Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna tuturor!
sapt asta nu reusesc sa ajung la dr U, asa ca voi incerca sapt viitoare. am spus ca pana ajung la dumneaei iau cate un aspenter pe zi - din cauza IR-urilor mari(pe langa anticoagulant), insa azi dimineata mi-a curs sange din nas, asa ca am facut o pauza.
am vazut acum ca exista anticoagulant injectabil care tine 24 h. noua de ce ne este recomandat clexanne? doar pe perioada noptii avem nevoie de heparina?
am vazut ca nu prea a intrat tonirro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Din cate stiu eu, se spune despre clexane ca este cel mai cercetat in sarcina dar nu e obligatoriu sa fie asa.
Tni, te asteptam cu noi ..

in 27+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Incep sa cred ca m-am ales cu una dintre cele mai proaste solutii. Cu Fragmin sunt foarte putine studii (de aceea am si postat putinele linkuri pe care le-am gasit acum cateva zile) si scrie clar ca din trimestrul 3, 75% dintre paciente si-au administrat cate doua doze pe zi, deci tot 12 ore are efect...
O sa o intreb pe dr. U daca nu considera sa schimbam anticoagulantul. Sper sa nu se supere. Eu cu Fragminul m-am ales de la medicii din Timisoara (la doi recomandati am fost si amandoi mi l-au prescris), ea doar mi-a ajustat doza.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 11+

Mergi la inceput

eu zic sa nu va mai faceti atatea ganduri negre
clexane, fragmin, innohep .. daca sunt recomandate de dr, sunt bune. Cunsc mamici care au facut din toate si rezultatele - BEBEII!!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

De acord cu Danezza, sunt mamici care s-au tratat cu fiecare din anticoagulantele astea. Eu stiam de Clexane ca acopera 24 ore, dar na, cine stie...Faptul ca in trim 3 se recomanda injectare cu 2 doze pe zi e din cauza ca e nevoie de o doza mai mare de anticoagulant si asta e valabil pt orice anticoagulant ai face.
Atat timp cat aceste medicamente sunt folosite in sarcina, eu cred ca sunt studiate suficient pe gravide. Nu stiu daca se poate schimba anticoagulantul, au fost fete care au schimbat, dar nu mai stiu cum, cred ca au trecut de la Clexane la Fraxiparine si parca invers nu se poate.
Raluca, am mai auzit de sangerari din nas in timpul anticoagulantului+Aspenter...ai putea lua 1 Aspenter la 2 zile, unele fete iau asa, altele zilnic.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabriela, stiu fete care au luat 3 no-spa forte (de 80) toata sarcina si au fost ok, si ele si copiii. Lui Titi de la noi de la odisee, tot vreo 3 no-spa pe zi i-a dat medicul. Si mie dr. Avram mi-a zis ca voi incepe mai incolo fie Clexane, fie Inohep.
Ce analize zici ca ti-au iesit proaste?

Musette, si eu iau la nevoie no-spa, dar sunt fete cu contractii sau alte chestii, care tre' sa ia tot timpul. Dr. imi zisese de 3 pe zi intr-o perioada cand aveam dureri continuu, la inceputul sarcinii.

