Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (77)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angel33 spune:

Buna dimineata!

Ce mai faceti fetelor? Ca de cand... nu ne-am mai citit/scris multa vreme a trecut. Fetele veterane, (nu dau nume) poate isi aduc aminte de mine, ca in 2009 am plans de la distanta pe umarul fiecareia si chiar am simtit ca de aici, de pe acest subiect mi-am cules leacul care mi-a vindecat durerea pierderii unei sarcini.
Vad ca e liniste la acest subiect si nici nu vreau sa ma gandesc ca, motivul ar fi pierderea sperantei sau a nadejdii ca rugaciunea fiecaruia nu e auzita. Nici sa nu va ganditi la asa ceva. Trebuiesc lacrimi, rugaciune, post, nadejde, stiti voi... cand te asezi la rugaciune, trebuie sa fii convinsa ca o spui din tot sufletul. Nu spun ca eu sint asa, astea sint sfaturi de la preotii la care am fost si le-am cerut un indrumare. Acum, in post nu trebuie sa uitam o clipa de rugaciunea inimii, a mintii sau rugaciunea lui Iisus. In tren, in autobuz, in piata, in bucatarie la spalat vasele, asa nu ne fuge mintea la toate cele trecatoare si fara de folos. Vai de cate ori am inceput intr-o zi sa o spun, dar tot de atatea ori am uitat ce spuneam numai un minut mai tarziu... Iar si iar, hmmm... nu e pentru oricine, iar pentru mine pacatoasa cu atat mai putin. Recomand cu mare caldura celor care nu au auzit/citit cartea "Staretul meu Iosif Isihastul". Dumnezeu si Maica Sfanta mi-a calauzit pasii sa ma inchin la moastele Sf. Iosif Isihastul si sa primesc binecuvantare de la insusi parintele Efrem Filotheitul, ucenicul staretului care a scris cartea. Aceasta carte a fost scrisa in lb. greaca, dar tradusa si publicata mai intai in lb. romana, ceea ce e lucru mare. Eu asa am auzit...
Motivul pentru care dau buzna asa devreme in calea voastra e ca sa va impartasesc si voua bucuria mea. Sint insarcina de cateva luni, am trecut in trimestrul al doilea si nici nu mai numar saptamanile, chiar nu stiu exact. Am stat cu sufletul la gura in fiecare zi si asta e motivul pentru care am hotarat sa o las mai moale cu manifestele si sa astept, mai ales ca doctorita mea mi-a tot indrugat tot felul de chestii, ca sint riscuri, varsta (36), etc. DAr mare e mila Domnului!
Am multe de povestit, dar nu vreau sa va tin prea mult de la treaba, insa daca cineva are un diagnostic de la doctor si vrea sa ii impartasesc din experienta mea, sa-mi scrie PM si raspund cu mare placere in functie de cum am timp. Ceea ce "m-a manat pe mine in lupta" a fost si o concluzie scrisa de o tipa din Germania, "atata timp cat o femeie are ciclu regulat, are toate sansele sa devina mamica", insa spre deosebire de aceasta mamica, noi avem credinta noastra dreapta, sfintii, acatistele, rugaciunile si cate alte binecuvantari.
Dumnezeu sa va aiba in paza lui.
Cu mult drag,
angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Doamne ajuta!

Angel, da, eu imi amintesc de tine si iti multumesc si ma bucur din suflet ca ne-ai scris. Ai mare dreptate in tot ce spui, cred. FELICITARI!!!!!!!! pentru sarcina si sa iti dea Dumnezeu un bebe credincios, sanatos si care sa va aduca muuuuuulta bucurie!

Nici nu va puteti imagina cat ma bucura aceasta postare plina de speranta si de caldura a lui Angel. Multumim inca o data!

