Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Virginia, ciudata situatie, intr-adevar, sper ca totul sa fi fost o "mica" greseala si sa fiti bine si tu si bebe. Avem 2 saptamani de transmis energii pozitive catre tine si rugaciuni catre Doamne-Doamne, asa ca..la treaba flori de mai -iunie!
Cat despre noua lege de care ai pomenit, am ramas cu gura cascata - adica nu mai exista NICIO posibilitate de decizie dupa 14 saptamani??????Incredibil, pur si simplu!
Corina, mami de Bubulina 11 luni si acum 8+ (?)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Virginia, eu parca am prins sperante din ce ti-a spus geneticianul... Pentru ca daca el spune ca sunt doar doua posibilitati, din care una e sa nasti un mic extraterestru - inseamna ca-s gresite analizele de sange! Nu le-ai putea repeta, oare? Ori acum e prea tarziu, ca nu mai sunt in tandem cu ecografia?
Despre intreruperea ilegala dupa 14 saptamani... sunt si eu surprinsa. Dar cel mai mult ma surprinde discrepanta dintre TT si amnio de pe la 16 saptamani(cred ca am inteles bine si atunci se fac) si interzicerea de a opri sarcina dupa 14...Atunci ce rost mai au? Sa te "puna in garda"...? ori...ce? Absurd.
Diana 14+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Bun gasit fetele..
Alma ecografie pt TT am facut, iar maine dim merg sa recoltez sange..in fine eu n-as fi vrut sa il fac, doar asa a vrut medicul..
Mamita sa inteleg ca tu numai 2 ecografii o sa faci toata sarcina?? foarte bine..daca totul e bine si eu cred ca o sa mai merg la morfofetala care se face intre 22-24 saptamani..aici la clinica la fel te cheama la o luna pt ecografie..
Virginia ce situatie ciudata eu tind sa cred tosusi ca sunt gresite..sper din tot sufletul sa obtii un rezultat bun la amnio si stiu ca asa va fi
Eu am intrat din somaj in CIC, cand voi naste o sa fiu tot in CIC, nu mai stiu cum e acum dar parca intrai din unul in altul..asa ca voi mai sta 2 ani acasa si apoi voi vedea spre ce ma indrept..ma bucur ca pot sa stau cat mai mult cu bebicii.
Trebuie sa vad ce poze ati mai pus..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 13+
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana85 Despre intreruperea ilegala dupa 14 saptamani... sunt si eu surprinsa. Dar cel mai mult ma surprinde discrepanta dintre TT si amnio de pe la 16 saptamani(cred ca am inteles bine si atunci se fac) si interzicerea de a opri sarcina dupa 14...Atunci ce rost mai au? Sa te "puna in garda"...? ori...ce? Absurd. Diana ![]() |
Diana, exact asta ma surprinde si pe mine...Aici amnio se face intre 14-20 saptamani si in cele mai performante centre de la 11 saptamani..dar avand in vedere ca amnio se recomanda IN URMA unor teste nesatisfacatoare efectuate intre 11-14 saptamani si intreruperea e imposibila dupa 14 saptamani...care e ideea, totusi??!!
Mmamita spune:
![]() Mamita sa inteleg ca tu numai 2 ecografii o sa faci toata sarcina?? foarte bine..daca totul e bine si eu cred ca o sa mai merg la morfofetala care se face intre 22-24 saptamani..aici la clinica la fel te cheama la o luna pt ecografie.. Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si ![]() |
Da, aici se fac doar doua ecografii in toata sarcina - cea de la 11-14 saptamani ( pe care nu toti medicii o recomanda!) - din cadrul Combitest, si a doua - morfofetala, unde ti se spune si sexul copilului- asta daca vrei si doar in anumite provincii, in celelate fiind ilegal. Eu am facut deja o eco extra la 7 saptamani, asta doar pt ca am insistat la doctor, am vrut sa ma asigur ca bobita e acolo si sa stiu ce varsta are, dar dupa ce am iesit, cu tot entuziasmul, m-au luat si remuscarile, stiind ca a fost doar un moft de-al meu.
![](icon_smile_blush.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
virginia cand ti-am citit mesajul dupa vizita la genetician mi s-a ridicat parul pe mana si m-a trecut un fior.O sa fie bine.Important la amnio sa faci exact cum ti se spune adik sa stai 2-3 zile in pat fara pic de efort.
Am citit mesajul lui Mamita despre ecografii..sunt cam sceptica..tind sa cred ca lumea evolueaza nu involueaza..ce facem ne intoarcem la ascultarea cu palnia?Daca chiar erau asa daunatoare atunci de ce s-au mai facut 3d,4d? Ma rog fiecare face ce vrea eu doar mi-am spus parerea mea personala.
In rest noi suntem bine..asteptam TT sa ne programam crestem si avem insomnii in rest totul e ok!!
Oana 14 sapt si 2 zile:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
Teoretic intreruperea de sarcina dupa 14 sapt este ilegala.In anumite situatii in care se descopera anumite anomalii fetale (incompatibile cu viata sau insotite de malformatii grave) sau in situatia in care continuarea sarcinii ar pune in pericol viata mamei,este admisa legal si intrruperea sarcinii dupa 14 sapt.Dar sdr Down (daca e descoperit in testele prenatale)nu mai reprezinta temei legal pt intrerupere.(nu se considera incompatibil cu viata).Presupun ca daca au facut legea asta(daca vreti ma pot interesa exact la un avocat despre asta) vor crea si anumite conditii pt cresterea si ingrijirea copilasilor cu aceasta afectiune.....doar presupun....
Virginia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Virginia, serios ca ceea ce ai scris m-a linstit si pe mine. Tare mult mi-as dori pentru tine sa fi fost analizele gresite si tu sa ai un bb perfect sanatos! Pe 22 voi merge eu la dr Iliev pentru DT, tu pe 23 pentru amnio. La sarcina anterioara, apropo de ce spunea Mmamita, am facut doar doua ecografii. Iar in prima luna, pana sa aflu ca sunt insarcinata, luam un tratament anticoagulant complet contraindicat in sarcina, cu dovezi clare ca afecteaza grav dezvoltarea neurologica a fatului. Pe vremea aceea nu stiam lucrurl asta, bineinteles ca as fi intrat in panica si probabil as fi intrerupt sarcina. Dar Dumnezeu nu doarme, asa ca desi am fost detul de ignoranta si superficiala, am parte de un copil 100% sanatos.
Cat depsre femeile care sparg pahare cu glasul lor, imi vine sa rad, mi-i amintesc pe zapacitii de pe Discovery, de la Distrugatorii de mituri, ca au facut experimentul asta. Numai in conditii super-super-speciale se poate intampla ca glasul unei persoane sa sparga un pahar.
Anitta, 9+
Mmamita spune:
citat din mesajul lui onutza83 Am citit mesajul lui Mamita despre ecografii..sunt cam sceptica..tind sa cred ca lumea evolueaza nu involueaza..ce facem ne intoarcem la ascultarea cu palnia?Daca chiar erau asa daunatoare atunci de ce s-au mai facut 3d,4d? Ma rog fiecare face ce vrea eu doar mi-am spus parerea mea personala. Oana 14 sapt si 2 zile:) |
Oana, nimeni nu vorbeste de ascultarea cu palnia si la intoarcerea la epoca de piatra, nicidecum. Eu sunt de acord cu toate testele din lume pentru ca mi se pare esential sa stii ca/daca puiul tau e bine si sanatos. Mi se pare pura ignoranta sa refuzi sa faci un test daca stii ca intr-o eventualitate nefericita nu vei pastra un copil cu deficiente.
