Strumfi & prichindei iulie-august 2011 (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Ati inceput diversificarea? Fii-mea a stagnat cand am inceput diversificarea, in 3 luni a luat doar 200g

blog

casa, dulce casa

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Suc de mar si morcovi ii dau cam de 2 sapt, iar cereale de 4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Buna dimineata si de la noi.

ERIC de lulusor77
ANA MARIA de fecian

Va pupam pitici dragi si sa cresteti mari!! Azi faceti 4 lunisoare!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tc spune:

Mai pun si eu un link cu diversificarea, l-am mai pus odata dar atunci mesajele erau moderate si nu stiu cate dintre voi l-au vazut.http://easypeasy.ro/2011/11/din-nou-despre-diversificarea-iepurelui/

Este experienta unei mamici ce are un blog culinar si mie imi place tare mult de ea. Sursa ei de inspiratie a fost tot http://wholesomebabyfood.momtastic.com/. Noi am inceput cu suc de morcov dat asa intre mese ca sa se obisnuiasca cu gustul si la aproape 5 luni i-am introdus supa(piure) de legume (masa de la amiaza) facuta din morcov, telina si/sau pastarnac /radacina de patrunjel. Intai am pasat doar morcovul, am asteptat 3 sau 4 zile apoi fiecare pe rand. Dat fiind ca a inceput sa se constipe am inceput de saptamana asta sa ii sau si suculet de mar si putin avocado la masa de dimineata si i s-a reglat scaunul. Desi este hranit aproape exclusiv cu LM (mai mananca din cand in cand seara si supliment de LP) am ales sa incepem diversificarea mai devreme pt ca de la sfarsitul lunii ianuarie eu va trebui sa incep serviciul si as vrea sa-i inlocuiesc 2 mese pana atunci (acum sa vedem daca vrea si el) Ieri de exemplu a mancat foarte bine aproape 150 de piure de legume si nu i-am mai dat san dar asta este o exceptie. In general mananca intre 50 si 70 si apoi san.
Desi Dr mi-a spus sa ii dau cereale seara nu i-am dat deocamdata ca Alex are o greutate putin mai mare decat media varstei lui( la ultima cantarire la 4 luni jum avea 8500 gr) si imi e cam frica de fainoase. De asta nu am introdus inca nici cartoful.Luni mergem la dna doctor din nou la cantarit masurat etc si o sa vedem ce ne mai spune atunci.

O zi frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

La multi si de la noi pt sarbatoritii zilei

Mergi la inceput

Apropo de schimbarea laptelui praf

Alex mai bea seara supliment de lapte praf Nan 1. La un mom dat pediatra ne-a sfatuit sa il schimbam pe nan HA deoarece eu sunt alergica la diferite chestii si a spus ca e o masura preventiva sa nu fi mostenit si el fondul meu alergic. A fost ingrzotor Alex a facut atunci cele mai naspa crize de colici ever (era ce ii drept si varsta lor dar el nu a prea facut colici) asa ca l-am trecut din nou pe Nan 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea_tc

Mai pun si eu un link cu diversificarea, l-am mai pus odata dar atunci mesajele erau moderate si nu stiu cate dintre voi l-au vazut.http://easypeasy.ro/2011/11/din-nou-despre-diversificarea-iepurelui/

Este experienta unei mamici ce are un blog culinar si mie imi place tare mult de ea. Sursa ei de inspiratie a fost tot http://wholesomebabyfood.momtastic.com/. Noi am inceput cu suc de morcov dat asa intre mese ca sa se obisnuiasca cu gustul si la aproape 5 luni i-am introdus supa(piure) de legume (masa de la amiaza) facuta din morcov, telina si/sau pastarnac /radacina de patrunjel. Intai am pasat doar morcovul, am asteptat 3 sau 4 zile apoi fiecare pe rand. Dat fiind ca a inceput sa se constipe am inceput de saptamana asta sa ii sau si suculet de mar si putin avocado la masa de dimineata si i s-a reglat scaunul. Desi este hranit aproape exclusiv cu LM (mai mananca din cand in cand seara si supliment de LP) am ales sa incepem diversificarea mai devreme pt ca de la sfarsitul lunii ianuarie eu va trebui sa incep serviciul si as vrea sa-i inlocuiesc 2 mese pana atunci (acum sa vedem daca vrea si el) Ieri de exemplu a mancat foarte bine aproape 150 de piure de legume si nu i-am mai dat san dar asta este o exceptie. In general mananca intre 50 si 70 si apoi san.
Desi Dr mi-a spus sa ii dau cereale seara nu i-am dat deocamdata ca Alex are o greutate putin mai mare decat media varstei lui( la ultima cantarire la 4 luni jum avea 8500 gr) si imi e cam frica de fainoase. De asta nu am introdus inca nici cartoful.Luni mergem la dna doctor din nou la cantarit masurat etc si o sa vedem ce ne mai spune atunci.

