Bulgarasi de ian.feb2012 (37)-Bine ai venit, SVEN!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Anastasia, iti zic eu sa nu-ti mai faci probleme cu pate-ul si icrele ca a mancat subsemnata din belsug. Nu, nu a mancat pate, a mancat insa oua umplute facute din galbenus si mult pate si mustar, ca daca doctorul i-a spus strict de pate nu a dus-o pe Matza mai departe de atat incat sa suprime orice are pate.
Iar icre....de icre nu mi-a spus nimeni nimic si am mancat intr-o fericire toata vara. Da ce fericire, pana la extaz chiar ce pofta mi-e si acum de ele.

+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymumy spune:

Da, si eu am mincat icre la greu, si in plus, am mincat si fructe de mare si somon afumat, care sunt total interzise in sarcina.
Matza, ce mi-ai facut vineri! Mi-ai zis ce faci de mincare, si ai fugit, m-ai lasat cu poftele si fara retete .

Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si 29+ cu alta minune de
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor. Va doresc o saptamana cat mai buna! Miercuri avem si noi programare la doctor.
Bun venit fetelor noi! Maine ma uit sa vad cine se afla deja in listuta, iar cine nu, o sa incerc sa va trec eu.
Off, Mady, Ana, imi pare rau ca va confruntati cu astfel de neplaceri: intepaturi si contractii. Cand aud de problemele voastre si ma gandesc si la mine, ma intreb daca sunt intr-adevar gravida. Ca eu imi car cam o data la 2 saptamani cate un bax de apa cam 3 statii de autobuz (nu pe jos, ce-i drept, dar din magazin in statie si din statie la birou...) si n-am nici pe naiba. Si pentru ca nu vreau sa patesc si acum ca prima data, sa-mi depasesc termenul, am in plan smotru general pe toata luna decembrie: spalat usi, geamuri, perdele, faianta, gresia, parchetul...Poate asa reusesc si eu sa nasc la inceput de ianuarie.
Ana, felicitari pentru carucior, sa-l stapaniti sanatosi!
Mai vroiam sa zic ceva dar am uitat...

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 32+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Multumesc de primire.
Mady, pt tine voiam sa scriu ceva, daca n-as fi la a doua sarcina si n-as sti cum sunt contractiile care chiar declanseaza travaliul, as intra in panica in fiecare zi: am contractii nedureroase dar si dureroase uneori, cam de la 24 de saptamani. Ma apuca fara nici o regula, uneori si cand stau in pat sau pe scaun. Balonarea imi da de furca zilnic, si datorita inghesuielii din burta o resimt ca pe o durere de spate-mijloc, care se intensifica nasol de tot cand apare cate o contractie din cele pe care le pomeneam adineaori. Probabil ca pozitia intestinelor e modificata. E bine ca mergi la spital, dar daca ai colul lung si inchis incearca sa te linistesti si sa gandesti pozitiv, oricum nu mai e mult.
Aerlilian, si eu m-am bucurat citind numai vesti bune despre bebelusul tau. Sa-mi intru putin in ritm si povestesc mai multe. Oricum, incercarile pt al doilea bebe le-am suportat mai usor avand deja fetita. Insa nici conceperea ei n-a fost chiar floare la ureche...
lalitzuza, sophia, multumesc mult de invitatie, nu as vrea sa va incurc, nu sunt sigura ca pot veni, adica e foarte probabil sa nu pot. Sper sa mai fie si alte ocazii in care sa ne cunoastem, eventual impreuna cu bebicii daca pana la nastere nu mai apucam.
O dupaamiaza placuta va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Multumesc Lexi!
E bine ca nu simti ca esti gravida, crede-ma! Nici eu n-am avut probleme la primele sarcini, am lucrat pana in ultimele zile, dar acum e foarte diferit. Nici pe scaun nu pot sta pt ca apar durerile de spate si de coaste, in pat nu stau decat pe lateral, pe spate ma sufoc, mana stanga mi-e amortita aproape toata si mamicile de la gemenasi imi scriau ca numai dupa nastere scap de asta, arsuri am zilnic si lista poate continua... Dar nu ma plang, am scris doar asa, ca sa vezi ce norocoasa esti tu! Mai avem putin, sunt optimista si oricat de greu mi-ar fi si cu insomniile, merita orice ca puiutii sa fie sanatosi si sa stea la caldurica pana la termen.