Ceea ce am vrut insa sa subliniez e faptul ca se fac EXTRAORDINAR de multe ecografii INUTILE, doar pentru ca asa e moda, doar pentru ca mamei ii place sa-si vada puiul alergand de colo-colo, eco a devenit mai mult un mijloc de entertainment decat o necesitate.
In legatura cu inventiile 3d, 4d, la fel, majoritatea le fac din pura placere si nu pt un scop serios, morfofetala e o ecografie 2d si acolo practic ti se spune ce si cum se intampla cu puiul tau, ti se dau masuratori si tot setul. Eu sunt de parere ca in lume exista multe lucruri care sunt necesare si plauzibile, dar si mai multe daunatoare, rele, care se inventeaza pentru a alimenta o societate de consum care in unele parti ajunge la "desfrau". De ce s-au creat legumele modificate genetic? Nu au niciun gust si cauzeaza cancer, dar sunt FRUMOASE si MULTE, iti iau ochii - evoluam, nu?
Nimeni nu acuza pe nimeni, asa cum am mentionat anterior si eu am facut eco 4D si a fost incredibil, o experienta de neuitat pentru mine si pentru tatic, dar sincer...sa le faci atat de des si doar pentru a-ti satisface un moft, mie imi suna a egoism.
Desigur ca fiecare ia propriile decizii si fiecare decide cum trateaza puiul pe care l-a creat!
Imi pare sincer rau daca prin mesajul meu am facut sa se simta prost unele persoane, intentia mea a fost sa trag un mic semnal de alarma care mie mi s-a parut important.
Sanatate si numai bine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/2liniute/2liniute.jpg)
2liniute spune:
buna fetelor,
in legatura cu analize gresite, e foarte probabil, eu de ex mi-am facut acum o sapt si ceva analize la sanador unde printre alte rezultate care au depasit putin limitele normale... la toxoplasma mi-au aparut aberati... desi risc sa ma repert o sa va mai spun odata ce mi-a iesit:
la toxo igg nu scria nici o valoare doar un comentariu cum ca "IgG s-a obtinut o valoare care este sub limita de detectie a tehnicii chemiluminescenta"
la toxo igm un rezultat echivoc...
si fiind foarte suparata, m-am hotarat sa nu mai astept interpretarea doctorului si m-am dus ieri de capul meu sa refac analiza la synevo... iar azi am primit rezultatul prin e-mail, toxo igg si igm ambele negative
stiu ca un dublu test e mult mai important decat analiza toxo dar chiar si asa, toxoplasma aparuta in timpul sarcini e periculoasa pt bebe... asa ca ma gandesc ca daca cei de la sandor au gresit, e posibil ca si testele tale ca fie gresite Virginia.. poate le poti repeta mai ales ca geneticianul ti-a spus ca e posibil sa fie rezultatele gresite... sau astepti amnio...
eu sunt surprinzator de bine acuma, nu mai am greturi si nici nu mai sunt racita , doar nasul imi mai curge putin... si tocmai am trecut de 9 saptamani
luni am programare la dr, a3a de cand sunt insarcinata si sper ca de data asta sa vb mai mult, nu doar sa-mi faca o ecografie si sa-mi spuna cu un optimist enervant ca totul e ok...( am impresia ca nu prea isi bate capul cu mine... nu ca as fi eu nush ce 'printesa' .. dar linistea cu care vb, sau mai bine nu vb... ma enerveaza cand eu imi fac tot felul de griji...)
de asta va rog frumos sa-mi spuneti ce alte analize ati mai facut voi?
dupa primele ecografii, urmatoarea e morfofotala? daca da , la cate saptamani?
apoi urmeaza dublu test? triplu test? ( la cate saptamani?)
cand se fac ecografiile 3D 4D ?
sunt asa multe, si as vrea sa stiu ordinea lor, asta nu stiu, pt ca la ce folosesc mai gasesc pe internet...sper
altceva nu stiu ce sa va mai spun...
va doresc multa sanatate mai ales acum ca s-a facut foarte frig afara
pupici
Anca 9+