Gravidute cu trombofilie - capitolul 5
Raspunsuri - Pagina 23
floaredemac spune:
Gravidutelor, din cate stiu eu arefamul si utrogestanul nu sunt indicate oral in timpul sarcinii.
Exista si varianta duphaston, chiar daca se zice ca nu e la fel de "natural" - eu la prima sarcina asta am luat, cand am avut scurgeri maronii. La fetita am inceput cu duphaston apoi am continuat cu arefam si utro, pana cand am considerat ca placenta poate sustine singura sarcina. (mie la inceputul sarcinii imi iesise la analiza un progesteron minuscul). O data am luat oral si am crezut ca mor, bine ca nu eram la volan ca nu as fi putut conduce.
Pe de alta parte, progesteronul nu e indicat la trombofilie, ca de-asta isi arata ea coltii in timpul sarcinii... dar daca trebuie luat...trebuie. Si neaparat sa ii spuneti hematologului ca luati si asta.
Va pup!
http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
amary09 spune:
Buna dimineata gravidutze,
Am inceput de aseara sa iau si eu Utrogestan (dar doar de 100) cate doua pe zi, le-am luat oral, m-am trezit cu o durere de cap de numa'. Acum am luat si dimineata ca mai stau acasa pana la pranz.....
Toata viata mea am urat medicamentele, si cand ma durea capul incercam sa rabd cat puteam
Acum iau zece pastilute pe zi+una injectie
Oare o fi normal, mai ales ca suntem gravide.... Cine stie daca o fi bine pentru ei acum, dar in viitor?!?!?!?
Apropos de pastile, daca ne doare capul luati vreodata ceva sa stam intr-un colt pana trece????
danezza spune:
si eu cand le luam oral aveam dureri crunte de cap. Vaginal mi-a fost mai bine si nu am avut nici alergii nici nik. Incearca vaginal. De dureri de cap nu prea ai ce sa iei. Incearca un no-spa .. mai face cate ceva dar nu mare lucru. In mod normal ar trebui sa mai ajute si aspenterul pt ca este vaso-dilatator dar cel mai bun remediu este .. rabdarea!
in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
75IrDa spune:
Buna dimineata gravidutelor!
intre cele doua sarcini oprite in evolutie eu am dus o sarcina la termen si am un baietel de 4 ani. Toata sarcina am luat utrogestan si no-spa la momentul acela nestiind ca am trombofilie. Urogestanul il luam dimineata si la pranz oral iar seara vaginal si uite asa eram ametita toata ziua.
In sarcina aceasta am luat cateva saptamani dar nu mi-a dat voie medicul sa-l pun vaginal, asa ca......
MTHFR C677 Homozigot
Mami de Teo (04.08.2007) si 36+
mihaela_let spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danezza
inca o burtica avansata care ne da sperante felicitari! cand mai poti, sa mai intri pe la noi. sarcina si nastere usoara! in 28+ de fetita cu fundita Doamne ajuta! MTHFR C677 Homozigot |
Felicitari!
Intr-adevar, vazand atatea fete care au reusit sau sunt pe cale sa isi tina puiutii in brate, mi se umple sufletul de bucurie!
Curaj tuturor!
Eu am fost dimineata la Fundeni, am lasat o eprubeta de sange; ma duc la 1 dupa rezultate. Am vazut doua gravidute pe acolo, dar mi-a fost oarecum jena sa intru in vorba cu ele, desi apoi mi-a parut rau, trebuia sa intreb daca sunt "colegele" de pe forum .
32+cuEva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV
danezza spune:
sa ne spui cu ce noutati mai vii de la Fundeni!
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
amary09 spune:
Am si eu o mica intrebare, cum va puneti voi la semnatura imaginile cu gravidutza si varsta sarcinii?
Amary
Musette_1982 spune:
Fetelor, s-a oprit hemoragia!!!!! Bine, stomacul meu e prastie de la Utro pe care nu-l intrerup pana nu ma intalnesc cu medicul. Dar asta e alta poveste.
Si mai am o veste. Azi e ultima zi din trimestrul intai. Maine implinim 13 saptamani si intram oficial in trimestrul al doilea . Poate o fi mai bine.
Abia astept ziua de luni sa o intalnesc pe doamna U. Nu mi-a raspuns la mail pentru ca mi se tot intoarce, nu stiu de ce. Adresa e corecta si am mai corespondat... Mai sunt 5 zile asa ca...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 12+
Musette_1982 spune:
Dara, o sa-mi intreb medicul despre fiolele alea de progesteron pe care le-ai gasit tu. Nu stiu daca se gasesc in farmacii... Il trimit pe sotul in inspectie . Vad ca sunt produse de Terapia SA deci sunt productie autohtona, ar trebui sa stie farmacistele de medicament.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 12+
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 Fetelor, s-a oprit hemoragia!!!!! Bine, stomacul meu e prastie de la Utro pe care nu-l intrerup pana nu ma intalnesc cu medicul. Dar asta e alta poveste. Si mai am o veste. Azi e ultima zi din trimestrul intai. Maine implinim 13 saptamani si intram oficial in trimestrul al doilea . Poate o fi mai bine. Abia astept ziua de luni sa o intalnesc pe doamna U. Nu mi-a raspuns la mail pentru ca mi se tot intoarce, nu stiu de ce. Adresa e corecta si am mai corespondat... Mai sunt 5 zile asa ca... MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 in 12+ |
Bravooo, ce ma bucur!
in principiu, din trim 2 scad semnificativ posibilitatile de avort spontan, asa ca Felicitari!
Ia utro ala ca face bine!
amary - la profil personal, editeaza profil, optiuni (sau ceva de genul asta) ai chestia cu editeaza semnatura. Incearca sa vedem daca reusesti!
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot