Vacanta de iarna in familie, in estul tarii
Salutare,
dupa ce vom petrece Craciunul la Braila, ma gandeam sa fugim cateva zile pana-n Revelion la munte, undeva in estul tarii. Nu am mai fost de ani buni prin aceasta zona asa ca, va rog sa ma ajutati. Unde ar fi frumos pt o familie cu 2 baietei nazdravani si energici sa petreaca cateva zile? Ne dorim un loc cu zapada, cu derdelus, unde putem face drumetii usoare si unde cazarea sa nu ne coste leafa pe o luna.
Cateva localitati care mi se perinda acum prin minte: Slanic Moldova, Lacu Rosu, Durau, jud Harghita, Tusnad.
Voi ati fost prin aceste zone? Gasesc acolo coltul de rai care sa ne placa? Daca da, ce-mi recomandati? Orice idee legata de cazare e de asemeni bine-venita.
Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Raspunsuri
Rufus spune:
Mie imi place Izvorul Muresului.
Zona de vis, posibilitati de cazare si distractie. Mai mereu zapada.
Din pacate, nu-ti pot nominaliza (ca recomandare) vreo pensiune; sunt insa sigur ca poti gasi referinte de la altii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
LoraG76 spune:
Liviana, poti lua in calcul si Borsecul. Anul trecut s-a dat in folosinta si partia, nu e f. abrupta si sunt o gramada de dealuri unde te poti da cu sania.
E frumos si Izvorul Muresului recomandat de Rufus, iar de acolo puteti face o excursie in munti, la Balan - zona e superba, chiar daca orasul e aproape mort. E o zona inafara orasului, pe un drum neasfaltat, de unde se poate ajunge usor la Gheorghieni, intre munti..e foarte frumos. Eu n-am fost decat o singura data, asta vara, dar poate gasesti pe cineva sa-ti explice mai bine.
Si la Durau e frumos si gasesti, de asemenea, partie.
Cat despre cazare, gasesti informatii pe net. Eu in Durau nu am stat decat la hotel Bradul si la pensiunea Vanatorul. Vanatorul chiar merita, insa e cam departe de partie.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
lbelciug spune:
Multumesc frumos pt sfaturi , suna bine Izv Muresului, sa vad si ce cazare gasim.
lbelciug spune:
Rufus, ti-am urmat recomandarea si nu-mi pare rau. Am gasit Izv Muresului ca un mic colt de rai dpdv al naturii, linistit si feeric. Chiar daca avea putina zapada, ne-am putut bucura de sanius, imbulgareala si o plimbare cu sania trasa de cai.
Ne-a placut ca localitatea era f linistita (doar noi si dealul cu zapada), dar pacat ca nu ofera mai mult turistilor: partia nu e amenajata, centre de inchiriere a saniilor nu sunt, relativ putine pensiuni etc. Am stat 3 zile si am avut vreme sa vedem si zonele invecinate: Lacul Rosu, salina Praid, Sovata cu faimosul lac in forma de piele de urs (Lacu Ursul), satul Buciumi (gen Moeciu), Gheorghieni, Miercurea Ciuc.
La intoarcere am schimbat traseul si am vizitat Tusnad Bai cu frumosul lac Ciucas apoi Lacul Sf Ana unde ne-am dat pe ghetusul apei si am savurat o aventura cu saniile mari, ca pt o familie, trase la deal de Nissan-uri. Avem o tara atat de frumoasa, chiar nu inteleg de ce multi se inghesuie pe V Prahovei cand alte zone asteapta cuminti sa fie descoperite.
Un An 2012 minunat tuturor!
Rufus spune:
Ma bucur tare mult pentru voi. Si mie imi sunt dragi locurie alea, mult de tot.
Data viitoare, incearca Malnas, Balvanyos...si eu vreau sa ajung pe acolo, dar inainte o sa ma informez cum mai este in prezent...din pacate, cum spui, tara asta are frumuseti de neegalat, dar putin exploatate.
Lacul Sf Ana are un loc special in inima mea prin frumusetea si linistea pe care am gasit-o acolo.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
roli25 spune:
Noi am petrecut vacanta de vara la Borsec si am facut excursii prin toata zona (Lacul Ursu, Praid, Bilbor, Lacul Sf. Ana). Eu am mers mult pe acolo in copilarie si ma simteam minunat. Acum am vrut sa duc copiii si a fost o vacanta minunata.
Sunt multe de vazut, nu e aglomeratia de pe V. Prahovei si nici preturile de acolo.
LoraG76 spune:
Liviana, unde-ati stat la Izv. Muresului?
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
diuna spune:
Ca tot suntem in zona...noua ne place Harghita-Bai. Schi, sanius (pe partie amenajata), aer curat, zona superba. Cauta pe Google.
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."
lbelciug spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LoraG76 Liviana, unde-ati stat la Izv. Muresului? Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010) (Niciodata sa nu spui niciodata!) |
La Pens Gentiana.
eunice78 spune:
Ma bucur ca v-a placut la Izv. Muresului, mai ales ca eu sunt de pe acolo. Totusi ..vis a vis de titulul subiectului...as zice ca nu prea e in estul tarii..