Prietene la bine si la greu - 148
Raspunsuri - Pagina 16
shtephy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika dar ce de-a discutii pe baza taiteilor... |
M-am apucat ieri sa fac ,insa am pus prea multa faina . Asa ca a iesit un aluat tare ,neelastic ,pe care nu am putut sa-l intind in foita subtire .
Am mai incercat si azi si acum am taiteii perfecti . Am reusit sa intind o foaie subtire subtire ,am lasat-o 30 minute sa se usuce .Apoi am taiat fasii de 3-4 cm ,le-am suprapus (am mai presarat un pic de faina peste fasii ca sa nu se lipeasca intre ele ,dar nu stiu sigur daca era absolut necesar) iar apoi am taiat cat am putut eu de marunt . Au iesit bine si subtirei asa cum vroiam .
I-am pus la fiert in apa clotita cu sare ,iar apoi in supa .
monica_80 spune:
La multi ani Sandra!!!
La multi ani Raluca!!!
La multi ani Dragos & Eva!!!
La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!
Dana
Andre E superba printesa! mi-era tare dor s-o mai vad!
Monis multumim tare mult ptntru lecturi, le-am citit cu mare interes, postarea cu violenta asupra copiilor pur si simplu m-a socat, nu realizam ca exista asa ceva pe lume .
Raluci ce faci?
Mami fericita de Mariuta
si de samburel de 8 saptamani
cristina_boc spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui shtephy
M-am apucat ieri sa fac ,insa am pus prea multa faina . Asa ca a iesit un aluat tare ,neelastic ,pe care nu am putut sa-l intind in foita subtire . Am mai incercat si azi si acum am taiteii perfecti . Am reusit sa intind o foaie subtire subtire ,am lasat-o 30 minute sa se usuce .Apoi am taiat fasii de 3-4 cm ,le-am suprapus (am mai presarat un pic de faina peste fasii ca sa nu se lipeasca intre ele ,dar nu stiu sigur daca era absolut necesar) iar apoi am taiat cat am putut eu de marunt . Au iesit bine si subtirei asa cum vroiam . I-am pus la fiert in apa clotita cu sare ,iar apoi in supa . |
Bunica mea rula foaia, si asa taia. Nu facea fasii si nu era nevoie de supliment de faina. Oare cum sa ma exprim mai frumos/explicit? Rulezi foaia ca si cum ai strange de exemplu un covor. Facea foi perfect rotunde, le impatura in doua si apoi le rula. Taia ruloul (sau sulul, nu stiu cum e mai corect), in doua, pe la mijloc, si incepea sa taie taietei din partea taiata. Stateam si o priveam mult timp cat de bine manuia sucitorul, si imi spuneam tot timpul ca trebuie sa invat si eu. Am invatat sa-l manevrez bine, dar taieteii ii fac cu masina. Sper ca nu te-am bagat in ceata, dar postarile despre taietei mi-au trezit multe amintiri frumoase.
Andrecluj spune:
Multumim inca o data Stephy Sa stii ca este aparat de intins aluatul, daca vrei iti pot trimite si este si aparat de taiat taitei, si de asta iti pot trimite.
ali762000 spune:
LA MULTI ANI RUXI!
LA MULTI ANI EVA & DRAGOS!
LA MULTI ANI RALUCA!
Dana si Andre am vazut poze cu copilasii vostri sunt super frumosi sa va bucrati de ei.
La multi ani de Sf Andrei.
miany75 spune:
LA MULTI ANI,SANDRA!!!
LA MULTI ANI,RALUCA!!!
LA MULTI ANI,DRAGOS SI EVA!!!
Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de tot ce e mai bun in viata!!
si LA MULTI ANI ptr.cei care-si serbeaza onomastica azi,inclusiv puiului meu drag!!!!
miany75 spune:
si..buna ziua!!
dana ai doua minuni superbe!!sa va traiasca!!!
andre adorabila Chiara!! si mie mi se pare ca seamana mai mult cu tine...la gurita,parca trage spre tati... mai stati prin zona?!
apropo de taitei, si eu cei facuti in casa ii pun direct in supa/ciorba!
monis multam de lecturi...te fac sa treci la putina introspectie,binevenita dealtfel..
miany75 spune:
gabitza sunt superbi picii tai!!! ce frumos au crescut!!!
P.s. sunt mortali in pozele de la nunta ...cum cerceteaza ei pe acolo ce si cum..
ma duc sa fac toping-ul la cheesecake...ca vorbesc de una singura pe-acilea
fetele!!
gabitza35 spune:
La multi ani Sandra si Raluca !!!!!
Multi ani si voua,mucosii mei dragi
La multi ani tuturor celor care se sarbatoresc astazi,cu ocaia Sfantului Andrei
Noi am fost azi la gradi putin de tot (cu plansetele deja clasice dupa pauze),pe la 12 am dus un tort sa pape micutii si nu numai. Eva a plans mereu la "ceremonie", nu a vrut sa mai stea cu niciun chip la gradi odata ce ne-a vazut pe mine si pe tati...se cerea acasa. Dragos a stat el agatat de bratele lui tati, dar nu a plans, iar la final a si dansat cu restul copiilor.Poze nu am prea multe,le astept pe cele facute de la gradi,pt ca aparatul meu a intrat in manutele lui Dragos, manutze murdare (de tort sau altceva) si a "blurat" obiectivul... nu mi-am dat seama si au iesit cam incetosate pozele....
tot noi,mai noi :)
dana n. spune:
La multi ani tuturor ce isi serbeaza ziua numelui astazi !
La multi ani, Dragos, Eva, Ruxandra, Raluca! Sa fiti sanatosi si sa le aduceti parintilor numai bucurii!!!
Dana, mami fericita de David (2.11.2009) si Lucas (23.11.2011)