Clasa I * 2011 - 2012 * [12]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Flaviuta, nu se da nici macar -FB (un fel de 9) pentru acea greseala. Daca vrei sa te convingi, da puncte ca in clasele mari, de la 1 la 10 pe fiecare problema si fa media. Tot 10 rezulta, nu 9 . Desigur ca noi putem sa le spunem ca dracu-i mai negru ca sa-i facem mai atenti.

Mie mi-a spus invatatoarea ca in clasele a I-a si a II-a greutatea cade pe limba (romana la voi, germana si romana la noi) si apoi din clasa a III-a notiunile devin mai grele si la matematica.

La noi la germana au fost 4 exercitii, de transcris un text, de despartit o propozitie scrisa cu litere mari de tipar lipite, care trebuia apoi scrisa cu litere de mana si corect. Au mai avut de facut o propozitie din cuvinte amestecate si o dictare cu 3 propozitii. Inclusiv semne de punctuatie si scris cu litera mare cand e cazul.

A luat FB si la mate si la germana, dar la germana, culmea, a scris perfect dupa dictare, dar a gresit la ... transcriere. Neatent, ce mai ! Si nu a pus un semnul intrebarii, ca a ajuns fix la capatul randului si nu i-a mai incaput .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

FLAVIUTZA - Fisele la mate ale Biei sunt la fel cu ale voastre.(uneori la ea au 10-15 exercitii). La romana mi se pare ok ca si nivel, mi se pare insa un pic prea mult cantitativ. Bia e la N, are dictari zilnice, a invatat semnul exclamarii, are si transcrieri insa parca nu asa mult. Niciodata tema nu a depasit 1 pagina, si aia in cazuri rare.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

FLAVIUTZA - Fisele la mate ale Biei sunt la fel cu ale voastre.(uneori la ea au 10-15 exercitii). La romana mi se pare ok ca si nivel, mi se pare insa un pic prea mult cantitativ. Bia e la N, are dictari zilnice, a invatat semnul exclamarii, are si transcrieri insa parca nu asa mult. Niciodata tema nu a depasit 1 pagina, si aia in cazuri rare.

