Vogtareuth Germany

Vogtareuth Germany | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Urmeaza sa mergem, peste 2 saptamani, in Germania la o clinica in Vogtareuth-Bavaria, pentru niste investigatii timp de o saptamana.
Am inceput sa pregatesc din timp bagajele, sa fiu sigura ca nu uit nimic.
V- as ruga, daca se poate si cunoasteti zona, sa- mi spuneti si mie :
- aterizam in Munich. Ce este mai ieftin, taxi sau de inchiriat ceva?! Clinica este la 50 km de Munich.( renunt la tren si alte mijl de transp ptr ca ajungem seara si avem un copil de 4 ani cu noi, deci trebuie sa nu facem 100 de ani pe drum, mai ales ca a doua zi are loc internarea si trebuie sa fie odihnit)
-daca gasesc magazine in zona, gen Penny Market,Lidl, orice sa nu mai car absolut tot dupa mine.
- ce marca de lapte safe recomandati?! Musai sa fie UHt ca nu o sa am unde sa- l fierb si laptele este de baza ptr copil

Cam atat docamdata.
Va multumesc din suflet!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu stiu exact ce si cum, dar vreau sa te incurajez ca am fost cu trenurile prin Germania o lunga perioada si pot sa-ti spun ca nu ai a te teme de ele, sunt f comode si ok si pline de copilasi .
Sigur ca daca inchiriezi ceva pt o saptamana s-ar putea sa fie cel mai ok.

Va pup si mult succes!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Happy,

m-am uitat pe dupa o ruta si distanta dintre Mü si acest oras e mai mare..acu e drept ca depinde iesirea din oras, adika Mü-V ar fi 68 km. dar nu e nevoie neaparat sa fie din centru.

Io as recomanda inchirierea unei masini, gasesti cam toate companiile ( Sixt, Europcar herz) in aeroport si in plus daca iti faci rezervare din timp poti primi lejer Autositz.
Cu trenul poti calatori ff comod si fara stresul traficului, daca ai legatura directa. In plus trenul, parerea mea, e scump.
In legatura cu laptele, nu iti face griji, tot laptele e pasteurizat si nu exista lapte bun sau mai putin bun. Si aldi si Lidl gasesc peste tot. si au lapte bio, pe care il recomand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sabina

Didi, noi mergem la clinica asta http://www.schoen-kliniken.de/ptp/.
Cei de la hotelul clinicii au zis ca sunt cam 80 km de la aeroport, ca e ok cu tren plus bus numai ca noi ajungem duminica, avem spitalizare de luni, si nu prea circula autobuzele duminica. Ei au recomandat taxi direct.
Nu stim cum e mai avantajos, ca de plimbat sigur nu ne va arde noua, insa ar fi fost mai comod masina inchiriata sa plecam cand vrem sa nu stam cu stres.
Cum sse face rezervarea si ce ste acela autositz?

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us

Sabina

Didi, noi mergem la clinica asta http://www.schoen-kliniken.de/ptp/.
Cei de la hotelul clinicii au zis ca sunt cam 80 km de la aeroport, ca e ok cu tren plus bus numai ca noi ajungem duminica, avem spitalizare de luni, si nu prea circula autobuzele duminica. Ei au recomandat taxi direct.
Nu stim cum e mai avantajos, ca de plimbat sigur nu ne va arde noua, insa ar fi fost mai comod masina inchiriata sa plecam cand vrem sa nu stam cu stres.
Cum sse face rezervarea si ce ste acela autositz?

Multumesc frumos!

Rezervare poti face pe site-ul www.sixt.com sau www.europcar.com sau www.herz.com. Selectezi doar tara si locatia unde inchiriezi masina.
Poti alege limba engleza si ai posibilitatea sa optezi pt sistem de navigatie si scaun pt copil.

