Trasnaile sotilor nostri
Raspunsuri - Pagina 3
Ioana_Pos spune:
Balaurul meu a facut ieri mancare: ciorba de vacuta si porc cu [...] curry. A facut el = eu am cumparat ingredientele, am pregatit si tocat toate legumele, am luat spuma de pe oale si din 5 in 5 minute ii ziceam ba unde e patrunjelul ba unde e polonicul etc. El le-a pus la fiert si la final le-a 'dres'. Hmmmm. Si dupa, se lauda cu ce ciorba buna a facut el si, ca o concesie, ca a fost buna si carnea cumparata de mine .
Bee spune:
Fata mea usor bolnava. O duce sotul la gradi, cu indicatii precise sa intrebe educatoarea ce are fata de scris in caz ca bolnava fiind va ramane cateva zile acasa. Vine fata de la gradi cu tema o pagina de cifra 2 si o pagina de cifra 6. Stres si jale pe copil sa scrie, ca deh, e constiincioasa fata mea. A doua zi, la gradi doamna ne spune ca i-a comunicat domnului sot, ca cele doua pagini ar fi de scris pentru o saptamana daca ar fi stat fata acasa, nu de pe o zi pe alta! Dar deh, cine sa auda?
Copilul meu mic, 2 ani, pe la inceputul verii avea un an si 10 luni si o perioada proasta, de nesomn noaptea. EU chiauna, noaptea dupa copil. Il las eu in week-end dimineata pe la 6 cu taica-sau in living. Eu, cica dormeam, in dormitor cu ceilalti 2. Cand in sfarsit se face putina liniste, atipesc, dar o idee nu-mi da pace si merg sa vad de ce se facuse liniste (speram sa fi adormit teroristul mic). In living sotul dormea dus, bebele nicaieri. Caut bebele disperata, cand il vad pe ranjila mic, deschizand victorios usa, venind de jos (actiunea era la etajul 1 al casei noastre). Deci copilul meu de nici 2 ani, pe care never nu-l las singur pe scari, lasat in grija domului, coboara sigur scarile, face ce face singur jos si se si intoarce. Sa mor?
Vara la mare, cu strangeri de curea extreme. Copiii bolnavi, inclusiv la mare, bani de distractii nu, etc. Sotul meu maniac, ochise pe net niste tablouri. O afacere irezistibila: "Luchiani si Amani" foarte ieftini. Practic indopam copiii cu medicamente, plimbam copii la malul mari, hraneam copiii si seara, in loc de orice altceva, domnul se dadea pe net dupa prostii. Fac spume, ii spun, el stie. Si cu toate astea, imi marturiseste ca nu s-a putut abtine si a cumparat nu unul ci 2 tablouri (pe care stia ca nu le vreau) de Luchian, cu numai 200 E. In conditiile in care eu nu puteam bea o bere la mare! Atunci am vrut sa divortez. Si acum am in casa, pe pereti, diverse "nu m-am putut abtine" (era superoferta).
Si astea-s minore, parol. Se poate si mai rau. Si cica eu sunt aia rea si neintelegatoare.
blackgirl0 spune:
Selene, mi-am dat seama. Insa uite ca intre timp (azi) a facut o prostie: i-a dat copilului un Mos de ciocolata. Pana sa observ, Dragos a si apucat sa manance capul. Cu chiu cu vai am reusit sa iau dulcele din mana, dar pana acasa am auzit numai tanguieli: "vleau tziocolaaaaataaa ", in conditiile in care nu mancase masa de pranz. Iar Dragos nu primeste cioco de la mine.
Ioana, lauda-l cat mai des! Poate se apuca si de sarmale, si de cozonaci. Eu de-astea nu stiu sa gatesc.
Bee, tablourile sunt una (desi poate chiar sunt investitie!), insa copilul nesupravegheat si tata dormind este alta. Eu peste asa ceva nu as reusi sa trec: siguranta copilului.
Selene_Bunny spune:
Bee, teroare!!!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Bee spune:
Blackgirl, investitie? Tablouri "originale" la 100E? Original copiate, poate! Despre siguranta copiilor ce sa mai zic. L-am lasat vreodata undeva cu copiii singur? Noooooo. Ar fi ca si cum mi-as trage un glonte in picior singura.
