Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***367***
Raspunsuri - Pagina 15
anca_nicolae spune:
m-am uitat chato, interesant acel tabel, "globalizati SI acolo",
, dar nu stiu si zi-mi tu te rog [ca sa nu caut eu, de lene :)))] ce inseamna "1ere année de primaire", ca denumirea asta cu scoala primara, gimnaziala, colegiu, liceu, etc, nu e chiar batuta in cuie. La ce elevi se refera tabelul? De clasa 1 de la noi, sau clasa 5?
Oricum, eu cel mai mult m-am referit la invatamantul 5-12 [pe clasele din ro], pt ca perioada aceea mi se pare cea mia improtanta pt caracterizarea in medie, a unei generatii, natiuni. Poate scoala primara nu e chiar reprezentativa, acolo nu as zice ca suntem catastrofali, eu [si Olga la fel] suntem destul de connected... ca sa zic asa, globalizat :))).
Ia zi Olga, se face ceva la scoala la Chiti? Eu as zice ca da, inca se face.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
Floric spune:
Oli, da-mi PM cu adresa de corespondenta. Maine trimit pachetul.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
inapreda spune:
Am scris o gramada dar nu reiese de nicaieri parerea mea: consider ca invatamintul romanesc este in cadere libera -"tineretul din ziua de azi" ma face sa cred astazi- dar cred ca cine vrea sa invete, poate. Cred ca / cultura se formeaza "de placere" si in afara salilor de clasa; daca vrei sa citesti, nu te poate opri nimeni; daca te pasioneaza ceva, pui intrebari si afli raspunsuri.
Da,
-pe de o parte, programa scolara este "multa" si "haotica" si, adesea, nepadagogic structurata
-pe de alta parte, tinerii au alte preocupari care ii distrag de la "cultura" iar
-parintii sint prea prinsi sa "puna pita pe masa" ca sa se mai streseze ca lipseste Hugo din biblioteca personala.
E generalizare ce am formulat mai sus dar mi se pare ca este "trendul" dar, pe de alta parte, si ma repet, cine vrea, poate. Exemplu: in oraseslul nostru mic, provincial, unde ai zice ca nu se intimpla nimic, se intimplta, totusi, "chestii"; cu ajutorul unor profesori neatinsi de ciuma blazarii, e drept; dar se intimpla si exista tineri care sint interesati de lucruri extra scolare; chiar azi, la sinagoga, are loc acest eveniment:
https://www.facebook.com/events/311458945531765/
iar vineri, acesta:
https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/304737539544715/
Publicul e format mai intotdeauna din profesori si, mai ales, elevi!. 

inapreda spune:
Si sa ma si vaiet putin: eu m-as duce pe coate si genunchi pina acolo dar doamna R. nu sta cu Ian ca sa se distreze nora (asta-i de la soacrul meu citire). N-am mai fost la Sinagoga de cind eram insarcinata. Si, tot de atunci n-am mai citit o carte "pentru mine"; n-am fost la un concert sau la o expozitie, in conditiile in care, in primii 4 ani de Cluj, imi luam bilete la teatru/opera/balet pe o luna inainte la TOATE reprezentatiile; recordul il detine o piesa "Saptamina luminata" pe care am vazut-o de...17 ori! ![]()
Precizez ca nu eram "bogata"
dar mama stia de aceasta pasiune a mea si-mi dadea banii de spectacole separat de banii de buzunar; cind putea, imi trimitea bani sa cumpar flori artistilor ![]()
chatonel spune:
hai mai ina, ma facusi sa rid de "cine vrea, poate"... pai aici e problema: cine mai vrea sa invete, cind sint alte milioane de lucruri mai interesante si usoare de facut? ![]()
denisamada spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Habar nu am, cred ca nu multe, banuiesc ca e de 4x4 sau 5x5 |
Sigur scria pe site, la linkul ala pe care l-ai pus tu... dar nu am reusit sa-l gasesc azi-noapte! Si m-am enervat si m-am lasat pagubasa! As zice ca era undeva la 4-5 pe 5-6...
Edit, ca aveam fuga de idei.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel hai mai ina, ma facusi sa rid de "cine vrea, poate"... pai aici e problema: cine mai vrea sa invete, cind sint alte milioane de lucruri mai interesante si usoare de facut? Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009Toulouse, la ville rose ![]() |
Mai sint, sa stii, chiar daca nu-ti vine sa crezi; si, oricum, cultura nu a fost niciodata apanajul celor multi; pe mine ma enerveaza multitudinea facultatilor particulare din Romania si faptul ca tot semi-analfabetul e, ori student, ori "cu diploma"; deci eu nu am o problema ca "gramada" e analfebeta sau agramata; ma enervez cind vad ce job are un astfel de specimen. Adica io inteleg ca traim vremuri in care Omul Universal e o gluma, ca nu toti putem scrie corect, nu toti tre' sa stim ce a scris Diderot sau ce a compus Ravel dar ma enerveaza ca nu mai e valabila aia cu "omul potrivit la locul potrivit"; adica, un virtuos studiaza muzica si, ca sa plateasca facturile, e sef de sala de exemplu, sau ca o pizdulice cu diploma "pe bani" si negru sub unghiile false e "director de nustiuce".
In fine, iar am deraiat, scuze
andiaroro spune:
Chato- Tu ai copii francezi de gimnaziu sau la liceu cu care stai direct de vorba? Eu cunosc mai multi de categaorii sociale diferite. Toti sunt copii buni la scoli private sau publice ok si nu este unul, care sa nu fi facut macar o data meditatii (macar cateva ore). Pardon, cursuri la domiciliu sau soutien scolaire, dupa caz...Daca nu ar fi fost o obisnuinta cursurile la domiciliu (meditatiile), nu s-ar fi acordat parintilor deduceri din impozit pt cursurle de genul asta.
Pana aici am ajuns cu cititul si tr sa ma opresc...sper sa mai pot intra diseara ca mie mi se pare interesant subiectul.
denisamada spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui pisigri
Unde in nordul tarii...??? ![]() |
Ici-sha, la Gura Humorului!
Daca cumva, absolut din intamplare aveti drum pe acolo, tare mi-ar face placere sa ne vedem... mai ales ca e o conferinta de neuroradiologie...
(am de platit muuuuuuuuuuuuulte datorii PS Olga, bebe, nu am citit pana la capat, dar dupa ce citesc, daca tot nu ma lamuresc, sa stiti ca va sun... una/ambele... ca sa stiu ce fac.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Izia, 23 mars 2009