Strumfi & prichindei iulie-august 2011 (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxiiiii

Alina eu acum o am pe dr. Visinescu...e cam cea mai ok pana acum...costa 50 lei vizita...daca mai vrei detalii da-mi pm.
Multumesc pt sfaturi...ideea e ca doctorita mi-a recomndat toate cele mai ales pt ca eu m-am plans ca Sara nu prea manaca lapte si ii place foarte mult sa manance cu lingurita...nu suporta biberonul! Azi spre exemplu a papat toata ziua din 180 doar 70 cu bibe, restul cu lingurita! Si ea a zis ca ii pot baga deja celelalte mese pt ca ea arata foarte bine si pana acum i-a mers bone tot ce i-am dat...dar dupa discutiile cu voi si ce am mai citit am decis sa mai am aman branza si biscuitele pt dupa 6 luni si sa ma ocup de supa pana ajungem la crema si eventual si pireu de fructe.

Lissa de ce zici de mar sa il dau copt? Ca practic sucul il dau din fruct proaspat...si pulpa va fi la fel...

Dupa sarbatori vom face si hemograma ca sa vedem daca ii dam fier

Oricum mi se pare grea diversificarea doar dinunctul asta de vedere...ca nu stiu ce si cum ...am impresia ca sunt intr-o camera intunecata si din cand in cand se mai aprinde cate un beculet, apoi iar se stinge si eu raman mereu cu buza umflata

Ce bine era daca inca alaptam!!

Ruxi , mandra mea a mancat azi mar copt cu cereale , se face foarte usor ( 15-20 min in cuptor la 220-230 grade - Sarumana Arianna ) este mult mai duce copt decat simplu si normal lor le place tot ce este dulce . Sucul il fac la robot din mar normal .
Stai linistita cu diversificarea , eu acum incerc usor usor sa ma acomodez ,este greu dar nu imposibil .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Multumesc mult pentru urari! Sanatate si numai bucurii va doresc si eu voua, copilasilor si familiilor.

Voi de ce ati inceput asa devreme diversificarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Ruxi, e normal sa te simti derutata, diversificarea tine de cultura fiecarei regiuni.
In State se incepe cu cereale
in Vest cu fructe aburite
In Est cu supa de legume
In Belgia, copiii mananca fructe de mare la un an
in Mexic se incepe cu faina de tapioca

Medicii preiau curentele astea, fiecare dupa legea lui. Nu inseamna ca tu gresesti daca incepi cu legume, iar prietena din parc cu fructe.

Important e ca masa sa fie fie relaxata, copilul sa nu fie stresat sa manance o anumita cantitate, pe cat posibil sa fie integrat in familie, adica sa manance cu voi la masa. Sa evitati alimentele prea procesate, mezeluri, celebrul crenvurstel, iaurturi cu fructe din comert

In linkul pe care ti l-am dat ieri chiar spunea ca unii medici cred ca e bine ca lactatele sa fie introduse de la 6 luni, in timp ce altii nu recomanda inainte de un an. Fiindca noi incepem diversificarea undeva intre 6 si 7 luni, vom ajunge la lactate abia pe la 9-10 luni.

Eva, de ex, n-a vrut deloc cereale, ceea ce n-a fost un capat de tara, ea oricum era grasuna. Cu biscuitii am dat gres, am incercat tot felul de retete facute in casa, erau deliciosi, cu unt de alune, cu ovaz, cu bla-bla, eu toata ziua coceam la biscuiti degeaba. N-a vrut, a crescut foarte bine si frumos si fara biscuiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihahegarty

Ce fain, Lori esti mai mare ca Paula cu 1 zi.

Lori, eu nu i dau nimic preventiv lui Imi dupa vaccinuri si multumesc lui Dumnezeu nu mi a facut febra niciodata, nici la cel de 2 luni, nici la BCG, nici la cel de 3 luni, nici acum.

Mihaela, cea mai fericita cu mic Imogen Tara
21.07.2011
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii.