Da, e clar ca-s suparata si cred ca le pun pe toate la suflet.
Acum 2-3 saptamani. Tatal lui (cica ipohondru- asa spune sotul meu + soacra mea cu care prea iubitul meu seamana), cu mana umflata si dureroasa de o saptamana. Programare la doctor la 8 dimineata. Planificasem sa ducem baietii mici la socrii in vizita in ziua respectiva. Ii spun sotului: "iei copiii si-i duci acasa la socrii, cu masina, direct. Nu-l pui pe tatal tau pe drum, ca are programare la doctor". Pe la 11, sun la socru sa-l intreb cum fu cu doctorul. Abia atunci mergea la doctor! Sotul meu il chemase pe ta-su cu metroul la el la munca,dimineata, sa ia copiii cu bagaje si alte amanunte sa-i tarasca in metrou pana la ei acasa, numai fiindca in oras era aglomerat si lui ii era sila sa mearga cu masina. Seara la karate, a prestat tot socrul, desi eu i-am spus clar sa stea locului, daca tatal copiilor nu poate veni! Si happy-end, socrul (vorba vine ipohondru) avea mana rupta si nu suferea bietul om in varsta degeaba!
Ziua fetei, 22 Dec anul trecut. Le promisesem copiilor o excursie in Cismigiul pregatit de Craciun. Sotul, cica vine si el, dar e party-ul de Craciun in firma. Ok firma mica, 7 oameni, puteau pune petrecerea oricand, oriunde, nu? NU! Petrecerea era la 5.30 undeva in Herastrau. Iau copiii si-i duc in Cismigiu, metrou, bebe in marsupiu, vreme cam urata. Distrez copiii,ma intorc acasa. A venit si domnul la 22.30, dar cu o carticica pt fii-sa. SI cica i-a picat greu mancarea. Si apoi am auzit de la altii cat a suferit el ca nu a venit cu noi.
balanta_tm spune:
Barbatii...uneori sunt niste copii mai mari.
Boacane facute de al meu:
- dupa fiecare dus nu stiu cum face si iese ud pe sub halatul de baie, asa incat lasa dare de apa prin toata casa . I-am explicat de n ori, ba chiar i-am aratat cum sa se stearga incat sa nu mai lase apa dupa el prin casa , si...degeaba
- daca cumva spala vreun vas, in afara de faptul ca improasca cu apa pe chiuveta si in jurul ei, vesnic pune vasul spalat pe chiuveta si nu deasupra chiuvetei, in uscatorul de vase. Plus ca lasa buretele imbibat cu apa. Desigur, am incercat sa ii explic, dar...degeaba. In mod cert, eu prefer sa nu spele nici un vas .
- daca vrea sa prajeasca un ou (asta e maximul ce il stie face in materie de gatit), auuuu, nu stiu cum face, dar sare muult ulei pe aragaz si uneori si pe gresie.
- cand fac pizza, ii place sa scoata el tava din cuptor. Foarte dragut din partea lui, dar mereu ia laveta umeda sa scoata tava cu ea - apoi se mira ca se arde a degete . Nu inteleg de ce ia laveta umeda in loc sa ia manusa cea mare cu care scot eu tavile. I-am explicat, desigur, dar...degeaba.
- de doua ori, dupa ce a mancat la pranz si si-a incalzit mancarea pe aragaz, a uitat focul deschis (la mic, e drept) si a plecat inapoi la lucru.... Cand am venit eu seara acasa, am gasit aragazul deschis. Noroc ca era geamul deschis la bucatarie. Prima data cand a uitat aragazul deschis, nu am facut multa galagie, dar cand s-a intamplat a doua oara, am facut urat fiindca mi s-a parut prea aiurea sa se intample de doua ori. De atunci nu s-a mai intamplat si sper sa nu se mai intample.
- o data, in loc sa incuie masina, a uitat cheile in contact si a plecat, crezand ca a inchis-o . Noroc ca si-a dat seama in urmatoarele 10 minute ca nu are cheile si ca probabil le-a uitat in contact si noroc ca eram intr-o tara civilizata unde oamenii nu sunt pusi pe furat ca la noi, fiindca altfel cred ca ramaneam fara masina.
