Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui kraluca

vreau sa-ti spun ca avem acelasi dpn (cronologic): 11.02.2012 ... numai ca eu voi fi la iasi, iar tu la bucuresti
edit: la odisee apare ziua de 12.02.2012 pentru ca m-am inregistrat cu acceasi data din evidenta de la medicul de familie. acolo asistenta mi-a scris ca am dpn de 11.02.2011... eu ii spuneam 2012... ea a modificat 12.02.2011. dupa ce am mai insistat a ramas 12.02.2012

28+

mai este si Suzie cu acelasi DPN - ne-am gasit .. mutantele de noi
Musete- da-ne o veste ceva

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Dara, uite ce analzie mi-au iesit unele sub limite altele mari

APTT 26.60 val.normale 26-36
Fibrinogen 414 val. normale 200-400 dar citisem ca in sarcina mai creste
PC 71% (nu stiu ce inseamna)val norm. 70-140%
PS( free) 63% (nu stiu ce inseamna) val norm. 60-140%
AT III 81 % (la fel nu stiu ce inseamna) 80-120%
Pro C Global 0.77 val norm. mai mare de 0.8
APCR 102 fata de val norm 120-300
a B2 GP1 24EV/ml (nu stiu ce inseamna) val norm mai mic de 20EV/ml
D-Dimeri 650fata de val normala 0,00-0,50

23+

Mergi la inceput

nu prea inteleg cum e cu d-dimerii astia
sa intre feele .. poate asa ma luminez si eu!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna seara fetele,
Tocmai vorbeam de Musette si sa vedeti ce-am patit eu azi, va povestesc ca poate a mai avut cineva aceleasi probleme si ma lamuresc. Mi-am facut azi analizele, inclusiv secretiile. De dimineata nu aveam nimic cand ma intorc de la analize cateva pete de sange. M-am speriat, dar in cateva ore au disparut incet incet scurgerile. Sper totusi ca au fost de la recoltare, doar saptamana viitoare am programare la medic sa ma lamuresc. Poate a mai patit cineva asa ceva sub influenta Clexanului?

Mergi la inceput

uite de-aia mi-e groaza si tot aman sa fac secretiile si cultura de col.
nu cred ca are relevanta clexane-ul ci doar faptul ca ti s-a umblat pe acolo. daca au fost dar cateva picaturi eu zic ca nu e bai, avand in vedere ca au fost imediat dupa recoltare. daca vrei sa fii tu si mai linistita, mergi la urgenta sa-ti faca o eco sa vezi cum stai dar eu zic ca e k.
chiar .. musetica niciun semn sper doar ca nu are acces la net

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabriela, PS e proteina S, PC, proteina C, pare ca la tine nu e in regula rezistenta la proteina C reactiva sau asa ceva ii zice, ca si cum ar fi un sindrom dobandit sau uneori apare asa parca la factorul V Leiden (alea-s analizele genetice de trombofilie si cele pentru sindromul anti-fosfolipidic, alea care costa cam 1500 lei toate) - dar oricum tratamentul e acelasi pe care il faci acum.
D-dimeri cica ar fi o substanta secretata de cheaguri sau de sangele mai coagulat asa, stiu ca ar trebui sa fie mai pana in 500, dar in sarcina erau niste valori pe-acolo pe diferite trimestre. Insa dr-ii nu stiu sigur daca cresterea e de la sarcina sau de la aparitie de cheaguri, asa ca e mai safe sa compari cu limita normalului.
Plus ca Gabriela avea rezistenta aia de 0,9.

D-dimerii mei inca stau pe la 215. Eu fac lunar la Medcenter D-dimeri, aPTT, hemoleucograma si timp Quick si in functie de asta sau de IR-uri - oricare din ele o ia razna, incep heparina.

Tin pumnii pentru Musette, poate au oprit-o la monitorizare, cum ziceati.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Buna seara fetelor,

Dara, nu stiam ca suntem colege de "suferinta", adica cu PCOS Tare mi-au dat batai de cap si mie, stimulari...apoi niste kg acumulate...Dar totul e bine cand se termina cu bine

In legatura cu analiza de secretie, fetelor, este f important sa o faceti, sa stiti ca sunteti ok acolo, ca nu aveti vreo infectie, mie mi-a iesit enterococ de exemplu, fara simptome si habar n-am de unde naiba l-am captat, ca am ajuns paranoia cu igiena... Dar trebuie sa aveti grija la modul cum va recolteaza proba, adica sa fiti atente si sa nu-i lasati sa foloseasca ustensile metalice pe acolo, mie mi-a recoltat cu un betisor lung cu vata in varf, nu m-a durut absolut nimic.

Musette, speram ca esti ok si tu si bebe, asteptam vesti bune

26+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Am ajuns si eu acasa inr-un final.
Amary am inteles ca mai sunt fete care au patit, dar cel mai bine este sa consulti un medic pentru siguranta.

Musette nu zice nimic, astazi trebuia sa mearga la medic sau ieri? ca nu mai stiu.

Noi am inceput astazi cursurile de puericultura si trebuie sa ma apuc sa notez ce ne-a spus acolo ca pana nasc sigur uit

MTHFR C677T Homozigot
+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Multumesc de raspunsuri fetelor.
Vroiam sa le intreb pe cele care fac Clexane daca va doare cand introduceti acul si daca il introduceti direct perpendicular (asa am vazut in niste filmulete pe You Tube). In unele locuri doare mai tare intepatura, ma gandesc ca nimeresc deja locuri intepate.
Si uneori va ustura putin locul dupa ce ati facut injectia sau iar am eu simptome ciudate????
Citisem undeva ca nici nu ar trebui sa le simti?!?!?!?!

Mergi la inceput

n-ai cum sa nu le simti deloc ..
daca doare unde bagi acul, incearca in alta parte. Se intampla sa mai nimeresti cate un vas mic de sange si de-aia ..
cu usturmile de dupa .. stai linistita ca e ok

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput