Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (77)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Doamne ajuta!

Danuk, sa-ti traiasca fetita, sa va bucurati de ea!
Din cate stiu, copiii pana in doi ani se pot impartasi dupa ce au mancat in dimineata respectiva. Cred ca e imposibil sa tii un copil atat de mic nemancat 12 ore...
Daca nu esti sigura, intreaba un preot in care ai incredere, eu asa stiu cum ti-am spus. Pruncii sunt curati, nu conteaza ca au mancat sau nu... Doamne ajuta!

Sandaa , multumesc ca ai postat tu acatistul Sf Ioan Gura da Aur, sarbatorit astazi in calendarul nostru ortodox.
Pentru cine are timp, trimit si eu cateva randuri despre Sfantul Ioan Gura de Aur:

Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la Antiohia, anul nasterii sale fiind plasat intre 344 si 354. A fost botezat la varsta de 20 de ani si a studiat filosofia, sub indrumarea lui Andragatiu, iar retorica cu Libaniu. A fost hirotonit diacon de catre Arhiepiscopul Meletie (381), si preot de catre Flavian, urmasul lui Meletie (386). Dupa moartea lui Nectarie, patriarhul Constantinopolului, Sfantul Ioan a fost ales patriarh al Constantinopolului, fiind hirotonit de patriarhul Teofil al Alexandriei, la 28 februarie 398. Ioan reformeaza cetatea si preotimea, care se aflau intr-o mare stare de decadere. Astfel, el suprima luxul resedintei episcopale, introducand traiul modest. Criticile sale indreptate impotriva coruptiei i-au adus multi dusmani. Dusmanul sau cel mai important a fost Teofil de Alexandria.

Animozitatile sunt intensificate dupa ce Ioan Gura de Aur ii primeste pe Fratii Lungi, acuzati de origenism si alungati din Egipt de patriarhul Teofil, pe care ii gazduieste, fara a intra in comuniune cu ei. Amintim ca desi Fratii Lungi i-au adresat lui Ioan o plangere impotriva lui Teofil, acesta nu o ia in considerare. Imparateasa Eudoxia, il convoaca pe Ioan la un sinod la Stejar, spre a se dezvinovati de acuzele aduse. Ioan nu se prezinta la sinod si pentru acest fapt este depus in anul 403. Imparatul ratifica hotararea sinodului si il trimite pe loan in exil in Bitinia. Acest exil nu a durat multa vreme, deoarece este rechemat in scaun. Dupa revenire, Sfantul Ioan critica din nou dezmatul si zarva produse in jurul unei statui de argint ce o infatisa pe Eudoxia si care era aproape de catedrala in care el slujea. Din porunca imparatesei Eudoxia, Sfantul Ioan a fost alungat din scaun si surghiunit la Cucuz, in Armenia. Adversarii sai intervin pe langa imparat si este trimis la Pityum, un orasel pe malul rasaritean al Marii Negre. El nu rezista calatoriei si trece la cele vesnice pe 14 septembrie 407, la Comana in Pont.

Moastele sale au fost aduse la Constantinopol si asezate in Biserica Sfintilor Apostoli in 438, de catre patriarhul Proclu al Constantinopolului. In anul 1204, in timpul Cruciadei a IV-a, moastele Sfantului Ioan impreuna cu moastele Sfantului Grigorie de Nazianz, au fost luate de catre venetieni si duse la Roma, unde au fost depuse in catedrala Sfantul Petru. Dupa 800 de ani, Biserica Romano Catolica a inapoiat moastele celor doi Arhiepiscopi ai Constantinopolului, Bisericii Ortodoxe. Pe 27 noiembrie 2004, papa Ioan Paul al II-lea a oferit moastele celor doi sfinti, Patriarhului Ecumenic, Bartolomeu I.

In anul 1997, Silvano Piovanelli, Cardinalul Florentei, a daruit Bisericii Ortodoxe Romane o particica din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, care se afla momentan in Biserica Sfanta Ecaterina, paraclisul Facultatii de Teologie "Justinian Patriarhul" din Bucuresti.

Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur

In timpul Sfantului Ioan Gura de Aur nu exista un formular fix, asa cum exista in prezent, pentru savarsirea Sfintei Liturghii. Sfantul Ioan a adunat intr-un formular actele cultice si rugaciunile si a dat nastere Liturghiei care ii poarta numele si care este cel mai des folosita.

