Leagane de gradina!
Stiu ca nu e sezonul, insa pana al primavara vreau sa fiu documentata. Vrem sa punem in curte un leagan pentru copii ( o barna cu doua leagane unul pentru copilul cel mare si unul cu bare de protectie pentru cel mic, eventual sa le putem schimba cand mai cresc copii).
Pentru noi astia mari, vrem un leagan gen balansoar.
Dupa discutii indelungate, am ajuns la concluzia ca cele din lemn sunt mai frumoase, insa mie balansoarele cele mari din lemn nu mi se par deloc comode ( sper s ama contrazica cineva :) ). Iar leaganele pentru copii care au structura din lemn mi se par subrede rau, se bataie din toate incheieturile.
Voi ati pus? de care? De la ce firma? Sau facute de voi, cum le-ati facut? ( sotul ar vrea sa le faca el) Ce ce trebuie sa stim cand achizitionam/confectionam asa ceva.
Raspunsuri
boticelina spune:
Eu personal prefer lemnul. Daca as sta la casa spre www.nichiduta.ro/images/NEW/3302.jpg" target="_blank">asa ceva mi-as indrepta atentia.
Dar stam la bloc, iar la parinti la tara avem variante buget adica leaganul copilului (la inceput stil scaun cu spatar, acum are unul 3 in 1, adica are si bara de protectie, spatar dar aceastea se pot indeparta pe masura ce creste pana ajunge sa ramana doar sezutul) e agatat intr-un copac.
Balansoar avem unul ieftin de metal dar e destul de instabil daca te balangani tare, reteaua de sarme pe care se pun pernele au capetele cam nefinisate si au facut gaurele in perne desi le-am acoperit cu scotch din ala de instalatii (duct tape), pernele sunt umplute cu niste bucatele de burete care si-au luat zborul prin gaurele sau s-au adunat in diverse locuri. Singurul lui avantaj e ca fiind mai micut are loc in garaj pe timpul iernii fara sa fie nevoie sa-l demontezi. Ai mei trebuie sa gareze totul in locuri sub cheie iarna pentru ca nu locuiesc permanent acolo si in 2 zile ar fi la fier vechi daca l-ar lasa in curte tot timpul.
Deci eu as opta clar pentru un ansamblu de leagane pe structura de lemn in A, am vazut la dedeman grinzi de 10x10cm la pret bun si gasesti sigur un sudor sa-ti faca imbinarile alea metalice de sus. Ii pui la baza si niste popi metalici ingropati in pamant si devine super stabil. Eu sigur i-a adauga platforma pt tobogan (care tobogan se gaseste de cumparat ca piesa separata, unul de 3 m e vreo 300 de lei) si sub platforma toboganului as face un mic nisipar. Acuma depinde si de bugetul si priceperea sotului. Accesoriile (leagane, leagane duble, balance board, sfoara cu noduri, scari de funie) se pot cumpara/confectiona separat si inlocui pe masura ce cresc copiii.
Edit - pe laterala toboganului poti face si un panou de escalada cu prize, se gasesc in kituri, f faine mai ales daca ai 2 baieti...
Eu am studiat problema pentru ca as fi vrut asa ceva si pentru locul de joaca de la gradinita fie-mii, dar din pacate n-am obtinut spirijinul parintilor pentru asta.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
M&M spune:
Noi avem de lemn in curte, ni l-au facut niste domni din Harghita acu 2 ani ( tocmai termiasera de facut un leagan la unu dintre vecini si asa am reusit sa dam de ei ) ...l-au facut in 2 zile , au adus ei materialele...
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui M&M https://picasaweb.google.com/110126091873490293746/2Decembrie2011# Mamica de nazdravani |
Este superb!!!! A studiat sotul poza si el crede ca, daca ar avea timp , ar putea sa-l faca! Problema este ca und evrem noi sa facem, nu avem atata spatiu, insa daca separam topoganul de leagane cred ca reusim sa facem ceva frumos!
inbox spune:
boticelina multumesc pentru raspuns, foarte utile informatiile. Ai scris pe sufletul sotului :), ca el are ce are cu groapa de nisip sub topogan si cu lemn cat cuprinde.
Victoria_mami spune:
Noi avem asa ceva, dar cu 5 (4 leagane+ tobogan), nu 6, ca in poza (5 leagane + Tobogan) si doar 2 'picioare' (de suport), nu trei: E de metal, dar eu sunt tare multumita de set.
http://www.canadiantire.ca/AST/browse/2/OutdoorLiving/1/BackyardFun/SwingsPlayForts/PRDOVR~0840279P/Hornet+6-station+Metal+Swing+Set.jsp?locale=en
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
inbox spune:
Arata bine desiree si pare de calitate fata de ce am vazut noi pe la magazinele de bricolaj.
Astazi am fost si am masurat sa vedem daca ne incape si topogan. A ramas ca in primavara sa facem leaganele si groapa de nisip si apoi, cu timpul sa facem si topogan cu un fel de casuta deasupra, chiar desupra gropii de nisip. Fata vrea casuta in copac, cum pomii se vor face mari peste zeci de ani ne-am gandit sa fie cadoul nostru pentru ea atunci cand ne vom muta, asta si ca sa-i facem mutarea mai usoara, oricum o ducem mereu pe la casa si astazi am avut surpriza ca si-a facut si cativa prieteni din copii vecinilor, nu mai vroia sa plece. Oricum daca vom face si loc de joaca cred ca se muta toti copii din sat la noi :), ca astazi a fost delir in curte la gramada de nisip si la cele cateva jucarii care le adusesem cu noi.
Sotul se pricepe, si daca se apuca sa faca ceva iese ca la carte, masoara de 1000 de ori, am incredere in ceea ce ii iese din maini, sta mai rau cu timpul, dar rezolvam noi cumva. Plus ca ii mai trebuie un om sa il ajute macar cand fixeaza stalpii, dar poate gasim un vecin binevoitor ca oameni cu ziua nuprea se gasesc sau face o claca cu prietenii.
ioanaiub spune:
noi avem un balansoar din lemn, e "home made"adica noi am cumparat materialele si ni l-a confectionat "zilierul" nostru de la gradina ... mai trebuie sa-i fac niste perne, sa fie mai moale
inbox spune:
Ioana, dar se pricepe zilierul nu gluma.
Are sotul acum material de studiu, oricum m-a anuntat ca incepe cu locul de joaca al copiilor. Sa vedem cum ne ajung banii pana in primavara sa strangem materialele si in primavara mai vedem ce si cum...
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!