Asta-i ff bine Miha!
Eu i-am dat preventiv ,desi a fost mereu ok

Loredana
mamica fericita de Alexia(20 Iulie 2003) si Luca(4 Iulie 2011)
http://lb1f.lilypie.com/tTMmm4.png
http://lbyf.lilypie.com/a3iqm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

La multi ani Mamutz, sa fii sanatoasa si iubita.
Multa sanatate si piticului.
Si eu i-am pus Mariei cate un supozitor cu paracetamol preventiv dupa fiecare vaccin.
In privinta diversificarii eu vroiam sa incepem dupa 6 luni, dar daca nu am mai putut alapta si am trecut pe LP poate vom incepe mai devreme.
Vorbim cu dr pe 16 la controlul de 5 luni si vedem ce-om hotari.
In rest mai nimic, cred ca ne da si noua primul dintisor in curand pt ca e cam maraita, baleste la greu si baga tot ce prinde in gurita.
Pupici tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vn_edelweiss spune:

La multi ani Paula si la multi ani bebelusilor care mai implinesc o lunita :
VLAD-RAFAEL de cristelle25
DAVID-NICHOLAS de morenna
Ana, multumesc, caut un site care livreaza in Romania, eu comand din Franta, ma gandeam la un site romanesc, am resuit sa comand de aici prin Altex.
Miha multumesc mult pentru site uri, ma uit in seara asta sa vad ce reusesc.
Am gasit si laredoute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Salutare
Eu sunt cam suparata am dus-o pe Natalia la cantarit si in 2 sapt nu a luat deloc in greutate, are 6000gr la fel ca acum 2 sapt, e adevarat ca e si foarte activa, in rest nu inteleg de ce nu creste pt ca e cuminte a inceput sa doarma si ziua 2-3 reprize de cate 1-2 ore iar noaptea se trezeste o data sa pape si adoarme la loc, dar cantitatea de LP pe care o mananca la o masa e de 120-150ml, cateodata chiar 100ml ceea ce e putin, cand suge nu stiu cat mananca, dar eu ma gandesc ca daca i-ar fi foame ar plange;am mai observat ca si-a distantat perioada de mancat, mananca la 4-5 ore dar cantitatea a ramas la fel. Azi i-am luat LP de la Humana la recomandarea medicului sa vedem cum o fi cu el.
La multi ani PAULA MAMUTZ, sa fi sanatoasa si sa ai parte numai de impliniri in viata.
Imi cer scuze ca nuraspund fetelor dar acum nu am dispozitia necesara, poate maine o sa fiu mai bine.
Noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Multumesc mult pentru urari! Sanatate si numai bucurii va doresc si eu voua, copilasilor si familiilor.

Voi de ce ati inceput asa devreme diversificarea?

Mami fericita de Petru Nectarie (30.06.2011)

Si eu ma intrebam acelasi lucru..... Alexia are 5 luni jumate si tot ce a primit in plus fata de LP este sucul de morcovi+mar (60ml/zi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Anca ce LP papa Natalia? Poate nu-i place! Alexia mananca cam 200ml/masa de cand papa Humana AR,inainte cand manca Aptamil deabea reuseam sa-i dau 150-160ml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxiiiii

Cory. sara la 4 luni si 3 saptamani abia de ieri a inceput sa se inatoarca de pe spate pe burta dar inapoi nu mai poate si oricum sunt sigura ca intoarcerea este rezultatul gimnasticii si a masajului.
Eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji.
Si eu am o parere tare proasta despre medici...chiar ii spuneam azi sotului ca sunt intr-o mare ceata cu tot ce zic pt ca nu mi se parenormal sa existe pareri atat de diferite ca doar au facut aceeasi facultate ca sa zic asa!

Ce face nou Sara...ii arat suzeta si ridica mana, o ia si o baga singura in gurita dar nu stie inca cum sa ii si dea drumu si o scoate inapoi :) si incepe sa traga de tot ce prinde si saliveaza la absolut tot ce manacam...azi i-am dat sa linga o felie de mar in timp ce manacam ca era prapad. :)

Acum am o intrebare: sa ii dau mar cu biscuite sau nu?? Doctoritami-a recomandat si chiar sa ajung sa ii inlocuiesc o masa cu acest mar cu biscuite...initial a zis sa cumpar biscuiti din aia vrac apoi a zis ca pot lua de la nestle ...dar cei de la nestle sunt pt varsta de 8 luni...acum eu stau si ma intreb daca oare biscuitii atunci ar trebui introdusi?? Sunt in mare ceata...of...si ieri credeam ca m-am luminat si iar m-am dat peste cap cu maru, cu branza ....macar stiu sigur ca de luni incep supa.

eu nu am de gand sa ii dau gluten inainte de 6 luni. no way!!! daca gasesti fara te rog sa imi spui si mie.

Mergi la inceput