Palatoschizis si formele sale (10)
Raspunsuri - Pagina 20
ami1978 spune:
Ewy, am si eu o intrebare. Ce fel de canuta i-ai cumparat? Am inteles ca cele de la NUK sunt foarte bune dar nu stiu de care sa iau pt ca nu prea gasesc si adevarul e ca din cauza frigului nu am prea cautat. Daca mai ai cutiuta sau daca mai stii cum se numeste sa caut pe net sa vad in ce farmacii gasesc sau de unde pot sa cumpar.
aurora111 spune:
Nastere usoara Ramona !!! De 2 zile ma chinui sa ti transmit asta dar se ia curentul pe la noi pe-aici cand ti-e lumea mai draga. Ai grija sa te afli pe langa spital in perioada asta, ca vezi si tu cum sunt drumurile. Si pe la noi se circula f greu. Iti tin pumnii, sa fie cat mai usor. Ia-ti bani la tine si nu sta sa te doara ca suntem in sec21 si nu se mai poarta. Trage de asistente, de medic, sa nu te lase sa te chinui. De unde sti de bebe ca va avea palatoschizis??!! Cateodata mai gresesc si aparatele (la mine a fost invers, mi s-a zis ca nu are nicio problema). Sa ne povestesti de bebe, k?
Si eu sunt curioasa de canuta, la noi nu a mers cea de la Primii Pasi, nu curgea mai deloc(vorbesc de aceea cu trei functii- biberon, canuta cu cioc si un dispozitiv cu pai). Am mai incercat una, nu mi amintesc firma si tot nu a mers.
ramonaolah spune:
Multumesc mult Aurora, legat de nastere si eu sper sa trec cu bine peste cu toate ca sunt inspaimantata destul de rau pt ca nu stiu cum va fi, cat va dura si am foarte multe necunoscute cu privire la cum se va intampla. Bani voi avea la mine cu siguranta ca doar stii si tu cum e cu spitalele la noi si intr-adevar am avansat si nu ar trebui sa mai nastem cu urlete, etc ci sa fim ajutate dar acum depinde si de personalul de care dai. Noi locuim la 20 kg de maternitate dar iti dai seama ca si eu m-am gandit la faza ca trebuie sa fiu pregatita si in caz de sun la 112 si chem salvarea ca cu siguranta primul sentiment va fi putina panica. Eu sincer am vrut pana acum o saptamana sa nasc la cererea mea cu cezariana dar martea aceasta la ultima ecografie medicul meu mi-a recomandat ca cel mai bine ar fi in primul rand pt bebe sa se nasca normal si sa iasa cat mai aproape de termen mai ales pt a lua cat mai mult in greutate si sa fie el singur pregatit sa vina pe lume. In momentul in care mi-a spus ca pe primul loc e sanatatea lui bebe m-a pus pe ganduri si am intors problema cu ce sa aleg pe toate partile si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa ma gandesc la binele lui si sa infrunt frica etc. Sincer alegeam cezariana si din cauza momentelor putin jenante sa zic asa de la o nastere normala plus saream peste travaliu dar acum sunt dispusa sa trec peste si ma gandesc ca medicul a vazut multe la viata lui si eu nu sunt prima. Legat de faptul ca bebe are cheilognatopalatoschiezis s-a vazut la morfologia fetala din sapt 24...prima data medicul a vazut la o ecografie 2d buza ca e despicata iar la morfologie l-a luat in amanunt mai ales ca a zis ca buza se poate asocia si cu palat despicat...asa am aflat. Acum faza ca are asa ceva o stim si ne-am obisnuit cu acest lucru dar nu stiu sa iti spun cat de grav este, cat e despicatura si alte amanunte pt ca doctorul a zis ca acum creste si forma finala o vedem la nastere. Intr-un fel ma bucur ca am aflat din timpul sarcinii ca macar ne-am interesat ce sa facem dupa nastere si incotro sa o luam pt ca daca aflat numai la nastere cred ca socul era mai mare. Sper ca bebe sa mai stea in burtica macar vreo 3 saptamani si o sa vorbesc cu medicul ca poate ma interneaza inainte ca sa nu ma ia prin surprindere acasa, macar in spital m-as simti mai in siguranta. Oricum o sa va tin la curent cand am nascut si cum si mai ales ca dupa nastere cand vin cu bebe acasa o sa am multe intrebari legate de sfaturi de la voi pt ca macar aveti ceva experienta in spate si puteti sa imi dati sfaturi. \iti multumesc inca o data si va tin la curent
aurora111 spune:
se vede treaba ca esti foarte emotionata, e si normal, si e bine ca sti ce te asteapta, cat de cat. Eu eram programata la cezariana in sapt 36, dar bebe m-a luat prin surprindere cu 5 zile mai devreme. Am avut o relatie f buna cu medicul si la 6 dimineata l-am sunat (se rupsese apa pe la 4) si la 7 eram pe masa de operatie. Se poate si asa, exista si epidurala care am auzit ca e super ok, eu discutasem in amanunt toate astea cu medicul meu (la cat m-a costat... mi-am permis), cred ca si tu poti aranja cu el. Cezariana poate fi facuta si cand apar primele semne gen rupere apa, contractii, etc. In cazul meu a fost chiar indicat, copilul nu mai avea lichid deloc si nici contractii, nimic... asteptam mult si bine sa nasc. In fine, a fost mititel la nastere 2,600, nimeni nu stia cum sa-l hraneasca, infirmierele ii tineau biberonul in gura si se mirau ca nu mananca copilul, eu ma chinuiam sa ma mulg, nu-mi zicea nimeni ce am de facut. e bine ca sti de-acum ce treb sa faci. Am avut 2 luni de cosmar, pana am inteles cum treb hranit, pana am nimerit tetinele care sa-i curga lui. Dupa 2 luni copilul meu avea de-abia 2,900 kg, cumparasem zeci de tetine si nu pricepeam de ce nu merge. Am reusit cu Nuk 2 din latex, la care am mai marit gaura cu un ac incins, si de atunci copilul meu papa fara probleme, a recuperat greutate, m-a ajutat si pediatra cu niste picaturi de la Calivita (infant formula), acum e chiar bine, e chiar peste grafic.
