Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (18)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crudiutalida/crudiutalida.jpg)
crudiutalida spune:
Neata si de la noi...
Va invit la o cafeluta cu mult laptic,ceiut sau ce mai doriti voi..Ieri am facut si noi vaccinul si totul a fost super...a plans putin si gata ....n-am avut pb cu ea.A dormit foarte linistita de la 22 la 5 ,si apoi ne-am trezit la 9 la papita
Acum doarme din nou....cred ca i-a facut un vaccin pt cuminteniesa vedem cat ne tine
Fetelor, nici pitica mea nu intinde mana spre jucarii,in schimb le urmareste foarte atenta,apoi da din maini aiureasi le cearta
Am o papusica ce canta si danseaza si dupa ce o urmareste cateva secunde se pune pe plans,asa ca o scoatem din uz...
in schimb de carusel e fascinata,in rest ii place sa se intoarca de pe o parte pe alta,sa stea pe burtica mea si sa ridice caputul cat mai sus
o distreaza foarte tare,si sa se joace cu tati
,dupa ce a lipsit 4 zile de acasa numai dupa el se uita si rade si e foarte vesela cand o baga in seama
,eu devin interesanta cand o vrea pe tati
Oana vreau si eu colacel...ne-a placut foarte mult cum innota printesa ta,ce-i mai place in apa
Va pupam, fug si eu sa mai fac ceva cat doarme
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anaemi/anaemi.jpg)
anaemi spune:
Adra, centurile se regleaza, dar am ajuns la maxim si nu mai avem de unde trage
Pe mine, m-a apucat nostalgia si jelitul cand am vazut odiseea de iulie august......
Fug sa face ceva de mancare si apoi la fizioterapie Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
![](images/user_woman.png)
Ruxiiiii spune:
Miha dar cum a fost cand te-ai muls si i-ai dat clar o anumita cantitate de laptic...parca imi aduc aminte ca a dormit mai bine...S a implinit 4 luni si nu am avut nicio noapte alba asa ca sincer nu prea stiu ce sfat sa iti dau dar eu caut orice motiv atunci cand e maraita...parerea mea e ca Imi nu e satula si evident ca e permanent maraita si plangacioasa....incearca sa te mulgi la fiecare masa si sa ii dai din biberon 2 zile ca sa i vezi ritmul, cantitatatea de lapte pe care o poti scoate de la tine, cat mananca, si cum se va comporta daca mananca...parerea mea e ca ceva e ciudatel atata timp cat ea inca se trezeste din 2 in 2 ore noaptea
Si inca ceva..Imi totusi doarme ...dar i-ai format un program diferit de al vostru...
Programul Sarei e urmatorul: dimineata se trezeste la 9-9.30 si urmeaza joaca pana la urmatoarea masa ... Intre 12-13 mancam si apoi doarme 2-3 ore apoi se trezeste mancam si pana seara la 23-24 mai doarme doar furat cate 15-30 minute maxim 2 reprize...in rest joaca, studiat, in brate etc...apoi ma mai trezesc eu la 5-6 dimi si ii dauun biberon in somn ca ea nu se trezeste si apoi la 9 se trezeste din nou...iar eu normal ca ma pun in pat in maxim o jum de ora dupa ce adoarme ea si ma trezesc dimi odata cu ea...deci si eu sunt odihnita...si fac diverse prin casa fie cand doarme (cand nu iesim afara) , fie dupa amiazaa cand vine sotul acasa
In masina eu nu am pus-o in scaun ca astoa de la stokke nu au scoica si noi am cumparat scaunul de masina fara sa ne dam seama initial de diferenta si deci abia luna viitoare o sa o pun in scaun dar pana acum am tinut-o in brate si ii place...mereu adoarme in masina
Sara are zile intregi cand nu plange...dar asta si pt ca eu preintampin asta..daca incepe sa maraie las orice si stau cu ea...ma joc, fac goange etc...nu o las sa ajunga la stadiu de plans pt ca se agita f tare si o linistesc cu greu.
Asa ca parerea mea e ca trebuie sa gasesti cauza plansului si a supararii ei...eu nu cred. In fazele cu personalitate si bla bla...plansul bebelusilor este o forma de manifestare a unei nemultumiri...poate ca beblusii se diferentiazaa ca unii suporta mai usor nemultumirile si altii mai greu ca Imi...asta da...dar o nemultumire cel putin exista!
Parerea mea!
oxidoni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihahegarty Oxidoni ![]() ![]() Ma gandesc ca Miruna are puseul de crestere de la 4 luni. Am citit pe internet aseara ca pot fi epuizante. Am pus un link despre aceste pusee. Sper ca pitica sa fie bine curand! ![]() |
Merci Miha, dar nu cred ca e puseu...nu-i trebuia mancare, ci-i trebuia sa elimine gaze. Se linistea saraca si adormea, si-n 20-30 min se trezea urland :(
Mai rau a fost pt mine dupa 530, ca atipeam si eu 15 min si ma trezeam brusc, si trebuia sa ma ridic cu ea in brate. De vreo 2 ori m-am dezechilibrat, si m-am speriat ca o sa cadem amandoua.
