Brum N-D 105-BvTonia, Cristine, brandusa! Hai luny

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Nastere usoara Daniela si bebe sanatos!

Nastere usoara Laura si bebelina sanatoasa!

si celorlalte viitoare mamici le urez Nasteri usoare si bebelusi sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_e spune:

Buna seara,fetelor! in sfarsit ajung si eu pe net, eu si bebe suntem extraordinar de bine, suntem acasa de 10 zile, dar abia acum avem conexiune, din motive de reinoire de abonament:)trebuie sa ma pun la curent cu noutatile
Wow, am ceva de citit,despre toti bebelusii frumosi ce au venit pe lume sa isi faca mamicile fericite...ma bucur mult pentru toate si tin pumnii celor ce urmeaza sa nasca in viitorul apropiat si nu numai! Pupiiiici!

IOANA 38+ Cosmin Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_e spune:

Gata, am modificat si semnatura cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinush19_85 spune:

Bine ai revenit Ioana acomodare placuta in continuare in noua formula

Cristineescu foarte utile linkurile, multumim (eu incerc sa imi tot salvez diverse chestii, ca sa nu mai stau sa le caut la nevoie...s-au strans atat de multe, chiar ca "meseria" de mama/ parinte e cea mai dificila....dar si cea mai frumoasa, cred eu )

Nastere usoara fetelor de astazi, Daniela si Laura si bebelusi sanatosi si frumosi!

Am visat azi noapte ca incepusem sa elimin dopul si eram asa de bucuroasa...si cand m-am trezit m-am bosumflat . Am avut o noapte atat de agitata, piticotul a pedalat la greu, reflux, m-am trezit de durere cand se impingea (v-am mai zis eu ca parca ma taie cineva jos cand se impinge...probabil ca si voua vi se intampla, dar mie imi dau lacrimile de durere uneori)

In sfarsit am iesit aseara la un film, dupa ce l-am tot santajat pe al meu sot si am reusit sa luam si caruselul pt patut , de care sunt tare multumita

Va pup, sa aveti o zi usoara si ca sa o incepem bine, bem si o cafea cu putina ciocolata ?

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_iasi spune:

Ioana_e bine ai revenit sa-ti traiasca baitelul,sa fiti sanatosi si un craciun frumos va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_iasi spune:

Noi din pacate suntem raciti,eu,matei si teodor.
O intrebare pt fetele din iasi: Recoamndati un doctor pediatru bun?!multumesc.
O zi frumoasa si cu zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leonardo2007 spune:

Salut

Am inca o intrebare pentru mamicile cu experienta:

Mi-a recomandat cineva ca una din mesele de noapte sa le dam cu biberonul la bebe astfel incat sa apuc si eu sa dorm mai mult noaptea (cateva ore legate). Biberon cu lapte muls ma refer.

Dar ar trebui sa mulg in 2 ture ca sa obtin 100-120 ml.
Ca la un muls, dupa ce suge si ea de la piept, obtin cam 50-60 ml maxim.
Dar am citit pe internet ca nu e bine sa amesteci laptele muls in 2 ture de muls ...chiar daca e aceasi zi.

Voi cum stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui leonardo2007

Salut

Mi-a recomandat cineva ca una din mesele de noapte sa le dam cu biberonul la bebe astfel incat sa apuc si eu sa dorm mai mult noaptea (cateva ore legate). Biberon cu lapte muls ma refer.

Dar am citit pe internet ca nu e bine sa amesteci laptele muls in 2 ture de muls ...chiar daca e aceasi zi.

Voi cum stiti?

Mami de gogosica mica Ludmila

Citat:
citat din mesajul lui leonardo2007

Salut

Voi cum stiti?

Mami de gogosica mica Ludmila

Leonardo,
- acum la cate ore se trezeste pt supt? E chiar atat de rau?
- stii cat suge la o masa astfel incat sa pregatesti cantitatea potrivita?
- te risti sa o inveti cu biberonul? Pt ca e posibil sa iti refuze sanul.
- acum la inceput, suptul regleaza si productia ta de lapte (ca sa nu mai zic de restul avantajelor - retragerea uterului, mama slabeste mai usor, etc, etc.
- suptul nu este numai de foame. Se poate trezi numai ca sa te simta aproape. Adik s-ar putea sa ii dai biberon si tot sa se trezeasca.
- eu cred ca pe masura ce creste o sa se mai regleze cu somnul. Poti sa ii pui in patut langa ea o bluza de-a ta, nespalata, pt ca o miroase si se linisteste.

Eu imi dau cu presupusul. Analizeaza si tu avantajele si dezavantajele. Poate iei in calcul si co-sleepingul care ajuta si mama si bebelusul sa se odihneasca. Nu stiu tot tabloul si nici nu am decat experienta copilului meu care se trezea si de 7-8 ori pe noapte. E drept, ca am ajuns sa dormim impreuna dar nu regret.

Vezi cum iti este mai bine. Succes.

PS: si ca sa raspund intrebarii tale, eu am congelat laptele si i-am dat sa bea dupa 2-3 luni. Deci nu cred ca e o problema sa fie din 2 mulsuri.

Harri Alexandru (10.09.2008) si mama lui + 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leonardo2007 spune:

Cristineescu

mersi de raspuns in primul rand.

- acum la cate ore se trezeste pt supt? E chiar atat de rau?
Sa stii ca noaptea doarme cate 3-4 ore ..uneori si 5, depinde de noapte

- stii cat suge la o masa astfel incat sa pregatesti cantitatea potrivita?

mananca cam 6-7 mese pe zi si totalul la varsta ei pe zi ar fi in jur de 600 ml. Deci o medie de 100 ml la o masa ..atat as pune in biberon

- te risti sa o inveti cu biberonul? Pt ca e posibil sa iti refuze sanul.
aici ai dreptate ..ca e cam lenesa dupa orice biberon i-am dat

- acum la inceput, suptul regleaza si productia ta de lapte (ca sa nu mai zic de restul avantajelor - retragerea uterului, mama slabeste mai usor, etc, etc.
sunt constienta de avantaje ! era vorba numa de o masa de inlocuit san cu biberon cu lapte muls

- suptul nu este numai de foame. Se poate trezi numai ca sa te simta aproape. Adik s-ar putea sa ii dai biberon si tot sa se trezeasca.
- eu cred ca pe masura ce creste o sa se mai regleze cu somnul. Poti sa ii pui in patut langa ea o bluza de-a ta, nespalata, pt ca o miroase si se linisteste.
o sa incerc ideea cu bluza sa vedem cum merge! ca se mai trezeste uneori noaptea si e agitata dar adoarme la loc dupa cateva mangaieri si eventual suzeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Leonardo, esti simpatica. Pai la 3-4 ore somn legat e minunat. Daca ar dormi mai mult probabil ca s-ar umple sanii si te-ar durea.

Referitor la cantitate, cautand raspunsuri am gasit un blog cu multe informatii si copiez de aici un citat:
Stomacul unui nou-nou nascut (foarte nou nascut) are un volum de doar 2-7 ml? Unde credeti ca încap cei 30 ml lapte praf administrati "ca; nu se satura?!! Ati ghicit: în stomacul ce se expandeaza fortat!

Nu sunt neaparat o inversunata a alaptarii. Cred doar ca daca ceva functioneaza nu trebuie schimbat.

Dar, inca o data, solutia gasita de mama pt puiul ei e cea mai buna. Eu m-am bagat in seama pt ca ai intrebat

Harri Alexandru (10.09.2008) si mama lui + 38

Mergi la inceput