Ar mai fi un aspect, mai delicat si treb sa fi foarte tare atunci cand il vezi pt prima oara. Sa sti ca despicatura buzei e destul de .. urata, eu personal am avut o reactie de respingere, de fapt de nepasare, nu-mi doream decat sa mor. Ai mai vazut poze ale copiilor cu buza despicata? Ei bine, eu nu vazusem, e greu, dar in scurt timp am inteles ca e cel mai frumos copil din lume. La fel e si al tau, intelegi? Pup!
ami1978 spune:
Eu am avut noroc, ca cele de la Neonatologie din Elias aveau ceva habar de care tetine trebuiesc. Ne-au dat un nr dar din pacate firma respectiva nu mai aducea astfel de tetine, in schimb ne-au dat alt nr de telefon sa sunam si am avut noroc. Biberoanele (cu tot cu tetina speciala) au costat 125 RON bucata. Firma din pacate nu mai stiu cum se numeste dar este prin Pantelimon, pe unde este si fabrica de bere Tuborg. Tetina este din silicon, cu trei tipuri de scurgere al laptelui si sunt foarte bune. Si ce este si cel mai important este ca se potrivesc tetinele si la alte biberoane. Cele cumparate de la firma sunt standard de 150 ml si ma panicasem ca am crezut ca o sa cumpar biberoane mai mari si n-o sa mearga. Cand am inceput sa-i dau si cereale a trebuit sa-i maresc gaurica de la tetina pt ca nu mai curgea. Si acum cand ii dau mai apas pe tetina sa curga mai bine. Dar cu ajutorul lui Dzeu scapam cat de curand.
aurora111 spune:
da amy, ma gandeam si eu ca dupa operatia de palat, daca tot stam fara biberon aprox 1 luna, sa renuntam de tot. Nu stiu daca vom putea, ca nu l-am convins inca sa bea din canuta cu cioc. Tot nu curge cum vrea el, mai degraba prefera sa bea din cana mea ceai sau apa.
simona, cu scuzele de rigoare, ma pregatesc sa ti trimit mielul de Paste. N-am fost atenta cand ti-am scris si te0am botezat. Pentru Claudia, eventual, am alt mesaj> Iubeste-o si ascult-o pe mami!!
ramonaolah spune:
Buna Aurora, legat de tetine sunt pregatita (multumesc mult unei fete de pe acest forum cu ocazia asta ca m-a ajutat mult si chiar fara nimic in schimb) ...am pus in bagajul pt spital biberon de sticla ca am inteles ca asa trebuie neaparat si acea tetina speciala cu tot cu instructiuni de folosire ca sa citeasca asistentele in cazul in care eu nu sunt in momentul ala langa ele. Legat de aspectul fizic al bebelusului am vazut foarte multe poze pe net plus ce am vazut la fetele de pe forum atat inainte de operatie cat si dupa. Intr-adevar e asa cum spui tu...iti e mai greu cand afli dupa nastere ...multumesc lui Dumnezeu si doctorului ca a fost sincer si chiar daca a fost un soc la momentul respectiv ne-a spus adevarul incat ne-am obisnuit psihic. Acum la fiecare ecografie nu insista pe problema de la gurita probabil pt ca nici nu stia cum vom reactiona si stia ca eu e posibil sa plang pt ca eram foarte suparata...insa acum am trecut peste si pana si eu care nu am experienta la ultima ecografie i-am vazut fata foarte clar si inclusiv buzita si chiar l-am intrebat pe doctor daca e buzita etc. Ne-am obisnuit...si mie imi era frica atunci sa nu am sentimentul de respingere dar acum gandesc ca e copilul nostru mult dorit si iubit oricum ar fi el, o sa ne chinuim sa il ducem la oricati medici e nevoie si sa fie bine iar daca vreodata cineva va rade de el sau il va lovi sau supara cred ca voi fi in stare sa ii dau una in cap numai pt cat sunt constienta ca o sa sufar pt el atat la nastere cat si dupa cand va fi iar o perioada grea. Deci am trecut peste si va fi cel mai iubit bebe din lume asa cum este ...poate ca asa a vrut Dumnezeu sa fie si asta nu face altceva decat sa il iubim si mai mult decat ne propusesem. Mie doar mi-e frica de nastere pt ca e o experienta noua pt mine iar dupa sper sa ne descurcam sa il hranim, sper sa fie un bebe mancacios si sa creasca mare ca sa poata fi operat. Oricum va tin la curent cu ce se mai intampla si iti multumesc mult de incurajari.