astazi trebuia sa nasc

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns damone spune:

Draga roxycod, nu stiu daca vei mai intra pe aceasta discutie...
Am fost aproape de situatia ta, la 10 saptamani, cand o doctorita ne-a dat un verdict de malformatii si mi-a spus ca nu e alta cale decat intreruperea sarcinii... Din fericire am gasit in timp util pe altcineva, mai bun profesionist si acum baiatul meu e bine. Dar numai DD stie ce a fost in sufletul meu!
Sunt in acelasi timp psiholog, lucrez cu persoane care trec prin perioade de doliu- pentru ca doliu nu inseamna (numai) sa porti negru si sa indeplinesti diverse ritualuri, e o perioada speciala in care ne luam "la revedere" si incepem sa ne adaptam la o lume in care persoana draga noua nu mai este.
Iti pot da cateva scurte sugestii, nu vreau sa lungesc prea mult:
- ai dat un nume copilului tau? (nu ma refer la botez, ci la a sti cum il/o cheama)
- fa-i un mormant simbolic (la radacina unui copac din parc,un loc special unde ti-ar fi placut sa-l duci etc.); du-i flori la mormant,mici lucrusoare care ar incanta un copil, vorbeste-i.
- daca simti ca poti, cumpara lucrusoare care ar fi pentru varsta pe care ar avea-o copilul tau acum, daruieste-le unui alt copil de varsta corespunzatoare
- tine un jurnal in care sa-i spui copilului tau nenascut tot ce ai sa-i spui (ganduri, emotii, ce planuri de viitor aveai pentru el/ea...)
Sper sa gasesti ceva folositor in sugestiile de mai sus. Foarte folositor este si sa gasesti un grup de femei cu experiente asemanatoare cu care sa vorbesti, sa va intalniti (un asa numit "grup de suport").
Multa sanatate si putere!

Mergi la inceput