Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Elly bafta si tie azi la consult, sa ne povestesti ce-ati mai vazut si masurat pe acolo. Eu sunt in mod special interesata de starea ta fizica, stiu ca tu aveai recomandarea de a sta cat mai mult in pat si tare mi-as dori sa ti se ridice si tie restrictia de la miscare. Imi imaginez ca e tare greu sa fii consemnat la pat, pe mine ma dispera si o zi sau doua sa stau asa. Stiu ca o faci pentru bebe si stiu ca o faci cu multa iubire insa chiar cred ca te-ai bucura si mai mult sa-ti spuna ca e totul bine si sa poti sa ai si tu activitati aproximativ normale.
Asa, si vroiam sa va zic ca am vazut pe un site(nu mai stiu site-ul, era ceva in engleza, daca e musai il caut) cu dezvoltarea organelor sexuale la fetii frumosi din burtica si pe la 11-12 saptamani pozele aratau identice. Erau acolo desene si ecografii 3D si daca la alea nu era clar sexul ma cam indoiesc ca la ecografiile astea normale se poate prezice la 12 saptamani. Nu vreau sa stric distractia nimanui, ma gandeam numai asa ca poate punem prea repede carucioare, sa nu isi faca lumea sperante si apoi sa afle ca de fapt era altceva. Eu oricum dupa ce am vazut site-ul nu mai pricep care e criteriul dupa care anunta astia la ecografii sexul. Dupa mine pana pe la 18-20 sapt nu e clara treaba, desi sa zicem ca pe la 16 sapt sunt sanse mai mari sa se faca prognoze corecte.
Andreea, 13+ cu BebeLUna
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aever spune:
Am gasit site-ul de care va ziceam cu organele externe la bebei, oare am voie sa pun link aici?
Andreea, 13+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Andreea, da, nu e 100% sigur la varsta asta, of course.
De asta dr de sambata a spus "pare sa fie fetita". Iosup a parut mai sigur pe el, cred ca depinde si de cat e de bun ecograful, si de experienta doctorului, etc.
Sa fie ce-o fi din pct meu de vedere, sanatos sa fie, cine-s io sa pretind sa fie asa sau asa?
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 12+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Andreea saru'mana mult! Si eu mi-as dori sa am mai multa libertate de miscare, dar nu cred ca mi se va ridica restrictia.
La ultima echo, dr mi-a zis ca am uter contractil, adica se contracta chiar si cand rad, schimb pozitia sau merg.
Si am observat si eu, pur si simplu mi se intareste burtica pentru cateva secunde si dc stau linistita se relaxeaza.
Mai rau este ca aceste contractii nedureroase pot duce la deschiderea colului in timp si tocmai de aia dr a zis mai bine sa stau cuminte in pat, sa n-avem vreo surpriza.
E greu, dar cand ma gandesc la pui imi trece tot. A trecut jumatate de sarcina, o sa treaca si cealalta si abia astept sa-l tin in brate
Referitor la aflarea sexului, nu stiu, depinde si de priceperea dr si de echograf. Mie pe la 14 sapt mi-a zis ca ar avea o banuiala si la 16 mi-a confirmat.
O pun sa mai verifice si azi :)))
Eu una stau calma. Adica nu ma fixez ca e clar baietel, mai am o urma de indoiala acolo.
Si chiar nu am preferinte, mai ales ca e primul bb atat de asteptat. Ce vrea Dumnezeu, numai sa-i dea multa sanatate!
Elly 19+ cu Babyboom
aever spune:
Si eu vreau sa merg la Dr Iosup la morfologia fetala de trim 2, cred ca pe la 21 saptamani. Inca nu m-am programat, astept rezultatul de la dublu test si s-o intreb pe doctorita daca trebuie sa mai fac si triplu test. Eu nu l-as mai face daca dublu iese bine, dar conteaza ce zice si ea. Va mai intreb eu cu Dr Iosup mai incolo, sa vad si eu unde anume sa ma programez la el.