De la 7 la 9 am dormit si noi mai linistite.
Acum da sa adoarma la san...sa vad cum fac, poate reusesc si eu, ca-s zombie.
Altfel, Anaemi, sa va fie de bine plimbarea...asa mi-e dor si mie de o iesire la munte.
Adra - imi place mult cum iti cresti copiii, si mai ales ca te implici sa faci lucruri cu mana ta: cosmetice, plastilina, cadouri...
Va pup pe toate, sa aveti o zi buna, iar copilasii sa fie cat mai linistiti!
Mami de minune de fetita Miruna-Maria
v_florina spune:
Ruxiii eu am o parere putin diferita, fiind posesoarea unui bebelus mai dificil.
Stefan are aproape 3 luni si se trezeste noaptea la 3 sau la 2 ore. Spre dimineata chiar si mai des. Acum cateva seri, am crezut ca este marait si nu poate adormi din cauza ca nu se satura la masa dinainte de somn. I-am dat LP 120 ml si apoi l-am lasat sa traga la san pana efectiv l-a scos singur dn gura. S-a trezit la 3 ore fix!
Eu nu am timp sa ma mulg ca sa fac proba mancatului, nici nu il cantaresc inainte si dupa masa. Ii dau san oricand cere, chiar si daca cere la o ora dupa ce a mancat (aici il suspectez ca este puturos si nu trage pana se satura). Si totusi, nu cred ca nu ii este suficient laptele de san, atata vreme cat mi-a luat in 2 sapt 700 gr, in conditiile in care luna asta a primit numai 2 biberoane de LP.
Referitor la problema maraitului, Stefan are predispozitie spre plans. El nu se joaca singur decat maxim 10 minute, si apoi maraie atentie. Din momentul in care s-a plictisit, pot sa fac eu orice goanga ca nu ii opresc agitatia. Il linistesc doar in brate sau la san. Si din marait ii trebuie doar vreo cateva secunde sa o dea in plans.
Asadar parerea mea este ca sunt copii si copii. Unii plang mai rar (vezi Petru de mamutz), altii sunt mai ciufutei si plang mai des/ mult. Si da, cred ca personalitatea se arata chiar de acum, si unui copil mai dificil nu ii poti raspunde cu aceleasi reactii ca unui copil cuminte.
Sper sa fie OK, este doar parerea mea din experienta mea. Sper sa nu te supere raspunsul meu
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)
v_florina spune:
Ma tot tin sa raspund unei fete, nu mai tin minte cine, parca Mady. Referitor la mucisori, ca spunea ca bebe i-a regurgitat. Este foarte bine asa. Trebuie sa-i inghita si apoi ori sa vedeti scaunul plin de mucisori, ori sa-i vomite.
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufi79/pufi79.jpg)
pufi79 spune:
Aveti o viteza la scris de nu mai rusesc sa tin pasul cu voi.
Roxi si noua ne place tare Alexia, o vad foarte hotarata si cred ca va fi tare fasneata
(doar seamana cu mami nu?
).
Ana daca stiam ca vii in Brasov poate ne intalneam cumva .
Roberta si mie mi se pare putin deplasata "reteta" pediatrei pentru inceputul diversificarii cel putin referitor la zahar. Si eu am citit cate-n luna si-n stele despre diversificare, am ascultat ce-a spus si pediatra si apoi mi-am facut propria schema si mi-am ascultat instinctul . Astazi i-am dat ptr prima data branzica calcica si mar copt, a papat tot
.
Mai citesc si revin daca nu se trezeste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/omibaba/omibaba.jpg)
omibaba spune:
De doua ori pana acum am recuperat ce a-ti scris si pe cand sa apuc sa scriu si eu a intervenit cate ceva si trebuia sa inchid calculatorul.
Uite ca acum reusesc si eu.
A mea putuca a inceput sa se recupereze. Nu mai plange seara, doarme bine noaptea, are doar o singura trezire pe noapte, doarme si ziua cam in doua-trei reprize.
Doarme 90% pe burta, de o pun pe spate in max o ora e treaza. Pe burta mai nou isi pozitioneaza capul pe ambele parti (inainte dormea doar pe o parte si imi faceam griji pentru deformarea caputului).
Cea mai nasoala parte e ca adoarme doar la san, cum suzeta nu o ia deloc n-am avut alta alternativa. Degeaba o pun in patut si o netezesc sau ii vorbesc usor, nu functioneaza deloc, se enerveaza si incepe sa ma certe. In carucior cand suntem afara pentru mai mult timp atunci adoarme.
De prins jucariile le prinde cele agatate pe scoica. Le-am agatat in asa fel incat sa nu ii ajunga in gurita si intr-o zi tot apuca o jucarie si dadea sa o duca la gura iar pe cand ajungea spre gura jucaria ii aluneca din mana (a repetat figura de multe ori). Ii da jos ochelarii lui bunicu daca sta aprape de fata ei, o prinde de nas pe bunica, ma prinde de par pe mine si pe sot (noi experimentam partile mai neplacute- ne trage).
