Jurnalul unei "Homeschooling mom"

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Sabina, felicitari scriitoarei, dar aici e talent, pasiune si inclinatie. Sti sa scri, ai un vocabular complex ca esti intelgenta si retii tot ce auzi sau citesti ,plus imaginatie garla si talent....voila! Viceversa, poti sa iei sute de ore meditatie la romana, deci sa muncesti orbeste, asta nu te face scriitor. Exemplu madam aia care a scris Harry Potter.
La mate, nu prea mai tine povestea cu sti sa socotesti plus iq ajungi te plimbi pe la nationala lejer si linistit fara ore gramada in spate.
Nu, in nici un caz nu fac departajarea pe extrascolare. scolare cat cuprinde, in principiu rom si mate cu subiecte tari la mate ca asta e profilul colegiului. L am terminat si eu, cred ca si donsoara ar avea sanse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sigur ca da, Balerina, nu contrazic asta.
Doar cu multa grija.
Eu cred ca trebuie sa existe un raport foarte corect intre cantitatea de informatii acumulata si munca depusa.
Daca ramanem la instrument, la adolesecenta si maturitatea timpurie un nr mai mare de ore e necesar pt ca repertoriul e amplu si in plus de asta, scena de concert necesita o rezistenta fizica la efort indelungat.
daca recitalul tau tine o ora si jumatate, ai nevoie de muuu#537;lt mai mult studiu decat in clasa intai cand o iesa tine un minut si putin.

Eu sunt impotriva a 3 ore de studiu la clsa 1, recte mai mult de o pagina de betisoare.
Cu cat informatia creste, si studiul indivial creste, normal.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Flaviuta, mi se pare total aiurea sa le faca departajarea pe ceva in plus fata de manual. Atunci de ce e manualul asa cum e?
si nu ma refer la colegiul ala, ci in general.

fetita mea deja a inceput sa nu prea mai iubeasca scoala si asta ma pune pe ganduri.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

3 ore e mult la clasa intai, desi am auzit cazuri de copii care stau 3 ore la teme. De fapt am stat si noi, tot familionul si cam stam joia pentru ca e infernal ce teme are vinerea...de desentat,pensulat, lipit bucatele mici de hartie creponata pe diverse planse, colaje si frunze de tot soiul...o placere , facem toti 3 , mai vine si matul si -l inmoaie fi-mea cu labele in acuarele.
Ai dreptate, dar depinde muuult si de cat de eficient isi foloseste timpul. Depinde si de ritmul copilului si de cat e de atent si cu chef. vazut la fi-mea, e obosita, n-a dormit pe zi o lalaie 40 de minute cu temele in sine, e brici si are chef in 15 minute a terminat si cere teste la mate. Are zile cu chef cand ar sta daca i-ai da 3 ore cu burta pe caiet. dar nu poti sa -i dai asa unui copil de 8 ani, ce naiba , ii strici si mintea si vederea si tot.Are zile fara chef cand am spus o lalaie 40 cu temele in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Of, Sabina, asta e...departajarea. Cum sa scoti o clasa de 30 din 80 de copii cu subiecte din manual? Ma rog, nu cred ca au voie pe undeva, sa depaseasca programa, adica nu primesc in clasa 4 exercitii de algebra de-a 5-a , aia e clar, problemele de examen depasesc ca si complexitate, nu ca si programa, manualul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ma refeream la 3 ore la pian, pe care le echivalez cu o ora de teme, la varsta aia. 20 de min pe zi teme si 3 sferturi de ora la pian in clasa 1 mi se pare cel mai bine



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Eu citisem un blog public celebru, al unei familii cu trei copii care faceau inconjurul lumii sau calatorii lungi de cate un an, cand citeam eu strabateau America de sud. Cei doi copii mai mari erau scolari si faceau homeschooling. Sunt romani, dar traiesc in Franta. Am dedus atunci ca in Franta e posibil, sau numai pentru anumite motive bine intemeiate?

cred ca te referi la familia asta :

http://poraquiporalla.com/Pages/2006_12_0_.r.html

ceea ce au facut ei se numeste "invatamant la distanta"...


Mersi mult, am inteles...nu eram foarte sigura daca a fost homeschooling sau la distanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina eu incep sa ma gandesc cat de talentata o fi fi-mea de fapt . Ma gandesc ca foarte din moment ce "studiul" ei la muzica consta in maximum 15 minute pe saptamana. Maximumul e atins intr-o saptamana buna, in care are chef, ca altfel trec si 2 spatamani fara sa se atinga de chitara. Si avanseaza de nu inteleg eu de unde si cum .....Si imi aduc aminte cand facea pian si ii zicea d-na sa repete 30 min pe zi, ea repeta uneori cam 15 min de 2 ori pe saptamana si o pupa d-na si ii zicea ca se vede ca a muncit .

Edit:
La noi teme + suplimentar maxim (foarte rar) 1,5 ore pe zi. In mod normal 1 ora pe zi. In cls III-a.
Evident asta exclude 1,5 ore pe saptamana italiana acasa si 2 ore pe saptamana curs de mate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fara sa mai intru in amanunte, si eu sunt de parere ca repetitia e mama invataturii, sau practice makes perfect. Bineinteles, adaptat dupa varsta, nu acelas nr de ore la claa 1, a 4a sau a 11a. S-a dovedit statistic ca acei copii ai caror parinti se implica in scoala copiilor, au mai mult succes scolar decat cei lasati de capul lor. Cei motivati intern, cum zicea balerina, nu au nevoie de asistenta suplimentara, dar ceilalti, neaparat. Si noi, intr-a 4a, lucram suplimentar acasa, urmaresc ce stie si ce nu stie. Acolo unde stie, nu mai facem extra, acolo unde nu stie, exersam mai mult acasa, explicam. La materii tip geografie sau istorie, invatam impreuna inainte de teste. Pentru mine cea mai importanta materie este matematica, mai putin uitatul pe cer. Si aia dar mai mult ca distractie. Nici scrisul nu e la fel de important pt mine. Fi-miu a scris o carte, tocmai i-am publicat-o, 83 de pagini :)) Self-publishing. Canta la pian si a castigat locul I pe stat la compozitie anul asta. Da' asta o vad ca pe o pasiune, hobby, sper sa ii prinda bine si in viata, oricum, matematica sa bagam tare, ca cc cu umanistele ajungi ca in bancul ala cu ce intreaba studentii de la diferite facultati: inginerie: cum functioneaza? stiinta: de ce functioneaza? umaniste: doriti cartofi prajiti cu hamburgerul? Matematica dezvolta gandirea si nu o faci ca lumea, nu colectezi beneficiile, dc nu lucrezi suplimentar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ups, iar am bagat cuvantul hobby aci, Sabina, nu da :)) E vorba de fi-miu:))

Eu cred ca si cei care fac HS pot ajunge, dc au noroc, bine in viata. Dar cumva nu datorita HS ci in ciuda HS, pe care il vad ca pe un obstacol pe care cei cu gene bune il pot depasi (in cazul in care nu e un HS necesar dpdv social sau de sanatate-atunci eu sunt pentru). Pentru ca succesul scolar nu e prezicator absolut al succesului in viata. Problema e ca HS ne-necesar (cel motivat de religie sau excentricitatea parintilor) cred ca poate afecta si EQul si modul de interactiune la nivel social, independenta etc., de aici si obstacolul care insa poate fi depasit.

Mergi la inceput