Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (30)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Victo, ce-i cu tine puiule… Poate s-a adunat multa oboseala si mult stress cu examenul… Nu poti sa fugi in we sa te relaxezi undeva? Sa fie doar o cabanutza, un foc in semineu si un sot care sa te rasfete?… Stiu, o sa-mi zici de copii…dar si pentru ei e bines a te deconectezi si sa poti apoi sa te dedici lor, sa te joci cu ei amandoi o ora seara, sa te simta si ei aproape… Poate de asta era si Stefan suparat… a fost o perioada grea pt voi, si pt ei, cu examenele, poate ti-au simtit lipsa si asa se manifesta el… Sunt convinsa ca se va rezolva pana la urma. Nu te lasa influentata negativ, incearca doar sa treci cu bine peste asta..
Fii puternica mami! Vorbeste cu noi de cate ori ai nevoie si vom incerca, asa cum stim, sa te ajutam. Te pupik!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Laurika felicitari, sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos!!!!!! Apar sa apara mai multe gravidute, ma emotionati cu vestile astea

Crissy, LA MULTI ANI!!!!! Tot ce iti doresti, stii tu..
Cu ce ziceai ieri, incearca putin sa te calmezi dar totusi ia legatura si cu doctorul daca zici ca deja sunt vreo 3 saptamani. Ca si exemplu care sa te ajute, sa stii ca Larisa, pe langa faptul ca e f incapatanata si zice numai cand vrea ea, are si ea faze. spre ex, cand avea vreun an facea tot timpul ca indienii sau ca, calul, erau preferatii ei ...de ne inebunise dar pe de alta parte nu vroia deloc sa ne zica cum face cainele. Acum nu mai vrea deloc sa ne zica cum face calul, desi sunt convinsa 100% ca stie, dar nu vrea, in schimb face mai tot timpul ca, cainele. Are momente cand suna interfonul si alearga in disperare la usa, mai mai sa cada si momente cand ramane in continuare la ea in camera de zici ca nici nu l-a auzit, cand e f interesata de ce face: spre ex daca deseneaza sau daca e cu iphone-ul meu nici macar nu se bucura asa cand il vede pe taica-su, dupa care de altfel e topita ......
Pe de alta parte te inteleg, ca la voi situatia e dificila si tu trebuie sa fii vigilenta tot timpul....... te sfatuiesc sa incerci sa tragi aer in piept dar pe de alta parte te inteleg ca te stresezi. Nu pot decat sa iti doresc tie toata puterea si intelepciunea din lume si tot ce e mai bun pt Bea sa se indeplineasca

Bambo, Adriana de acord cu voi, educatia e f imp, stabilierea unor principii si astea se formeaza de mici; plus atmosfera din familie, iubirea si dedicatia care ti-o transmit parintii. Bambo, ti-am zis ca esti tare inteleapta, mai mama mai?
Eu am avut destule, dar nu mi-am luat-o in cap niciodata si la facultate desi aveam masina (bine, era un tico) am invatat pe branci; am stiut sa ma distrez dar cand era de invatat invatam gandindu-ma la ei mei, constientizand ca nu ii pot dezamagi cand ei fac atatea pt mine. Si desi aveau bani sa imi trimita, niciodata nu am cerut in plus fata de cat imi era stabilit, ba mai strangeam si puneam deoparte si cand ma duceam acasa le duceam un cadou, ceva semnificativ, asa din bucuresti. poate ca si de aia ai mei au apreciat si atunci s-au zbatut si mai multe sa faca pt mine vazand ca eu apreciez, si eu si mai tare vroiam sa fie mandra de mine sau nu calcam gresit, gandindu-ma la ei....Si tot asa....; asa suntem si acum.
Ooana, am inteles si ce ziceai tu, sper sa nu te fi intristat....sunt insa convinsa ca vei stii sa il educi frumos pe Matei, sa aprecieze tot ce are, sa munceasca in continuare dar pe de alta parte sa ii oferi si tot ce are nevoie. Vei gasi calea de mijloc.
Eu sunt convinsa ca se poate, dar e intr-adevar fff greu, mai ales in contextul in care timpul nostru se reduce in mod substantial.......si atunci putem sa cadem in capcana...ne simtim vinovati ca nu petrecem destul timp cu copii, dar daca tot avem bani incercam sa compensam cu diverse chestii materiale..... Asa ca vin si eu cu ceva nou in discutia voastra, mie imi e frica de lipsa timpului!!!!! Cred ca el e inamicul nostru in aceste vremuri si ne poate indeparta de cei dragi.....ca in rest voi gasi eu o cale sa ii transmit copilului ce trebuie. Sau imi e frica ca nu voi stii sa gestionez putinul timp, in mod eficient si de calitate.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