Da si la Alex are teste si teste . unele mai scurte, unele de 10 -15 exercitii, intinse pe 3 coli. asta era mediu ,asta-l aveam pe acasa,ni le aduce doar o zi, sa luam la cunostiinta.au si mai scurte, de 3-4 ex.
M-am lamurit, e exact cum credeam , normal pentru clasa intai, daca mai au si altii dictari din astea. Oricum, deocamdata face fata, cu brio,zice cioara.
M-am lamurit si cu greseala, intr-adevar, uit ca FB ul nu e totuna cu 10 de pe vremea mea .Tot nu m-am putut abtine sa nu-i spun sa fie mai atenta si-a urmat o intreaga discutie despre cum degeaba stie si munceste ea si poate, daca face greseli din neatentie .Explicatia? ce e simplu ,nici nu gandeste prea mult cand scrie raspunsul .Om mic, ce sa-i faci. Am invatat-o sa se verifice, sa le ia la purecat ,pe romaneste, dupa ce termina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Flaviuta, d-na i-a pus corect calificativul pe test, nu era de -FB. Asa cum de la clasa a V-a exista un punctaj pe fiecare exercitiu, la clasele I-IV exista descriptorii de performanta care de regula îi are doar invatatorul si-i prezinta parintilor cand acestia au nelamuriri sau cand este verificat portofoliul personal de catre inspector, director, sef de catedra.
Testul are itemi/exercitii si se fac descriptorii pentru fiecare item in parte. Se scrie cat trebuie sa rezolve din fiecare item pentru FB, B sau S.
Testul nu este greu, dar e mult 8 itemi la clasa I si sa le dai saptamanal astfel de teste. Noi avem planificare anuala si secventiala care contine proiectarea unitatilor de invatare, iar evaluare se de la sfarsitul unitatii de invatare sila clasa I o unitate nu are doar 4 ore. E normal sa le dai fise de verificare, dar calificativele le treci in catalogul personal si faci medie care o treci in catalog.
Ca sa fiu mai bine inteleasa se poate vedea aici cum arata descriptorii (la barem).
La 8 itemi putea sa ia B pe doi itemi sau chiar S pe un item iar calificativul final ar fi fost tot FB. Normal, nu se dau calificative cu minus sau la clasele mari nu se dau note cu minus. Pai, -10 e mai mic decat 0, deci nu are nici punctul din oficiu. La clasele primare se mai foloseste fb=9, FB=10 si la fel pt celelalte calificative.
Despre dictari...hmmm. Mie personal mi se pare complet aiurea sa le dai la dictare cuvinte cu litere necunoscute si ei sa puna bulina si am ceva experienta, predau din '94. Dictarile le dai din ce au invatat, nu din ce nu au invatat. Verifici cunostintele asimilate, nu cele necunoscute. De asemenea, e cam devreme sa le dictezi propozitii cu dialog, semnul intrebarii. Acestea se invata pe cale intuitiva la clasa I, învata sa intoneze propozitiile interogative, sa le scrie prin copiere sau transcriere, doar spre final le cere sa alcatuiasca un enunt, o propozitie interogatva, exclamativa si apoi sa le dai si dictare. Atunci cand dictezi un dialog la inceput citesti tot dialogul pt ca elevul sa-si dea seama ca vorbesc doua sau mai multe persoane pt a putea marca in scris dialogul, poti reaminti anumite reguli de scriere si doar apoi incepi dictarea propriu-zisa. Citesti propozitia, o spui impreuna cu elevii, numeri cuvintele din propotitie si doar apoi elevii incep sa scrie.
Abia in clasa a II-a invata fiecare semn de punctuatie in parte cu exemple si definitii.
La clasa I si eu le dadeam aproape zilnic dictare. Aveam caiet separat pentru dictare, le dictam litere,silabe, cuvinte si 1-2 propozitii iar in perioada postabecedara le dictam cuvinte si cateva propozitii. Faceam medie dupa mai multe dictari si treceam calificativul in catalog. Si acum le dau aproape zilnic dictare, in general caut sa cuprind in 3-4 propozitii cuvinte cu grupurile de litere, cu diftongi, scrierea cu x cand pronuntam cs sau gz, m inainte de b si p si ortogramele care le-am invatat.

No, am ajuns la ultima pagina cu cititul si scrisul si vad ca ai vazut de ce nu e cu minus, dar tot consider ca e mult sa dea test saptamanal. Sunt 12 saptamani semestrul acesta fara cele 2 saptamani de acomodare si daca da test saptamanal ar insemna ca va avea 12 calificative deoarece calificativele de pe teste se trec toate. Fisa de verificare e una si o poti da zilnic, iar testul e altceva.

Pana in prezent noi am invatat a, m si u(mici si mari), a dat joi dictare si a luat FB. La mate a ajuns la 7. Acasa citim zilnic cuvinte, silabe care mai contin si literele i si n ca le stie. Deja nu stiu ce sa mai inventez. Îi dau dictare zilnic si lucram din culegerile ce le am.

Sa aveti o duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Nu trece in catalog toate testarile , probabil face o medie, are doar vreo 13 note in catalog, din care jumate sunt la muzica, educatie plastica,fizica, doar vreo 3 sau 4 mate -abecedar.
Sau le trece doar pe alea de la final de capitol? pentru ca iarasi dau teste la final de capitol si o pasc doua saptamana asta, pentru ca vad recapitulare in abecedar dupa litera i , iar la mate au terminat cifrele, incep adunarile.
Azi e duminica, am si eu in plan sa lucrez cu ea, vineri si sambata nu am facut absolut nimic.La mate sigur facem ceva cu adunari si proprietatile adunarii, sunt unele exercitii prin culegere unde trebuie sa-i pice fisa ca a + b= b+a.La rom nu prea stiu, de citit nu vrea, probabil ii dau o dictare ca nu i-am dat pana acum.