18+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

A ajuns si Tonirro acasa....cam prapadita si daramata. S-a gandit chiar sa nu va scrie, nu vrea sa bage gargauni in cap nimanui, nu vrea sa sperie pe nimeni...Nu stiu IR-urile pentru ca ecografia a fost pe fuga, ceva ceva parca se anunta in bine, dar in 4 zile de injectare la 12 ore nu s-a observat vreo diferenta notabila . Pana saptamana viitoare la urmatoarea eco, raman asa, pe dozele acestea. Luni si marti fac injectiile pentru maturarea plamanilor bebelinei. Sa spun cu exact cuvintele auzite: "Copilul asta nu sta 30 de saptamani. Saptamana viitoare va lua un oaresce avant datorita Diprophos (injectiile de care ziceam) deci nu-l scoatem, si vedem ce facem saptamana urmatoare". Incerc sa nu ma gandesc ca am sa nasc la 27 de saptamani, ma rog si sper ca ea sa vrea sa mai stea in burtica. Tratamentul pentru plamani il facem profilactic, in caz ca...sa fie facut macar prima parte. Deocamdata are lichid pe langa ea, deci se hraneste, cu toate ca rezultatele la Doppler sunt uratele. Cand Doppler-ul se va urati si mai mult...Asta a fost tot ce am inteles clar. Mi-am sunat doctorul (v-am zis eu ca ecografiile mi le face alta doamna doctor - care este o draguta) si el era deja la curent cu starea mea. Dar si el, un dragut, se poarta ca si cum un prematur e doar un cadou primit mai devreme. Ce ma tine pe linia de plutire este increderea in ei si faptul ca aleg sa fiu putin "in ceata". Nu stiu cate grame si cati cm are bibica si nici nu vreau sa stiu acum. Inca sper.Chestia asta mi se intampla mie, nu vreau sa bag frica in voi. Nu este o regula. Pot fi o gramada de factori. Va pe toate si va doresc multa sanatate!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Buna fetelor, am si eu o intrebare pentru cine face clexane sau fraxiparine. Eu am o doza mica de 0.2 zilnic si o fac de 5 luni .Acum am 4 luni jumatate de sarcina si ma confrunt de ceva timp cu niste galme dureroase teribil indiferent unde le fac: burta sau umar. Trec foarte greu. Nu ma invinetesc decat rar, pielea este de tipul alb, sensibila de obicei la lovituri si foarte vascularizata. Ce parere aveti? Problema e ca intepaturile devin din ce in ce mai dureroase si parca nu se absorb.
Va multumesc.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Toni, multa speranta si tin pumnii. Dupa ce evalueaza ei ca nu sta bebe 30 de saptamani? Din cauza rezistentelor crescute pe artere?

18+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tonirro

A ajuns si Tonirro acasa....cam prapadita si daramata. S-a gandit chiar sa nu va scrie, nu vrea sa bage gargauni in cap nimanui, nu vrea sa sperie pe nimeni...

Nu stiu IR-urile pentru ca ecografia a fost pe fuga, ceva ceva parca se anunta in bine, dar in 4 zile de injectare la 12 ore nu s-a observat vreo diferenta notabila . Pana saptamana viitoare la urmatoarea eco, raman asa, pe dozele acestea. Luni si marti fac injectiile pentru maturarea plamanilor bebelinei. Sa spun cu exact cuvintele auzite: "Copilul asta nu sta 30 de saptamani. Saptamana viitoare va lua un oaresce avant datorita Diprophos (injectiile de care ziceam) deci nu-l scoatem, si vedem ce facem saptamana urmatoare". Incerc sa nu ma gandesc ca am sa nasc la 27 de saptamani, ma rog si sper ca ea sa vrea sa mai stea in burtica. Tratamentul pentru plamani il facem profilactic, in caz ca...sa fie facut macar prima parte. Deocamdata are lichid pe langa ea, deci se hraneste, cu toate ca rezultatele la Doppler sunt uratele. Cand Doppler-ul se va urati si mai mult...
Asta a fost tot ce am inteles clar. Mi-am sunat doctorul (v-am zis eu ca ecografiile mi le face alta doamna doctor - care este o draguta) si el era deja la curent cu starea mea. Dar si el, un dragut, se poarta ca si cum un prematur e doar un cadou primit mai devreme. Ce ma tine pe linia de plutire este increderea in ei si faptul ca aleg sa fiu putin "in ceata". Nu stiu cate grame si cati cm are bibica si nici nu vreau sa stiu acum. Inca sper.

Chestia asta mi se intampla mie, nu vreau sa bag frica in voi. Nu este o regula. Pot fi o gramada de factori.

Va pe toate si va doresc multa sanatate!

MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

nu ne sperii si noi chiar vrem sa stim de tine si bebelina.
Eu iti dau un sfat (si nu vb povesti, am trecut printr-o experienta asemenataore si stiu ce e in capul tau).
ia-le usor si nu te panica
atata timp ca se alimenteaza si ir-urile sunt relativ pe drumul cel bun, nu au de ce sa intervina mai devreme pt scoaterea afara. Daca taras pe burta ajungi pana la macar 32 de sapt, lucrurile stau altfel si e mult mai bine. (cu incredere in D-zeu si optimism ai sa ajungi).
e bine ca faci injectiile pt plamani dar ai grija ca pana la 33 de sapt (cel putin) nu mai au fect si tre sa faci altele. Te pup si iti transmit asa toate gandurile bune si bebelina sa doarma mult si sa pape sa creasca mare.

amy - se intampla frecvent sa apara galmoaiele alea de la intepaturi, stai linistita.

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput