Frecventa "mersului" la scoala a parintilor
Citind, atat pe site-ul asta, cat si pe altele, ca dupa ciclul primar parintii nu mai trec pe la scoala, m-am gandit sa ma duc sa vorbesc cu dirigintele, fara un motiv, doar sa vad care este parerea lui. Inca nu avusesem o discutie in particular.
Spre surprinderea mea, dirigintele m-a certat ca am venit prea tarziu la scoala, ca nu am fost sa vorbesc cu profesoara de matematica si cu cea de romana.
Cu cea de romana vorbisem, ca la romana are unele probleme, dar la matematica nu am fost.
Are sens sa ma duc? Copilul merge foarte bine la matematica, nu stiu ce mi-ar spune profesoara.
Nu mi-a placut atitudinea dirigintelui, drept sa spun am fost dezamagita rau si nu ma mai mir de ce parintii nu mai merg la scoala dupa ciclul primar. Eu ma gandesc serios daca ma mai duc a doua oara.
Voi cum procedati? De cate ori mergeti la scoala, la ce materii?
Raspunsuri
anya spune:
Eu am copil in clasa a 3-a si nu ma duc la scoala decat la sedintele cu parintii si serbari. Nu cunosc profesorii de sport/engleza iar cu invatatoarea discut la sedinta. Are telefonul nostru si daca are ceva de spus, sa ne sune. Atata timp cat copilul ia FB pe linie si nu am reclamatii referitoare la comportament...ce sa caut la scoala?
Nu tin minte ca parintii mei sa fi mers la scoala cu alte ocazii in afara sedintelor si serbarilor sau a reclamatiilor (la mine ca aveam o jacheta prea colorata si "uitam" bentita acasa iar la fratele meu sa plateasca niste geamuri sparte cu mingea)
helen75 spune:
Eu am mers la scoala de cate ori am simtit ca ceva nu e OK.
Cand era 1-4 ne chema d-na invatatoare, ca deh, baietii se mai impingeau, jucau mingea in clasa, etc.
Acum e a 5-a si sincer sunt dezamagita putin : a fost o sedinta cu parintii in septembrie , dar mare lucru nu ni s-a spus. S-a mers mai mult pe cunoasterea parintilor. Si atunci am intrebat : cine e profesoara de mate , ce experienta are? ( fiind cadru nou la scoala noastra), cand se dau tezele? ( lucru nou pentru cei de-a 5-a).
De atunci , pauza... adica nu s-a mai facut nici o sedinta. Cu toate ca ar fi trebuit. Au dat testele initiale, la mate au avut subiecte f. grele si implicit note mici : dar nimeni nu s-a bulversat. In continuare, la mate se preda cantitativ ( adica mult, lectie noua in fiecare zi), copiii nu lucreza f.mult in clasa, in schimb au teme din n-spe culegeri acasa, dar ei nu stapanesc din clasa metoda exercitiului. Mamele comenteaza pe la colturi, dar hai sa facem o sedinta cu prof. de mate sau romana, nici gand.
Asa ca am ajuns in perioada tezelor: la romana a fost anuntata pt, joi sapt. asta; acum o saptamana au mutat-o pt. miercuri, iar luni-cand a venit de la scoala a spus "maine am teza la romana".
Deci, e normal ? Si daca merg eu singura, ca parinte, sa intreb ce si cum , stiti ce iese : ca am ceva cu profu, si cine sufera ? copilul- stiu din experienta de la gradi.
Astept si eu alte impresii.
filofteia spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Helen si noi tot a V-a. A dat teza la mate si, nu pot sa nu ma laud, a luat 10. La romana sta mai rau, dar sper la un 8.
La noi tezele s-au anuntat de o luna (copiilor).
Si la noi subiectele la testele initiale au fost foarte grele, asa ca la singura sedinta, la care am fost chemati sa ne spuna printre altele si rezultatele, parintii si-au exprimat nemultumirea, caci alte scoli au dat foarte usor si s-au luat note mari, iar aceste note ar intra in portofoliu.
Fata de diriginte am avut un sentiment neplacut ca "sunt pusa la colt". Sincer nici fata de sefii pe care i-am avut pana acum n-am avut un astfel de sentiment si am destula experienta in privinta asta.
