Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Musette, parerea mea e ca sangerarea este prezenta din cauza Aspenterului cu antic zilnic. De aceea dr U iti spusese sa il iei la 2 zile. Si probabil si din cauza opririi Utrogestan...Ce sa zic...dar cum de stii la ce ai facut reactia urata de care spui? Din ce stiu eu, Utrogestan sau orice altceva ce contine progesteron, se da pana se formeaza definitiv placenta pt a putea prelua ea functia de secreta progesteronul necesar sarcinii. Poate gresesc...
Oricum vei merge la dr si sa nu pleci de acolo pana nu te lamureste cu ce ai tu de intrebat. Va fi bine! Tinem pumnii
32+cu

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Musete - te asteptam de la dr
eu stiu o tipa care a luat doza mare de utrogestan toata sarcina pt ca a avut decolare de placenta la inceputul sarcinii si desi dupa aia nu au mai fost pb, a luat in continuare pana in ultima sapt de sarcina. Rezultatul? o bebitza de 6 luni acum!
Hai fetele ca trebuie sa razbatem si noi. Mie nici acum nu imi vine sa cred. Inca am retineri in a cumpara lucrurei pt bebe dar am zis ca la inceputul lui dec trec peste superstitii si fac ceva achizitii de la targul de la polivalenta.

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Dana, mare dreptate ai! Eu sunt mai avansata cu sarcina si tot nu am cumparat nimic, nici bagajul de spital nu l-am facut din pricina superstitiilor. Dar, de la 1 dec voi sta acasa si am sa incep sa cumpar cate ceva; ma gandeam sa merg si eu la polivalentaintre 8-11 dec.

Musette, te asteptam
32+cu

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu stiu tipa cu gemeni obtinuti prin FIV si tipa cu trombofilie care au pus progesteron pana in sapt. 32 ca sa stea sarcina lipita.
Se mai folosesc niste injectii cu progesteron si ca sa se evite nasterea prematura - dar la alea sigur am vazut ca injectii.
La fel, cand prietena cu A1298C a avut probleme spre final, i-au dat si supozitoare si ovule cu progesteron, eu nu stiam ca exista si supozitoare. Si recunosc ca nu stiu daca nu o fi folosit cumva ovulele pe post de supozitor, dar stiu ca i se recomandase de la Medlife progesteron pe toate partile. Are rol de relaxare a uterului, etc.

Eu n-am superstitii gen ca s-ar intampla ceva rau daca as cumpara, dar nu-mi vine sa cumpar ca nu cumva, d-ne fereste, sa dau banii degeaba. Incerc sa ma limitez la chestii care ne-ar folosi oricum si in caz de ceva, d-ne fereste.

18+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Eu stiu tipa cu gemeni obtinuti prin FIV si tipa cu trombofilie care au pus progesteron pana in sapt. 32 ca sa stea sarcina lipita.
Se mai folosesc niste injectii cu progesteron si ca sa se evite nasterea prematura - dar la alea sigur am vazut ca injectii.
La fel, cand prietena cu A1298C a avut probleme spre final, i-au dat si supozitoare si ovule cu progesteron, eu nu stiam ca exista si supozitoare. Si recunosc ca nu stiu daca nu o fi folosit cumva ovulele pe post de supozitor, dar stiu ca i se recomandase de la Medlife progesteron pe toate partile. Are rol de relaxare a uterului, etc.

Eu n-am superstitii gen ca s-ar intampla ceva rau daca as cumpara, dar nu-mi vine sa cumpar ca nu cumva, d-ne fereste, sa dau banii degeaba. Incerc sa ma limitez la chestii care ne-ar folosi oricum si in caz de ceva, d-ne fereste.

18+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

eu mai fac (de la inceput)niste injectii (pe langa clexa) - Pregnyl (hormn Hcg). Din cate am ctit eu astea se administreaza la inceput de sarcina sau chiar la ovulatie dar dr meu zice ca este demonstrat stiintific ca la 12 ore de la injectarea cu el se dilata sau ceva de genul nu stiu ce artere si astfel hrana ajunge mai bine la bebe. Este un tratament pe care numai el il recomanda si chiar daca sunt destul de scumpe injectiile astea si le gasesc extrem de greu) am decis sa le fac. Acuma .. daca ma ajuta sau nu .. numai Dumnezeu stie. am scris povestea asta ca ma gandeam ca la injectiile astea te referi.
Dara .. cam aceleasi ganduri le aveam si eu dar parca cu cat avansezi mai dispar .. parca
So Miha' declaram luna decembrie, luna in care punem piciorul in prag? la tine ar fi si timpul
Hai Mussete

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Musette, dupa cum v-am mai scris, la mine sunt 2 bebei in evolutie pana acum (9 saptamani). Am citit mult despre sarcinile gemelare ca se poate resorbi unul in primul trimestru si semnele sunt doar mici scurgeri de sange care nu au alta explicatie...
Daca zici ca chiar au fost doua corpuri galbene de sarcina si unul se resoarbe, poate fi si asta.....
Ce sa va mai povestesc cu ecografiile ca la mine s-a vazut un singur corp galben de sarcina, iar la urmatoarele ecografii 2 embrioni din 2 ovule diferite

Mergi la inceput

Intr-adevar Dana, luna decembrie - luna cadourilor, luna in care m-am nascut si eu - sper ca in acest an sa primesc cel mai frumos cadou din viata mea . Clar voi incepe sa cumpar macar pt bagajul de spital, pentru ca apoi, pe la sfarsitul lunii, si cele de trebuinta pt bebelusa acasa. Sa ne ajute Dumnezeu pe toate!
Progesteron am luat si eu (Utrogestan) destul de multe luni, cred ca chiar pana in sapt 18-19; mi-a fost cam teama sa-l intrerup, dar am facut-o treptat de la doza de 400, am scazut la 200, apoi la 100 pentru ca apoi sa-l scot de tot (il puneam vaginal, seara).
In aceasta sarcina am pasit cu temeri la aproape fiecare pas (probabil ca voi toate), dar am mers inainte, ceva din interior ma linistea totodata, nu stiu ce...
Trebuie sa fie bine si pentru noi toate!
Musette, te asteptam!
32+CU

Mergi la inceput

F frumos spus!
Hai Musete -- ne tii pe jar. Nu ma culc pana nu ne dai de stire!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Mihaela, la 32s sigur mi-as face bagajul si as cumpara toate alea :)
Eu sunt nascuta la 7 luni, 1900g in 1976 (stat pana la 2500 g la incubator)...mamei sigur i-au trebuit rapid chestii la 7 luni:)

Danezza, nu la alea ma refer. Tu la ce medic mergi? Unde o sa nasti?

Gasisem eu un studiu cu injectii cu progesteron contra nasterii premature, dar nu-l mai gasesc, insa era ceva de genul ca aici: http://healthland.time.com/2011/02/08/prolonging-pregnancy-new-drug-helps-prevent-premature-birth/

18+

Mergi la inceput

Si asta:

http://www.webmd.com/baby/progesterone-for-preventing-preterm-labor-and-delivery

18+

Mergi la inceput