Cat de des trebuie sa mergi ca parinte la scoala?

Cat de des trebuie sa mergi ca parinte la scoala? | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Parintii mei mergeau la scoala numai la sedinte.
Erau insa diverse mame care erau toata ziua la scoala, participau la toate actiunile, cunoasteau toti profesorii. Uneori traiam cu impresia (poate falsa) ca elevii cu mame foarte active sunt favorizati de profesori...

Acum am ajuns si eu parinte. In general merg la scoala numai la sedinte (aici se poarta discutii 1-on-1 cu toti profesorii pe care doresti sa-i intalnesti, cand sunt programate sedintele). In rest comunci cu o serie de profesori prin agenda baiatului meu. In plus il intreb zilnic despre ce s-a intamplat la scoala (discutam minim 15 minute despre evenimentele importante si despre ce s-a intamplat la diverse materii)

Totusi am remarcat o serie de parinti sunt tot timpul la scoala... Pana si baiatul meu ii cunoaste dupa nume! Sunt in toate comitetele posibile, la serbari se saluta si discuta cu toti profesorii.

Acum vine dilema: cum este mai bine? sa mergi toata ziua la scoala sau sa participi doar atunci cand este sedinta?

Sunt tentat sa cred ca ceea ce fac eu este suficient. Pe de alta parte notele comnteaza! In baza notelor se fac admiteri la facultate, se stabileste viitorul copilului tau. Daca unii parinti pot influenta "politic" aceste note prin prezenta lor constanta la scoala ai putea afirma: scopul scuza mijloacele!

Ce parere aveti?
In care categorie va incadrati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Eu ma incadrez in categoria celor care merg la scoala doar la sedinte (doua intr-un an scolar mi se par arhisuficiente :) ...). Anul trecut, cand era fetita in clasa I, s-au organizat 3 sedinte (prima pentru cunoastere reciproca, a doua - dupa 1 luna - pentru laude sau reprosuri si a treia pt probleme administrative, discutii in special vizand anul scolar urmator). Am ratat a doua sedinta; bine, recunosc ca nu am facut nici un efort sa ajung :). In rest am vazut-o pe doamna si ne-am salutat doar la deschiderea si la inchiderea anului scolar.

Anul acesta, in clasa a II-a am lipsit la prima sedinta cu parintii pentru ca fetita a avut fix in acelasi timp un interviu. Am vizitat ulterior scoala - si implicit invatatoarea - pentru ca ne-am ales cu niste probleme de sanatate si a trebuit sa informez invatatoarea, profesorul de sport si cabinetul medical. De fapt am avut o discutie cu invatatoarea si privind cantitatea uriasa de teme pe care a inceput sa le dea si 'am cazut de acord' ca e cazul sa mai reduca din presiunea pe care o pune pe copii. Nu de alta, dar termina clasa a IV-a direct astenici si nu cu mare drag de scoala...

Invatatoarea mi-a confirmat inca o data ca fetitei i s-ar potrivi calificativul excelent. Asa ca nu prea vad motive sa stau toata ziua pe la scoala, mai ales ca nu am nici timpul necesar, nici placerea de a face acest lucru. Vad si eu parinti ai colegilor ei, in special mame, care ies frecvent de la cancelarie. Nici parintii mei nu au vizitat scolile frecventate de mine prea des, de fapt treceau chiar rarut pe la scoala, iar eu am fost in permanenta premianta si olimpica. La randul meu, am invatat-o pe fiica mea sa se ocupe singura de teme, pentru a avea timp de activitati extrascolare care ii ofera satisfactii maxime si pentru a putea petrece cat mai mult timp impreuna. Nu prea am de gand sa imi schimb obiceiurile si sa fac potecuta spre cancelarie nici pe viitor. E drept ca o urmaresc din umbra si stiu in permanenta ce are de facut. Prietena ei cea mai buna, vecina si colega de clasa, este in aceeasi situatie: parintii nu trec pe la scoala decat la sedintele cu parintii, ba anul acesta chiar au ratat sedinta, iar doamna nu are absolut nimic sa-i reproseze.

Pe de alta parte, mi-am dat seama ca invatoarei i-ar placea sa fie putin mai mult bagata in seama, nu atat cu intrebari privind evolutia copilului, cat in alt mod ... Sunt copii in clasa care iau FB pe exercitii cu greseli marunte si ceilalti observa si comenteaza uneori. Dar atata timp cat copilul personal este oricum primul in toate cele, oriunde s-ar afla, nu imi bat capul cu chestiile astea.

In plus cred ca ii ofer si un confort personal prin independenta si increderea pe care i le acord. E drept ca nici nu m-a dezamagit pana acum niciodata, dar eu imi aduc aminte cat de bine ma simteam in scoala. Ba eram chiar invidiata de colegii ai caror parinti cunosteau cancelaria ca pe propria bucatarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Moderatia e sfanta.
Eu cred ca mersul la scoala numai la sedinte nu e OK, dar nici zilnic nu e bine.
Poate ca odata la doua saptamani e bine de intrebat cum mai e cu copilul, exista pana la urma multe chestii informale care nu apar in carnetul de note si care fac parte din viata de elev si din formarea copiilor. Mie imi foloseste sa stiu ca a avut o problemuta, ca a depasit-o etc. Mai discutam acasa sa imbunatatim unele comportamente daca stim despre ce e vorba.
Deocamdata lucreaza cu 5 cadre didactice si am vorbit cu fiecare de la inceputul anului, cu unele mai des, cu altele doar o data.

Edit: Insa trebuie sa tin cont de faptul ca il duc/aduc zilnic de la scoala, deci e inevitabila intalnirea cu profesorii.

In alta ordine de idei, ADMIN, mai era un subiect deschis pe tema asta, chiar acum cateva zile, aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168540&nm=Frecventa-mersului-la-scoala-a-parintilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Nu am vazut mesajul respectiv. Din punctul meu de vedere se poate continua discutia unde doreste fiecare...

Mergi la inceput