Cum gatim un iepure
Raspunsuri - Pagina 2
Ilinca_M. spune:
Io am intrat numai sa va spun ca de cate ori vad titlul in "subiecte active" imi vine sa plang!
De bursucul cu untura v-o fost mila da' de bietul iepur nu?
(scuze de intromisiune, don't mind me, pofta buna!)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
roxanaz spune:
Ilinca da nu l-am taiat eu, parol si nici pe bursuc
nu fii suparata, acu' ce sa facem daca ne place
R
Mik spune:
Ilinca eu eram ca tine pina l-am avut pe cel mare. Eram rupta de foame in ultima zi la maternitate, incepusem sa-l alaptez pe bebe mic si frumos si mi-au servit iepure la masa de prinz, ocazie cu care am constat ca e o carne foarte buna, mai fina si mai gustoasa decit cea de pasare si nu e deloc grea ca cea de porc.
silvi_2005 spune:
cu titlu de gluma daca nu suntem vegetarieni, mancam tot ce misca eu nu am mancat pana nu am venit in Franta dar aici cum il vad mereu ambalat gata parca nu mi-l amintesc pe urechila .
silvi_2005 spune:
Pe langa subiect eu cel mai greu am gustat melci imi jurasem ca nu voi manca decat daca sunt in ceva experiment de supravietuire si depinde viata mea de asta am gustat la restaurantul unde facu eu stagiul ca il aveam in meniu si era obligatoriu sa degustam reteta toti inainte sa o trimitem pe sala . Era in combinatie cu 100 de legume ... n-a fost rau dar tot am ramas la ideea ca au spurcat bunatate de legume
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Pe langa subiect eu cel mai greu am gustat melci imi jurasem ca nu voi manca decat daca sunt in ceva experiment de supravietuire si depinde viata mea de asta am gustat la restaurantul unde facu eu stagiul ca il aveam in meniu si era obligatoriu sa degustam reteta toti inainte sa o trimitem pe sala . Era in combinatie cu 100 de legume ... n-a fost rau dar tot am ramas la ideea ca au spurcat bunatate de legume BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Melci de Bourgogne sau de mare (bulot ?)
Baga reteta la tine pe blog, please !
carmaw spune:
Buna dragelor
Fac iepurele in mai multe feluri:
1 pateu in terina cu gele deasupra(ff mult de lucru)
2 cu mustar vechi plus lardoane ciuperci echalote
3 cu masline etc etc stiti reteta
4 cu lamiie (e f bun cind sunt temperaturi f mari)
5. cu prune
eveline spune:
Ce bine ca exista subiectul...ieri a fost "operat" si urechiatul nostru si acum e la congelator. De sarbatori va fi in tigaie/cuptor...cred ca reteta de pe blogul lui SILVI, cea cu bere va fi castigatoarea :))... Multumesc de idei!
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
silvi_2005 spune:
Eveline, spor la treaba si apoi la degustat o sa iti placa .
Mik cel mai adesea facem cu melci de boulot, ce mi s-a parut mancabil a fost o compozitie facuta din ciuperci, pastranac taiat cubulete, melci taiati destul de marunt si smantana. Facut un cartof copt taiat in jumate si umpluta cu aceasta compozitie. Se serveste fierbinte presarat cu ierburi aromate si cu salata de mache/valeriana. CE am facut ultima data niste crepinette de melci ... crepinette e foita aceea de grasime in care se inveleste drobul de miell, e de fapt foita de grasime care inveleste organele/peritoneu. Am facut o compozitie din carne de canar tocata, melci, topinanbur, telina cubulete, ceapa tocta fin, putina smantana s condimente si am facut crepinette cu aceasta compozitie. http://www.google.fr/search?q=crepinette&hl=fr&rlz=1T4ADFA_frFR416FR426&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lnrrTvzAAcKmhAf0pLmfCA&sqi=2&ved=0CFAQsAQ&biw=1920&bih=918 nu stiu daca te lasa sa vezi imaginile de crepinette ca sa iti faci o idee cum arata, cele clasice nu ale nostre. Montajul e foarte frumos cu un inel de montaj pe salata si cu un dressing frumos care deseneaza farfuria.