PNEUMONIA si bolile pneumococice- medicul raspunde
Raspunsuri - Pagina 2
Anda08 spune:
Asteptam in continuare intrebarile voastre pentru Prof. Dr. DOINA PLESCA - despre pneumonie si bolile pneumococice si modalitatile in care acestea pot fi prevenite.
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Soring1975 spune:
Daca copilului i-a fost facut vaccinul pt boala pneumococica acum 1 an, trebuie repetat la o varsta mai mare?
Si cum putem sa deosebim simptomele bolii pneumcocice de o raceala mai puternica?
Va multumesc
DrDoinaPlesca spune:
Citat: |
Soring1975 Publicat la - 21/11/2011 : 11:23:17 Daca copilului i-a fost facut vaccinul pt boala pneumococica acum 1 an, trebuie repetat la o varsta mai mare? Si cum putem sa deosebim simptomele bolii pneumcocice de o raceala mai puternica? Va multumesc |
La prima intrebare. Nu este precizata varsta copilului asa incat nu pot sa raspund
La a doua intrebare. O infectie pneumococica este o infectie produsa de o bacterie. In functie de localizate (otic, pulmonar, meningeal, septicemie, etc.) tabloul clinic variaza. In general, orice infectie bacteriana se manifesta prin hipertermie (febra mare 39-40C), alterarea starii generale ( copilul este somnolent, nu se mai joaca, zace, refuza alimentatia, arata rau, etc) iar simptomele si semnele clinice se modifica foarte rapid, in decurs de ore. De exemplu daca este vorba de localizarea infectiei la plamani ( pneumonie) copilul are febra mare, respira greu, prezinta cianoza perioronazala (in jurul gurii), are o stare extrem de proasta.
l_alina spune:
puiul meu a fost diagnosticat cu pneumonie interstitiala acu cateva luni. A facut injectabil si pana acu cateva zile nu mi s-a mai parut nimic suspect. Acu cateva zile am observat ca a inceput sa transpire foarte tare. Mentionez ca inainte de a se descoperi ca are pneumonie transpira la fel de tare, iar dupa tratament incetase. E posibil sa aiba iar pneumonie? Data trecuta am descoperit ca are pneumonie dupa ce i-am facut raza pt ca doctorita zicea ca nu se aude nimic la stetoscop iar in urma insistentelor mele mi-a dat trimitere si i-am facut raza asa incat am descoperit pneumonia.
DrDoinaPlesca spune:
ali Publicat la - 22/11/2011 : 15:18:32 Buna ziua. In ce cazuri ati recomanda vaccinul impotriva pneumococului? |
Vaccinarea impotriva infectiilor produse de pneumococ este recomandata tuturor sugarilor si copiilor in primii 5 ani de viata. De mentionat ca cea mai frecventa bacterie responsabila de imbolnavirea aparatului respirator este pneumococul.
Cele mai expuse categorii de copii la infectia pneumococica sunt: prematurii, copiii cu boli pulmonare cronice , malformatii cardiace, boli neuromusculare, sindroame de imunodepresie.
DrDoinaPlesca spune:
l_alina Publicat la - 22/11/2011 : 15:34:00 puiul meu a fost diagnosticat cu pneumonie interstitiala acu cateva luni. A facut injectabil si pana acu cateva zile nu mi s-a mai parut nimic suspect. Acu cateva zile am observat ca a inceput sa transpire foarte tare. Mentionez ca inainte de a se descoperi ca are pneumonie transpira la fel de tare, iar dupa tratament incetase. E posibil sa aiba iar pneumonie? Data trecuta am descoperit ca are pneumonie dupa ce i-am facut raza pt ca doctorita zicea ca nu se aude nimic la stetoscop iar in urma insistentelor mele mi-a dat trimitere si i-am facut raza asa incat am descoperit pneumonia. |
Un sugar/copil mic cu pneumonie prezinta un tablou clinic caracteristic (tuseste frecvent uscat sau productiv, respira cu dificultate si mult mai repede ca de obicei, prezinta cianoza in jurul gurii ( este vanat ), are febra), starea generala se modifica (copilul nu mai maninca, zace, este indispus). Radiografia cardiopulmonara se recomanda doar in acest context clinic. Este riscant sa iradiezi prin radiografie un copil!
Daca un copil transpira exagerat exista mai multe cauze: caldura excesiva in incinta (se recomanda ca temperatura in camera sa nu depasasca 20-21 C), imbracat cu multe hainute, febra, rahitism, agitatie marcata ( plans), diverse boli cronice, etc.
75ella spune:
Buna ziua...si eu am o fetita de 3 ani,si raceste f des...si micuta transpira f tare doar in zona capului,si tuseste...asa cum am scris in alt mesaj,la alt topic,va rog sa imi spuneti daca e posibil sa aiba pneumonie,desi doctorul a ascultat-o,a zis ca nu se aude nimic..ia prescris tusend si spray bioparox....asnoapte (vineri ora 02,20),a facut febra 38,4 ...de o saptamana ia acest tratament dar....va rog,un sfat sa imi dati caci sincer nu mai stiu ce sa faccc....ma doare sufletul cand o vad mai tot timpul bolnaviaraaa.....va multumesc din suflet pt.timpul acordat citirii acestui mesaj .
http://dayanais.wordpress.com/
75ella spune:
Voiam sa adaug inca un detaliu....tocmai l-am sunat pe dl.doctor i-am explicat ca, dupa o saptamana fetita inca tuseste si ca aseara a facut febra,si mi-a spus sa ii iau Astha-15(2,5ml de 3 ori /zi).....e pt astm......sa aiba fetita inceput de astm????
oanap85 spune:
Buna ziua,in primul rand vreau sa va intreb cum depistam o pneumonie daca nu prin radiografie?
tin sa spun ca baietelul meu a fost radiat de 4 ori ,de 2 ori i a iesit pneumonie interstitiala iar acum tratam iar o pneumonie .Va rog sa-mi spuneti pneumonia in cat timp se trateaza?baietelul are 10 zile de injectabil ,la inceput a facut genta cu ampicilina ,apoi ceftamil si acum cefort ,iar febra mi-a facut pana la 40 cu 5.. totusi mi se pare f mult injectabil.peste pneumonie a facut si o viroza
O alta intrebare la care rog pe d-na dr sa-mi raspunda e:
fetita de 10 luni a facut si ea pneumonie(radiografie)insa din cauza antibilticelor a facut candida, d-na dr a zis ca nu mai poate continua tratamentul caci ii poate face mai rau iar siropel nu-i poate da din cauza ca face diaree..dar mai rau e ca orice incerc sa-i dau pe gura vomita
desi dr spune ca nu se mai asculta fetita face in continuare 39,39 cu 5 ,nu are pofta de mancare si mereu o stare de somnolenta ...intrebarea mea e :este posibil sa mai aiba pneumonie sau doar sa fie viroza de face febra atat de mare?poate face febra si de la candidozei?
multumesc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).