Ana, mami de doi strengari si 32+ cu

https://picasaweb.google.com/home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Vai, Lexi, ce bine de tine !!! vreau si eu
Stau in pat, dar ma mai invart prin casa ca miloaga. Parca as mai spala un vas, as sterge un praf, as da cu aspiratorul etc. Eu eram responsabila de astea, iar acum au ramas pe capul maica-mii care e pana seara la munca. Si face ea saraca cat apuca si mie mi se pare ca nu e bine. Ca parca mi-as baga si eu ghiara...offf...
vreau sa va spun ca am ajuns obsedata de curatenie. Stie cineva un remediu. Pan la urma n-oi muri ca ramane o faramitura pe masa, sau e o scama pe covor.
Ma apuca harnicia si dau sa fac ceva si iar se incordeaza burtica.
apropos - mai are cineva intepaturi in vagin? ce inseamna? am avut si ieri si azi cam cate 2-3 pe zi...

cam atat de la Moldova

bun venit noilor burtici frumoase si curajoase

si pentru celelalte burtici !!!

gravidutza 32+ de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

http://designartizan.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

Cati eu de pe la 27 de saptamani ma plangeam pe aici ca am intepaturi in vagin si le am mai ales cand ies afara fara geaca pe mine sau dupa ce fac baie seara ziua urmatoare ma inteapa vaginul incontinuuu.

bun venit noilor burticoase.

Eu sa stiti ca am cumparat tot in afara de garmastan ,ceai pt. lactatie si galactogil(asa mi-a spus medicul sa le am deja la maternitate) si higrometru un aparat mic care masoara umuditatea in camera ca sa vad daca e nevoie sa iau umudificator sau nu.

Puiuta pai de- asta nu faci tu Pi noaptea pai eu beau intre 2 si 4 litri pe zi ca mi-e sete de urlu dar asa am fost dintotdeauna

Fetelor ieri am fost la motul lui nasicul meu si va rog pe voi sa-mi spuneti daca chiar nu mai exista bun simt sau eu am ramas cu babele in urma NI SA PUS PLICUL IN FATA LA CATIVA INVINTATI SA DAM DAR IAR CEILALTI LA CARE NU A AJUNS PLICUL USOR ,USOR AU VENIT CU COADA INTRE PICIOARE SA CERA PLIC DE LA BUNICUL COPILULUI SA DEA SI EI SI PANA LA URMA SAU ALINIAT TOTI DE PARCA FACEAM DONATII LA BISERICA.

Acum spuneti voi e normal sa ceri dar la mot? in contextul in care toti invitatii venisera cu ditamai cadoul pentru cel mic si unii i-au mai bagat si in san?

34+ cu baby Rafael-Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annesi spune:

Ziua buna si de la mine.

Nicole, si eu am starile astea tot mai des. imi vine sa plang fara niciun motiv, am o stare de spirit tare ciudata... dar e din cauza hormonilor. eu ii mai zic sotului meu sa nu se supere pe mine daca brusc nu mai sunt asa de dragastoasa cum sunt de obicei, ca doar hormonii sunt de vina!

Ana, ma bucur ca ai achizitionat caruciorul. sa-l folositi cu multa placere

Matza, draga mea, nu pot decat sa zic ca te inteleg. incearca sa faci ceva sa te inveseleasca: citeste niste glumite, uita-te la filmulete funny pe net (spre ex. cu matze ) si gandeste-te ce bine va fi in curand sa-ti tii bebele in brate si sa te bucuri de zambetul lui. si ca sa treaca mai repede, din partea mea ai multe si

Mady, sper sa treaca repede timpul si spital si ce e cel mai important, sa te simti tu bine.