Amintim ca Sfantul Ioan este pomenit de trei ori pe an: 13 noiembrie, 27 si 30 ianuarie.

Tot in aceasta zi, Biserica face pomenirea Sfantului Cuvios Mucenic Damaschin.

Maine, 14 noiembrie, Biserica face pomenirea Sfantului Apostol Filip si a Sfantului Grigorie Palama.


Sursa: CrestinOrtodox.ro




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pogonici1977

ioana84....sa stii ca sunt cu gandul la tine, si imi imaginez ceti vad tie ochisorii tai acolo...eu cand am plecat din insula Eghina, simteam ca am lasat ceva din mine acolo la manastire, la moastele sfantului, dar in acelasi timp sufeltul meu imi spunea..dute in pace si credinta ca dorinta ti se va implini.......offff mari emotii am si acum cand imi aduc aminte.

Multumesc pogonici1977,abia ne-am tras sufletul de la intorcere,intradevar e ceva minunat acolo,o minune dumnezeiasca,noi am fost si pe la SF Ioan Rusul ,Sf Dimitrie izvoratorul de mir si la Marele Meteor.A fost ceva unic si in acelasi timp minunat.Merita sa mergi acolo.Noi nu am avut dificultati pe drum si vremea a tinut cu noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

sunt varza.i-am dat sa pape din 30 in 30 d emin pana la 4 dim,apoi din ora in ora pana la 7.30.
mi-am uitat telefoanele acasa.
am 2 zile de foc.
azi trebuie sa ajung la Enel pt a semna un nou contract pt ca pe celalat ................au uitat sa il inregistreze ca punct de consum.am platit 3 ani pausal,fara ca sa apar cu ceva consumat.intr-un final mi-au schimbat contorul,dar au pus, din gresala alt sigiliu. e cu tarif diferentiat zi/noapte si nimeni dintre cei d ela enel nu a stiut sa citeasca indezul,aduna kw!dupa batai,lupte si alte cele semnez azi un nou contract.
maine am dedelinul pt cromoglicat.treb sa ajung la dr mea si apoi sa trimit prin fax la Min San. actele ca sea se elibereze ordinul de import exceptional. maine e ultima zi si abia maine dr mea vine in tara. nimeni dintre ceilaalti dr nu au vreut sa ma ajute,pt ca nu semneaza ei chestii oficiale si ca e un medicament de nisa etc,etc,etc.
beau a doua cafea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Doamne ajuta!

Histamina, Doamne ajuta! pentru toate cate le ai de dus la indeplinire!

Ioana84, bine ati revenit! Sa va fie de folos calatoria si multumiri pentru tot ce ai facut si pentru noi!

Astazi, 14 noiembrie, se lasa sec pentru Postul Craciunului. Va trimit un articol de pe crestinortodox, pe care l-am gasit folositor. Pare dur pe alocuri, dar eu cred ca nu este si putem invata ceva din el:

Postul Craciunului nu trebuie falsificat
Postul Craciunului este unul dintre cele patru posturi de mai multe zile din timpul anului bisericesc. Este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Postul Craciunului incepe cu ziua de 15 noiembrie si tine pana pe 24 decembrie inclusiv. Lasata Secului are loc pe 14 noiembrie, insa, daca aceasta zi cade miercuri sau vineri, atunci se lasa sec pe 13 noiembrie.

Durata Postului Craciunului a fost stabilita in anul 1166, la Sinodul de la Constantinopol, tinut sub presedintia patriarhului Luca Hrisoveghi. Facem precizarea ca la inceput, nu toti crestinii posteau in acelasi mod si acelasi numar de zile - unii tineau un post aspru, altii mai usor, iar unele persoane posteau numai sapte zile, in vreme ce altii sase saptamani.

Postul Craciunului nu trebuie falsificat

Cand vezi ca oamenii sunt preocupati in a gasi cat mai multe retete de post, e semn ca omul nu mai vede din el decat trupul. Uitam ca suntem chemati sa postim nu numai de bucate, ci si de pacate. Exista mai multa preocupare pentru indelunga pregatire a mancarurilor, decat pentru stergerea din inima a cuvintelor si faptelor care ne-au tulburat.

