Bebelusul din burtica-primele batai de inima - 2

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Ramona, ma gandesc ca depinde si de copil. Unii se trezesc des si plang mult. Si plansul mult cred ca poate epuiza mama care in momentul in care in sfarsit adoarme bebe abia sa reuseasca sa-si traga un pic sufletul. Pe de alta parte am auzit si mamici care spun ca abia asteapta sa apara bebe sa-l priveasca dormind si chiar fac asa. Stau uneori cu orele langa copil si-l privesc dormind, ceea ce mie chiar mi se pare o pierdere de timp. Sper sa ma organizez si eu bine dupa ce apare bebe. Uneori ma organizez super dar de cele mai multe ori ma fura peisajul si pierd vremea aiurea.

Andreea, 14+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Andreea nu e necesar sa mai faci triplutest, asta se facea doar in cazul in care nu faceai dublutest, sau daca iti ieseau rezultatele nu tocmai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Da depinde de copil, daca nu prea doarme, daca are colici, etc...la primul copil si eu stateam langa ea tot timpul, chiar si cand dormea ma intindeam langa ea si stateam, dar asta primele zile cand esti f entuziasmata, apoi incepi sa iti faci un program.
Nu vreau sa dau sfaturi nimanui, dar vorbesc din experienta, incercati sa mentineti cat mai strict programul copilului pt ca altfel chiar nu o sa mai aveti timp de absolut nimic. Bebelusii mananca din 3 in 3 ore si ar fi ideal sa ii mentineti programul si cand ajungeti acasa, chiar daca ei incearca sa faca cum vor ei, in scurt timp isi formeaza un program. Sa nu mai zic de plimbatul cu ei in brate, sau de leganatul pe picioare, e o mare greseala. Daca au colici e normal sa ii linistesti in brate, dar daca plang doar asa de smecheri, nu le intrati in joc pt ca veti regreta;) Cand se trezeste si incepe sa planga, este bine sa nu alergi din prima clipa la ei, pt ca ei vor invata ca atunci cand tipa, cineva vine imediat. E bine sa ii lasati macar 3 min si apoi sa te duci. La fel si cu adormitul pe picioare leganati sau in brate...mareee greseala, pt ca vei fi la cheremul lor mereu
Eu in primele luni le tineam in cosulet, apoi cand nu am mai alaptat le-am culcat in patut , singurele in dormitor, pus in patut, hranit cu biberonul, si lasat sa doarma nu pazit. Multi ziceau ca sunt rea, dar mai tarziu am constatat singura ca am facut ff bine, pt ca asa au dormit mereu in dormitor, independente, cu program fix, fara plansete, etc. Am cunostinte care si la 5 ani nu reusesc sa ii dezvete sa doarma cu ei in pat si se plang ca adorm abia pe la 11 noaptea.
Concluzie: copilul il ai asa cum il educi chiar din primele zile. Este o poveste replica "lasa-l ca este mic si nu intelege"
Am scris mult si scuze daca a parut ca dau lectii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia92 spune:

Mia fost de mare ajutor ceea ce ai scris.Exact ceea ce ai scris cu leganatul etc asta fac si eu cu asta mica.Are un patut frumos pregatit de inainte de a se naste si cand o pun sa doarma in el plange si cand o iau langa mn se linisteste.Ma gandesc k am invatato eu asa,chiar nu stiu unde am gresitmereu imi scoate ochii sotul meu k nu fac bn ceea ce fac dar mi se rupe sufletul cand plange.Abia dak apuc sa fac si eu un dus sau sa mananc.Sunt zile cand abia apuc sa mananc ceva,fiindca ma tine non stop langa ea.Nu stiu ce sa fac!

Alessia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapep spune:

Silvia nu te consuma asa tare ca nu iti face bine, nu intra in panica ca nu este o papusa, si daca plange 5 minute nu i se intampla nimic:) Stiu ca este greu sa te abtii sa nu o iei in brate sau sa o auzi ca plange dar sa stii ca nici un copil nu face ceva de buna voie , ci doar daca i se impune, altfel ajungi sa dansezi dupa cum canta el. Spune-i sotului tau ca este primul copil, esti si ff tanara, este normal sa nu ai experienta, veti invata impreuna ce inseamna sa cresi un copil.
Oricum sa stii ca de buna voie nu va dormi in patut, doar daca ai marele noroc sa fie un copil extraordinar de linistit. Asa ca incearca sa te abtii sa o iei in brate de fiecare data. Daca ii este foame, daca o doare ceva, daca trebuie schimbata iti da de stire, in rest, daca plange ca vrea in brate nu te lasa "manipulata", stai linistita ca nu va pati nimic daca o lasi sa planga putin , ea va intelege in timp ca nu tine "abureala"
Succes si ia-le toate cu calm

