La France (3)
Raspunsuri - Pagina 14
olim spune:
ce fain ca aveti magazine romanesti prin zona, poate or aparea si pe la noi vreodata
piftiemi-ai facut pofta, nu am mai mancat de vreo 12 ani, de cand a murit mama cred.
am sa incerc si eu anul asta, ca tot ai adus vorba, am sa caut niste picioare de porc, oare gasesc ca nu m-am uitat niciodata dupa asa ceva.
cait, si noi vrem soare, ca aici is 0 grade, am avut gheata pe geam dimineata
chatonel spune:
meniul la noi va fi asa: salata de boeuf si ciorba de burta.
Restul... de-ale francezilor: foie gras, confit de canard, brinzeturi etc.
Poate fac si-o prajitura doo, daca nu mi-e prea lene.
olim spune:
chatonel, am sa caut diseara, ca am unul la 200 de m de noi.Cei drept ca eu nu cumpar carne de la ei, doar de la magazinul abatorului.Am sa il pun pe al meu sa vada daca nu au, teoretic ar trebui, practic nu stiu!
Acum ca tot mi-ati spus de unde iau ingrediente, va astept si cu retete pentru piftie
mama ce pofta mi-ati facut cu ea, si care am zis ca nu am pofte in sarcina
chatonel spune:
si la magazinul abatorului au sigur, daca nu in vitrina, la comanda; ia sa-i intrebi.
Pt piftie io pun ochiometric intr-o oala carnurile si niste zarzavat si acopar cu apa, las sa fiarba la foc mic; cind e zeama lipicioasa pun sare si usturoi pisat, apoi, dupa ce scot zarzavatul (care poate merge la o salata de bou) o pun in castroane, o las sa se raceasca si e gata...
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinuk@ da pe bulevardul Gambetta se numeste VATRA arata cam comunist da au de toate sa ti mai potolesti gusturile de acasa |
Merci mult .Cu prima ocazie prin Nisa dau o raita prin magazinul comunist..
www.biomonde.ecosapiens.ro
olim spune:
chatonel, asa simplu este de facut si eu care ma gandeam cegreu trebuie sa fie, de aceea am ezitat sa fac.
mi-am trimis barbatu la abator sa vada daca au ingredinte, daca nu sa iif aca rost, ca tot e vetrinarul lor
daca nu au, il trimit la intermarche diseara cand vine acasa, ca la noi asa ploua, si asteptam si orage
chatomultumesc de ajutor.Zarzavat pui morcovi, ceapa, gulie, patrunjel si pastarnac si cam atat nu?
olim spune:
mai fetelor, eu stiu ca charge e altceva si Syndicul difera de orase, apartamente si mai multe.Stiu ca se plateste enorm de mult, am tot vazut si tot felul de reportaje pe aici ca este enrom de scump Syndicul.
Eu am inteles ca ei se ocupa de plata facturilor comune, intretinerea spatiilor verzi, platirea administratorului blocului, renovarile necesare si curente.
sa ma corecteze cineva daca gresesc
am vazut pe la agentiile imobiliare facturi de cateva sute de euro pe luna la syndic,deci nu erau trimestriale.
povesteau fetele pe aici, parca gaby ca si proprietarul ei plateste pentru apartament enorm de mult.
chatonel spune:
cu placere olim.
cit despre charges, noi le platim trimestrial, avem si syndic care se ocupa de tot ce e birocratie si de spatiile comune si de gardian etc; noi platim cca 140 euro/luna X3 luni, ca se face plata la trimestru.
Aici intra salariul gardianului, a femeii de servici (care e barbat), a intretinerii piscinelor (sint doua) si a spatiilor verzi, plata syndicului etc.