In general "revolta" fratilor mai mari nu tine de varsta!
Vlad a avut o perioada de cateva luni sa spun din primavara cam pana acum o luna destul de stresanta din punctul acesta de vedere!

Cred ca a coincis cu momentul in care Maria a devenit mult mai activa si prezenta in familie, si i-a luat un timp sa se acomodeze!

In acelasi timp am incercat sa ii acordam lui mai mult timp sa realizeze ca e la fel de important pt noi ca si pana acum!
Apogeul a fost in vara la BV (el a stat in vacanta la Bv bunicii - parintii mei). Am fost si eu acasa cu Maria vreo 3s timp in care era si sora mea cu bebelusa ei tot asa in vacanta (sora mea locuieste in Anglia) si cum era de asteptat cele mici au fost vedetele!

la un moment dat a venit la mine m-a luat de gat si a inceput sa planga - l-am intrebat ce s-a intamplat si mi-a spus ca el nu mai poate si trebuie sa planga....

I-am lasat-o pe`Maria mamei si am evadat cu Vlad ...ne-am plimbat ca indragostitii pe sub Tampa am fost la MC...si multe altele!

Cand am plecat la Buc nu a vrut sa vina cu mine...a preferat sa ramana la bunii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Anca, ce trist...adica ma pun in pielea lui si imi imaginez cum vedea el toata situatia asta.....
Off greu cu 2 copii...Nu va mai zic ca am o prietena care din acest motiv nu vrea un adoliea copil, ca sa nu se simta primul defavorizat. Eu incerc sa ii schimb parerea.....pana la urma reusesti nu???

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ochidut situatia a evoluat spre bine acum suntem la momentul in care e responsabil si grijuliu cand il mai las cu ea sa se joace!

Atunci a fost momentul critic, dar sper ca pana la urma l-am trecut cu bine!

Dupa a urmat concediul am fost cu totii, i-am cam facut toate capriciile, chiar vb cu sotul si mereu ne spunem ca trebuie lasat sa se simta important si ceea ce isi doreste sa faca e important pt noi!

sper sa ne fi descurcat rezonabil si sa nu ratam in cel mai important job al nostru...acela de parinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Buna fetelor, capitolul asta nu l-am citit, dar vreau sa-i urez dragei Crissy La Multi Ani! Sa fii sanatoasa, fericita, sa ai o viata frumoasa impreuna cu familia ta minunata, sa te bucuri de minunile tale si sa te ajute Dumnezeu sa le vezi crescand frumos si devenind niste domnisoare si apoi doamne destepte, respectable si de succes! Esti o persoana minunata, sensibila, incredibila!

Va mai spun ca am ratat intalnirea din bucuresti, dar astept cu interes urmatoarele intalniri, desi am un pic emotii ca voi deja va cunoasteti bine, eu care intru mai rar ma gandesc ca ma voi simti in plus.

Fetelor, vorbeati de mancare de copilasi in avion, toate companiile aeriene permit calatorilor cu copii mici sa aibe in bagajul de mana apa, borcane de mancare, va spun asta si din experienta proprie (Sara a avut pana acum 2 zboruri internationale), am avut chiar si sticla de juma de litru de apa, plus biberon cu apa, plus cate 3-4 borcane de mancare.