Mergi la inceput

fetelo eu cred ca am o problema... am fost la dr cu analizele si mi-a spus ca am leucocitele f marite, si ca poate fi vorba de o infectie. m-a pus sa repet urocultura. Eu i-am spus ca am si probleme la dantura, aseara m-a durut rau o masea si mi-a dat antibiotice (augmentin de 1 mg) si a zis sa ma duc urgent la stomatologie sa imi scoata maseaua sau sa-mi faca tratament. Dar mor de frica. Nu stiu ce sa fac! De stomatologie mi-e cel mai frica... f frica. Ati avut probleme cu leucocitele? E bine sa iau antibioticul ala?

Mergi la inceput

Bebelusa e bine, are 1529 gr ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia92 spune:

Da,Ramo stiu dar sper incetul cu incetul sa fac ceea ce trebuie si cu calm..cateodata plang in loc sa tip...chiar astazi de dimineata de la ora 8 sa trezit fata si cum plangea am zis k trebuie sa ii dau sa pape toate bune si frumoase pana cand simteam nevoia sa merg la baie dar cum fata incepe sa planga am stat langa ea pana la ora 12 cand vine sotul meu sa pape si abia atunci am mers la baie...cand a venit sotul am inceput sa plang,sa ii spun k nici la baie nu mai pot sa mergsi el mia zis k e vina mea!Bia-stai linistita k bunul Dumnezeu are grija de micuta ta.Am avut si eu problema cu o masea,am mers la stomatolog si sa rezolvat referitor la cealalta problema nu stiu ce sa iti spun fiindca nu am avut probleme tot ce iti pot spune este sa stai linistita k totul va fi bine!

Alessia!

Mergi la inceput

Mersi Silvia pt sfat... la fel iti doresc si tie, sa te mai linistesti. E bine sa o inveti pe Alessia sa stea cate putin singurica, k apoi o sa-ti fie si mai greu. Aveti grija de voi. Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Bia, eu zic ca leucocitele pot fi marite de la infectia de la masea si atat. Nu-ti fie teama de stomatolog, se pot face tratamente stomatologice in sarcina, chiar si anestezii exista speciale pentru gravide(adica nu au adrenalina). Stiu fete care au mers la dentist si in primul trimestru si a fost totul ok. Mai bine sa mergi sa rezolvi problema decat sa se agraveze si sa faci febra. Mergi la dentist, discuta, el stie ce e de facut cand te vede si stie ce se poate face si ce nu la o gravida. Multa bafta!

Legat de ce ati mai vorbit pe aici cu copiii, chiar acum am o amica psiholoaga care e insarcinata si ne tot trimite diverse articole despre cat de important e sa satisfacem toate nevoile bebelusului, ca cei mici au nevoi reale si deloc mofturi, ca daca bebe plange daca nu sta lipit de mama atunci trebuie tinut lipit de mama pana cand singur se va detasa. Ei bine, eu n-am fost niciodata de acord cu lucrurile astea. Cred ca unii copii(daca nu toti) pot fi de mici foarte manipulatori. Sunt de acord cu ce ne-a sfatuit Ramona ca uneori trebuie fermitate. Ma mai pun si pe mine pe ganduri uneori articolele alea si ma intreb cateodata daca n-as fi o mama rea daca as lasa copilul sa planga sau daca i-as refuza prezenta. Ma gandesc oare cum percepe copilul asta? Cum simte, cum intelege el, ce semnal ii dau? Subiectul mi se pare delicat insa sincer prefer sa invat de la parinti care au avut rezultate bune cu copiii lor(cum imi pare Ramona) decat de la persoane fara copiii dar care pretind ca stiu exact ce trebuie facut(cum sunt unii psihologi). Multumesc Ramona pentru ce ne-ai sfatuit si sa stii ca ne prinde foarte bine sa mai auzim din astea, noi fiind incepatoare.

Andreea, 14+ cu BebeLUna

Mergi la inceput