Nu e nimic rau in a-i impartasi aproapelui o reteta de post, dupa cum nu este rau sa mananci. Insa, atunci cand la finalul postului ramai doar cu o reteta de post, denota ca avem un suflet mort in aceasta viata.

Postul Craciunului nu are menirea de a face din noi bucatari, ci de a ne curati de patimi. Nu mi-a fost dat sa aud ca in cadrul unei predici sa se rosteasca o reteta de post. Sigur, nici nu-mi doresc, caci nu stau de vorba cu Dumnezeu ca sa fiu inspirat in a gasi cel mai potrivit mod de a aseza o leguma langa alta. Stau de vorba cu El, ca sa ajung la asemanarea cu El. Iar daca patima a fost definita ca un atasament "irational” fata de trup, postul are rolul de a elibera trupul de sclavia patimilor.

Sa retinem: trupul prospera doar in masura in care sufletul slabeste si sufletul prospera in masura in care trupul slabeste. Postul restaureaza aici si acum starea in care se afla Adam inainte de caderea in pacat: era vegetarian si nu era rob nevoilor trupului.

A nu manca mult, dar a ravni mancaruri rafinate, e semn ca firea omului e imbolnavita. In acest caz, Avva Dorotei marturiseste: "Cand un asemenea gurmand mananca ceva ce-i place, e pana intr-atat de stapanit de placerea sa, incat o tine mult timp in gura, o plimba incoace si incolo si n-o inghite decat cu greu, din pricina placerii pe care o incearca."

Dar nu doar prin restrangerea cantitativa a hranei si prin abtinerea de la anumite categorii de alimente se obtine tamaduirea firii omenesti. Caci nu este nici un castig sa stim ca unii au postit saptamani intregi, dar au refuzat sa-si imbratiseze si sa le vorbeasca semenilor cu care s-au certat.

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca nu trebuie sa savarsim postul cu mainile goale: "Cand cineva iti va zice: "Eu am tinut tot postul”, raspunde-i: "Eu aveam un dusman si m-am impacat cu el, obisnuiam sa barfesc si m-am oprit.”

Randuieli liturgice specifice in Postul Craciunului


In timpul Postului Craciunului, incepand cu data de 21 noiembrie, se introduc in cadrul slujbei Utreniei, Catavasiile Nasterii Domnului, care se canta pana in data de 30 decembrie inclusiv. In aceasta perioada a Postului Craciunului, la Ceasuri si Pavecernita nu sunt cantate stihirile si nici troparele, ci toate sunt rostite. Daca ajunul Craciunului cade sambata sau dumnica, slujba Ceasurilor Imparatesti se muta in vinerea dinainte, aceasta zi devenind aliturgica. De asemenea, daca ajunul Craciunului cade in zilele de luni pana vineri se va oficia in aceasta zi Liturghia Santului Vasile cel Mare, urmand ca in ziua praznicului sa se savarseasca Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur. Daca ajunul va fi sambata sau dumnica, in ziua de ajun se va oficia Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur, iar in ziua Craciunului - Liturghia Sfantului Vasile cel Mare unita cu Vecernia.

Adrian Cocosila


Sa ne fie de folos! O zi frumoasa si buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Doamne,cata dreptate ai cu cele scrise despre post.
eu ma simt prost ca nu pot tine.am dezlegare de carne si in Vinerea Mare.
totusi porunca iubirii e mai mare decat cea a postului.spun asta ca poate ajuta pe cineva.
era acum vreo 15 ani in postul Craciunului.eu am fost plecata o saptamana, intre timp sora mea geamana primise niste caprioara,dar nu s-a atins de ea.cand am venit mi-a spus:stiu ca tii post,dar uite,am gatit asta pt tine.era f bucuroasa.am mancat, pt ca aici era vorba d eiubire nu de carne.
alta intamplare,tot d epe atunci.incepusem sa am dezlegare la oua si lapte,pt sanatatea nu mai imi permitea.cand nu am mai putut papa oua,am primit dezlegarea la carne.
in fine,fetele facusera salata de beuf.eu le-am azuit deiscutand:nu ii spunem ca am pus carne(mie adica),pt ca e prea slabita,sa fie pacatul nostru.
cand ne asezam la masa ce sa spun,se vedeau bucatelele de carne d epe luna,dar ele mi-au spus:sa fie pacatul nostru, pt tine am facut-o, nu are pic de carne.
si am mancat si m-am bucurat si s-au bucurat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

neata fetele

mii de scuze pt lipsa de cateva zile
am avut niste musafiri din afara orasului si nu am gasit f mult timp de comunicare
in schimb in aceasta minunata dimineata am gasit un mesaj pe telefonul mobil
care mi-a facut aceasta zi superba