Fete dragi, suntem in post si ispitele nu vor inceta sa apara, de altfel ele nu vor inceta toata viata. Va rog, haideti sa nu ne mai stresam ca suntem off topic sau mai stiu eu ce, da, este adevarat ca ideal ar trebui sa ne incurajam mai mult in ale credintei, sa ne rugam mai mult, cu mai multa frangere a inimii (vorbesc de mine), mai multa smerenie, mai multa iubire, asta e valabil pentru oricine, noi facem ce putem si iata ca sunt inca fete care se intorc aici si ne spun ca s-au simtit incurajate, ocrotite, linistite aici.... e normal sa apara si oameni care ne dojenesc, dar sa stiti ca e dovada de mandrie sa ne suparam pe ei si tot timpul sa le aducem aminte ca ne-au suparat. Mandria este cel mai urat dintre pacate si "mama" tuturor patimilor noastre pentru ca din ea se nasc si cresc toate celelalte, eu asa am inteles si cred ca este adevarat. Haideti sa uitam mesajele care ne-au reprosat ce ne-au reprosat si sa mergem inainte si daca putem sa tinem cont, fara resentimente, de acele mesaje cu atat mai bine.
Eu va rog, nu mai pomeniti mereu si haideti sa nu mai gasim scuze in faptul ca cineva ne-a certat, e foarte usor sa abandonezi lupta, dar nu e folositor. Pentru unii, acest topic nu a fost destul de bun - spun fara resentimente, pentru ca numai Dumnezeu stie ce ne e de folos fiecareia. Dar daca noi ne simtim bine aici, haideti sa scriem pentru ca nu putem sti inima cui o vor atinge marturiile noastre, pe cine putem scoate din deznadejde cu o vorba buna si cine va rodi pentru ca noi am udat cat am putut noi mai bine, cu firava noastra credinta.

In final, pentru cine are timp, iata un link unde gasiti multe lucruri frumoase despre Sarbatarea de ieri, a Sfantului Spiridon, mare ocrotitor si mijlocitor al femeilor iubitoare de prunci:

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/12/12/sf-ierarh-spiridon-si-puterea-facatoare-de-minuni-a-simplitatii-si-a-smereniei/

Dumnezeu sa ne ajute sa ne rugam si sa nu renuntam a dori sa facem binele si cand El va considera, poate ne va ajuta sa fim mai mult on-topic, dar pana atunci suntem datoare sa ne sprijinim una pe alta cat putem, cum putem, caci nu degeaba este totul.

Iertati ca m-am lungit atat! Post binecuvantat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

fetelor e clar ca nu e cea mai buna perioada din viata mea.
am trecut prin piata si am vrut sa iau morcovi pt strumf.la 2 tarabe erau drepti ,stas,la una mai strambi.atat ,ca era 6 seara.am rupt unul ,am pus limba, mi s-a parut ok.pe drum spre casa,m-a apucat durerea de cap.am ajuns acasa. am luat 2 guri dintr-un morcov.incet,incet am inceput sa ma simt rau.
am luat 2 xyzal,2 cromoglicat, 2 daosin,1 aerius,ca uitasem sa iau 2 doze peste zi.toate sunt antialergice.am inceput sa nu mai pot respira.am dat cu puful de astm si aici s-a rupt filmul.am lesinat.am respirat f greu,m-am umplut de bubite,m-am umflat.
mi-am revenit dupa 2 ore.mi-era ff rau.am adormit,pt ca imie ra ff frig si am facut un dus fierbinte.
am aflat apoi povestea:taranul roman a primit insecticid gratis si l-a dat,ca nu era de la el si facea si morcovul tare,mare si vesel la culoare.si a tot dat pana morcovul ala a devenit o otrava.
cica, in iarna asta,doar morcovi de supermarket,pt ca acolom acar sunt testati.
incerc sa imi dau seama ce a fost:a fost reactie alergica urata,cu scaderea brusca a tensiunii si cu bronhospasm sever.
nu s-a pus problema sa fie indusa psihic,ca nu era cazul.trebuia sa pregatesc slana si chestia asta imi palce la nebunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