Insanatasire grabinca puiului tau. Daca mai ai nevoie de informatii sau ajutor, scrie-ne. Eu stau tocmai in Nord insa sunt multe mamici si in sudul Germaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Am auzit de localitatea asta dar nu am fost acolo,e la maxim 40 km de unde locuiesc eu.
Si eu cred ca e cel mai bine sa inchiriati o masina pe la firmele pe care le-ai primit mai sus,taxi e scump(ca sa-ti faci o idee,cam de unde stau eu pina la aeroport am platit 80 de euro deci inca 40 de km in plus...)si in plus,cu masina inchiriata esti mult mai flexibil.
Sincer,cu trenul,metrou nu e complicat dar ia mai mult timp si probabil ca nu e asa confortabil ca si cu masina...
Faci rezervare pe net si stiu ca te asteapta cineva de la firma cu masina si actele necesare.

Si eu cred ca sunt magazine peste tot,inclusiv in clinica si in jurul ei,nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme cu nimic...

Nu stiu,daca crezi ca te pot ajuta cu ceva,ma poti contacta pe pm.

Sanatate si sa rezolvati problemele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Vad ca ajungi duminica si Vogtareuth pare sa fie un satuc. Nu stiu cum e in Sud dar in Hamburg majoritatea magazinelor sunt inchise duminica. Exista doua sau trei in tot orasul care sunt deschise duminica.
Poate cumperi niste lapte de pe la vreo benzinarie pe drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Vad ca ajungi duminica si Vogtareuth pare sa fie un satuc. Nu stiu cum e in Sud dar in Hamburg majoritatea magazinelor sunt inchise duminica. Exista doua sau trei in tot orasul care sunt deschise duminica.
Poate cumperi niste lapte de pe la vreo benzinarie pe drum.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Da,chiar vroiam si eu sa edit,poate sa cumpere tot ce doreste din aeroport,sunt supermarkete deschise continuu,brutarii,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Va multumesc din suflet tuturor! Sunteti minunate!
Am intrat pe site- urile puse de Miriluta si am vazut ca cea mai ieftina varianta de inchiriat este la aproape 400 euro, pe urma am cautat si o companie de taxi si cel mai ieftin costa un drum de la aeroport la Vogtareuth, cu taxiul, 119 euro ptr 3 persoane.
O sa vedem ce hotaram.
Si in Islanda unde locuim noi, gasesti cam tot ce ai nevoie, in benzinarii, la Boston era la fel plus aveau magazine pe langa spital iar farmacie chiar in holul spitalului. Acolo tot taxi am luat de la aeroport si a fost ok insa dr cand a venit sa ne ia, inchiriase masina ptr cateva zile, e adevarat ca nu se compara Boston cu Vogtareuth.
Alina merci de atentionarea ca sunt inchise magazinele, probabil de- aia nici autobuzele nu circula decat putine, ca e duminica.

Acum m- am lamurit cat de cat. Sper sa fie ok si sa nu intampinam probleme.

Va multumessc inca o data .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

e 400 de euro pentru 2 saptamani? Depinde foarte mult si daca mai doriti sa faceti si alte drumuri pana stati acolo.

Te sfatuiesc sa trimiti un mail inainte de rezervare daca va hotarati la masina sa intrebi exact ce acte le trebuie. Stiu ca au fost scandaluri in trecut pentru ca Herz nu vroia sa inchirieze masini la romani. Sotul meu mai inchiriaza in interes de serviciu de la Sixt si intotdeauna ii cere pe langa pasaport si carnet de conducere o hartie de la primarie cu dovada de domiciliu aici (suntem cetateni romani). Poate voua v-ar mai cere vreo hartie de la clinica cum ca veti fi internati la ei.

Multa bafta iti dorim si sa nu va stresati prea tare cu detalii din astea ca se rezolva. Si lapte UHT este peste tot (ii spune H-Milch).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

m-am uitat acum pe harta inca o data unde mergeti voi.

daca crezi ca e prea scump sa luati masina pe mai mult timp, puteti lua doar pentru o zi. De exemplu luati seara de la aeroport masina si a doua zi o dati inapoi la un centru mai aproape. Doar la europcar m-am uitat si am vazut ca ar fi o statie de exemplu in Rosenheim la 27 de km de clinica. Poate merge eventual doar sotul tau si sa sa intoarca cu autobusul.
era doar o idee

Mergi la inceput