Mergi la inceput

Gata , am terminat si cu temele pe ziua de azi, am reusit s-o conving sa citeasca putin, cateva randuri si un test la matematica, asa, de recapitulare . Dificila ultima problema, 20 de minute s-a luptat cu ea , m-a intrebat de 3 ori daca sigur nu e gresita problema ca ea nu poate afla nimic. testul e aici :
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/scoala/?action=view¤t=DSC04743.jpg

Gata iesim cu bicicleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

noi iar nu apucam sa lucram in plus, Giulik se joaca de 2 ore cu papusile
mult spor la treburi tuturor

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna dimineata, o saptamana minunata va doresc!

Azi trebuie sa fiu zeeeennn..am sedinta cu parintii diseara (cred ca a venit momentul sa se mai stranga bani pt engleza).
Eu sunt un pic nemultumita de statul in banci. Doamna a zis initial ca-i va roti pe toti sa fie in diverse puncte ale clasei, adica si mai in fata si mai in spate, cu exceptia celor care au probleme de vedere sau auz si trebuie sa stea musai numai in fata. A fost Bianca in ultima banca initial, apoi a avansat cu o banca pentru ca in final s-o mute pe alt rand iar in ultima banca...
Au ajuns si ei la 9, probabil vor recapitula un picut si dau iar un test. La romana din motive necunoscute n-au trecut la i.

FLAVIUTZA - Sunteti avansati binisor la mate, felicitari!

Pe a mea, a apucat-o brusc cititul. Avem de la cineva toata colectia aia de enciclopedii pt copii de la Disney ce a circulat cu Adevarul parca, precum si seriile de povesti. Nu stiu exact ce s-a intamplat, un declick a fost ca dintr-o data nu mai lasa cartile din mana, merge si la toaleta cu ele. Si inainte de somnul de amiaza se roaga de mine sa o las sa citeasca cate o poveste..Doamne ajuta!

Edit: doamna mai nou pune intotdeauna in paranteza pe langa calificativ nr de puncte obtinut pt a ne da seama de fapt cat face acel calificativ. Maxim e 10, a luat si Bia o data un 9,8 insa pe fisa am stiut exact de unde si de ce a pierdut 0,2 pt ca a scris doamna. Asa mie mi se pare tare ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Neata,

Si la Matei in scoala e un chiosc ( "se numeste Butic, Mami, ca mi-a zis mie o colega ") pe care l-am ... inspectat cu simt de raspundere si in afara de sticksuri si apa plata n-am identificat altceva comestibil. In reste....chipsuri, dulciuri, croisanti...cat cuprinde. Sincer eu nu mi-am pus problema sa ii dau bani pentru dulciuri la el, la un moment dat mi-a povestit usor contrariat de colegi care nu au pachetel la ei si n pauza isi cumpara dulciuri. L-am intrebat daca ar vrea ceva de la chiosc (stiu, pare riscant, dar al meu nu prea face solicitari din proprie initiativa) si mi-a zis ca nuuuuu, la ce, ca el are pachetel. Am insistat sa ii pun in ghiozdanel niste bani, macar pt cazul in care ramane fara apa dar n-a vrut. Bine, el are si "banii lui", adica mici sume pe care le mai colecteaza de la noi ca rasplata pentru mici servicii sau pentru zilele de practica la mine la birou, sau ce ii mai dau bunicii, banuti pe care si-i tine la el in camera si pe care ii poate folosi cum vrea atata vreme cat ne cere acordul. N-a vrut sa ia nici din aia (e strangator... ).

Roxana, da de ce sa limitati pictura fetei? (bineinteles atata vreme cat nu afecteaza alte activitati). Auzi, o coprocultura + coproparazitologic i-ai facut? Sa nu fie ceva mosafiri prin tubul digestiv ... Apendicita da niste simptome tare aiurea, nu e musai sa fie si febra, eu m-am operat prin '99 cu singurul simptom o durere de ficat sus in dreapta (ma, da sus). Si am o prietena pe care o durea in plex.

Felicitari tuturor copilasilor pentru concursuri!

