programul casa verde- centrala pe peleti
A beneficiat cineva de subventie de la stat pentru achizitia unei centrale pe peleti? Noi urmeaza sa facem bransamentul la gaze dar ma gandeam ca ar fi si alte variante, insa nu stiu daca e adevarat ca statul subventioneaza pe bune achizitia unei centrale pe peleti...
merci anticipat
Raspunsuri
diana_jors spune:
Informatii gasesti www.afm.ro/program_casa_verde-pf_2011.php" target="_blank">aici
Noi am depus dosar la inceputul lui iulie. Rezultatele sunt afisate deocamdata partial, pentru dosarele depuse in 1 iunie mai dureaza probabil cateva luni ca sa aflam ca n-am intrat in program sau, chiar daca intram, poate spre vara sa putem instala ce avem de instalat si mai spre toamna sa ne recuperam banii. Cam asa sta treaba...
Oricum, daca picam acum, la anul in prima zi la prima ora ma postez cu dosarul la coada...
ariadna33 spune:
Multumesc de informatii, Diana, si succes sa reusiti acum, nu la anul!
Din cate am inteles de pe site, exista un buget fix alocat pe judete... ceea ce nu inteleg, sesiunile astea sunt anuale? inteleg ca mai intai faci cheltuielile si dupa aceea recuperezi banii, dar daca eu cumpar centrala acum si depun dosarul la anul? merge asa? sau fac achizitia numai dupa ce mi s-a aprobat dosarul, urmand ca ei sa-mi dea subventia?
merci anticipat
diana_jors spune:
Multumim. Incercam pana reusim
Da, sesiunile sunt anuale. Intr-o sesiune poti depune un singur dosar. Aprobarea unui dosar intr-o sesiune iti da totusi dreptul sa incerci si in alta sesiune pentru altceva (de exemplu in 2012 pentru panouri solare, in 2013 pentru centrala pe peleti etc).
Fluxul e asa: discuti cu un furnizor de solutii, stabliti o solutie, care are un anume buget. Din acel buget, statul iti subventioneaza suma maxima precizata in program (in cazul nostru e o solutie de 9000 ron, din care statul subventioneaza maxim 6000).
Dupa ce ai asta, completezi documentele-tip, completezi dosarul cu ce ti se mai cere (extras CF, fisa care atesta impozitele etc - vezi pe site) si il depui in perioada stabilita. Cum cererile se iau in ordine, pe fiecare judet, pana se termina banii alocati judetului, recomandarea e sa depui dosarul cat mai devreme.
In cazul in care la anumite judete nu se cere toata suma, la un moment dat banii ramasi in plus se realoca catre judetele unde au fost mai multe cereri. De fapt asta cred ca e si principiul dupa care la unele judete se termina mai devreme depunerea dosarelor.
La ce sa ai grija: toate actele sa fie in perfecta ordine, sa corespunda toate numele/adresele/datele fundamentale. Daca te uiti acum pe site la motive de respingere, gasesti si chestii de genul "lipseste litera L din..."...
Apoi, sa zicem ca ti s-a aprobat dosarul - acum te duci la furnizor, cumperi tot ce trebuie, iti pui instalatia etc. Atentie, sa ai in ordine toate facturile/chitantele/procese verbale etc.
APoi, cu toate actele alea, te duci sa iti decontezi suma aprobata prin dosar. Detalii mai multe la ultimele faze nu stiu sa iti dau, noi inca asteptam sa aflam daca ne aproba sau nu...
Bafta!