Iar acum sunt nelamurita daca sa ma duc sau nu sa vorbesc cu profesoara de matematica. Dar cu cea de engleza, franceza, etc?
anya spune:
Daca ai inceput sa-ti pui problema...du-te. Mai bine sa fie degeaba decat sa-ti reprosezi mia tarziu ca nu ai facut-o. Asa vei ajunge sa cunosti si profesorul respectiv si vei sti pe mai tarziu daca sa mai treci sau nu pe la el.
Lala_D spune:
La sedintele cu parintii ( cam 2 pe semestru), pentru rezultatele la testele initiale ca a trebuit sa mergem la fiecare prof in parte si sa semnam pt ele.Cu ocazia asta le-am cunoscut si eu.
In rest vorbesc la telefon/mail cu diriginta daca am ceva sa ii comunic ( e de lb romana) si dansa la fel.
Cu prof de mate ne intalnim accidental ori in curtea scolii seara la 19.00 cand ii luam, ori pe la concursuri/excursii, dar asta nu stiu sa se fi intamplat decat de vreo 2-3 ori intr-un an jumatate.
Stiu ca daca sunt probleme sunt invitati parintii special la scoala, la noi nu a fost cazul.
Si mai exista ore de consultatii la scoala, nu le-am folosit ca nu a fost cazul.
Sabina spune:
eu anul asta am vb odata cu invatatoarea la telefon. La scoala inca nu am reusit sa ajung. Nu ma huiduiti :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
carolinah spune:
Eu am fetele in cls a 3-a, resp 1 (intai).
Am fost la primele sedinte, alea din sept, la urmatoarele (acum in nov) nu m-am mai dus ca mi-a fost sila: totul despre bani, nimic despre educatie... Asa ca dau banii care mi se cer si fac economie de 2 ore din timpul meu.
In schimb, mi-am pus pe mobil reminder repetitiv la fiecare 12 ale lunii sa le sun pe invatatoare sa vad cum merg fetele. Si asa fac. Practic 1 data pe luna sun invatatoarea, discut ce e de discutat si gata!
Am ales varianta asta pt ca anul trecut au trecut vreo 3 luni pana sa apuc sa discut cu invatatoarea si n-a fost prea bine...
szivarvany spune:
si eu ma gandeam cum va fi intr-a V-a ... acum e usor, eu merg lunea si vinerea pe la scoala, cand o duc pe donsoara, insa intreb f rar ce si cum, ma gandesc ca daca e ceva, ma vede doamna si mi zice
intr-a V-a cand vor fi multi profi, nu stiu, dar mi-ar placea sa i cunosc pe fiecare, sper sa nimerim dascali deschisi si comunicativi
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
helen75 spune:
Filofteia stiam ca sunt aproape de o varsta , ca am mai discutat pe forum anul trecut.
Felicitari pt. nota la mate !
Eu la ceilalti profesori nu am de ce sa merg , o parte ma cunosc, mi-au fost si mie profesori, iar altii - cei mai tineri, vad ca se intelege cu ei si nu au probleme.
Mai vedem.
filofteia spune:
Citat: |
Filofteia stiam ca sunt aproape de o varsta , ca am mai discutat pe forum anul trecut. Felicitari pt. nota la mate ! |
Helen si bafta baiatului tau.
Din cate vad majoritatea se intalnesc (accidental) cu invatatoarea/dirigintele/alti profesori. Eu daca nu ma duc la scoala, nu ma intalnesc cu ei. Ca sa ajung sa vorbesc cu profa de mate trebuie sa ma invoiesc de la serviciu. La diriginte m-am dus direct de la serviciu, deci este un pic mai complicat. Invatatoarei i-am explicat ca nu am cand sa ajung la scoala si m-a sunat cand au fost probleme, vorba lui Helen... asa-s baietii.
Acum dupa discutia avuta sincer daca imi mai vine sa ma mai duc... de ce sa-mi stric buna dispozitie? Daca notele vor lua o alta intorsatura poate ma mai gandesc.
Eram curioasa si care este parerea unui profesor. De ce ar trebui sa mergem la scoala?