casa batrineasca versus apartament?
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
ela, dar aveti curaj, nu gluma...
Nu-i vorba cat munciti (desi nu la multi le este la indemana asta), dar sa renunti la toata mobila ta...cum aveti de gand sa o reconsolidati?
Si nu te teme, pamantul chiar este bun izolator. Dar, poate, ca sa-ti dai seama de asta ar trebui sa stai intr-o casa cu peretii de aceeasi grosime din beton...sau caramida. Ai fi ca in cavou. De altfel, daca ai pod la casa, precis gasesti un strat de pamant acolo...sau asa ar trebui, asa se izolau podurile cand nu exista vata de sticla sau polistiren.
Spor la treaba!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ela_04 spune:
Renuntatul la mobila a fost cel mai dureros..
am plans efectiv de ciuda cand am vazut ca nici frigiderul nu intra si tot ii spuneam sotului sa faca ceva sa intre iar el se uita la mine neputincios si imi tot spunea sa am rabdare pana la primavara.
Habar nu avem cum o sa o reconsolidam. Sotul zice c a baga buldozerul si o rezolva el...
eu inca mai ma gandesc. Acum trebuie sa ne revenim un picut ca ne-a cam zguduit financiar. Asa ca am hotarat de comun sa stam linistiti pana la primavara iar apoi sa platim un arhitect, sa ne interesam ce si cum se poate face.
Crede-ma ca nici nu stiu cum arata podul mi-e frica de soareci si sa nu cad cu tavanul
m-am uitat de la distanta si erau niste chesti de lemn. stalpi si pamant pe jos. parea curat la o prima vedere dar asta a fost tot.
Eu nu as vrea sa o daramam ci sa o inaltam dar pana acum toata lumea cu care am vorbit mi-a spus ca o casa de chirpici nu poate sa fie de 2,5 m inaltime. Dar aste sunt doar vorbe pe ici pe colo.
bird70 spune:
Ela,
ai vazut cum reconditioneaza casele vechi in UK? Au aceasi problema cu faptul ca sunt asa joase. Fie sapa in jos si maresc inaltimea in felul asta, fie renunta la tavan si izoleaza acoperisul (poate trebuie inlocuit). In felul asta ai mult mai mare inaltime si arata minunat. Uite ceva in genul asta:
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01486/p_barn-conversion1486136c.jpg
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
gogosel spune:
WOW !!! Sa traiesti in casa de chirpici in secolul asta....e ceva!
Imi plac casele vechi, reconsolidate, unde se pastreaza arhitectura vremii...insa nu as investi in una de chirpici prin faptul ca nu mi se pare durabila! Sau ma insel?
Ar fi ok ca o casa "la tara" adica sa petrecem weekenduri pe acolo, sa fie o diferenta intre oras si tara, sa simti asta. Dar ca si locuinta permanenta..si sa bag gramada de bani in ea... nu stiu, poate imi dati informatii mai multe!
ela_04 spune:
Cu cat ma gandesc mai mult nici eu nu as investi in chirpici prea tare...dar in terenul pe care l-am luat o data cu chirpiciul...zau ca da!
Si daca e construita in 1960...inseamna ca a tinut ceva chirpiciul asta...
Sincer mi-e sila de mutari si permutari...de santier in casa, ca de naiba. Dar ...cred ca sotul meu are dreptate...ca sa poti trai in casa asta trebuie sa o darami pe toata si sa faci alta!
Oricum pana la primavara o sa locuiesc la chirpici
si sunt tare mandra si fericita de achizitia mea!
Bird casa aia e minunata! Ador lumina. Insa din nefericire aici o singura usa aveam de sticla si pe aia a rezolvato bb. Noroc ca am apucat sa punem autocolant pt geamuri...nu imi vine acum cum se numeste...
Bineinteles insa ca am sa-mi fac niste ferestre enorme
bird70 spune:
Ela,
casa din 1960 nu e suficient de veche ca sa fie valoroasa din cauza vechimii. Daca e asa mica si inghesuita probabil ca s-ar merita sa faci alta. Poti sa construiesti fara sa o darami pe asta? Sa o pastrezi pe post de casa de oaspeti? Cat teren ai?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
gogosel spune:
Ela, casa din 1960 nu e veche, insa nu cred ca se merita sa investesti in chirpici, mai ales ca zici ca nu e nici inalta, instalatia electrica e varza, podul se darama daca urci in el...
Imi plac casele vechi, stii, aspectul ala de secol trecut, cu modele pe la fereastra, insa durabila sa fie, sa am confort, spatiu.
Poti sa faci o casa exacta ca asta pe afara, insa din caramida, cu camere suficient de inalte, spatioase, decomandata.
La mine in sat sunt case cu aspect de conac, de casa veche cu prispa in fata de lemn, placate ce caramida decorativa, cu ferestre ovale sau rotunjite doar sus insa mult mai inalte decat late.
Sau daca ai teren suficient si poti exploata si o pozitie buna, poti sa construiesti o casa noua si pe asta sa o pastrezi (asa cu zice si bird)drept casa de oaspeti sau sa stati in ea cand vreti sa evadati din ... banal!
De multe ori e muuuult mai ieftin sa ridici de la zero, decat sa reconsolidezi.
Succes!