Lexi, e minunat ca te simti asa, si eu am zile din astea, dar mai nou, tot mai putine... dar ai mare grija cu ridicatul ca solicita foarte mult musculatura burtii si... Doamne fereste!

eu am facut ieri o prostie: am facut o plimbare cu sotul prin targul de Craciun care s-a deschis la noi in Piata Mare, ca in fiecare an. nu a fost foarte frig, ca era amiaza, dar dupa o plimbare lunga in care am ajuns si prin umbra, a inceput sa ma doara burtica. mi-am dat seama ca de fapt mi se facuse frig si am plecat acasa. dar de ieri ma tot doare si ma inteapa, mai ales cand stau in picioare. daca stau culcata si acoperita bine in zona burtii, nu mai am nimic. ieri dupa plimbare am tras un somn de 3 ore, se pare ca m-a solicitat mult
daca ii spun doctorului o sa zica ca-s cucu, el incearca tot posibilul sa-l mai tinem pe bebe in burtica si eu fac prostii

nu mai stiu cine intreba de activitatea lui bebe in perioada asta... la mine se simte mai tare, unele din miscarile lui imi taie rasuflarea, cele care implica coaste si plamani. si nu mai stiu unde citisem ca bebe doarme cam 90% din timp dar nu si mine. e foarte activ!!!

Anne 32+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/

Mergi la inceput

Cati, stiu ca e greu sa o vezi pe mama ca face de toate si tu trebuie sa stai... si pe mine ma ajuta mama la multe, imi ia si haine la calcat ca sa nu stau atata in picioare sa mi se umfle gleznele, nu ma lasa sa ridic nimic (a ramas cu sechele de la inceputul sarcinii cand aveam iminenta de avort) si uite asa ea munceste de se speteste si eu stau cu picioarele in sus... nu mi-e bine deloc cand vad asta, dar tot zic ca o sa ma revansez, ca o sa o ajut si eu pe ea cand va avea nevoie. dar acum trebuie sa stam mai linistite, si mamele noastre stiu cum e cu burtica mare, ca au trecut si ele prin asta si vor sa faca totul ca sa ne fie mai usor.

Altesa, nu stiu exact cum e cu petrecerea de mot, ca la noi nu se practica deloc, doar in familiile unde sunt si membri din afara Ardealului, dar din cate am auzit eu, daca petrecerea e mare si se tine la restaurant cu meniu & co. atunci se da ceva...
daca e acasa, atunci nu.

Anne 32+ de Sebastian

Mergi la inceput

haideti sa va povestesc si eu ceva din capitolul "soacre". saptamana trecuta am facut o vizita nasilor de cununie, ca sa-i anuntam, printre altele ca noi am vrea ca nasi de botez sa alegem un cuplu tanar, care sa poata fi alaturi de baiatul nostru pentru mai mult timp (ei au amandoi peste 65 de ani si i-am luat nasi ca sa respectam traditia, ca sunt si nasii de botez ai sotului meu).
a doua zi, soacra-mea (nasa fiind sora ei) il suna pe sot sa-l faca cu ou si cu otet ca de ce nu-i luam pe ei nasi, cum ne permitem sa facem asa ceva, ca suntem nesimtiti sa le cerem asta si sa nu mai mergem pe la ea ca nu vrea sa ne mai vada
sotul meu i-a explicat ca e decizia noastra, ca ei au fost de acord cand le-am propus asta si totodata foarte realisti. au zis ca da, sunt batrani, copilul ar trebui sa aiba niste nasi tineri care eventual sa-l si cunune, deci nu se punea problema de suparare.
cand a vazut soacra-mea ca nu mergem la ea, cum mergeam de obicei vinerea, a sunat sa ne zica ca i-au trecut bazdacii
ce le mai place unora sa se bage ca musca-n lapte... ma bucur ca macar parintii mei sunt rationali si nu ne-au impus niciodata nimic.

acum va las ca am facut o supa crema de ciuperci delicioasa si merg sa savurez o farfurie...

Anne 32+ de Sebastian

Mergi la inceput