- niciodata nu stie cati bani are la el si nu il intereseaza. Daca nu ii pun eu bani in portmoneu, pleaca cu 0 lei de acasa.
- acum cateva saptamani l-am rugat sa imi cumpere un pachet de unt, si el a cumparat...o paine . Cum se zice, a uitat de la mana pana la gura.
- nu stie ce numar poarta la imbracaminte, fiindca evident, nu ii place sa isi cumpere el haine. Eu i le cumpar. (la pantofi stie cat poarta, ca are o slabiciune pt pantofii sport de la o anumita firma si pe aia se pricepe sa si-i cumpere singur).
- trebuie sa ii amintesc eu cand sa schimbam cauciucurile de iarna/vara (el uita), desi are remindere in calendar.
blackgirl0 spune:
Bee, la voi sunt grele, serios! Cum sa lase ziua de nastere a copilei sa treaca neobservata, in schimb sa petreaca de Craciun cu firma? . Lasa-l un week-end singur cu copiii, vb foarte serios. Roaga-i eventual pe socrii sa-l supravegheze de la distanta, discret, insa fa-ti rost de-o delegatie undeva macar 2 zile. Poate ii este invatatura de minte. Esti prea toleranta si rabdatoare.
Balanta, eu i-am pus mamei scris mare pe usa de la intrare (in momentul in care da sa iasa din casa sigur VEDE): "verifica curentul, gazul si lumina!"
samira33 spune:
si al meu face dude:
-daca plec eu de acasa si uit sa-i las de imbracat...se imbraca tot cu alea de ieri...sau daca totusi e "obligat" sa-si scoata singur haine din dulap...cand ma intorc acasa in prima faza ma ia inima...casa arata ca si cum ar fi fost pradata de hoti...cu toate dulapurile,sertarele deschise...lucruri scoase,probate si aruncate te miri pe unde daca nu i-au placut.
-cauta ceva...evident ca niciodata nu gaseste ce cauta...ma intreaba...ii spun:e in locul x...se duce...daca nu se afla lucurl respectiv fix la niveulul ochilor spune ca n-a gasit.
feri-l-ar sfantu' sa puna mana sa ridice,sa mute intr-o parte ceva.
-cand face baie,dupa ce se sterge cu prosopul,si-l pune asa umed in jurul taliei pana se barbiereste si apoi se duce in dormitor sa se imbrace...ghiciti unde aterizeaza prosopul umed???exact:in pat si acolo ramane pana seara...iar cand ne bagam la somn vine peste mine ca in partea lui...e ud.
-asculta muzica intr-o maniera unica si enervanta...boxe,statie,tub la maxim...si fix cate 30 de secunde din fiecare melodie.
-in bucatarie e antitalent
-el inca mai traieste cu convingerea ca poarta tot masura M la haine,ca atunci cand l-am cunoscut si avea 67 de kile...acu' are 87 si poarte XL dar el tot insista si-si cumpara haine mici,stramte,scurte in care arata ca adunat de pe drumuri.
-daca il trimit la piata singur-foarte rar risc si fac treaba asta...daca la o singura taraba are morcovi lemnosi...apoi cu siguranta el p-aia ii cumpara.
si cumpara mult cantitativ din orice.
astea-s primele care mi-au venit in minte...insa pot sa spun si de bine de el....face o curatenie exemplara,mai bine decat mine...parol.
eu cand aspir nu dau mereu canapelele,fotoliile la o parte...el le da mereu,sterge si pe sub mobila,schimba capetele aspiratorului ca sa aspire peste tot.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
oana_lex82 spune:
Hai ca m-am amuzat tare mult in postarile voastre, dar parca am regasit si descrierea sotului meu.....Hai sa va zic ce traznai sau ce fixuri are al meu sot.