histamina eu am avut o reactie asemanatoare la rosii. Dupa ce toata vara am mancat rosii "taranesti", din curtile prietenilor care aveau sere sau gradini, am mancat in toamna din magazin - si m-am simtit oribil, cu vomitaturi, cu afte bucale...
livsy eu sunt una dintre persoanele care citeste rar acest topic. Dar nu pentru ca n-as crede in Dumnezeu, ci pentru ca nu am aceeasi credinta ca a voastra. Voi gasiti bucurie si credinta si ajutor in orice: de exemplu, daca cineva a trecut un examen, a scapat de o raceala, etc., spune c-a fost voia lui Dumnezeu. Insa eu, cred ca examenul a fost trecut datorita invataturii, ca raceala a trecut datorita medicamentelor, etc. Adica, practic, eu nu am aceeasi credinta ca a persoanelor care scriu zilnic la acest topic. Si e simplu: in momentul in care simt ca nu ma potrivesc aici, nu citesc...acest lucru il poate face orice om, ca doar e forum public. Dar cred ca sunt unele persoane care gandesc exact invers: adica gasesc acea bucurie in orice lucru marunt. Si ar vrea sa vorbeasca doar despre asta. Problema este insa: COPILUL - chiar nu reprezinta ceva marunt, din contra!
Asa, in credinta asta limitata pe care-o am eu, in comparatie cu voi, mie-mi face placere sa citesc despre sarcini (sarcinile chiar cred ca-s cea mai mare minune), despre familii fericite...deci, trecand peste episoadele mele cand nu ma "integrez", sunt perioade in care postarile voastre imi fac bine.

Si...ieri intrebam daca se mananca peste si ieri si azi, iar Ana mi-a raspuns ca eu azi n-ar trebui sa mananc, dar, am mai intrebat si cica si azi ar fi dezlegare la peste, pentru toata lumea.
Asa ca revin cu intrebarea...azi pot manca peste, chiar daca-s din Bucuresti?...scuze daca-s stresanta, dar vine pranzul si mi-e cam foame

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monimo spune:

Cat priveste postul ortodox la noi in Bistrita, in calendarul Eparhiei Vadului, Feleacului si Clujului nu mai este dezlegare la peste in acest post decat sambata si duminica, respectiv 17 si 18 decembrie. Adevarat cred ca este...depinde de eparhie. Azi fiind Sf Dosoftei in Moldova e alta cutuma. Bine cred e ca fiecare sa ne tinem de zona noastra si calendarul dupa care ne ghidam sa fie acela oficial al eparhiei din care facem parte. Sa ma iertati. Cu peste sau fara peste sa umblam mai mult inlauntru, sa ne mai taiem voia, sa mai lasam de la noi ca sa fie PACE care e mai mare decat toata intelepciunea! Ca inima ne-o vede Mantuitorul si cea mai mica jertfa ne-o primeste.
Ioana84 ce ma bucur ca te vad. Ti-am lasat un PM. Housepocket sa-ti fie de folos brauletul cu mult drag oricand. Livsy, saanda, ioanact, cami, vvvv, deeva
Imi sunteti dragi toate si citesc cu duiosie toate postarile si despre pitici si problemele lor. Daca si cu ajutorul acestui topic am ajuns sa ne invrednicim de prunci si ne cunostem deja ca o mica familie e normal sa vorbim dupa nastre si de alte "necazuri", pastrand baza acestui topic pe care oricum toata viata nu o abandonam: rugaciunea. Alaturi de sfatul bun, de incurajari si experiente personale. Poate nu toate vom avea copii, ca nu stim gandul lui Dumnzeu cu noi, dar cu siguranta mai sarace nu plecam de aici. Nimic nu e intamplator si intalnirea noastra aici cu atat mai mult. Sfintii parinti spun ca in viata adevarata de dincolo vom da socoteala si de binele pe care l-am fi putut face si nu l-am facut si ca ne vom intalni cu toti cei pentru care ne-am rugat.
In final o lectura care pentru mine a fost o revelatie. Cititi in vacanta asta de sarbatori neaparat Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita-CUM ITI SUNT GANDURILE ASA ITI ESTE SI VIATA. Una din cele mai bune carti pe care le-am citit. Sa ne ajute Dumnzeu si sfintii nostri prieteni!
P.S. Dupa sarbatori ca sa mai prindem un elan nou si pentru intarirea altora o sa-mi iau inima in dinti sa spun povestea mea de a 2-a, de la disparitia de pe topic pana la revenirea insarcinata in vara asta. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Intr-adevar, nu mi-au picat bine acele mesaje. Dar incerc sa le uit.