In plus lucrez in turism, si stiu ca este permis (ei spun ca o cantitate rezonabila de mancare de copii, dar ultima data am adus niste borcane de mancare de peste de bebelusi care nu se gasesc la noi, cred ca aveam 20, si n-au zis nimic italienii).
Ceva amuzant, la ultima calatorie i-am luat Sarei in rucsac jucarii gandite:pentru decolare, pentru in timpul zborului, pentru daca se plictiseste, pentru aterizare, mancare multa, pentru cazul in care e ceata si aterizam pe alte aeroporturi, haine pentru daca e prea cald sau prea frig in avion, deci aveam de toate....sau cel putin asa credeam eu....pana mi-am dat seama ca nu ii luasem niciun scutec!!! Am inghetat instantaneu, dar in final e o amintire haioasa. caci bineinteles ca a facut caca, ii burdusisem eu scutecul cu servete de hartie de la baie, dar caca l-a facut chiar inainte sa inceapa aterizarea, eu eram cu ea in baie, avionul se zguduia, stewardesa batea disperata in usa, ma dezechilibram intr-una, nu reuseam sa o imbrac, pana la urma am iesit cu ea cu hainele neinchise, dar macar scapasem de caca!

Acum va las, am asteptat sa se trezeasca Sara, azi urmeaza sa aibe o interventie chirurgicala la ochisor, cu anestezie generala, am emotii dar este o operatie usoara si vom trece cu bine. Mi-era teama cu macarea, ea e mancacioasa si n-a avut voie sa manance decat la 8 dimineata,ceva usor, la 2 e operatia, sper sa nu i se faca foame prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciristina_serban spune:

Si noi am trecut printr-o etapa asemanatoare cu Razvan. Si am realizat destul de tarziu ca este afectat de venirea surioarei lui pe lume. El nu prea arata gelozia, se purta frumos cu ea atunci cand o baga in seama, era usor introvertit. Cea care mi-a tras un semnal de alarma a fost educatoarea de la gradi, care mi-a zis ca i-au scazut usor performantele de la gradi si atentia... Dupa aceea am inceput sa fiu mai atenta la el. Ceea ce se schimbase la el, in mediul de acasa...era mult mai obrazic, el care in general era un copil tare bun. Devenise certaret, raspundea f urat, tipa, comenta...uart, urat. Initial am incercat metoda pedepselor care nu a tinut. A fost un esec total. Apoi am aplicat doua metode... Una: laudat, scos in fatza multe din activitatile lui, sunat bunicii, prietenii...etc... Si a doua petrecut mult mai mult timp numai cu el - joaca, plimbari, povesti, dragalit, spus f des "te iubesc, sunt mandra de tine"..etc. Vreau sa spun ca se vede diferenta. Asa a functionat f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

maurice, ce operatie la ochi?
multa sanatate!

stie cineva ceva de blumbeeble?

nu pot invata.nu am chef.

azi am calcat rau pe bec si am baut o ciocolata calda.
promit sa fiu cuminte de tot.nu mai pun gura pe asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

nu se uita, nu, la desene violente. in wk ce se uita mai mult la tv, in cursul sapt nu prea e timp.

probabil ca ar trebui sa incerc sa petrec DOAR eu timp cu el. nu prea am facut asta. de multe ori eu ramaneam acasa, mihai dormind..eu puteam invata. iar el iesea doar cu tati.

e clar ca vrea muuulta atentie- vine in continuare in fiecare noapte la noi in pat, suge f mult degetul noaptea si e nedespartit de plusul lui.vrea sa il ajut sa manance. baie numai cu mine vrea.

cris, pipi noaptea in pat si la voi poate fi acelasi semn de vreau atentie, si eu sunt bb...sau..chestia cealalalta-pus prea devreme la olita? stiti ca va ziceam teoriile psih. ca dupa 18 luni. iaca ca eu din lipsa de timp nu l-am "stresat" pe Mihai cu olita :):).

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ludmila_p85 spune:

Crissy, Dragaica La multi Ani !!!! Sanatate si norok in viata

Mergi la inceput