COLEGA NOASTRA DE LA POZITIA 77, JASMINE30, O PREOTEASA MINUNATA, A REUSIT SA RAMANA GRAVIDUTA DUPA MULTE PIERDERI DE SARCINI DE-A LIUNGUL A FFFFFFF MULTI ANI SI A NASCUT IERI UN BAIETEL DE 4,200KG, IOAN TEODOR ... SA SE RECUPEREZE REPEDE SI BEBE SA FIE SANATOS SI SA AIBE O VIATA PLINA DE CREDINTA CA SI PARINTII LUI

ii multumesc lui Dumnezewu ca a mijlocit aceasta minune
acesti oameni se chinuiau dinaintea noastra
cred ca de 10 ani
da nu si-au pierdut niciodata credinta si speranta
si pe noi ne-au ajutat f mult
datorita ei am ajuns eu la profesorul marinescu
cu ajutorul caruia am reusit sa o am pe antonia
si chiar daca nu am stiu de aceasta sarcina
si de acest bebe
acum ma bucur alaturi de ei
si cred ca sunteti in asentimentul meu

deci draga mea ioanact te rog sa ii treci si pe listuta de la parinti dar sa ii lasi in continuare si la rugsciune pt un bebe ca sigur isi mai dioresc si alti prunci
de asemenea
am vazut ca nu ati mutat-o pe maria08 care e la poziotia 96 la gravidute
poate gasesti timp sa o faci



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

sper din tot sufletul ca aceasta poveste sa faca fetele din vechea garda sa ne scrie mai des
si sa creada in continuare in minunile pe care le poate face Dumnezeu

monimo acum am vazut mesajul tau
sincer nu stiu unde mai este povestea alinei
dar o voi cauta
si iti voi da un link
da sigur ca au si un cont
ar fi minunat
sa ii putem ajuta macar putin acum de sarbatori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

si cu intarzierile de rigoare
spun si eu



LA MULTI ANI CELOR CARE POARTA NUMELE SF NECTARIE
LA MULTI ANI CELOR CARE POARTA NUMELE SF VICTOR CARE A FOST PE 11 NOV


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Doamne ajuta!

Cami, ce veste superba! M-am gandit uneori la Jasmine, ma intrebam ce mai face, ca ne scria atat de frumos... Ma bucur pentru ei, Bunul Dumnezeu sa ii ocroteasca si sa le ajute baietelul sa se faca mare si frumos, sa isi bucure parintii!!

Iti multumesc petru veste si de asemenea pentru incurajarile la adresa "fetelor din vechea garda", dintre care fac parte si eu... M-au bucurat mult cuvintele tale! Se pare ca ai darul de a face oamenii sa se simta bine Multa sanatate si multe bucurii iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

buna fetelor va pup pe toate sunteti minunate toate si aveti suflete f mari, eu va citesc zilnic

vroiam sa va spun ca s-a facut o confuzie intre mine maria81 si maria08 si anume eu am fost mutata din Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni la Rugaciune pentru pruncul care se afla in pantecele mamei.
Eu inca nu sunt insarcinata desi mi-ar placea f mult acest lucru,sper ca bunul D-zeu sa ma binecuvateze cu un bebe si cat mai curand sa va rog sa ma treceti si pe mine la Rugaciune pentru pruncul care se afla in pantecele mamei.

Asa ca deocamdata va rog sa ma treceti din nou in Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni.

Va multumesc si Doamne ajuta la toata lumea.




Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota
Mutatia 1691 G>A in Factorul V heterozigota
Mutatia 675 4G in gena PAI - I homozigota
3 IA nereusite, 1 FIV nereusit

Mergi la inceput