Andreea, 13+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/2liniute/2liniute.jpg)
2liniute spune:
neata burtici
am reusit si eu sa ma trezesc mai devreme, ma luase putin cu greata dar am papat un pic repede si vad ca ma simt bine
sper si voi sa va simtiti bine astazi sa incepeti saptamana cu dreptul
Ella, Elly sa dea domnul sa treceti cu bine peste amnio si rezultatele sa fie bune
mult noroc si tuturor fetelor care au teste saptamana asta, si eu am nevoie pt ca astept resultatele de la DT, doamne ajuta!
de cand cu sarcina, sau poate din cauza ca vine craciunul...ma gandesc tot mai mult la viitot si ma rog sa fie bine... cred in dumnezeu dar nu pot sa spun ca sunt o credincioasa care merge la biserica si tine post... oricum nu ma rugam asa mult inainte...
si sper sa fie totul bine, iar daca rezultatele nu sunt bune fac direct amnio si eu
Andreea (aever) ma bucur ca te simti mai bine , sper sa fi scapat si tu definitiv de stare de rau, si ai dreptate, am auzit si eu cazuri in care bebe s-a dovedit a fi altceva decat s-a spus initial hehehe, chiar daca o sa fie asa eu m-as bucura sa fie fetita
apropo, felicitari Iulia pentru fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa
gata trebuie sa plec, am de facut drumuri azi, sa platesc niste facturi... de asta m-am trezit de dimineata
sa aveti o zi frumoasa si fara stare de rau
Anca 13+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Netza burticiiii :*
Nu ati fost asa vorbarete in week end:)
Imi pare rau insa eu chiar nu stiu nimic de concediu medical.
DEEA tare rau imi pare pt Tnuva, nu mi vine sa cred.
Bafta multa fetelor pt amnio si ceva care vor avea consultatii saptamna asta.
Eu am de abia saptamana viitoare la 21 de saptamani eco de morfo fetala, de abia astept sa mi vad mandretea de baitel care e din ce in ce mai activ la mami in burtica :).
Astazi ma doare putin burtica cred in dreapta jos, o sa mai iau un nospa si sper sa nu fie nimic ingrijorator.
Pupici
Ioana, viitoare mamica de baietel 19 saptamani +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Buna dimineata, burticute dragute!
Aparem si noi dupa un weekend taaaare agitat. V-am citit printre picaturi dar pana acum nu am avut timp sa va raspund. La noi weekend-ul a debutat "excelent": vineri seara pe la 8 s-a luat curentul in hotelul unde locuim... Dupa vreo doua minute a inceput sa racneasca de te asurzea alarma de incendiu. Eram in pat, ne odihneam si noi ca era vremea. Pe intuneric, abia am gasit ceva de imbracat si am coborat sa vedem care-i treaba?! Cand colo, chiar incendiu! Ne evacuau si inapoi nu m-au mai lasat sa ma intorc sa ma imbrac. Asa ca am stat pe la 3 grade, timp de 30 de minute, intr-o rochita de plaja si slapi (noroc ca receptionista mi-a donat hainuta ei ce mi-a fost de mare ajutor), pana ne-au adapostit intr-un autocar timp de jumate de ora cand au venit dupa noi niste prieteni de am dormit la ei. Apoi doua nopti in alt hotel, ca acum sa ne mutam in al treilea...Fara a sti daca ne mai mutam in al nostru pana vineri cand venim acasa. Ma mir tare tare ca nu ne-am racit, nu am niciun semn, se pare ca suntem voinici tare.
Intre timp, noua nici ca ne pasa, ne-am dus sambata la un targ de Craciun intr-un orasel superb la vreo 100 de km, a fost... minunat! Si ieri la o defilare traditionala, tare frumos a fost si acolo.
Si acum ca ne-am descarcat amarul, sa vad daca mai stiu ce-ati povestit:
Deea, imi pare rau cu Tnuva - si mie-mi placeau tare produsele lor... Mi se pare incredibil cum e posibil ca o fabrica de lactate sa fie nevoita sa se declare neproductiva si falimentara... Dar vad ca sunt solutii cu concediile medicale, asa incat poate tot rau-i spre bine: ai sa fii mai linistita si mai axata pe puiut. Cu toate ca, stiind cate griji iti faci si unde nu e cazul, poate e mai bine sa ai mintea ocupata.
Bytza, multa bafta la test. Nu ne indoim ca vii cu rezultate bune.
Ella , Tinuta
, multa multa bafta pentru azi si pentru maine. Va tinem pumnii si asteptam sa veniti cu rezultate perfecte. Eu ti-am mai zis, Tinuta, ca nu mi se pare ca ai vreun motiv de ingrijorare, asa ca nici nu ma indoiesc ca puiutul e bine. Relativ la simptome - ai vazut ca pleaca-vin, nu te poti alarma de cate ori incepi sa te simti mai bine.