O zi frumoasa sa aveti!

ufff. ufff. mamica cu sleep-trainingul, ce pacat...

E ok articolul cu diversificarea, bine ca am aflat cate ceva despre borcanele, nici nu stiam ca sunt la DM, eu am oviteza la cumparaturi cu doi copii dupa mine, de nu vad mai nimic in jurul meu

Evei i-am dat borcanele in week-enduri si concedii, acum e putin probabil sa ne mai permitem deplasari asa de dese, dar e bine de stiut, just in case.
Mercic!

Mergi la inceput

Noi ne pregatim sa facem bradul azi. Eva e super happy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza...eu is amarata rau,de 4 zile domnul rares e intr-o smiorcaiala continua,nu ii convine nik...pur si simplu nu stiu ce are...ma indoiesc ca nu ii ajunge laptele meu,cu toata ca sanii nu mai sunt plini ca inainte,dar sapt asta a luat 200 gr cu toate figurile lui la san...iar sapt trecuta abia luase 120gr....ma oboseste rau,seara pic lata.......si sapt care vine mai trebuie sa facem si vaccinul de 4 luni ma gandeam am primit de mos nicolae nescafe dolce gusto si de atuncci beau latte machiato,o fi de la asta,ca si el cam tot de atunci face figuri?????dar pana atunci beam cafea la ibric care era mai tare ca asta......

Parerea mea despre diversificare este ca multe mamici se cam grabesc,nu va suparati pe mine,asta e parerea mea...eu o sa fac cam ca andra ink oscilez daca sa incep cu legume sau fructe....in fine,eu nu as incepe mai devreme de 5 luni daca ar fi pe LP sau mai devreme de 6 luni daca e pe LM,parerea mea....asta e din experienta cu razvi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Uhh, am prins putin timp.
Mor de invidie cand vad ca voi aveti timp de gatit, de prajituri, de cautat anumite situri...

Multumesc mult pentru raspunsurile oferite
Noi vom incepe diversificarea pe la 5 luni (pediatra nu vrea sa auda mai devreme).
Deocamdata le dau cereale.Le place f mult cele de oerz simplu, de la Nestle.
Am incercat si Humana cu mar, dar nu are atata succes.
Le-am mai dat si la masa de pranz, o cupa, cu lingurita sa-i obisnuiesc cu ea.Asa se amuza cand papa cu lingurita si sunt amandoi doar un zambet (nu stiu ce este asa haios)
La 4luni si o saptamana,au cate 6600gr.
Le dau seara la culcare, dar nu vad nicio imbunatatire in programul de noapte
Se culca la 09.30;
Iustin:09.30, 12.00,03.00,si trezireala 06.00
Matei:09.30,05.00 si la 07.00 trezirea...(daca mai poate dormi de Iustin)
Sincer, cred ca se exagereaza un pic pe tema diversificarii
Intrucat am destule la care sa ma gandesc,voi simplifica lucrurile:am de gand sa ma las pe mana pediatrei,in ceea ce priveste inceperea si modul diversificarii.Daca am nelamuriri voi incerca sa le discut cu ea.
Daca si-ar fi facut si parintii nostri atatea probleme...si uite, suntem bine sanatosi!!(sincer,credeti ca va fi vre-o diferenta intre fetita Alexiei , care a inceput diversificare la 3.5 luni si cea a Roxanei, care are 5.5 luni?)
Nici cu sterilizatul si curatenia excesiva, nu sunt prietena (bine, nici nu am timp).
Dar mi se pare un pic exagerat sa-i iau toate plusurile si sa le calc (ehe, cand mancam gainat de gaina, cand am crescut la tarasi sunt bine sanatoasa, sau cel putin asa imi place sa cred).

Va doresc un weekend minunat!

Mergi la inceput

Iar sunt blocata in fata calculatorului, cu F in brate, dormind bineinteles.

Mady, m-a zapacit cat de agitat si de smiorcait este, pana acum s-a tot zbatut sa stea in fund, de vreo sapt se zbate sa fie tinut la verticala. Si zau ca nu-l inteleg smiorcaie de somn, incerc sa-l culc nu vrea, urmeaza o juma de ora in care-l plimb, ii vorbesc, si el se maraie. Dupa o juma de ora, incerc iar sa-l culc si pica lat. N-ar putea sa-si scoata jumatatea aia de ora de smiorcait, care-mi toaca nervii de 3 ori pe zi??!!!

Eu nu inteleg ce numiti voi scaun diareic, al meu face numai apos, culoarea variaza, iar Eva a facut apos primele 6-7 luni. Eu stiu ca asa e normal (vorbesc de copiii alaptati)

Mergi la inceput