Jurnalul unei "Homeschooling mom"
Raspunsuri - Pagina 17
balerrina spune:
Si eu sunt contrariata de argumentele aduse de greieras pentru HS, cand se pare ca plateste taxe destul de sanatoase ca sa stea intr-o super-zona cu scoli de nota 10, dar la care scoli copiii nu sunt la nivelul standardelor familiei ei. Care standarde? Daca zona este atat de buna si parintii sunt dedicati familiei "sacrificandu-se" sa stea in aceasta zona, nu inteleg care este problema cu copiii din scolile din zona?
In alta ordine de idei, pe mine ma uimeste cate mame par sa fie convinse ca pot inlocui complet invatatorii si profesorii de la toate nivelele si ca pot inlocui sistemul de invatare in colectiv. Sunt profesori si profesori, dar ca multe mame acum cred ca pot preda analiza de liceu, si economie, si fizica si chimie, mi se pare nerealist. Sau poate materille astea se sar ca sunt grele.
Sunt multi profesorii care nu sunt exceptionali, dar dupa acelasi rationament (matematica si logica bata-le vina), nu toate mamele, oricat de motivate si bine-intentionate, vor fi super-profesori la toate materiile.
Mie mi se pare ca din prea mare dragoste, se cam sare din lac in put.
balerrina
flaviutza spune:
Ballerina, si pe mine m-a contrariat faptul ca locuieste intr-o zona cu o scoala cotata foarte bine si familii bune, si totusi acum cateva pagini Greieras spunea urmatoarele:
"In scoala ar fi pusa intr-o clasa in care sunt copii cu care in viata normala in veci nu as lasa-o sa interactioneze, pentru ca ar fi in detrimentul ei. Eu am crescut-o si educat-o cu succes pana acum, si vreau si pot sa o fac si in continuare. Grupurile in care se invarte sunt cunoscute si aprobate de mine."
Cred ca in alt mesaj, tot al tau, am mai intalnit ceva in genul "are voie sa vorbeasca liber cu oricine, in prezenta mea".
Pe de alta parte spui ca totusi se joaca zilnic liber cu copiii de pe strada.Nu - s aceeasi copii din scoala cu care nu ar avea in veci contact?
Pe de alta parte, eu iti prezint un caz nefericit, al meu, in care taica -miu a murit la 40 de ani. Doamne fereste dar statistic ni se poate intampla tuturor sa ne trezim intr-o situatie din asta, sau ne paraseste barbatul ,sau ramane fara job? Cum sa traiesti fara siguranta unui castig al tau ca femeie ?
Ca ultima idee si ma duc si eu daca as fi copil si parintii mi-ar prezenta atat de gri viata de scolar, precum o faceti voi, n-as vrea in veci sa calc prin scoala. conteaza foarte mult atitudinea adultului, voi chiar prezentati scoala ca fiind iadul pe pamant.Si nu e asa.
balerrina spune:
Flaviutza, sunt total de acord cu tine :).
La un nivel un pic mai filozofic, unul din lucrurile care mie mi se par cele mai importante relativ la educatia copiilor si la atitudinea fata de viata in general, este "to be comfortable with uncertainty". Adica, sa stii ca nu totul o sa iasa cum a fost planificat, ca nu totul poate fi controlat, insa ca o sa te descurci, si o sa fi ok, tu, familia ta, etc.
balerrina
patou spune:
Citat: |
Doamne fereste dar statistic ni se poate intampla tuturor sa ne trezim intr-o situatie din asta, sau ne paraseste barbatul ,sau ramane fara job? Cum sa traiesti fara siguranta unui castig al tau ca femeie ? |
flaviutza, a sta acasa cu copiii nu inseamna neaparat a nu avea un loc de munca. O afacere proprie de ex, sau pur si simplu se poate lucra de acasa. eu am lucrat o vreme seara iar altadata o zi pe saptamana, duminica sau sambata (uneori chiar ambele)
iar apoi eu mai am o siguranta; : credinta (dar nu mai vorbesc despre asta ca am deviat deja mult de la subiectul lui greieras)
edit. diacriticele astea...
mamitzica spune:
Patou si eu am credinta in Dumnezeu,poate nu dusa la maxim,dar la sfirsitul zilei Dumnezeu imi inlesneste calea sa aduc mincare familiei dar nu imi pune mincarea pe masa.
iulia_b spune:
Eu am remarcat inca de la inceput ca sotul s-a gandit si el a ales. De ce nu sta el acasa sa faca HS?
Parearea mea ca este o greseala, cel putin in cazul unora. Vor creste copii mari la 30 ani, incapabili sa-i faca viata proprie. Si aici, pe forum, am intrezarit un astfel de copil, intr-unul din cazurile prezentate de HS.
flaviutza spune:
Poate in US sau Canada te intretii lucrand o zi, doua pe saptamana , de acasa. aici nu prea merge. Partea cu afacerea personala....prea putine mamici in situatia asta.
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flaviutza Poate in US sau Canada te intretii lucrand o zi, doua pe saptamana , de acasa. aici nu prea merge. Partea cu afacerea personala....prea putine mamici in situatia asta. |
Nici in US nu te poti intretine muncind doar doua zile pe saptamina, trebuie sa existe o alta sursa de venit si de beneficii (sot, partener, mosteniri, etc). In afara de bani, ai nevoie de beneficii, incepind cu asigurarea de sanatate. Ori part time jobs (care in general inseamna ca lucrezi 50% sau 75%) au beneficii modificate fata de un full time job. In multe cazuri pt part time nici nu se ofera beneficii, deci trebuie sa exista cineva (altcineva decit parintele care face HSing) care sa intretina financiar familia.
Referitor la
Citat: |
a sta acasa cu copiii nu inseamna neaparat a nu avea un loc de munca. O afacere proprie de ex, sau pur si simplu se poate lucra de acasa. |
Ori faci hemoschooling cu pruncul/pruncii, ori te tii de afacere privata sau part time job. Nu stiu cita experienta a muncii are Patou, dar afacerea privata maninca foarte mult timp si energie. In plus, nu oricine scoate afacerea privata la comanda, una care sa si mearga, bineinteles.
Katya spune:
Mie mi se pare ca se intra cam romaneste in viata privata a acestor useri (ce-a zis sotul lui Greieras si de ce, ce experienta de munca o fi avind Patou)...Inteleg ca asta e un aspect imp al HS, dar daca ele au ales, in tari in care HS e legal, inseamna ca se bazeaza ele pe ceva, or fi avind duplexuri, or fi proprietarese, cine stie, or avea soti bogati, mosteniri, e clar ca-si permit,nu va suparati, dar parca le luati la judecata ca de ce-au facut asa si nu altfel.
patou spune:
se pare ca e tare greu sa ne intelegem.
cand vorbesc despre HS nu vorbesc despre un singur parinte ci despre o familie. si apoi sunt tare mirata sa aflu (sic!) ca in america sotia si copilul n-ar putea fi cuprinsi in asigurarea medicala a sotului.