reabilitare termica a blocului

reabilitare termica a blocului | Autor: lara_ro

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, eu nu am gasit nimic pe aceasta tema. Ideea e urmatoarea: s-a afisat si la noi la avizier ca trebuie sa se intalneasca Adunarea Proprietarilor, sa semnam mandatarea presedintelui de Asociatie sa ne reprezinte legat de operatiunile de reabilitare. Din cate am vazut, s-a dat o lege anul asta (Lg.158/2011) in care printre altele se spune ca lucrarile de reabilitare includ si "īnchiderea balcoanelor/logiilor cu tāmpl#259;rie performant#259; energetic". Eu nu am in prezent balconul inchis, desi as vrea asta. Intrebarea este: avand in vedere prevederea de mai sus stipulata prin legea data anul acesta, eu beneficiez automat si de inchidere de balcon? Sau ar trebui sa cer in mod expres asta, sau sa "dau ceva", "cuiva" (cui? presedintelui de asociatie? firmei care reabiliteaza?...?). Locuiesc in sectorul 2, daca are vreo importanta. Am pus aceasta intrebare pt ca la un moment dat pe la sfarsitul verii presedintele asociatiei mi-a zis sa incerc sa improvizez o inchidere a balconului, ca in momentul in care se face devizul lucrarii sa scrie la apartamentul meu "balcon inchis" (asta chiar daca aparuse legea mentionata mai sus, si i-am si zis asta). Nu stiu daca am fost foarte coerenta ca nu prea am timp la serviciu sa stau pe forum, dar va multumesc anticipat pt raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Buna, Lara

Eu locuiesc in sectorul 2 si pot sa te ajut cu info. De la sector la sector regulile sunt diferite, asa ca dac aesti in 2, probabil ce s-a intamplat la blocul meu se potriveste si la al tau.
Dupa adunarea proprietarilor si "datul cu subsemnatul" a durat vre-o 6 luni pana am aflat ca am intrat in programul de reabilitare si cam 1 an pana s-au apucat de lucru. Au inceput in vara si inca nu au ajuns la jumatate. Deci dureaza. Avantajul - nu va costa nimic. In cazul nostru, aparitia legii referitoare angajarile cu contract a dus la sistarea lucrarilor o buna perioada, pt ca se lucreaza cu angajari la negru. In plus, lucreaza dupa cu da primaria bani - uneori muncesc si sambata pan ala 10 seara, alteori nu-i prinzi toata saptamana.
Care au fost etapele:
1. Au refacut terasa blocului cu izolatie, sapa turnata...
2. Au pus termopane tuturor apartamentelor care nu aceau, inclusiv la balcon. Nu te costa nimic, nu trebuie sa ai vre-o caricatura de balcon inchis ca sa-ti puna ei termopan. Asa e "schema". Toate balcoanele tb sa aiba termopan. Daca as fi vrut, puteam sa-l scot pe al meu si sa-mi puna ei.
3. S-au apucat pe coloane de pus polistiren, tencuiala, zugravit. In acest moment sunt cam pe la jumatate.
4. Pentru ca a venit frigul, s-au apucat in acelasi timp de racait peretii de la scara blocului si...i-au lasat asa.

Se va strica liftul si ghena de la atat carat, plimbat, aruncat...asa ca va trebui si voi sa platiti ceva si in plus va trebui un spor alocat femeii de serviciu pt ca va trebui sters zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu trebuie sa ceri, reabilitarea se face in mod uniform, pentru toata suprafata. Singura diferenta este ca la tine va intra la plata si inchiderea balconului (in procentul stabilit, in functie de sustinerea primariei, nu stiu cum e la sect 2). Asa ca si sa nu vrei, tot ti-l inchide, daca proiectul e cu balcoanele inchise. Nu vad vreun motiv pentru care ar trebui sa-ti inchizi singura balconul, daca lucrarea va fi suportata partial de primarie.

Vis a vis de reabilitare, e bine sa stiti ca asta inseamna si reabilitarea terasei, a subsolului (tevi schimbate si izolate,eliminarea pierderilor) nu doar niste polistiren pe pereti.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_ro spune:

Multumesc pt raspunsuri. Da, stiu ca reabilitarea inseamna mai mult decat polistiren pe pereti, dar problema mea e strict legata de balcon. Am vazut destule blocuri reabilitate la care mai erau 2-3 balcoane neinchise. Si eu chiar as vrea sa il inchid pe al meu. Dar daca ar fi sa o fac singura as avea nevoie de autorizatii, si nu am timp se umblat si nici nervi sa trec pe la toate autoritatile care sunt implicate in acordarea de asemenea autorizatii. Frica mea era ca nu stiu cum vor evolua lucrurile, care sunt pasii, sa nu ma trezesc ca se face, de ex., un prim proiect de lucru in care sa apara la mine "balcon deschis - ramane asa", chiar daca legea din anul asta spune si de inchidere de balcoane. Rufus, la noi in sect 2 nu se plateste nimic de catre asociatie, dar as fi in stare sa dau si niste bani numai sa stiu ca nu raman cu balconul neinchis! Totul e sa nu pierd "trenul", si sa inceapa lucrarile si sa nu se mai poate face modificari de proiect si sa raman cu buza umflata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu stiu ca balcoanele se inchid obligatoriu. Cel putin asa e in sect 2 unde stau eu.
La noi s-au inchis balcoanele, dar nu s-au mai apucat de termoizolare si nici nu stim cand o vor face...daca o vor mai face.
Am vazut multe blocuri la care treaba a fost intrerupta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

Buna

Stie cineva cam ce se poate face in situatia in care, ulterior reabilitarii pe cont propriu a apartamentului, se va face reabilitarea blocului prin depunerea de catre asociatia de proprietari a documentatiei la primarie?
asadar, cei care am facut aceasta cheltuiala inainte vor recupera o parte din suma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

nu nu vor recupera nici o suma ba mai mult se va darama tot ce ati reabilitat individual pt ca nu e conform proiectului ...asta e explicatia celor din primarie

Mergi la inceput