Utrogestan si No Spa?

Utrogestan si No Spa? | Autor: carmenstar

Link direct la acest mesaj

Buna,

De ieri ma confrunt cu o dilema. M-ar ajuta foarte mult parerile voastra (bazate fie pe propria experienta, fie pe experienta prietenelor voastra).

Sunt in saptamana 14 de sarcina. Totul bine si frumos, nicio problema inregistrata pana in prezent.

Ieri am avut programare la ecograf. Doctorita mi-a relatat ca bebele arata normal pentru varsta pe care o are, insa a vazut pe uter o zona ingrosata ce corespunde cica unor contractii pe care le-as fi avut.

Am avut eu ceva intepaturi, insa nu m-au prea deranjat. Drept sa spun nici nu le-am bagat in seama. Daca m-ar fi intrebat cineva daca am avut contractii, as fi spus ca nu am asa ceva. Dar ca sa continui ideea principala, mi-a dat sa iau un No Spa la 12 ore si un Utrogestan pe zi, seara, inainte de culcare, timp de 4 saptamani cel putin (pana la urmatoarea ecografie, dupa care mai vedem :) ).

Ce parere aveti de aceste doua pastile, ce stiti despre ele? Nu e cam mult ce mi-a dat doctorita? Sunt un pic ingrijorata, mai ales ca o prietena de-a mea sustinea ca toate prietenele ei care au luat Utrogestan au nascut copii cu probleme (personal stiu cateva persoane care au luat Utrogestan la greu si au nascut copii sanatosi si frumosi).

Ce stiti voi mai exact despre aceste pastile si despre efectele lor secundare?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna Carmen si felicitari pt sarcina!

Eu sunt insarcinata in aproape 31 sapt si incepand cu sapt a 6-a de sarcina am avut sangerari si dr mi-a prescris no-spa si utrogestan (cate 3 pe zi din fiecare). treptat le-am rarit ca dozaj, iar utrogestanul l-am luat pana in sapt 25. Acum continui cu no-spa (2/zi), insa nu imi fac probleme ca ar afecta cumva fatul. Sincer mi s-a parut ca datorita acestor pastile am reusit sa mentin sarcina.
Sanatate si sarcina usoara in continuare!

Alina 30+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

De curiozitate, la ce medic esti?

Eu am luat No-spa Forte -2-3 pe zi pe toata perioada sarcinii si Arefam (care e tot progesteron ca Utrogestanul) 600 mg pe zi, adica de 6 ori mai mult ca tine si am 2 copii superbi!
Lasa prostiile si ia pastilele, te vor ajuta mult.
Iti doresc sarcina usoara si bebel sanatos tun!

Mami de taurasi -Luca si Marc 11 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucillegrl spune:

eu am luat nospa si duphaston ( acelasi lucru cu utrogestan ) din sapt 8 pana in sapt 24 duphaston so nospa pana in sapt 36,am luat chiar si antibiotic de 2 ori.. prima oara nu imi mai scadea febra deloc am stat 3 saptamani cu febra si pana la urma am luat ospen si dupaia mi-au descoperit o infectie f periculoasa pt sarcina si am luat azitromicina. am nascut la 38 de sapt un bebe perfect sanatos ! cumnatele mele au luat duphaston s nospa la fel ca si mine , nasa mea a luat la a doua sarcina cate 8 utrogestan pe zi si 6 nospa si la a treia sarcina la fel si a nascut bebei sanatosi si frumosi.
Sarcina usoara si stai linistita ca nu e nici o problema !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaiulia spune:

Subscriu si eu, doi baieti sanatosi dupa 5 sarcini pierdute ,sarcini(cele finalizate) duse pana la capat cu utrogestant si no-spa. Bafta si un bb sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ce sa zic, toata lumea ia Utrogestan si No-spa in ziua de azi ca pe bomboane, crezand ca altfel nu pot duce sarcina. Or fi si cazuri la care chiar sunt strict necesare, nu contest. Dar in mare parte se face abuz, "sa iau, sa fie, sa nu-mi reprosez nimic". Eu sunt la a treia sarcina, 14 saptamani, bine mersi, am luat o singura pastila de no-spa in sarcina nr 2 in rest nimic, am avut si sangerari in primul trimestru la toate cele 3 sarcini si iata ca sarcinile s-au mentinut si fara celebrul Utrogestan. Am mers pe principiul ca daca sarcina e viabila si eu sanatoasa, se va tine, daca nu, mai bine nu.

Poate se constata peste ani ca medicamentele astea au cine stie ce efecte asupra sarcinii. De exemplu in prospectul de la Utrogestan scrie ca se da doar in primul trimestru http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=821. Stiu si ca poate duce la masculinizarea fatului feminin.

Eu as zice sa mai consulti un medicu bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstar spune:

Va multumesc pentru pareri!

M-am mai documentat si eu, si stiu acum ca nu prea e cazul de efecte secundare (de varianta masculinizarii fatului nu am citit pe nicaieri, asta e ceva nou pentru mine).

Doar ca ma irita oarecum ganndul de medicatie cand simt ca nu e cazul. Poate doctorita mi-a dat ceva profilactic?

Ca sa raspund la o intrebare adresata anterior, pastilele mi-au fost recomandate de Dr. Irina Dumitrascu, din Iasi, medic cu o foarte buna reputatie in zona. Din punctul asta de vedere, ar trebui sa am incredere in sfatul dumneaei.

Mergi la inceput