate capitolele.
Va rog spuneti-mi si mie cum ati facut voi. Dupa ce ati aflat rezultatul la analize ati mers la hematolog si pe baza lor v-a dat un tratament de urmat INAINTE de a ramane insarcinatae daca da cam cat timp v-a recomandat sa asteptati pana sa ramaneti iar insarcinate.
Si o ultima intrebare...este vreuna care a primit tratamentul prin primul mail? Eu am scris mail d-nai dr. si sper ca pe baza analizelor imi va spune ce sa iau si cat sa astept pana sa mai incerc.
28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt
danezza spune:
eu i-am scris prima oara lui Uschi si i-am zis ce iau Mi-a raspuns si mi-a zis ca e f bine si ne auzim la test pozitiv.
Dupa sracina pierdta am sta 2 luni, timp in care am luat vitaminele si aspenterul. O sa-ti raspunda si tie dar prbabil ca e f prinsa.
Citat: |
citat din mesajul lui andreea204 Este prima data cand scriu la acest topic...am citit aproape toate capitolele. Va rog spuneti-mi si mie cum ati facut voi. Dupa ce ati aflat rezultatul la analize ati mers la hematolog si pe baza lor v-a dat un tratament de urmat INAINTE de a ramane insarcinatae daca da cam cat timp v-a recomandat sa asteptati pana sa ramaneti iar insarcinate. Si o ultima intrebare...este vreuna care a primit tratamentul prin primul mail? Eu am scris mail d-nai dr. si sper ca pe baza analizelor imi va spune ce sa iau si cat sa astept pana sa mai incerc. 28 ani, MTHFR C677T homozigot 2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt |
in 32+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
suzieq spune:
Andreea, eu m-am conversat cu dr U pe mail, dar ca sa primesc tratamentul mi-a cerut analizele si ultima eco scanata. Cat de des mergi la hematolog? asta depinde foarte tare de medicul care iti urmareste sarcina, daca stie ceva de trombofilie, de rezultatele de la analize, daca ies ok, daca mai trebuie facut ceva sau adaugat ceva, sunt multi factori.
Din semnatura am vazut ca sarcinile pierdute au fost mici si avorturi spontane, parerea mea e ca poti oricand dupa prima menstruatie, dar sa ai analizele facute si medic ok care sa-ti urmareasca sarcina.
bafta!
MTHFR C677T Homozigot
+32
Musette_1982 spune:
Dana, nu stiu ce profesie ai dar psiholog trebuia sa te faci. Esti o minunata la capitolul optimism si mobilizare, ca intotdeauna.
Andreea, vezi in semnatura mea, eu pierdeam sarcinile si mai mici. Am fost la Hematolog imediat ce am avut rezultatele. Suzi are dreptate, poti incerca in luna imediat urmatoare. Sarcinile au fost mici.
Hematologul mi-a dat Aspenter si acid folic, dar si anticoagulant incepand cu ziua 21 de ciclu, pentru ca la mine suspectau ca nu am identificat de cate ori a avut loc fecundatia, avortul avand loc la scurt timp dupa nidatie. In ziua 21 am facut prima injectie, dar am avut si primul rezultat beta HCG - 6 (asta nu e o valoare foarte clara dar tot ce e peste 5 e potentiala sarcina).
Doamnei dr. U i-am scris dupa saptamana 4, cand din nou eram cu iminenta de avort din cauza ca nu nimerisera doza necesara. Dumneaei mi-a suplimentat anticoagulantul si am primit in plus tot soiul de vitamine, no spauri si progesteron sub diferite forme. Schema am primit-o pe mail. Ne-am intalnit prima oara dupa saptamana 12.
Sper sa-ti fie de ajutor informatia.
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineta - lunea si joia), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
andreea204 spune:
Susieq Abia am primit rezultatele, nu am fost niciodata la hematolog doar i-am scris mail cu analizele atasate(de eco nu poate fi vorba deocamdata pentru ca nu sunt insarcinata) si acum astept raspuns.Ca dr. gineco am fost la Catalin Haiduc, el mi-a recomandat analizele si am vazut aici, pe forum, ca mai sunt fete cu trombofilie care merg la el si sunt multumite, deci in privinta asta nu imi fac griji.
Musetteti-am urmarit mesajele si am stat cu sufletul la gura de fiecare data cand spuneai ca ai sangerari, iti inteleg frica pentru ca eu de fiecare data cand am avut sangerare am pierdut sarcina. Cum nu luam nici un tratament pt trombofilie a fost inevitabil.
Am mai citit pe un alt forum , sunt fete care iau ceva pastilute inainte de a ramane insarcinate si eram curioasa sa aflu ce, pana ajung la dr.
28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt
Musette_1982 spune:
Andreea, mie atat mi-au dat inainte: Aspenter si acid folic. Cand am inceput anticoagulantul sarcina nu era confirmata. Mi-au zis sa intrerup Aspenterul si daca vine ciclu, sa opresc iar anticoagulantul si sa revin la Aspenter. Urma sa fac schema asta lunar din ziua 21 in ziua 28 pana iese. A iesit din prima . Beta HCG-ul l-am facut de capul meu, pentru ca un alt hematolog imi spusese atunci ca anticoagulantul nu se poate incepe inainte de confirmarea sarcinii...
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)