Recunosc , ca , poate o parte din chestii nu le face din pricina ca eu , iubindu-l ff mult, nu prea l-am pus deloc la treaba in primii ani de casnicie..si acum, cand am nevoie de ajutor..e dezastru total
Deci, al meu sot nu stie pe unde se platesc facturile, pt ca nu le-a platit niciodata...ne certam lunar pe tema asta pt ca eu nu ajung la timp in unele locuri si factura urmatoare vine cu penalizari..atunci ii reprosez ca numai eu ma ocup de asta, mai ales ca sunt legfata toata ziua de copil si chiar imi e ff greu sa car copilul cu mine tot orasul pe jos sa platesc facturi (masina e mereu la el)..
Stie sa gateasca dar n-a facut-o niciodata pt mine, pt ca zice ca oricum mancarea lui nu va fi niciodata la fel de buna k a mea..si asa se scoate..deci raman doar eu la cratita..
Nu isi cumpara niciodata hanine din proprie initiativa..eu ii cumpar haine pt ca , chiar daca si-ar cumpara ceva ar alege numai chestii naspa..nu le are deloc cu moda si chestii de astea..nu ca eu le-as avea, dar ma mai uit in jurul meu sa vad ce se poarta..numai de incaltat isi ia singur pt ca e slab si are picioarele ff inguste si isi gaseste greu ceva sa nu-i fie ff larg in picior..
Nu face niciodata curatenie, deloc=deloc..
O singura data l-am rugat sa faca curatenie la baie pt ca eu chiar aveam ff multa treaba in bucatarie si urmau sa ne vina musafiri ..Cand am vazut ca lumina la baie s-a inchis prea repede, normal ca m-am dus sa vad ce a facut...spalase numai chiuveta, WC-ul si cada..atat..el nu avea faianta, gresie,etajera..nimik...atunci am facut un mare scandal..si bineinteles, am facut singura treaba...
Cu copilul in schimb sta ff mult, dupa ce vine de la servici, pot zice ca numai el sta cu copilul..il schimba, ii da sa manance..si noaptea tot el se trezeste si ii face lapte, il mai ia in brate daca plange ff rau..el il adoarme seara..adica sta cate 2 ore cu copilul pana reuseste sa-l adoarma...Din punctul asta de vedere e mai tare ca mine pt ca orice ar face copilul nu se enerveaza deloc..are mai multa rabdare ca mine..
Deci al meu sot in afara de servici si copil nu face nimik...A, daca se strica ceva in casa repara, se pricepe la toate, zugraveste, mi-a facut mobila in toata casa, a pus parghet..repara tevi..orice aparat care se defecteaza..urmeaza sa puna gresie si faianta..
Asta e..rau cu rau, dar mult mai rau fara rau..
elyda spune:
Sotul meu desi are o ocupatie care necesita luarea unor decizii intr-un timp scurt, gasirea unor solutii repede ,cand este vorba de treburi in care sunt implicati copii...e varza.Cu ani in urma eram la mare cu sotul si copii. Cel mic avea 1 an si cateva luni si eram pe plaja , am vrut sa-l schimb si dupa ce i-am dat scutecul murdar jos, am vazut ca uitasem scutecele in camera. I-am spus sotului ca ma duc sa le aduc, sa fie atent la copii. Cand m-am intors l-am vazut pe cel mic pe langa cearsaful unde statea sotul labartat la soare,ca facea gauri in nisip cu lopatica si se aseza sa-si faca....ce-l trecea, apoi acoperea cu nisip si trecea la alta gaura...Ma duc la sot sa-l intreb daca el vede ce face copilul si el mi-a zis"lasa draga copilul ca e civilizat ca dupa ce face acopera ca a invatat de la pisica de la tara"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Langa noi era o doamna care se uita la copil cu niste ochi bulbucati de mirare ....daca ma iau dupa logica sotului,cred ca invatase sa se uite asa de la vre-o la broasca.Am adunat" pachetelele" in galetusa si l-am trimis pe sot sa le arunce, a fost asa de incantat...nu a mai ramas niciodata singur cu copii pe plaja, cum ziceam ca vreau ceva era in pozitie de drepti sa-mi aduca.
Altfel e un om extraordinar, spala vasele de o mie de ori mai bine ca mine, le bibileste de ma plictisesc,( nu-mi trebuie masina de spalat vase ca mi-a dat soacra mea), ma ajuta in casa, dar are limitele lui...
Dana