angel33 Felicitari! si sa ai o sarcina usoara, cu un bebelus sanatos nascut la termen!

Noi suntem oarecum bine: Justina se trezeste din nou noaptea, de fapt maraie. Uneori se linisteste singura, alteori tb sa mergem la ea. Si ajunge sa bea 1 litru de lichide (ceai si apa).
histamina nu stiu cum rezisti, insa pe mine ma epuizeaza trezitul si schimbatul pampersului, ca la cat bea daca nu o schimb se uda.
Ziua umbla peste tot, nu sta o secunda. Daca pana acum m-am plans ca nu merge acum sa ma tin dupa ea.
Pe de alta parte Ioana, se duce dupa ea ..si uite asa alerg dupa amandoua.
Ioana e racita. A tras-o curentul la gradinita, dimineata cand se trezeste are ambii ochi prinsi si inflamati.
Sta acasa pana se face bine, avem tratament (picaturi si unguent).

Cam atat despre noi.
Un post usor si fara ispite sa aveti!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

doamne fetele
de cand nu am mai intrat ce de vesti binecuvantate

AHGELLLLLLLLLL
CUM SA TE UITAM?
CUM SA TE UIT?
NICIODATA ... LA CAT DE BUNA AI FOST CU MINE SI CU ALINA .... SI LA CAT DE PERSEVERENTA IN RUGACIUNE
de cand am citit postarea ta plang de fericire
ma bucur enormmmmmmmmmmmm de mult pt tioneeeeeee
sunt cu sufletul alaturi de tineeeeeee
imi e dor sa ne scrii mai des
sa dai speranta si celor care citesc si nu mai vor sa scrie si nu numai
te imbratisez si te astept mai des pe la noi cu vesti
ce vei avea? baietel sau fetita?
sau nu ai vrut sa stii?
la ce nume te-ai gandit?
sau inca nu ai facut-o?
cand e data probabila a nasterii?
hai ca te-am bombardat cu intrebarileeeeeee
deci sigur tre sa mai treci pe la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Doamne ajuta!

Angel ma bucur "ca te vad". Sarcina usoara si multa sanatate. Multumim pentru vorbele frumoase pe care ni le-ai scris si pentru incurajari.

Livsy foarte frumos si adevarat e tot ce ne-ai scris. Multumesc pentru tot. Te pup.

Monimo sarcina usoara si tie. Asteptam sa ne mai scrii cand poti.

Histamina cred ca ti-e foarte greu. Bunul Dumnezeu sa te ajute si sa-ti dea putere.

Ioanact multa sanatate fetitelor.

Artistica cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa avem mai multa credinta. Cel putin eu as dori sa am mai multa credinta dar incercam cum putem. Si totusi bunul Dumnezeu este prezent in fiecare eveniment care ni se intampla chiar daca noi nu vedem sau vedem prea putin. Bineinteles ca trebuie si efort din partea noastra nu putem sa luam un examen fara sa invatam dar tot Dumnezeu ne ajuta. Scuze daca
am vorbit sper ca nu te-am suparat.

Va doresc tuturor un post usor tuturor.

sinaxarul de azi

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie13.htm

Mergi la inceput

ca_mila felicitari si tie
chiar daca ai trecut mai rar pe aici
poate de acum impartasesti cu noi momentele magice ale sarcinii

Mergi la inceput

monimo