Noi ramanem la sectiunea "relaxati", teme de max 5-6 randuri la rom (a ajuns la i mic de mana), dictari din cand in cand de 3 randuri din ce a invatat (un rand cu litere, unul cu silabe si unul cu cuvinte), la mate a ajuns la 7 si face exercitii simple de adunare si descompunere si-n rest...nimic deosebit. Invata cu placere si se vaita, in continuare, de desen-pictura. Lucrul manual a inceput sa ii placa mai mult fiindca de cateva saptamani fac numai modelaj in plastilina. Asta cred ca tine de caracterul si temperamentul lui, modelajul i-a placut intotdeauna, compozitia pe planse nu. Acasa face cu placere si origami, am s-o intreb pe Dna daca nu au si asta in programa

Chipurile am lucrat si noi suplimentar in we, i-am cumparat de la Dna cd-uri educationale la cam toate disciplinele si sambata l-a ales pe cel de cunoasterea mediului. E pentru perioada cls I - cls II, asa ca a facut doar exercitiile si jocurile pe care le putea accesa (cele unde nu trebuia sa citeasca prea multe). Bine, unele-s ciudat facute, ii pune sa clasifice legume/fructe/plante din padure, si apare o ghinda. Fi-miu o baga rapid la fructe si pierde puncte ca e planta din padure. Mi-a explicat f revoltat ca trebe sa le scriu la aia de au facut cd=ul ca au gresit, ghinda e fructul stejarului, chiar daca el, stejarul, e planta din padure. Are dreptate, zic eu. La fel cu clasificarea cerealelor, nici eu nu stiam sa raspund la toate intrebarile, oare chiar la sf clasei a II a ar tre sa stie ce tip de tulpina au toate cerealele? (sincer eu nici nu stiu care-s toate plantele din grupa asta.....)

Anto, ma inscriu si eu in zen azi, ca trebe sa merem la vaccin. Si evident ca distractia a inceput de aseara, cand, ati ghicit, avea emotii si nu stia de ce, si a continuat azi dimineata cand a vomitat. Insa nu au fost icneli fara rezultat cum stie el sa faca de emotie, ci vomitat cinstit ca la indigestie....L-am oprit de la scoala iar acum se joaca vioi se fericit cu un lego in varful patului si toarna ceai de sunatoare in el....cred ca nu se simtea chiar atat de rau incat sa nu mearga la scoala, dar mi-a fost mila de el ca stiu cum ma simt eu dupa ce vomit, as dormi a boala....In fine, macar sa fie el bine una peste alta, si-om vedea. Sper sa nu aiba altceva (da-l vede azi pediatra), de la inceputul lunii am o perioada cumplita, numai aiurea imi merge de simt ca-s intr-un film cu prosti si telecomanda nu-i la mine . Capac peste toate vineri am fost la dr si am pneumonie, am facut o faringita acum vreo luna dar ma refacusem (ca am fost si la control dupa aia) mai aveam doar o tuse iritativa (pe care o am mai mereu pe sfarsit de raceala), numai ca toata sapt trecuta m-am simtit de parca ma calca trenul in fiecare noapte, o oboseala cumplita....si cand colo, vineri, la radiografie, poftim supriza... Imi vine sa mor, e a doua anul asta, imunitatea mea e dusa cu sorcova, bag seama. Asa ca azi stam amandoi acasa si merem la vaccin, ca inca nu-s suficient de bolnava sa-l las pe ta-su sa mearga cu el, nici doctorita nu merita una ca asta...

Nah, ca am scris romane, ma intorc la ale mele ca am de livrat ceva si munca de acasa nu-i de mine, dar n-am incotro :)

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Flaviutza - Felicitari, sunteti foarte avansate la mate ! Dar de unde scoti exercitiile astea ? din ce culegeri ? ce caiete speciale la mate foloseste Alexa ? ... iar ultima problema mi-a dat si mie batai de cap ...

Noi lucram din Mate2000 aia cu ariciul pe coperta si alte cateva mai usurele; si lucreaza cu multa placere din revistele de la Edu, alea care au si CD.

Cu cititul ... nu e chiar rau, citeste binisor, leaga cuvintele, DAR nu-i face placere ... trag de ea sa-mi citeasca, dupa 8-10 randuri capituleaza, zice ca a obosit ... astept si eu sa se produca "declicul" ...

Felicitari Eveline pentru scolarita studioasa !

Mergi la inceput