Nu mai vrea sa stea culcata (rar o mai prostesc), acum vrea ori in fund ori in brate drept pe verticala. Daca o tin la 45 grade se ridica singura si nu tine deloc coloana pe suportul de sprijin (in general picioarele mele sau ale sotului), sigur ca inca se rastoarna ori in fata ori in lateral, dar satisfactia e mare pentru ea.
Urla in disperare cand o imbrac dupa baie sau cand vrem sa iesim afara. Inceteaza doar dupa ce termin de imbracat si o iau din pozitia initiala.
Asa ma bucur ca si-a revenit fata mea. Nici nu stiti ce nasol ma simteam ca nu am inteles ce vrea. Bata-l sa-l bata de puseu. Bine ca am reusit eu sa gestionez multitudinea de sentimente epuizante. Mi-a fost foarte greu sa o vad ca plange (plangeam si eu uneori, iar cateodata o plasam taticului) pana am reusit sa ma detasez si sa iau tot ca atare. Atunci am simtit ca sunt si eu utila. Ce greu e sa te controlezi in astfel de situatii.
Fetelor care alaptati va recomand pe cat posibil nu renuntati la lapticul vostru pretios cat timp puteti. Multi recomanda introducerea de alimente, ba ca laptele e slab nutritiv, ba nu stiu ce alte motive. Tineti-va tari! Daca era sa ma dau dupa multa lume din jurul meu, printre care si medici, de mult manca fata mea. Nu toti copiii se dezvolta la fel de la LM. Am observat ca toti cei care sunt pe LP sunt mai rotofei de regula, iar noi cele cu LM nu ii avem chiar la nivel cu restul. Nu e nimic rau in asta.
Acum mi-am dat seama ca ieri a fost 16 noiembrie (cand am aflat ca sunt insarcinata). Azi noapte am visat ca sunt insarcinata cu no. 2 si abia dimineata mi-am dat seama ca ieri am implinit un an de la vestea cea mare.
Sarcina a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea. N-am fost pofticioasa, n-am avut neplaceri deosebite cauzate de sarcina, am luat totul ca fiind normal si asa a si fost. Ma bucur ca am avut o atitudine potrivita pentru aceasta prima experienta.
La multi ani fratiorilor si suriorilor de bebei.
La multe lunite si nopti dormite celor mici si mamicilor obosite.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
citat din mesajul lui omibaba Am observat ca toti cei care sunt pe LP sunt mai rotofei de regula, iar noi cele cu LM nu ii avem chiar la nivel cu restul. Nu e nimic rau in asta. Amira 27.07.2011 |
Nu-i chiar asa. Al meu este chiar prea rotofei, si-i exclusiv pe LM, si mai sunt ca el
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AlyMih/AlyMih.jpg)
AlyMih spune:
citat din mesajul lui mihahegarty Maine vine o asistenta la noi intre 11.30 si 12 si am cateva intrebari pentru ea. Am sa va impartasesc si voua ceea ce mi va zice. Acum mi e cam somnic si nu stiu de ce nu prea am o stare buna. Ca sa va zic in mare... Sunt foarte nostalgica ca a aparut odiseea iul-aug 2012 si m am gandit sa l intreb pe Ralph ce parere are daca o sa mai avem 'a summer baby' in 2013. El a stat pe ganduri si a zis ca nu stie daca o sa mai avem. Asta nu m a suparat.... Ceea ce m a suparat, intristat a fost faptul ca mi a zis ca nu crede ca o sa mai avem copii din cauza ca ma panic foarte mult, ma agit si fac fata cu greu situatiilor. Si acum stau sa ma gandesc ca are dreptate. Cand Imi plangea in seara asta stateam si ma uitam la ea si plangeam si eu si ma intrebam ce are. Mereu aveam in fata 2 copii pe care I am cunoscut azi. Unul era cu o saptamana mai mare decat Imi si unul cu 2 saptamani mai mic. Ei bine, ambii erau cuminti si numai al mic a plans un pic pentru ca I era foame. Cum l a alaptat, cum a tacut! Cel mare nu a plans deloc! Numa a mea si inca o fetita foarte mica (cred ca avea vreo 5 saptamani) plangeau. Si a mea cand plange, se da asa intr o parte, se inroseste, parca e un copil rasfatat care vrea sa obtina ceva si pana nu I se indeplineste nu se lasa. Imaginati va un copil care se invarte pe o parte si aproape face semiarcul de agitatie. Eu nu cred ca vreo unul din ai vostri fac asa. Si ma intreb daca e rasfat sau ce? Si asta ma termina psihic si imi vine sa innebunesc! De aia sotul meu nu mai vrea sa avem copii si poate are dreptate. Poate nu s buna de mama, poate puiul meu saracul trece prin puseu si eu o judec ca i mofturoasa.... Ma simt terminata... Va pup pe toate si va urez o noapte mai buna ca a mea. ![]() ![]() ![]() ![]() Mihaela, cea mai fericita ![]() ![]() ![]() ![]() 21.07.2011 Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii. |
Ba da Miha al meu face asa
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)