Shosho, ma bucur tare ca te simti atat de bine la socri. E destul de rar ca relatia asta sa fie una buna, iar intalniri atat de dorite si dese... si mai rar!
Aever, din cate stiu eu (si la cum e textura lui), pestele marinat nu e fiert, e doar "murat". Sincer, nu cred ca ar fi mare bai daca ai manca, eu stiu ca trebuie carnea sa fie bine preparata, despre peste nu stiu nimic. Relativ la starea minunata in care ai intrat - e minunea trimestrului II de care toti vorbesc dar din trimestrul I nu poti sa o "vezi", nu poti sa accepti ca exista . Eu mai am foarte foarte rar episoade de greata ori varsaturi, in general cand mananc ceva ce simt ca nu mi-ar prea trebui, ori cand ma trezesc dimineata prea devreme (ca sa prind tren, avion, etc.).
Iulia, felicitati pentru rezultatele bune si pentru printesa! Am tot mai mult impresia ca fotbalistii devin minoritari. Relativ la pozitia de dormit - eu nu pot sa dorm pe spate (oricum stiu ca e contraindicat), pe-o parte - hm, merge, dar pe burta e excelent! Inca pot sa dorm intr-o combinatie de pe-o parte si pe burta, cu un genunchi ridicat in care ma sprijin in general pe plapuma ori pe o perna. Astfel greutatea corpului se lasa pe genunchi si pe o parte, si nu pe burtica; iar eu am senzatia ca dorm pe burta. Inca merge smecheria, dar cred ca in lunile ce urmeaza o sa pice si solutia asta...
Virginia, bine ati revenit! Sper ca v-ati incarcat bateriile si v-ati linistit. Daca a fost prea scurt, am o veste buna: peste doua saptamani urmeaza alte zile de relaxare, minunate .
Relativ la cartofii cu usturoi: tot incerc sa va ignor, da' voi nu si nu, iar imi povestiti de ei.
Diana 19+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Deea, imi pare rau ca se inchide Tnuva, eu ador cacaua de la ei si laptele, din punctul meu de vedere este cel mai bun. Bine ca mi-ai spus sa imi fac provizii. De concediu medical pot sa iti spun cum am procedat eu la Edi, cu el am fost in concediu medical de la 6 saptamani. La inceput am fost internata, ca sa aibe motiv sa imi dea concediu(la mine din pacate a fost reala eminenta de avort) si pe urma imi dadea cand doctorul de familie 14 zile(lucratoare si nelucratoare) de concediu, si pe urma doctorul ginecolog. Doctorul de familie are voie sa iti dea 45 de zile pe an, stiu din surse sigure, sora mea e asistenta la doctorul meu de familie. Si pe urma restul, doctorul ginecolog. La 90 de zile trebuie sa intri in comisie, dar nu e o problema, cei din comisie nu comenteaza cand e vorba de gravidute, nici macar nu pun intrebari, doar semneaza . Cam atat pot sa te lamuresc eu.
Tigruta, nu pot sa iti spun din experienta proprie, dar pot sa iti spun ce am citit si am intrebat ceva avocati. Se poate trece din CCI1 in CCI2. Trecerea se face in momentul nasterii bebelasului 2 iar suma primita este identica cu cea de la CCI1. Daca mai ai alte nalamuriri, intreabama si daca te pot, te ajut.
Ella multa fabta la amniocenteza, sa vi doar cu rezultate bune.
Elly poti vorbi cu doctorul tau ginecolog si il intrebi ce poti face. Eu dupa cum imi aduc aminte am mers mai repede la comisie, cred ca cu o zi sau 2, dar asta depinde de doctorul tau, ce spune el. Bafta multa la doctor, si vizionare placuta.
Noi acest wekend am lucrat si am taiat porc la soacra. Am continuat cu curatenia mare. Sper saptamana viitoare pana marti sa fie gata curatenia, ca pe miercuri sau joi ma apuc de prajitura. Am o gramada de facut. Cred ca cel putin 5.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 19+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 2liniute neata burtici ![]() Ella, Elly sa dea domnul sa treceti cu bine peste amnio si rezultatele sa fie bune ![]() Anca ![]() ![]() |
Anca eu nu fac amnio
![](icon_smile_big.gif)
Astazi am doar o consultatie.
![](floare.gif)
Elly
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)